Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Αρχίζει σήμερα στην εξεταστική η διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens. Πρόεδρος της επιτροπης ο Σ.Βαλυράκης.

Αρχίζει από σήμερα, στην Εξεταστική Επιτροπή η διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens.
Πρώτοι στον κατάλογο μαρτύρων,ο α' αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Παπανικολάου και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Αριστέα Μπουγάτσου.
Η απόφαση για την κλήτευση ήταν ομόφωνη προκάλεσε όμως τις πρώτες πολιτικές αψιμαχίες.

Ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης τόνισε ότι «στο συγκεκριμένο πεδίο αποδεικνύονται δραστηριότητες προσπάθειας συγκάλυψης παράλληλα με την άρνηση δύο φορές της προηγουμένης Βουλής να διερευνηθεί η υπόθεση».

Ο κ. Βαλυράκης προσέθεσε ότι «όταν έχεις εξόφθαλμα στοιχεία πολιτικής παρέμβασης προς τη Δικαιοσύνη ξεκινάς από αυτό: Δηλαδή με την τιμή και την αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου».

Απαντώντας ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή Κωνσταντίνος Τζαβάρας υποστήριξε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρίσκονται ακριβώς για την αποκάλυψη της αλήθειας, χωρίς καμία διάθεση εντυπωσιασμών, με στόχο να βγουν όλα στο φως. «Δεν σχολιάζουμε τις εκτιμήσεις του καθενός, πόσο μάλλον του προέδρου που έχει την υποχρέωση της πολιτικής ουδετερότητας. Το κάνει για να καλύψει το ΠΑΣΟΚ τις πομπές του, με ομολογημένο το 1 εκ μάρκα από τον κ. Τσουκάτο; Τότε δεν θέλει να δει την ουσία, αλλά τις περικοκλάδες. Όποιος θέλει να βρει την αλήθεια, πρώτα καλεί αυτούς που ξέρουν», σχολίασε ο κ. Τζαβάρας.

Κατά τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, προτεραιότητα στην έρευνα θα πρέπει να δοθεί στη δικαστική καταδίκη του Ράϊνχαρτ Σίκατσεκ, διαχειριστή των «μαύρων ταμείων» της Siemens, στο σύστημα ασφαλείας των ολυμπιακών αγώνων C4 I και στα ψηφιακά κέντρα του ΟΤΕ.

Κοινή θέση όλων των πλευρών είναι ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να εξεταστούν προς το τέλος της διαδικασίας.

Από πλευράς ΛΑΟΣ έγιναν ήδη προτάσεις για κλήτευση των κ.κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Γιάννη Κεφαλογιάννη (είχε παραιτηθεί από υπουργός Επικοινωνιών το 1990 για την προμήθεια ψηφιακών παροχών από τις εταιρίες Siemens- Intracom) και Χρ.Μαρκογιαννάκη που διαχειρίστηκε την παραλαβή του C4 I.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου