Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Εργοτέλης-Παπουτσάκης: «Η αντίστροφη μέτρηση για το γήπεδο-στολίδι ξεκινάει από σήμερα»

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, εκπροσώπων της πολιτικής και αθλητικής ζωής του τόπου και σύσσωμης της οικογένειας του Εργοτέλη (διοίκηση, προπονητές, αθλητές), ο σύλλογος έκοψε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

Στην ομιλία του
ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Απόστολος Παπουτσάκης, τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποχαιρετήσαμε το 2009, ένα έτος σταθμό στην ιστορία του Εργοτέλη.
Όπως είχαμε προαναγγείλει, η συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυσή του συλλόγου μας γιορτάστηκαν με τον τρόπο που του αρμόζει.
Μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές, μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε το μεγαλείο του Εργοτέλη και να κάνουμε ακόμα περισσότερο γνωστή την ένδοξη ιστορία και την έντονη κοινωνική του δράση μέσα στο χρόνο.

Δεν σας κρύβω ότι, έπειτα από τους εορτασμούς του περασμένου Σεπτεμβρίου, αισθάνομαι ότι αυξήθηκαν οι ευθύνες όλων μας, για να ανεβάσουμε τον Εργοτέλη ακόμα ψηλότερα. Παράλληλα, μπορούμε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι που όσα είχαμε εξαγγείλει πριν από ένα χρόνο, είτε έχουν πραγματοποιηθεί, είτε βρίσκονται πολύ κοντά στην πραγματοποίησή τους. Εκτός από τους εορτασμούς για τα 80 χρόνια του Εργοτέλη, ολοκληρώθηκαν τα έργα στο Μαρτινέγκο και η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα σε όλα τα γήπεδα του Πρότυπου Αθλητικού Κέντρου. Μια επένδυση που άγγιξε το μισό εκατομμύριο ευρώ και βασίστηκε αποκλειστικά σε χρήματα του συλλόγου. Χωρίς την παραμικρή έξωθεν βοήθεια.

Το περασμένο καλοκαίρι πραγματοποιήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την ομάδα μας.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μεταγραφική επένδυση που έχει γίνει ποτέ στον Εργοτέλη και έχει ως αποτέλεσμα να φορούν τη φανέλα της ομάδας μας διεθνείς ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας.

Παράλληλα, ο Εργοτέλης συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο με αποδέκτη κατά κύριο λόγο τη νεολαία.
Οι πρωτοβουλίες αυτές, βέβαια, θα συνεχιστούν, θα ενταθούν και θα επεκταθούν και σε άλλα επίπεδα.
Η νεολαία αποτελεί το μέλλον και πάνω σε αυτή βασίζεται και ο Εργοτέλης.
Ο σύλλογος θα συνεχίσει να πορεύεται υγιής και να μάχεται για τα ιδανικά του αθλητισμού. Θα συνεχίσει να εκφράζει κάτι το διαφορετικό στον ελληνικό αθλητισμό. Θα συνεχίσει να διδάσκει πολιτισμό. Θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά που βλάπτει το ευ αγωνίζεσθαι. Θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά της βίας και να είστε σίγουροι ότι θα βγει νικητής. Σε αυτή την προσπάθεια ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός. Με συγκεκριμένες συνθήκες και προϋποθέσεις.
Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμπαράσταση και όχι κακοπροαίρετη κριτική, θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους με όραμα και όχι αντιλήψεις κολλημένες στο παρελθόν, θέλουμε ανθρώπους με ηγετικά χαρακτηριστικά και όχι υποτακτικούς, θέλουμε ενότητα, σύμπνοια και κατανόηση, όχι αντιδράσεις που αποσκοπούν μόνο στις εντυπώσεις.
Ο Εργοτέλης δεν σκύβει το κεφάλι σε κανέναν και σε τίποτα.
Δεν χρωστάει, αλλά του χρωστάνε.
Κοιτάζει ψηλά, όπως ο αρχαίος αθλητής που μας έδωσε το όνομά του, και σχεδιάζει το μέλλον του. Μάχεται, δουλεύει, πασχίζει για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον. Τιμά το παρελθόν, αλλά δεν μένει προσκολλημένος σε αυτό. Αναζητά το δικό του λαμπρό μέλλον, που είμαι σίγουρος ότι θα έρθει. Και θα έρθει. Βρίσκομαι ίσως στην πιο ευχάριστη θέση στη θητεία μου στον Εργοτέλη.

Σας ανακοινώνω ότι το πρώτο και μεγαλύτερο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται.
Έπειτα από προσπάθειες πολλών μηνών και αναζήτηση κατάλληλων χώρων, βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να μας παραχωρηθεί η έκταση, όπου θα κατασκευάσουμε το δικό μας αμιγώς ποδοσφαιρικό γήπεδο και το δικό μας αθλητικό κέντρο. Η αντίστροφη μέτρηση για να αποκτήσει ο Εργοτέλης το δικό του σπίτι-στολίδι ξεκινάει από σήμερα κιόλας.
Και επειδή όσο και να θέλω, δεν μπορώ να αποδώσω με λόγια αυτά που σχεδιάζουμε για το άμεσο μέλλον, πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε τα σχέδια για το νέο, δικό μας σπίτι.

Στην τεράστια αυτή προσπάθεια είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολλούς ηθικούς, αλλά και υλικούς συμπαραστάτες».
Το φλουρί στην πίτα της ΠΑΕ βρήκε ο Γιώργος Σεληνιωτάκης και στην πίτα του Ερασιτέχνη η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, Γαβριέλα Συμεωνίδη.



ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου