Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

ΡΕΘΥΜΝΟ:Σε «σφράγιση» των καταστημάτων θα προχωρήσει ο Δήμος

Εξελίξεις οι οποίες προμηνύονται δυσάρεστες για τους παρανομούντες καταστηματάρχες της παραλίας, πρόκειται να υπάρξουν μέσα στο μήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Ρεθύμνου είναι αποφασισμένος να δώσει πλέον ένα τέλος στην αυθαιρεσία με τα περιβόητα κιόσκια και την παράνομη κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τραπεζοκαθίσματα.

Μετά από τόσο καιρό που το σοβαρό αυτό ζήτημα παραμένει σε εκκρεμότητα, η αίσθηση είναι ότι η όψη του παραλιακού μετώπου θα αλλάξε
ι μονάχα αν ληφθούν τολμηρά, αλλά συνάμα δυσάρεστα για ορισμένους μέτρα, καθώς σε αυτό το πλαίσιο κυμάνθηκε η χθεσινή συζήτηση του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μαρινάκη, με τους συνεργάτες του.

Την ερχόμενη Τρίτη το πρωί είναι προγραμματισμένο το ραντεβού του Δημάρχου Ρεθύμνου κ. Γιώργου Μαρινάκη και του προέδρου του Λιμενικού ταμείου κ. Μίνωα Αλεφαντινού με τον προϊστάμενο της 28ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, όπου θα γίνει προσπάθεια επικαιροποίσης της πρότασης του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να πάρει την έγκριση της Αρχαιολογίας και να είναι πλέον σε θέση να εφαρμόσει τις αποφάσεις που έχει λάβει από καιρό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες των «Ρ.Ν.», υπάρχουν καταστήματα της παραλιακής τα οποία βρίσκονται ενώπιον της ολοσχερής ανάκλησης της άδειας τους, κάτι που στην πράξη μεταφράζεται ως «σφράγιση» της επιχείρησης και άρα αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας της.
«Καταρρίπτεται το άλλοθι της παρανομίας, επειδή παρανομεί ο διπλανός» λέει ο κ. Γ. Μαρινάκης Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, μιλώντας στην εφημερίδα μας ήταν σκληρός με όσους εξακολουθούν να παρανομούν και διεμήνυσε ότι σύντομα όλοι θα αναγκαστούν να συμμορφωθούν στα νέα δεδομένα:
«Όποιοι νομίζουν ότι θα αυτοσχεδιάζουν ή θα αυθαιρετούν, επικαλούμενοι την παρανομία του διπλανού τους, είναι γελασμένοι. Τα όργανα άρχισαν και σύντομα δεν θα έχει κανένας το άλλοθι της παρανομίας, επειδή παρανομεί και ο διπλανός. Αυτό το πράγμα θα πάψει να ισχύει και αφού η Αστυνομία, η Εισαγγελία και το Λιμενικό Ταμείο δεν είναι σε θέση να περιφρουρήσουν τη νομιμότητα στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, τότε θα αναλάβουμε εμείς να φέρουμε εις πέρας το έργο τους.
Θα προχωρήσουμε σε ανάκληση των αδειών από τη στιγμή που θα υπάρχουν καταστήματα τα οποία θα είναι αναντίστοιχα ως προς την άδεια που έχουν πάρει από το Δήμο. Θα κοινοποιήσουμε την απόφαση και στην Αστυνομία και τότε θα δούμε αν η Αστυνομία θα έχει τα κότσια να μην περιφρουρεί αυτά τα καταστήματα.»

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις που έχει καταθέσει το Λιμενικό Ταμείο και επεξεργάζονται από την Αρχαιολογία, επικεντρώνονται στην τοποθέτηση ομπρελών, παράλληλα με ξύλινες πέργκολες αποτελούμενες από τεντόπανο για να εξασφαλίζεται η σκίαση των καταστημάτων, καθώς και υδατοστεγή κατασκευή στην εμπρός και στην πίσω πλευρά των καταστημάτων, με ανοιγοκλειόμενα φύλλα χαμηλού ύψους.

Το Λιμενικό Ταμείο προτείνει επίσης την τοποθέτηση ζαρντινιέρων στα πλαϊνά προκειμένου να διαχωρίζονται μεταξύ τους τα καταστήματα, καθώς και τζαμαρία ύψους 1,6 μέτρου η οποία θα λειτουργεί σαν προστασία από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.


''rethnea.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου