Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Χωρίζουν ,αλλά αυτοί το γλεντάνε ...

Με τις στατιστικές να λένε ότι ο ένας στους τρεις γάμους στην Αυστραλία καταλήγει σε διαζύγιο, οι προνοητικοί επιχειρηματίες σκέφτηκαν ότι υπήρχε ένας χώρος ανεκμετάλλευτος. Αυτοί οι ίδιοι που προσφέρουν λιμουζίνες 10 μέτρων, σικ εστιατόρια και κλαμπ, για γαμήλιες εκδηλώσεις, αυτοί οι ίδιοι, προσφέρουν τους χώρους τους και τις ιδέες τους για να γιορτάσουν οι διαζευγμένοι την ελευθερία τους.

«Νέο κεφάλαιο», το ονομάζουν οι ψυχολόγοι που σιγοντάρουν με επιστημονικούς τόνους το θέμα:
«Είναι φυσικό και, σίγουρα, κάνει καλό στην υγεία των ανθρώπων να απα
θανατίζουν τη στιγμή που τελικά χωρίζουν από το σύντροφό τους. Να γιορτάζουν το γεγονός ότι αφήνουν πίσω τους την παλιά ζωή, τα παλιά θέματα και ξεκινούν από την αρχή», θα πει η ψυχολόγος Σάλι-Αννι Μακομαρκ επί του θέματος.
Ναι, ακριβώς έτσι είναι και κάτι παραπάνω, υποστηρίζει η τηλεπαρουσιάστρια Μπρόνουεν Φάλινς, 37 χρόνων, η οποία μόλις χώρισε και γιόρτασε το γεγονός με άφθονη σαμπάνια. «Σκέφτηκα ότι άξιζε να το γιορτάσω μιας και περίμενα αρκετό χρόνο να συμβεί.
Ξεκινά μια καινούρια φάση στη ζωή μου, πιθανόν να συμβούν ωραία πράγματα, γιατί να μη το γιορτάσω;» .
Μάζεψε, λοιπόν, τις κολλητές της και μέσα στα γέλια, τις σαμπάνιες, τα ανέκδοτα της προηγούμενης… φάσης, έγινε ένα τρικούβερτο γλέντι.

Γιατί τόσο πολύ; Ας ακούσουμε την ίδια: «Το πάρτι χρειαζόταν για να με κάνει να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή είναι μπροστά μου. Δεν είναι μια εκδήλωση αρνητική προς τον πρώην μου. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω. Χωρίς αυτά που πέρασα μαζί του δεν θα ήμουν το άτομο που είμαι σήμερα. Και δεν θα άλλαζα τίποτε» .

Η υπεύθυνη μάρκετινγκ του καμπαρέ-ρεστοράν «Dracula», θα πει ότι τα πάρτι των χωρισμένων παίρνουν και δίνουν εκεί, «σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις γίνεται μεγαλύτερο γλέντι, σ' αυτά παρά στους αρραβώνες και τα γενέθλια» .

«Είναι η αίσθηση της ελευθερίας, του καινούργιου και άγνωστου, δεν ξέρω», θα πει φίλη που ανήκει στην ομάδα των χωρισμένων.
Πάντως από το μαύρο κλάμα και τους οδυρμούς, σίγουρα προτιμότερο το γέλιο και τα πάρτι. Τουλάχιστον κάνουν καλό στην υγεία.



ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου