Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Καθυστέρηση άφιξης πλοίου προς το Ρέθυμνο λόγω βλάβης

Μηχανική βλάβη ,παρουσίασε σήμερα το απόγευμα ,σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας το Mega Jet, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Σαντορίνη- Ρέθυμνο.

Στο πλοίο μετά τον απόπλου του παρατηρήθηκε βλάβη σε μία του μηχανή και αποφασίστηκε η ταχύτητα του πλοίου να κατέβει από τους 29 κόμβους στους 20, για λόγους προληπτικούς.

Το καράβι μεταφέρει 336 επιβάτες και αυτή τη στιγμή ταξιδεύει με ασφάλεια στο προορισμό του με μοναδική διαφορά ότι λόγω της μείωσης της ταχύτητάς του, θα φτάσει στη Σαντορίνη με τρεις ώρες καθυστέρηση ,όπως φυσικά και στο λιμάνι του Ρεθύμνου.
Περισσότερα...

Βγάζει την παρθενιά της σε δημοπρασία στο Ίντερνετ

ΜΙΑ ΝΕΑΡΗ γυναίκα που ζει στη Βαλένθια βγάζει σε δημοπρασία την παρθενιά της για να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για την περίθαλψη της μητέρας της, η οποία πάσχει από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Η Έβελιν Ντουένας, η οποία είναι 28 χρονών και κατάγεται από τον Ισημερινό, πουλάει την παρθενιά της στον μεγαλύτερο πλειοδότη σε μια λατινοαμερικανική ιστοσελίδα που ασχολείται κυρίως με πωλήσεις κουταβιών και μεταχειρισμένων iΡhones.

Η ελάχιστη τιμή από την οποία ξεκινάει η δημοπρασία είναι τα 15.000 ευρώ.
«Είναι μια μεγάλη θυσία, αλλά το κάνω για τη μητέρα μου. Δεν πιστεύω ότι θα λύσει όλα τα προβλήματά μου, αλλά θα μου προσφέρει κάποια οικονομική σταθερότητα», λέει η νεαρή γυναίκα. «Δεν με νοιάζει τι σκέπτεται ο κόσμος».
Η ίδια εργάζεται ως καθαρίστρια και ελπίζει ότι θα της μείνουν αρκετά χρήματα για να σπουδάσει Ιατρική.
Αυστηροί όροι Η Έβελιν Ντουένας θέτει αυστηρούς όρους για τον άνδρα που θα τη διακορεύσει.


Πρέπει να έχει ιατρική βεβαίωση που να αποδεικνύει ότι είναι υγιής, πρέπει να χρησιμοποιήσει προφυλακτικό και θα μείνει μαζί της μόνο μία νύχτα.
Δεν θα επιτρέψει «φιλιά ή χάδια» και το ραντεβού θα γίνει σ΄ ένα ξενοδοχείο της επιλογής της, ενώ θα τη συνοδεύει ένα έμπιστό της πρόσωπο. Η έκκληση της Έβελιν Ντουένας φαίνεται πως συγκίνησε την κυβέρνηση της χώρας καταγωγής της, του Ισημερινού.
Όπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση «εξετάζει τη δυνατότητα» να συνεισφέρει για τη φροντίδα της μητέρας της νεαρής γυναίκας στον Ισημερινό ή στα έξοδα για τις σπουδές της ώστε να μην υποχρεωθεί να καταφύγει σε τέτοια πράξη απελπισίας.


ΤΑ ΝΕΑ

Περισσότερα...

Δείτε το φοβερό ατύχημα του Μάσα (video)

Ο Βραζιλιάνος ενώ αγωνίζονταν στο Q2 για να πάρει πρόκριση στην τελική δεκάδα δέχτηκε ενώ κινούνταν με περισσότερα από 200km/h χτύπημα από θραύσμα.
Ένα κομμάτι της ανάρτησης από τη Brawn του Μπαρικέλο (σ.σ: ο σύνδεσμος ανάρτησης, κιβωτίου) εκτοξεύτηκε από το μονοθέσιο και χτύπησε σε μεγάλη απόσταση το Μάσα που ακολουθούσε.
* O Βραζιλιάνος κινείται με σχεδόν 200 km/h, ένα μεταλλικό αντικείμενο χτύπησε με δύναμη το κράνος του
* Aναίσθητος καρφώθηκε στις μπαριέρες

Ο Μπαρικέλο που επισκέφτηκε το Μάσα στο ιατρείο είπε μετέπειτα: «Ήταν πολύ νευρικός, Έχει ένα χτύπημα στο κεφάλι, κούναγε πόδια χέρια, μιλούσε και είχε τις αισθήσεις του. Χρειάστηκε να τον ναρκώσουν γιατί ήταν πολύ νευρικός».
Οι γιατροί στο νοσοκομείο αποφάσισαν να βάλουν το Μάσα στο χειρουργείο καθώς έχει σοβαρό τραύμα στο κρανίο. Επίσης ο Βραζιλιάνος έχει υποστεί διάσειση.
Είναι δεδομένο ότι δε θα αγωνιστεί αύριο πιθανόν θα τον αντικαταστήσει ο τρίτος οδηγός της Ferrari, Λούκα Μπαντοέρ.
Περισσότερα...

ΕΙΔΙΚΟ ΘΕΜΑ:Τα μοναστήρια και οι παλιές εκκλησίες των Χανίων

H ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Νομαρχιακής Αυτοδίοικησης Χανίων που θέλει να προβάλει και να αξιοποιήσει ένα ανυπολόγιστης αξίας θησαυρό με τις εκατοντάδες εκκλησίες -πάνω από 300 είναι βυζαντινές- ξωκκλήσια και σημαντικά μοναστήρια που βρίσκονται διασκορπισμένα στο νομό.

Στους χώρους αυτούς ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει μοναδικές στιγμές θρησκευτικού τουρισμού ή να θαυμάσει από κοντά τη βυζαντινή τέχνη κ
αι τη θρησκευτική αρχιτεκτονική. Θαυμάσιες εκκλησίες με εξαιρετικές τοιχογραφίες από κορυφαίους βυζαντινούς αγιογράφους, όπως για παράδειγμα του Ιωάννη Παγωμένου, καταδεικνύουν τη σπουδαιότητα αυτού του τόπου.

Ο επισκέπτης μπορεί εκτός άλλων να θαυμάσει την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στους Κομιτάδες Σφακίων (1314), τον Άγιο Νικόλαο στη Μονή Σελίνου (1315), τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στα Καβαλαριανά Κανδάνου (1328), τη Μητέρα του Θεού στο Κακοδίκι Σελίνου (1332), την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Κυριακοσέλια, τη Ροτόντα στην Επισκοπή Κισάμου, τη Μητέρα του Θεού στο Στύλο (12ου αιώνα), τη βασιλική από την πρώτη βυζαντινή περίοδο στη Σούγια και πολλές άλλες.

Στην περιοχή των Χανίων βρίσκονται και πολλά σπουδαία μοναστήρια με πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα. Μερικά από αυτά είναι η Αγία Τριάδα Τζαγκαρόλων και το Γουβερνέτο στο Ακρωτήρι, η Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι, η Μονή της Χρυσοσκαλίτισσας κοντά στο Ελαφονήσι, το γυναικείο μοναστήρι της Χρυσοπηγής στο δήμο Ελευθερίου Βενιζέλου, καθώς και το γυναικείο μοναστήρι των καλογραιών στις Κορακιές Ακρωτηρίου.
Πολλά από τα μοναστήρια αυτά, αναπτύσσουν και έντονη επαγγελματική δραστηριότητα, καθώς παράγουν αρίστης ποιότητας προϊόντα όπως λάδι και κρασί.


Αντώνης Νομικός ΑΠΕ

Περισσότερα...

Απόψε το περίφημο Beach party στο Μάλεμε Χανίων.



Αρκετός είναι μέχρι τώρα ο κόσμος που συρρέει στην παραλία του Μάλεμε (λίγο μετά το Γεράνι) στα Χανιά για το πολυδιαφημισμένο Beach party των νέων που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πλατανιά.
Το πλήθος θα διασκεδάσει μεταξύ των άλλων ο DJ Νίκος Διαμαντόπουλος.
ΔΕΙΤΕ τις πρώτες φωτογραφίες απο το πάρτι(ευχαριστώ τον φίλο Μαθιό που μας τις έστειλε)




Περισσότερα...

Στον τελικό του Ευρωμπάσκετ ελπίδων η Ελλάδα

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των νέων ανδρών, επικράτησε της Ισπανίας με 87-76 και προκρίθηκε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που φιλοξενείται στη Ρόδο.
Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα στον ημιτελικό της διοργάνωσης επικράτησε 87-76 της Ισπανίας και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τον αυριανό τελικό όπου θ` αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ιταλία και τη Γαλλία.
Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας, η οποία, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο δεκάλεπτο βρισκόταν πίσω στο σκορ, αναδείχθηκε ο Σλούκας με 17 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Γιαννόπουλος με 16.

Τα δεκάλεπτα: 11-19, 31-39, 61-59, 87-76


Περισσότερα...

Καλά ,είναι δυνατόν ! Απίστευτο !!!



Περισσότερα...

Το αυριανό πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης ''Αργώ''

(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Σκαρφαλώνοντας με.. ηλεκτρική σκούπα !!

Ένας άνδρας σκαρφάλωσε στο κτίριο του BBC, χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι «ηλεκτρικά» γάντια, που κατασκεύασε ο ίδιος, για τις ανάγκες του νέου επιστημονικού περιεχομένου σόου του καναλιού, ONE.

O εφευρέτης, Jem Stansfield, που παρουσιάζει την εκπομπή Bang Goes The Theory, για την κατασκευή του βασικού σκελετού του εξοπλισμού του, χρησιμοποίησε μία ηλεκτρική σκούπα.
Τελικά, το εγχείρημά του στέφθηκε από επιτυχία.
Κατόρθωσε να σκαρφαλώσει το ύψου
ς 40 μέτρων κτίριο του BBC, έχοντας τη συμπαράσταση πολλών περίεργων περαστικών, που έμειναν για να απολαύσουν το θέαμα.


Cosmo.gr

Περισσότερα...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή

Για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 4, αύριο Κυριακή σε περιοχές της κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Στην Κρήτη ο κίνδυνος είναι υψηλός .
Δείτε τον σχετικό χάρτη.

Περισσότερα...

"Θέλω πίσω την αγελάδα μου" απο την Τουρκία !

«Θέλω πίσω την αγελάδα μου. Κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά, ούτε το αρμόδιο υπουργείο, ούτε κάποια φιλοζωική οργάνωση. Δεν θέλω να σφάξουν το ζώο μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα που θα μου δώσουν. Για μένα είναι σαν να σκοτώνουν έναν άνθρωπο. Μόνο όποιος αγαπάει τα ζώα μπορεί να με καταλάβει».

Ο 37χρονος κτηνοτρόφος από τις Καστανιές Εβρου Βασίλης Μητακίδης μιλά για τη χαμένη του αγελάδα, ονόματι Μαρίκα, που ενώ έβοσκε στην ελληνική μεθόριο πέρασε πριν από μερικές μέρες σε τουρκικό έδαφος, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται... φυλακισμένη σε δημόσιο στάβλο.

Η «Μαρίκα» είναι ίσως η πρώτη αγελάδα που έγινε πρωτοσέλιδο, αφού η περίπτωσή της απασχόλησε έντονα τον τουρκικό Τύπο, ενώ ακόμη και το ελληνικό προξενείο ασχολήθηκε με αυτήν καταφέρνοντας να την εντοπίσει. Αυτός που είναι όμως σε απόγνωση και ζητάει κάθε δυνατή βοήθεια είναι ο κτηνοτρόφος που έχασε την αγελάδα του και δεν μπορεί να την πάρει πίσω ζωντανή.

Εκπληκτος ο κτηνοτρόφος ενημερώθηκε πως επειδή η Τουρκία είναι σε καραντίνα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον αφθώδη πυρετό, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν τη σφαγή του ζώου. «Η αγελάδα πέρασε στην απέναντι πλευρά, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζώα μας που βόσκουν στη μεθόριο. Οι Τούρκοι την πήραν και την έβαλαν σε καραντίνα για να διαπιστωθεί αν είναι υγιής. Εχω όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι το ζώο δεν είναι άρρωστο. Το ίδιο διαπίστωσε και ο κτηνίατρος που την εξέτασε. Παρ’ όλα αυτά δεν μου τη δίνουν πίσω ζωντανή. Θα τη σφάξουν ύστερα από είκοσι μία μέρες, αφού ούτε στην Ελλάδα μπορώ να τη φέρω, υπό το φόβο μετάδοσης ασθενειών, παρά τα χαρτιά που λένε ότι δεν έχει κάποια ασθένεια» λέει στην «Espresso» συγκλονισμένος ο κτηνοτρόφος και ζητάει βοήθεια για να πάρει πίσω το ζώο του.

«Αν τη σκοτώσουν, θα είναι σαν να κάνουν έγκλημα. Για ποιο λόγο να θανατώσουν ένα υγιέστατο ζώο, το οποίο μάλιστα πριν από μερικές μέρες γέννησε και το μικρό της την έχει ανάγκη;» προσθέτει ο κτηνοτρόφος.

Espressonews.gr
Περισσότερα...

Απεβίωσε ο τελευταίος Βρετανός βετεράνος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου 111 ετών

Ο τελευταίος Βρετανός βετεράνος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου, Χάρι Πατς, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 111 ετών στην κλινική όπου διέμενε στο Σόμερσετ της δυτικής Αγγλίας.
Ο Χάρι Πατς γεννήθηκε το 1898 και έζησε τρεις διαφορετικούς αιώνες και έξι βρετανικές μοναρχίες.

«Ο Χάρι Πατς ήταν ο τελευταίος βετεράνος όλων των εθνικοτήτων που υπηρέτησαν στα χαρακώματα» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.
Ο θάνατος του συνέβη μόλις μία εβδομάδα αφού ο Χένρι Άλινγκαμ, ο προηγούμενος γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου και επιζών του Α' παγκόσμιου Πολέμου απεβίωσε σε ηλικία 113 ετών.

Περισσότερα...

Σύλληψη 32χρονου για καλλιέργεια χασίς στο Ηράκλειο

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη σε αγροτική περιοχή του Χάρακα Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Α.Τ. Πύργου και των Τ.Α.Ε. Μεσαράς. ένας 32χρονος κτηνοτρόφος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Συγκεκριμένα, ο δράστης έφθασε στο χώρο της φυτείας με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητό του και συνελήφθη όταν άρχισε να ποτίζει τα δενδρύλλια.
Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,5 ως 1,6μ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 21 σπόροι κάνναβης, 0,1 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης, 2
1 κροτίδες και 1 κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημ/κών Ηρακλείου.

Περισσότερα...

Σε ατύχημα ενεπλάκη ο Φελίπε Μάσα της Ferrari στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας

Σε άσχημο ατύχημα ενεπλάκη ο οδηγός της Ferrari, Φελίπε Μάσα, κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στο Γκραν Πρι της Ουγγαρίας.

Ο Βραζιλιάνος οδηγός βγήκε εκτός πορείας και συνετρίβη στα τοιχώματα ελαστικών της πίστας Hungaroring (Βουδαπέστη) ενώ έτρεχε με ταχύτητα 250 χιλιομέτρων/ ώρα.

Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο. Αν και έχει αναφερθεί πως είχε τις αισθήσεις του, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του.

''Καθημερινή''
Περισσότερα...

ΑΝΩΓΕΙΑ:''Οι βοσκοί της Μεσογείου στα «Υακίνθεια 2009».Ολο το πρόγραμμα.

Με τους βοσκούς των Ανωγείων συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα τα «Υακίνθεια 2009» στα Ανώγεια. Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων έγινε χθες παρουσία πλήθους κόσμου.

Το θεατράκι του Αγίου Υακίνθου στα Ανώγεια, είναι φέτος σημείο αναφοράς μεσογειακών πολιτισμικών ανταλλαγών.
Η λεβέντικη ματιά των ανωγειανών βοσκών, θα συναντηθεί με τους ελεύθερους βοσκούς της Ισπανίας, με τους ανεξάρτητους βοσκούς την Κορσικής, με τους «πρωτόγονους» βοσκούς από τις Μαδάρες Χανίων, με τους «ενστικτώδεις» βοσκούς της Ερήμου (Τουαρέγκ) καθώς και με τον ασκητικό τρόπο ζωής των
Τούρκων βοσκών του Αϊβαλί. Κοινό σημείο, το αρχαίο μεγαλείο τους που σε γυρίζει πίσω στο παρελθόν, στον δικό τους θρύλο γύρω από ιστορίες εκτός νόμου.
Όσοι επισκεφθούν και φέτος τα Ανώγεια θα παρακολουθήσουν εκδηλώσεις που αφορούν στο κούρεμα των προβάτων, την τυροκομική, θα δοκιμάσουν τις γεύσεις των φαγητών και των τυριών, αλλά και θα ακούσουν τις μουσικές των χωρών της Μεσογείου που συμμετέχουν. Για να διατηρηθούν οι παραδόσεις και οι αξίες τους και να γίνουν οικονομικά βιώσιμες μέσα στο σύγχρονο κόσμο. Από αυτό ακριβώς πηγάζει και η ιδέα του φετινού αφιερώματος στους βοσκούς της Μεσογείου.

Από την πιεστική ανάγκη η ζωή, το έργο, ο πολιτισμός, η σημασία της τέχνης του βοσκού να γίνουν αντιληπτά και να εκτιμηθούν στη σωστή τους αξία.
Σήμερα που αυτός ο τρόπος ζωής απειλείται, σε παγκόσμια κλίμακα, από ριζική μεταμόρφωση ή εγκατάλειψη, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μιλάει με τον δικό του τρόπο για την κτηνοτροφία της Κρήτης.
Οι ομάδες θα αντιπροσωπεύονται από τον βοσκό τους, τους μουσικούς και τους χορευτές τους. Σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από εκπρόσωπο τοπικής αναπτυξιακής εταιρίας που θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τόσο τα τοπικά προϊόντα της κτηνοτροφίας, όσο και τους τρόπους ανάπτυξης που έχει επιλέξει η περιοχή (αγροτοτουρισμός).

Επίσης θα έχουν μαζί τους οπτικοακουστικό υλικό (φωτογραφίες/ντοκιμαντέρ) με θέμα τον δικό τους ποιμενικό βίο.
Πλούσιο όμως είναι και το υπόλοιπο καλλιτεχνικό πρόγραμμα των Υακινθείων. Συναυλίες, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίων και εκθέση φωτογραφίας περιλαμβάνει το δεκαήμερο των εκδηλώσεων.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Παρασκευή 24 Ιουλίου
BOΣΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 4.00 μμ Το κούρεμα των προβάτων 6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Ανωγειανούς βοσκούς 8.00 μμ Ο πρώην δήμαρχος Ανωγείων Γιώργης Κλάδος ανοίγει τα φετεινά Υακίνθεια. Ομιλία, με θέμα «Ο ρόλος της μάνας στην οικογένεια του βοσκού» 9.00 μμ Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Λευτέρης και Ειρήνη» του Κώστα Μανουρά από τις Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης 9:30 μμ Μουσική βραδιά με τους Νικηφόρο Αεράκη - Γιώργο Βρέντζο (Κάτης)Ένα γλέντι με Ανωγειανούς βοσκούς και γνωστά χορευτικά συγκροτήματα
Σάββατο 25 Ιουλίου

ΒΟΣΚΟΙ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ 6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Ανωγειανούς βοσκούς 8:30 μμ Παρουσίαση του βιβλίου «Γιάννης Δραμουντάνης - Στεφανογιάννης» (Αρχηγός Ανωγείων και Άνω Μυλοπόταμου 1941-44) του Γιώργου Καλογεράκη (θα μιλήσει ο πρώην υπουργός Φοίβος Ιωαννίδης) 9:30 μμ Συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο και την Έλλη Πασπαλά
Κυριακή 26 Ιουλίου

ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Ισπανούς βοσκούς 9:00 μμ Τραγουδούν οι « ΣΑΝΑΔΕΣ» (7 γυναικείες φωνές) 10:00 μμ «Φλαμένγκο», μουσική, χοροί και τραγούδια από τους Ισπανούς
Δευτέρα 27 Ιουλίου
ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΡΣΙΚΗΣ (ΓΑΛΛΙΑ) 6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους Κορσικανούς βοσκούς 8:30 μμ Παρουσίαση του βιβλίου «Ο Δαίμονας χόρευε μέσα του» για τον ποιητή Νίκο Καββαδία του Μήτσου Κασόλα 9:30 μμ Μουσική, χοροί και τραγούδια από την Κορσικανούς Τρίτη 28 Ιουλίου
ΒΟΣΚΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΔΑΡΕΣ ΧΑΝΙΩΝ
6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, ριζίτικα τραγούδια και χορός 9:30 μμ «Η μουσική του σύμπαντος και το αρχέγονο φως» ομιλία - συζήτηση από τον Γιώργο Γραμματικάκη 10:30 μμ Η Σόνια Θεοδωρίδου σε τραγούδια της Μεσογείου Τετάρτη 29 Ιουλίου
ΒΟΣΚΟΙ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ (ΤΟΥΑΡΕΓΚ) 6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους βοσκούς της ερήμου 8:00 μμ Ομιλία της Άννας Τζιροπούλου - Ευσταθίου (καθηγήτρια πανεπιστημίου) με θέμα «Οι βοσκοί του Ομήρου» 9:00 μμ Μουσική χοροί και τραγούδια από τους βοσκούς της ερήμου 10:30 μμ Συναυλία με τον Ψαραντώνη
Πέμπτη 30 Ιουλίου

ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΣΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΪΒΑΛΙ 6:00 μμ Τυροκομική - Μαγειρική, από τους βοσκούς της Τουρκίας 8:00 μμ Παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Κώστα Ζουράρι για τον Μακρυγιάννη 9:30 μμ Μουσική από τον Μουαμέρ Κετέντζογλου και την ορχήστρα του σε Τούρκικα και Ελληνικά τραγούδια από την Μικρά Ασία και την Καππαδοκία
Παρασκευή 31 Ιουλίου

9.00 μμ Η Μαριώ με το συγκρότημα της και η Μόρφω Τσαϊρέλη με τον Ηρακλή Βαβάτσικα (ακορντεόν)

Σάββατο 1 Αυγούστου 10:00 μμ
Μεγάλη συναυλία με τους Μανώλη Ρασούλη - Ορφέα Περίδη

Κυριακή 2 Αυγούστου 9:30 μμ
Ο Δήμος Ηρακλείου φιλοξενεί τα Υακίνθεια. Πανιγυρικό κλείσιμο των Υακινθείων στον αφρό της θάλασσας (παραλία Καράβολα). Οι Ανωγειανοί βοσκοί μαζί με τους βοσκούς της ερήμου τυροκομούν και μαγειρεύουν για τους Ηρακλειώτες. Στη συνέχεια μουσική και χοροί από τους Ανωγειανούς και τους βοσκούς της ερήμου. Ακολουθεί συναυλία από το Βασίλη Σταυρακάκη. Θα χορέψει το συγκρότημα του Θανάση Μαυρόκωστα. Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο χώρο του Αγίου Υακίνθου. Ο κόσμος θα μπορεί να δοκιμάσει τις γεύσεις των φαγητών των χωρών της Μεσογείου που συμμετέχουν

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκθεση των δώρων του Ψηλορείτη και των χωρών που συμμετέχουν στη γιορτή
Εκθεση φωτογραφίας από το Γιώργο Πετράκη με θέμα «τα μιτάτα», στα καφενεία και την πλατεία των Ανωγείων
...και επειδή το υψόμετρο φτάνει τα 1.200 μέτρα, φέρτε μαζί σας, καλού-κακού καμία μπλούζα...
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!

Περισσότερα...

Υπο έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα

Υπό έλεγχο τέθηκε το πρωί η μεγαλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει χθές το απόγευμα στο Σελάκανο Ιεράπετρας έναν μοναδικό πνεύμονα πρασίνου για την περιοχή.

Η φωτιά έκαψε περίπου 3.000 στρέμματα δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης και
ξεκίνησε από τη θέση «Μεσάδα» ανάμεσα στις Μάλες και στο Σελάκανο.
Απείλησε τόσο τις Μάλες όσο και τον οικισμό του
Χριστού, ενώ για προληπτικούς λόγους χθες εκκενώθηκε κατασκήνωση με 70 παιδιά μέσα δάσος.
Λόγω του δύσβατου της περιοχής, αλλά και της επικινδυνότητας της φωτιάς, άμεσα «σηκώθηκαν» και τα δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, που βρίσκονται στα αεροδρόμια Ηρακλείου και Χανίων, αντίστοιχα.
Στον τόπο της πυρκαγιάς που είχε μια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για το φόβο της αναζωπύρωσης, λόγω και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Χθες επιχειρούσαν 17 οχήματα με 45 άνδρες καθώς και πεζοπόρα τμήματα μ επίσης 45 άνδρες. Σήμερα Σάββατο τα οχήματα μειώθηκαν στα 11 και οι άνδρες στους 50, ενώ και στις δύο ημέρες ουσιαστική ήταν οι συμβολή των κατοίκων της περιοχής, που κάθε καλοκαίρι ζουν με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς.

Περισσότερα...

Ενταση των ελέγχων σε χώρους εργασίας λόγω του καύσωνα

ME εντολή της υπ. Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά και του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) Θ. Ματάλα, καλούνται όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης του ΣΕΠΕ (KEΠEK και Τμήματα) να εντείνουν τους προληπτικούς ελέγχους σε όλους τους εργασιακούς χώρους όπου αναμένεται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη θερμική επιβάρυνση, σε εφαρμογή της 10349/10-6-2009 σχετικής εγκυκλίου που κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες στις αρχές Ιουνίου.

Σύμφωνα με την εντολή και την παραπάνω εγκύκλιο του ΣΕΠΕ, θα δίνεται προτεραιότητα στον έλεγχο των εργασιών σε υπαίθριους χώρους (οικοδομές, οδικά και άλλα τεχνικά έργα κ.λπ.) και των εργασιών σε στεγασμένους χώρους, στους οποίους μπορεί, λόγω της φύσης των παραγωγικών διαδικασιών, να υπάρχει επιπλέον θερμική επιβάρυνση από υψηλές τιμές θερμοκρασίας - υγρασίας και από ακτινοβολούμενη θερμότητα (χυτήρια, υαλουργίες, κεραμοποιεία, μεταλλουργίες, εκκοκκιστήρια, ναυπηγοεπισκευαστικές δραστηριότητες, κλωστοϋφαντουργίες, βιομηχανίες πλαστικών κ.λπ.).

Κατά τον έλεγχο οι επιθεωρητές του ΣΕΠΕ θα ενημερώνουν τους εργοδότες για τους κινδύνους που εγκυμονούν οι υψηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε συνθήκες καύσωνα (κίνδυνοι θερμικής εξάντλησης, θερμοπληξίας, κ.ά.) και θα υποδεικνύουν και παράλληλα θα ελέγχουν την τήρηση από τους εργοδότες των υποχρεώσεών τους, σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας.
Περισσότερα...

Νοικιάζουν τη μήτρα τους για να γίνετε γονείς!

«Πραγματοποιήστε το όνειρό σας, χάρη σε μια μητέρα από την Ινδία…» Αυτή είναι η διαφήμιση της ιστοσελίδας www.iwannagetpregnant.com (δηλαδή: θέλω να μείνω έγκυος), πίσω από την οποία υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία.
Ινδές γυναίκες νοικιάζουν τη μήτρα τους σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί με φυσιολογικό τρόπο. Η επιχείρηση αυτή γνωρίζει πλήρη άνθηση, αφού οι Ινδές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ένα έκτο της τιμής που χρεώνουν οι Δυτικές.
Συγκεκριμένα, τη στιγμή που μια Αμερικανίδα ζητάει 120.000 δολάρια για να γίνει παρένθετη μητέρα, μια Ινδή αρκείται με 20.000 δολάρια.
Η «Rotunda», μία από τις πιο δημοφιλείς κλινικές γονιμότητας στο Μουμπάι, επωφελήθηκε αμέσως από το νόμο του 2006 που επιτρέπει και σε ξένες γυναίκες να νοικιάζουν Ινδές ως παρένθετες μητέρες.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής έσπευσαν να διαφημίσουν σε όλον τον κόσμο τις «ασφαλείς και αξιόπιστες» μεθόδους τους σε επίπεδο τεχνητής γονιμοποίησης. Η κλινική, στην οποία διεξάγεται όλη η ιατρική και νομική διαδικασία εκτός από τον τοκετό, στεγάζεται σε μια μικρή παλιά κατοικία κοντά στο πάρκο Σιβάζι.

Σήμερα μόνο στο Μουμπάι υπάρχουν περισσότερες από πενήντα κλινικές όπου πραγματοποιούνται εγχύσεις γονιμοποιημένων ωαρίων σε μήτρες παρένθετων μητέρων. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που έχουν συλληφθεί με αυτό το σύστημα. Ομως είναι γνωστό ότι σε μια μέση κλινική πραγματοποιούνται 10-15 εγκυμοσύνες το μήνα και η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς. Μεταξύ των ενδιαφερομένων μάλιστα υπάρχουν πολλά ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Στη μικρή αίθουσα αναμονής της Rotunda τα ζευγάρια των πλούσιων Ινδών και οι υπό ενοικίαση μητέρες, συνοδευόμενες από τους συζύγους τους, αναγνωρίζονται εύκολα από τα ρούχα αλλά και από το ύφος τους. Αν και συχνά οι παρένθετες μητέέρες φοράνε τα καλύτερά τους ρούχα, η διαφορά κοινωνικής τάξης φαίνεται από τον τρόπο που κινούνται, που μιλάνε, που επικοινωνούν με τους γιατρούς. Ολοι όμως είναι εξίσου νευρικοί, τουλάχιστον μέχρι να ληφθούν τα ωάρια από τη μέλλουσα μαμά, να γονιμοποιηθούν στο σωλήνα και να εγκατασταθούν με επιτυχία στη μήτρα της παρένθετης μητέρας.

Οι Δυτικοί γονείς αλλά και οι Ινδοί που ζουν στο εξωτερικό, αν αποφασίσουν να στείλουν αεροπορικώς τα κύτταρα του διαδόχου τους, γλιτώνουν πέρα από τις πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από ινδουιστές φονταμενταλιστές και τις ατελείωτες ώρες, ακόμα και μέρες αναμονής στον προθάλαμο της κλινικής. Δεν έχουν παρά να καταβάλουν 20.000 δολάρια και να φτάσουν εγκαίρως στο νοσοκομείο όπου θα γεννηθεί το παιδί τους, στο τέλος των εννέα μηνών.

Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι τη «Rotunda», να υποβληθούν επιτόπου στη λήψη των ωαρίων και να παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Γιατί; Οχι γιατί δεν εμπιστεύονται τους γιατρούς, αλλά γιατί αυτή είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν να γνωρίσουν προσωπικά τη γυναίκα που θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

Espressonews.gr


Περισσότερα...

Βρε-βρε τον Παντελή !


(κλικ για μεγέθυνση)

Περισσότερα...

Δηλώσεις Ντορας Μπακογιάννη σήμερα απο τα Χανιά

''H Ελλάδα,ασκεί μια εξωτερική πολιτική με αυτοπεποίθηση ,με τη σιγουριά ενός παλαιού μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ακριβώς με αυτή την ιδιότητα θα ενημερώσω τους συναδέλφους μου της ΕΕ αύριο, κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης, υπό την Σουηδική προεδρία,ακριβώς για τη στάσης της Τουρκίας ολο τον τελευταίο καιρό''.
Αυτό δήλωσε σήμερα απο τα Χανιά η Υπουργός Εξωτερικών Ντορα Μπακογιαννη και επεσήμαν:
''Πιστεύουμε ότι οι εταίροι μας οφείλουν να έχουν μια πλήρη γνώση, για να μπορούν τώρα,που μπαίνει πλέον και η Τουρκία σε ένα
στάδιο αξιολόγησης,να την αξιολογήσουν έχοντας υπόψη τους όλα τα δεδομένα.

Το πρωί η . Μπακογιάννη επισκέφθηκε την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο " Κρήτη - εικόνες μιας εποχής", που φιλοξενείται στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.
Περισσότερα...

Παρακολουθείστε σήμερα LIVE με WEB camera την εκπομπή των blogs


ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΤΟΤΥΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ BLOGS ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕ WEB CAMERA ΑΠΟ ΤΟ STUDIO 1.

TAΥΤΟΧΡΟΝΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ 18:00 ...ΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΣ

http://irakliowebradio2.blogspot.com/



Περισσότερα...

Υποσχέσεις για δημοπράτηση σχολικών κτηρίων στο νομό Χανίων

Τέσσερα σχολικά κτήρια μέσω συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα δημοπρατηθούν μέσα στο Νοέμβριο του 2009, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ κ. Στέφανος Αγιάσογλου χθες από τα Χανιά, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη στη Νομαρχία παρουσία του νομάρχη και δημάρχων.

Ο κ. Αγιάσογλου στις δηλώσεις του διαφήμισε τα ΣΔΙΤ, αμφισβητώντας τις έντονες διαφωνίες του ΤΕΕ, των εργοληπτών αλλά και της ΟΛΜΕ που έχουν επισημάνει πως το κόστος τους επιβαρύνει τρεις φορές περισσότερο τα δημόσια ταμεία. Ειδικότερα, στη σύσκεψη ανακοινώθηκε ότι μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα θα χρηματοδοτηθούν στα Χανιά τα παρακάτω σχολικά συγκροτήματα:
1. Κατασκευή 2ου Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η μελέτη της μερικής πράξης εφαρμογής στην πολεοδομική ενότητα της Παρηγοριάς.
2. Κατασκευή 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας στην ίδια περιοχή.
3. Κατασκευή 2ου Γυμνασίου Ακρωτηρίου στα Καθιανά
4. Ανέγερση 4ου Γυμνασίου Χανίων στην περιοχή του Καλυκά.

«Στα πλαίσια της κυβερνητικής εντολής του πρωθυπουργού και του υπουργού Παιδείας του κ. Σπηλιωτόπουλου γυρνάμε όλη την Ελλάδα για να ολοκληρώσουμε την τεχνική ωρίμανση των έργων που θα γίνουν με σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα.
Μετά τη δημοπράτηση των σχολείων στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης είμαστε έτοιμοι να δημοπρατήσουμε το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων που αφορούν την Περιφέρεια, τη Βόρεια, Κεντρική και νότια ελλάδα», δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου στους δημοσιογράφους, συμπληρώνοντας πως στα Χανιά θα εντάσονταν τα τρία πρώτα σχολεία και μετά από αίτημα του κ. Αρχοντάκη εντάχθηκε και το 4ο Γυμνάσιο Χανίων.

Ο κ. Αγιάσογλου επαίνεσε τη συνεργασία με τη Νομαρχία Χανίων και στα υπόλοιπα έργα που αφορούν τη σχολική στέγη (κατασκευή και συντήρηση) και ανάφερε πως εγκρίθηκε επίσης το αίτημα του Δήμου Ακρωτηρίου για τη χρηματοδότησή του με 300.000 ευρώ για την προέκταση ορόφου στο δημοτικό σχολείο Παζίνου.

Ερωτηθείς αναφορικά με τις μεγάλες ενστάσεις που υπάρχουν για τα ΣΔΙΤ από το ΤΕΕ, από τους εργολήπτες και την ΟΛΜΕ, καθώς αυξάνουν το κόστος των έργων και μεγαλώνουν τον δανεισμό του δημοσίου ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ μίλησε περί «μύθου»που δεν ισχύει και συμπλήρωσε ότι και τα ΣΔΙΤ είναι σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς του ΟΣΚ. Συμπλήρωσε τέλος ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα «παγώματος»των ΣΔΙΤ, λόγω του μεγάλου κόστους τους, όπως είχε αναφερθεί από κυβερνητικό στέλεχος στο πανελλήνιο συνέδριο της ομοσπονδίας εργοληπτών.

Από τη μεριά του, ο νομάρχης Χανίων Γρηγόρης Αρχοντάκης ανάφερε πως «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων με τη στήριξη του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων πραγματοποιεί ένα πολύ μεγάλο έργο σε θέματα σχολικής στέγης και αυτό γίνεται γιατί εκμεταλλευόμαστε, με την καλή έννοια του όρου, όλες τις πηγές χρηματοδότησης.
Τον δημόσιο προϋπολογισμό μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΟΣΚ, το περιφερειακό πρόγραμμα, το ΕΣΠΑ αλλά και βέβαια τις συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού τομέα με τις οποίες ο ΟΣΚ θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια τέσσερις σχολικές μονάδες στο Νομό Χανιών.
Ετσι είμαστε σε ένα πάρα πολύ ικανοποιητικό σημείο, μια που υλοποιούνται όλα τα σχολεία που έχει ανάγκη ο νομός και για τα οποία υπάρχει διαθέσιμο οικόπεδο. Επίσης υπάρχει και ένα διαθέσιμο υπόλοιπο από το ΠΕΠ Κρήτης για να χρηματοδοτηθούν σχολεία εφόσον και αν εξασφαλιστούν οικόπεδα. Παράλληλα ο ΟΣΚ στηρίζει τη Νομαρχία με επιπλέον χρήματα για να γίνουν εκτεταμένες συντηρήσεις σχολικής στέγης».


''Χανιώτικα Νέα''
Περισσότερα...

Η… απόσυρση παλιών ψυγείων μετατίθεται για το 2010

ΓIA το 2010 μετατίθεται η εφαρμογή του προγράμματος αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών και συγκεκριμένα ψυγείων.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Α
νάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα ιδιωτικά κτίρια ενδεχομένως να ανακοινωθεί στις βασικές αρχές του την επόμενη εβδομάδα αλλά η εφαρμογή του μάλλον θα καθυστερήσει.

Oπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, «ίσως προς το τέλος της άλλης εβδομάδας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι.
Oμως ας έχουμε υπόψη μας ότι από τη στιγμή της αναγγελίας έως τη στιγμή της εφαρμογής απαιτείται κάποιος χρόνος».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη ανταπόκριση στο
πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών έχει δημιουργήσει επιφυλάξεις στο Yπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου ότι τα κοινοτικά κονδύλια είναι πεπερασμένα.
Μάλιστα σε ό,τι αφορά την επιδότηση της αντικατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων.
Είναι ενδεικτικό ότι η ανταπόκριση στο πρόγραμμα αντικατάστασης των παλαιών κλιματιστικών ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου, αφού μέσα στον ένα μήνα που έτρεξε πουλήθηκαν γύρω στα 100.000 κλιματιστικά, τα περισσότερα στην Αττική.

Το ποσό της επιδότησης που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα, 33 εκατ. ευρώ, είναι υπερδιπλάσιο του ποσού των 15 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί αρχικά.

''Εξπρές''
Περισσότερα...

Πετάει -πετάει ο ...ελέφαντας ;;;;



Περισσότερα...

Στο 11% έφτασε η ανεργία στην Κρήτη

Ένας στους τέσσερις νέους μέχρι 24 ετών είναι άνεργοι. Σαν «μαύρη τρύπα»,λοιπόν, θα μπορούσε να παρομοιάσει κανείς τα νέα στοιχεία από το ευρωβαρόμετρο για την ανεργία που παραμένει σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά για την Ελλάδα.
Γεγονός είναι ότι σε σχέση με πέρυσι η ανεργία για νέους μέχρι 24 ετών αυξήθηκε κατά 2,2%, αγγίζοντας το 24,2% για τους τρεις πρώτους μήνες 2009.
Την ίδια στιγμή ο ευρωπαϊκός μέσος όρος έφτασε στο 18,3%, γεγονός που κάνει την Ελλάδα μια από τις πρωταγωνίστριες στα ποσοστά ανεργίας στις πιο παραγωγικές ηλικίες.
Συγκεκριμένα, η ανεργία φτάνει στην Ελλάδα το 31,8% για τις νέες γυναίκες (το αντίστοιχο ποσοστό για την Ευρωζώνη είναι 17,8%) και το 18,38% για τους άντρες (με το μέσο όρο για την Ευρωζώνη να διαμορφώνεται στο 18,8%). Εν τω μεταξύ γεγονός είναι ότι στην Κρήτη, σύμφωνα με στοιχεία, τα ποσοστά ανεργία έχουν διπλασιαστεί από πέρυσι αγγίζοντας το 11%.

Η ανεργία των νέων αυξάνεται λόγω της κρίσης τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και στην Ευρωζώνη με υψηλότερους ρυθμούς από ό,τι η συνολική ανεργία. Για την Ευρωζώνη, η ανεργία στους νέους αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 3,9%. Από τα 27 μέλη της Ένωσης, τα 26 κράτη - μέλη είδαν τους ανέργους μέχρι 24 ετών να αυξάνονται, με μόνη εξαίρεση τη Βουλγαρία, στην οποία σημειώθηκε μείωση.
Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο παρατηρούνται στη Λετονία (από 11% το πρώτο τρίμηνο του 2008, το ποσοστό άνεργων νέων έφτασε το 28,2%) και στην Εσθονία (από 7,6% σε 24,1%).

Σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2008, ο αριθμός των ανέργων κάτω των 24 ετών αυξήθηκε κατά περίπου 1 εκατ. στην ΕΕ και 600.000 στην Ευρωζώνη. Στους άνδρες κάτω των 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας ήταν 18,3%, έναντι 18,8% του μέσου όρου της Ευρωζώνης και 19,1% του συνόλου της ΕΕ. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη χώρα μας είναι η ανεργία στις νέες κάτω των 24 ετών, στις οποίες το ποσοστό έφτασε το 31,8% (περίπου μιας στις τρεις νέες ήταν άνεργη).
Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη και στο σύνολο της ΕΕ μετά το 33,7% της Ισπανίας. Ο μέσος όρος ανεργίας στις νέες ήταν 17,4% στην ΕΕ και 17,8% στην Ευρωζώνη.

Εφημερίδα Τόλμη
Περισσότερα...

Συμπλοκή αστυνομικών με πολίτες χθες στον Μυλοπόταμο

Νέο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και πολιτών σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα στην περιοχή του Μυλοποτάμου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στο σημείο, ενώ επί τόπου μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανώλης Παραβολιδάκης.

Στις 8.30 περίπου το απόγευμα, σε μπλόκο ανδρών των ΤΑΕ στο Γαράζο και στην προσπάθεια τους να ελέγξουν οδηγούς και επιβάτες οχημάτων που εκινούντο στην περιοχή, οι τελευταίοι αρνήθηκαν τον έλεγχο και προπηλάκισαν τους ένστολους, ενώ όταν επιχείρησαν οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, αντιστάθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που νωρίτερα ήταν σε «μιτάτο» στα Μουρτζανά και έσφαζαν πρόβατα για μια βάφτιση κι αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, επιβιβάστηκαν στα ΙΧ και κατευθυνόμενοι προς το Γαράζο άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με όπλα που έφεραν μαζί τους.


Κλιμάκιο των ΤΑΕ που βρισκόταν στην περιοχή σταμάτησε την «πομπή» των οχημάτων προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο. Οδηγοί και επιβάτες φέρονται να αποβιβάστηκαν από τα ΙΧ. και άρχισαν να προπηλακίζουν τους αστυνομικούς και να κινούνται απειλητικά εναντίον τους.
Οι πληροφορίες θέλουν τους δράστες να χτύπησαν τους ένστολους οι οποίοι ανταπέδωσαν. Στην προσπάθεια των δεύτερων να προχωρήσουν σε συλλήψεις, οι πρώτοι αντιστάθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή για ενίσχυση των συναδέλφων τους εξαπέλυσαν κυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει δυνατή η σύλληψη τους.

Το τελευταίο διάστημα, αστυνομικοί στο Πέραμα επανειλλημμένα έχουν υβριστεί, προπηλακιστεί και έχουν απειληθεί με χειροδικίες, επειδή «τόλμησαν» να κόψουν κλήση σε παραβάτες οδηγούς ενώ μέχρι και το στυλό αφαίρεσαν με θράσος, «ετσιθελικά», από το χέρι ένστολου.
Να υπενθυμίσουμε ότι, πριν ένα μήνα περίπου, στις 18 Ιουνίου, είχε σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο εις βάρος ανδρών του ΤΑΕ Μυλοποτάμου από κατοίκους των Ζωνιανών, κοντά στο Σπήλαιο Σφενδόνη.
Ο αστυνομικός διευθυντής Μ.Παραβολιδάκης δεν φέρεται διατεθειμένος να ανεχτεί συμπεριφορέρς ανομίας και αναρχίας που εξακολουθούν να εμφανίζονται στην ευρύτερη περιοχή και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι παραβάτες δεν θα τυγχάνουν ούτε ανοχής, ούτε συγκάλυψης αλλά θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.


Ρεθυμνιώτικα Νέα
Περισσότερα...

Αθωράκιστο το λιμάνι του Ηρακλείου απέναντι στη νέα γρίπη


Χωρίς μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό της νέας γρίπης λειτουργεί μέχρι σήμερα το λιμάνι του Ηρακλείου με εργαζόμενους αλλά και επισκέπτες να παραμένουν εντελώς αθωράκιστοι.

Σε ερώτηση της τηλεόρασης Κρέτα ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΛΗ είπε ότι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθεί θερμική κάμερα.

Με χθεσινή έγγραφη οδηγία οι εργαζόμενοι από σήμερα θα λαμβάνουν ειδικά μέτρα προστασίας.

''Tv creta''
Περισσότερα...

Τηλεσκόπιο θα βλέπει 13 δισ. έτη φωτός μακριά

Βαθιά πίσω στην Ιστορία του Σύμπαντος θα μπορεί να βλέπει το νέο μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου, που σκοπεύουν να τοποθετήσουν το 2018 στην κορυφή της Μάουνα Κέα στη Χαβάη οι υπεύθυνοι του εκεί παρατηρητηρίου.
Συγκεκριμένα, το εν λόγω γιγαντιαίο τηλεσκόπιο θα έχει τη δυνατότητα να κάνει παρατηρήσεις σε απόσταση 13 δισεκατομμυρίων ετών φωτός (!), κάτι που θα επιτρέψει στους επιστήμονες να έχουν εικόνα του πώς ήταν το Σύμπαν στα πρώτα του χρόνια.
Ο διαμέτρου 30 μέτρων φακός του θα επιτρέπει στους αστρονόμους να έχουν εικόνα από τη δημιουργία των πρώτων αστεριών και των γαλαξιών, δηλαδή θα μπορούν να βλέπουν πώς ήταν το Σύμπαν 400 εκατομμύρια χρόνια μετά τη Μεγάλη Εκρηξη

Σύμπραξη Το τηλεσκόπιο, το οποίο κατασκευάζεται από τη σύμπραξη του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια και της Ενωσης Καναδικών Πανεπιστημίων για την Ερευνα της Αστρονομίας, θα είναι έτοιμο το 2018 και θα τοποθετηθεί στην κορυφή του ανενεργού ηφαιστείου Μάουνα Κέα, σε ύψος 4.205 μέτρων.
Η τοποθεσία είναι ιδανική για αστρονομικές παρατηρήσεις, αφού ο ουρανός δεν έχει συννεφιά για πάνω από 300 ημέρες τον χρόνο και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν μεγάλοι ανθρώπινοι οικισμοί για να δημιουργείται φωτορύπανση.

Οπως όμως έχει γίνει γνωστό, το 30 μέτρων τηλεσκόπιο πιθανότατα το 2018 να μην είναι το μεγαλύτερο του κόσμου, αφού διάφορες χώρες της ΕΕ έχουν ανακοινώσει ότι θα κατασκευάσουν μέχρι τότε ένα τηλεσκόπιο με φακούς διαμέτρου 42 μέτρων!

Η τοποθεσία όμως που θα τοποθετηθεί το ευρωπαϊκό τηλεσκόπιο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.
Περισσότερα...

Έκθεση βιβλίου απο σήμερα στη Χερσόνησο


Ανοίγει σήμερα τις πύλες της για το κοινό ,η έκθεση βιβλίου στην Χερσόνησο Ηρακλείου.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου,έξω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 9 Αυγούστου.


Αρκετοί επισκέπτες αλλά και ντόπιοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να αγοράσουν ένα καλό βιβλίο.


Περισσότερα...

Επι τάπητος ο πενταετής προγραμματισμός σχολικής στέγης του Νομού Ρεθύμνου

Επί τάπητος τέθηκε ο πενταετής προγραμματισμός σχολικής στέγης του Νομού Ρεθύμνου ,κατά την συνάντηση που είχαν χθες στο Νομαρχιακό Μέγαρο,ο Νομάρχης Ρεθύμνου Γιώργος Παπαδάκης, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, κ. Αγιάσογλου την αρμόδια Αντινομάρχη Γιάννα Κεφαλογιάννη και Δημάρχους του Νομού .
Ο κ. Αγιάσογλου ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι ο ΟΣΚ θα εντάξει στο Πρόγραμμα ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα) το Αθλητικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ρεθύμνου καθώς και το Δημοτικό Σχολείο Πανόρμου στην προκήρυξη, που προγραμματίζεται για το Νοέμβριο του 2009. Εξέφρασε τδε ,ην ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία του ΟΣΚ με τη Νομαρχία και τους Δήμους του Νομού για τα ζητήματα σχολικής στέγης, η οποία ευελπιστεί να συνεχιστεί για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στον ευαίσθητο αυτό τομέα.
Σημειώνεται ότι ο πενταετής προγραμματισμός έργων σχολικής στέγης 2008-2012 του Νομού περιλαμβάνει τα εξής:

- Η ανέγερση Μουσικού σχολείου στο Δήμο Αρκαδίου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 5.000.000 €.

- Η ανέγερση Πειραματικού Νηπιαγωγείου στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 5.000.000 € για το οποίο έχει ήδη εκπονηθεί μελέτη από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου άρα είναι ώριμο έργο νέας ένταξη στον πενταετή σχεδιασμό. Θα αποτελέσει δε την απαρχή ώστε να προχωρήσουμε και στην ανέγερση όλων των σχολικών μονάδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) στην έκταση των 85 στρεμμ. Την οποία έχει παραχωρήσει το Πανεπιστήμιο Κρήτης με απόφαση νέας Συγκλήτου.
- Η ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στον Πλάτανο Αμαρίου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Η ανέγερση Νηπιαγωγείου στο Μπαλί Δήμου Γεροποτάμου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Ανέγερση νέου νηπιαγωγείου νέας Σίσσες του Δήμου Γεροποτάμου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στα Αγγελιανά του Δήμου Γεροποτάμου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στο Ατσιπόπουλο του Δήμου Νικ. Φωκά με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στον Πλατανιά του Δήμου Ρεθύμνου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Ανέγερση νέου νηπιαγωγείου στον Φουρφουρά του Δήμου Κουρητών με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 500.000 €.

- Η συμπληρωματική ανέγερση αιθουσών ώστε να λειτουργήσει ως 6/θέσιο το Δημοτικό σχολείο και ανέγερση νέου Νηπιαγωγείου στον Πρινέ Δήμου Ρεθύμνης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1.500.000 €.

- Η ανέγερση 6/θέσιου Δημοτικού σχολείου και Νηπιαγωγείου στη Λούτρα Δήμου Αρκαδίου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2.000.000 €.

- Η ανέγερση 9/θέσιου Δημοτικού σχολείου στο Ατσιπόπουλο Δήμου Νικ Φωκά με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 2.000.000 €.

- Η ανέγερση 6/θέσιου Δημοτικού σχολείου στο Πάνορμο Δήμου Γεροποτάμου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1.500.000 €.

- Η ανέγερση νέου 6/θεσιου Δημοτικού σχολείου στο Ρουσοσπίτι Δήμου Ρεθύμνης με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1.500.000 €.

- Η ανέγερση νέας πτέρυγας στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Περιβολίων με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 1.000.000 €.

- Η ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου στο Ατσιπόπουλο Δήμου Νικ Φωκά με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6.000.000 €.

- Η ανέγερση Γυμνασίου στο Σταυρωμένο Δήμου Αρκαδίου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 4.000.000 €.

- Η ανέγερση Γυμνασίου – Λυκείου στην πόλη του Ρεθύμνου με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 6.000.000 €.

- Η ανέγερση ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ στο Δ.Δ. Γαράζο του Δήμου Κουλούκωνα με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 3.000.000 € (τώρα στεγάζονται στο Γυμνάσιο Γαράζου).

- Ανέγερση Γυμνασίου στο Δ.Δ. Μαριού του Δήμου Φοίνικα για τη μεταστέγαση του Γυμνασίου Κοξαρέ (ύστερα από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φοίνικα) με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 4.000.000 €.

- Επισκευές και προσθήκες αιθουσών σε υφιστάμενα σχολικά κτίρια, οι ανάγκες είναι σημερινές και πρέπει άμεσα να καλυφθούν, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 10.000.000 € περίπου".
Περισσότερα...

Συνεχίζει να μεγαλώνει παρά τα 2 μέτρα ύψος και τα 216 κιλά της

Με ύψος δύο μέτρα και βάρος 216 κιλά, η Τάνια Ανγκους είναι μία από τις πιο εύσωμες γυναίκες στον κόσμο, όμως η μοναδική που η ανάπτυξή της δεν μπορεί να ανακοπεί με φαρμακευτική θεραπεία.
Υποφέροντας από τη σπάνια ασθένεια ακρομεγαλία (γνωστή ως «γιγαντισμός»), η 30
χρονη γυναίκα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, ωστόσο δηλώνει ότι εξακολουθεί να ελπίζει.
Τα προβλήματα της Αμερικανίδας από τη Νεβάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «γυναίκα-γίγαντας», ξεκίνησαν προς το τέλος της εφηβείας, όταν πρόσεξε ότι τα πόδια, το πρόσωπο και η σιλουέτα της εξακολουθούσαν να μεγαλώνουν ραγδαία.

Από το φυσιολογικό 1,74, το ύψος της Τάνια εκτοξεύθηκε στο 1,98 μ. και η φωνή της έγινε πιο βαριά, ενώ η γυναίκα εξομολογείται ότι ζει ένα δράμα, αφού οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι άνδρας.

Οι εξετάσεις έδειξαν την ύπαρξη όγκου στον εγκέφαλο, ο οποίος δεν σταμάτησε να μεγαλώνει παρά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η Τάνια. Λόγω της υπερβολικής ποσότητας ορμονών ανάπτυξης που παράγει ο οργανισμός της η 30χρονη εξακολουθεί να μεγαλώνει, ενώ για να κινείται μέσα στο σπίτι χρησιμοποιεί πλέον αναπηρικό καροτσάκι.
Μάλιστα πριν από δύο χρόνια υπέστη καρδιακό επεισόδιο, εξαιτίας του υπερβολικού βάρους της, μετά το οποίο αναγκάστηκε να μάθει από την αρχή να περπατάει και να μιλάει. «Δεν φαντάζεστε πόσους γιατρούς έχουμε φωνάξει να μας βοηθήσουν.

Ξοδέψαμε όλες μας τις οικονομίες, πάνω από 200.000 δολάρια, προσπαθώντας να τη βοηθήσουμε», εξομολογήθηκε η μητέρα της. Τους τελευταίους τρεις μήνες η Τάνια βλέπει νέο γιατρό και ελπίζει ότι θα καταφέρει επιτέλους να βρει μια φαρμακευτική θεραπεία για την περίπτωσή της.


ΕΘΝΟΣ
Περισσότερα...

Καύσωνας το διήμερο με 43 βαθμούς

Τους 43 βαθμούς θα αγγίξει ο υδράργυρος σήμερα και αύριο Κυριακή σε πολές περιοχές της χώρας και στις παραλίες αναμένεται το αδιαχώρητο από όσους δεν έχουν φύγει ακόμη για διακοπές ή έχουν επιστρέψει.
Οι επιστήμονες προειδοποιούν όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και αν είναι δυνατόν να αποφύγουν εντελώς την έκθεση στον ήλιο.

Στην Κρήτη πάντως ,η θερμοκρασια δεν προβλέπεται να ξεπεράσει τους 36 βαθμούς κελσίου.
Λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 25 και 26 Ιουλίου στην πόλη της Αθήνας, οι Λέσχες Φιλίας του Δήμου
Αθηναίων θα παραμείνουν ανοικτές και τις δύο ημέρες από τις 8 π.μ. έως τις 8 μ.μ., διαθέτοντας κλιματιζόμενους χώρους.

Σάββατο

Οι πιο θερμές περιοχές: 'Αστρος, Τρίκαλα, 'Αργος 43 βαθμοί Kελσίου Λάρισα, Λαμία 42 βαθμοί Kελσίου

Κυριακή

Οι πιο θερμές περιοχές 'Αργος, 'Αστρος 42 βαθμοί Kελσίου Τρίπολη 40 βαθμοί kελσίου
Περισσότερα...

Ποντίκια δημιουργήθηκαν από τεχνητά βλαστοκύτταρα

Υγιή ενήλικα ποντίκια δημιουργήθηκαν από τεχνητά βλαστοκύτταρα, ένα επίτευγμα που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τη δυνατότητα καλλιέργειας ανταλλακτικών ιστών και οργάνων.
Η ομάδα της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και του Ινστιτούτου Ιατρικής Γενετικής της Σαγκάης αρχικά δημιούργησε τεχνητά βλαστοκύτταρα χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη κύτταρα δέρματος από ενήλικα ποντίκια.
Στη συνέχεια κλωνοποίησε τα τεχνητά βλαστοκύτταρα και δημιούργησε έμβρυα που αναπτύχθηκαν σε υγιής, γόνιμους ενήλικες.

Οι Κινέζοι ερευνητές παρουσίασαν μάλιστα στους δημοσιογράφους τον πρώτο από τους 27 κλώνους, ένα ποντίκι ονόματι Ζιάο Ζιάο, δηλαδή «Μικρούτσικος».

Ο Μικρούτσικος «μας δίνει ελπίδα για μελλοντικές θεραπευτικές παρεμβάσεις» σχολίασε στο AFP ο Φανί Ζενγκ του Ινστιτούτου. Η γέννησή του αποδεικνύει ότι τα τεχνητά βλαστοκύτταρα συμπεριφέρονται όπως τα εμβρυικά βλαστοκύτταρα, δηλαδή το DNA τους έχει επανέλθει σε εμβρυική κατάσταση.

Η έρευνα του Δρ Φανί, που δημοσιεύεται στο βρετανικό περιοδικό Nature, βασίστηκε στις εργασίες-ορόσημο που δημοσίευσε το 2006-2007 ο Ιάπωνας γενετιστής Σίνια Γιαμανάκα.

Ο Γιαμανάκα δημιούργησε τα πρώτα τεχνητά πολυδύναμα βλαστοκύτταρα (iPS, induced Pluripotent Stem cells) εισάγοντας τέσσερα επιπλέον γονίδια σε απλά κύτταρα δέρματος.

Όπως τα βλαστικά κύτταρα που απομονώνονται από έμβρυα, τα iPS έχουν τη δυνατότητα να δώσουν οποιοδήποτε τύπο ιστού για μεταμόσχευση.

Το γενετικό υλικό των κυττάρων αυτών εισήχθη σε μη γονιμοποιημένα ωάρια προκειμένου να δημιουργηθούν βιώσιμα κλωνοποιημένα έμβρυα.

Τα έμβρυα αναπτύχθηκαν σε υγιείς ενήλικες, από τους οποίους ο ένας, ένα αρσενικό με καφέ γούνα, διασταυρώθηκε με ένα λευκό υλικό και έδωσε υγιής απογόνους.

Αυτό σημαίνει ότι τα τεχνητά βλαστοκύτταρα δεν περιέχουν γενετικά ελαττώματα ικανά να προκαλέσουν ορατά προβλήματα υγείας.

Στο μέλλον, αντίστοιχα τεχνητά βλαστοκύτταρα θα παράγονται από το δέρμα ασθενών και θα καλλιεργούνται στο εργαστήριο για να δώσουν ιστούς για μεταμόσχευση.
Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα







Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 25 / 7




Περισσότερα...

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Δηλώσεις Μαχλά:''Οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι''

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον ΟΦΗ, παρουσιάστηκε ο Νίκος Μαχλάς, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό NOVAΣπορ FM.
«Τα πράγματα είναι πολύ ευχάριστα, γιατί πήραν την τροπή που θέλαμε.
Οι κόποι μας δεν πήγαν χαμένοι.
Είναι καλό ότι ξεκίνησε καλά η ομάδα, παίρνουμε παίκτες και κυνηγάω πολύ καιρό να κάνουμε τον ΟΦΗ όπως ήταν και θέλουμε.
Νιώθω πολύ χαρούμενος.
Χθες ένιωθα τη ζεστασιά του κόσμου στο πρόσωπο μου.
Ξεκινάει καινούργια μέρα για την πιο αδικημένη ομάδα.

Πρέπει να πάρει αυτό που της ανήκει.
Οδεύουμε προς αυτό και θα τα καταφέρουμε.
Πλέον όλοι θα βοηθήσουμε την προσπάθεια που ξεκίνησα και ευτυχώς έληξε με καλό τρόπο.
Δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε ότι έγινε αλλαγή και πέρασαν αλλού οι μετοχές.
Πρέπει να τρέξουμε πολύ.
Σε συνεργασία με το δήμαρχο καταφέραμε να κάνουμε αυτά που ήθελε όλο το Ηράκλειο, η Κρήτη και όλος ο φίλαθλος κόσμος του ΟΦΗ.

Η παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου, κ. Κουράκη ήταν καταλυτική γιατί και αυτός βγήκε μπροστά και έβαλε την αξιοπρέπεια του, ό,τι χρειάζεται για να γίνει αποδεκτός και να δείξει ότι αυτή η ομάδα πρέπει να αλλάξει κατάσταση και νοοτροπία».

Περισσότερα...

Πεινασμένοι χωρικοί – Λιοντάρια .. 1 – 0

Τα λιοντάρια στο Καμερούν κινδυνεύουν μέχρι και με εξαφάνιση, καθώς «πεινασμένοι» χωρικοί της περιοχής, κλέβουν τη λεία τους «κάτω από τη μύτη τους», με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τραφούν.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, ο ήδη μειούμενος πληθυσμός των λιονταριών στο Καμερούν, είναι δυνατό να περιοριστεί ακόμα περισσότερο, από την όχι και τόσο σπάνια τακτική των ντόπιων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, «κορυφαία» αρπακτικά, όπως λιοντάρια και ύαινες, συνηθίζουν να κλέβουν τη λεία το ένα του άλλου, ωστόσο φαίνεται πως και οι άνθρωποι έχουν τέτοιες τάσεις.

Το Μάρτιο του 2006, η βιολόγος, Marjolein Schoe, από το πανεπιστήμιο Leiden της Ολλανδίας, μαζί με άλλους συναδέλφους της, «έψαχναν» ένα αρσενικό λιοντάρι, στο λαιμό του οποίου είχαν τοποθετήσει κολάρο εντοπισμού, βόρεια του Καμερούν.

Όταν εντόπισαν το λιοντάρι, είδαν ότι μαζί με ένα θηλυκό, τρέφονταν από το κουφάρι μίας αντιλόπης. Όταν πλησίασαν αρκετά, τα λιοντάρια τρόμαξαν και κρύφτηκαν σε μία κοντινή συστάδα.

Το ίδιο απόγευμα, οι ερευνητές επέστρεψαν, βρίσκοντας στο σημείο, όχι τα συγκεκριμένα ή άλλα λιοντάρια, αλλά μία ομάδα χωρικών, που επίσης τρόμαξαν και έσπευσαν να κρυφτούν στους θάμνους.

Ό,τι είχε απομείνει από το γεύμα των λιονταριών, φαίνεται πως το είχαν γδάρει οι χωρικοί με μαχαίρια ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα από το κουφάρι του νεκρού ζώου, ενώ όπως φάνηκε από τα «στοιχεία» που εγκατέλειψαν στον «τόπο του εγκλήματος», χρησιμοποίησαν και φύλλα, προκειμένου να πάρουν ποσότητα τροφής μαζί τους.

Αν και δεν ήταν αυτό το ζητούμενο της συγκεκριμένης έρευνας, η Marjolein Schoe ενοχλήθηκε τόσο πολύ από το γεγονός, που αποφάσισε να δημοσιεύσει τις σχετικές πληροφορίες, σύμφωνα με δηλώσεις του Hans de Iongh, συναδέλφου της βιολόγου στο πανεπιστήμιο της Ολλανδίας.

Ο ίδιος διηγήθηκε ακόμη ένα περιστατικό, κατά το οποίο, σε εθνικό πάρκο του Καμερούν, άνθρωποι, κυνηγούσαν λιοντάρια με σκοπό να τα απομακρύνουν από το κουφάρι ενός ζώου και να πάρουν εκείνοι στη συνέχεια το κρέας του.

Κατά τον κ. Hans de Iongh το φαινόμενο αυτό, η συμπεριφορά, αυτή ονομάζεται «κλεπτοπαρασιτισμός» και είναι η τάση που έχουν τα αρπακτικά να κλέβουν την «φρέσκια» τροφή μεταξύ τους.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει πολύ μεγάλη επίδραση στον πληθυσμό των λιονταριών, που ούτως ή άλλως κινδυνεύει από την ανθρώπινη δραστηριότητα, καθώς θα πρέπει, σε περίπτωση που κάποιος κλέψει την τροφή τους, να καταναλώσουν τεράστια ενέργεια, προκειμένου να βρουν την ίδια ποσότητα», δήλωσε ο κ. de Iongh.

''cosmo.gr'''
Περισσότερα...

Στις 29 Αυγούστου η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Το συνδρομητικό κανάλι, με επιστ
ολή που έστειλε σήμερα στη διοργανώτρια αρχή, συναινεί στη μετάθεση της αγωνιστικής κατά μία εβδομάδα, δίνοντας έτσι λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί σχετικά με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.
Περισσότερα...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! Με ποδήλατο η πρώτη ληστεία τραπέζης στην Κεφαλονιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο !!!

Συνέβη και αυτό στην Κεφαλονιά! Πρωινό Δευτέρας 6 Ιουλίου.
Άγνωστος κύριος με πυκνή (ψεύτικη) γενειάδα, καπέλο κι ένα σακίδιο στην πλάτη φτάνει με το ποδήλατό του παρακαλώ, στο υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου στο Αργοστόλι.


Ο γενειοφόρος ληστής μπαίνει στην τράπεζα και με την απειλή όπλου, καταφέρνει να αποσπάσει 26.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο.
Προτού βγει από το κατάστημα, επιδεικνύει και τους καλούς του τρόπους, ευχαριστώντας τους υπαλλήλους!
Βγαίνοντας στο δρόμο, ανεβαίνει ξανά στο ποδήλατό του και με γρήγορες πεταλιές φτάνει στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της ΔΕΗ.

Πώς λέμε «εξαφανίστηκε κινούμενος με ιλιγγιώδη ταχύτητα», όταν οι ληστές χρησιμοποιούν μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού;
Καμία σχέση το συγκεκριμένο περιστατικό!
Στον ακάλυπτο χώρο της ΔΕΗ, όπως διαπιστώθηκε αργότερα, άλλαξε ρούχα και εγκατάλειψε το ποδήλατό του.

Η συγκεκριμένη ληστεία, κατά πληροφορίες, ήταν η πρώτη ληστεία τραπέζης στην Κεφαλονιά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οπότε ο ληστής δικαιούται να υπερηφανεύεται ότι έσπασε δύο ρεκόρ: όχι μόνο διέπραξε την πρώτη ληστεία στην Κεφαλονιά εδώ και 65 χρόνια, αλλά και επαξίως μπορεί να διεκδικήσει βραβείο για την πιο αργή διαφυγή όλων των εποχών!

* Η είδηση αναδημοσιεύεται από την τοπική εφημερίδα της Κεφαλονιάς «νυστέρι», απ’ όπου την αλιεύσαμε.


''protothema.gr''
Περισσότερα...

Ευρωπαϊκό Νέων μπάσκετ : Στα ημιτελικά η Εθνική

Πανηγυρική πρόκριση για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων ανδρών, που φιλοξενείται στη Ρόδο, πήρε η εθνική μας ομάδα.
Το συγκρότημα του Κώστα Μίσσα, σε αγώνα για την οκτάδα της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στο Βενετόκλειο, επικράτησε 77-68 της Κροατίας και αύριο (19:00), απέναντι στην Ισπανία, θα διεκδικήσει την είσοδό του στον τελικό της Κυριακής.
Πρώτος σκόρερ της ελληνικής ομάδας αναδείχθηκε ο Παππάς με 18, ενώ τον ακολούθησαν οι Μπόγρης (17π.) και Σλούκας (16π.).
Τα δεκάλεπτα: 20-21, 35-33, 55-46, 77-68


Περισσότερα...

To πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης στο Ρέθυμνο

Σε γιατρό του νοσοκομείου Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε τo πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1.
Η γιατρός που διαμένει στο Ηράκλειο και εργάζεται στο Νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού Ρεθύμνου, παρουσίασε υψηλό πυρετό το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής, ενώ εργαζόταν, και την Δευτέρα έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις οι οποίες εστάλησαν στο Ινστιτούτο Παστέρ, που χθες το βράδυ απάντησε πως η γιατρός είναι θετική στον ιό.
Η γιατρός λαμβάνει την ενδεδειγμένη αγωγή, κατ΄οίκον και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου είναι απύρετη και βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Η διοίκηση του νοσοκομείου έδωσε τις απαραίτητες διευκρινήσεις :''Η μόλυνση προήλθε κατά την επίσκεψη σε άλλο Νοσοκομείο. Έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα. Επειδή έχουν παρέλθει αρκετές ημέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων και δεν έχει εμφανιστεί νέο κρούσμα, η πιθανότητα διασποράς της νόσου είναι αμελητέα''
Περισσότερα...

Ασύρματο (!) ηλεκτρικό ρεύμα φορτίζει συσκευές εξ αποστάσεως .

Ένα καινοτομικό σύστημα που μπορεί να μεταφέρει ηλεκτρισμό σε συσκευές από απόσταση, χωρίς το ρεύμα να μεταφέρεται μέσα από καλώδια, αλλά από τον αέρα, επιδείχτηκε στην παγκόσμια συνδιάσκεψη υψηλής τεχνολογίας TED που πραγματοποιείται στην Οξφόρδη της Βρετανίας. Η νέα τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την φόρτιση πολλών ηλεκτρονικών συσκευών, χωρίς να χρειάζεται αυτές να τοποθετηθούν σε κάποια πρίζα.
Η τεχνολογία αναπτύχθηκε από την αμερικανική εταιρία Witricity, ο διευθύνων σύμβουλος της οποίας Έρικ Γκίλερ, σύμφωνα με το BBC, έδειξε κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις να τροφοδοτούνται ασύρματα με ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως είπε, η τεχνολογία μπορεί να καταστήσει άχρηστα τα καλώδια και τις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Η τεχνική βασίζεται στο έργο του φυσικού Μαρίν Σόλασιτς του πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ. Αξιοποιεί τον "συντονισμό", κατά τον οποίο, όταν δύο αντικείμενα έχουν την ίδια συχνότητα αντήχησης, ανταλλάσσουν ενέργεια πιο αποτελεσματικά, χωρίς να επηρεάζουν τα γύρω τους αντικείμενα. Για παράδειγμα, εξαιτίας της αντήχησης, ένα ποτήρι σπάει όταν ένας τραγουδιστής τραγουδά στην ίδια ακριβώς συχνότητα με αυτό. Η νέα τεχνολογία εκμεταλλεύεται την ίδια φυσική αρχή, όχι όμως στην ακουστική, αλλά στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας.

Συγκεκριμένα, ένα πρώτο μαγνητικό πηνίο (αντένα Α), τοποθετημένη σε ένα κουτί στον τοίχο, το πάτωμα ή το ταβάνι και συνδεδεμένη με την πρίζα, εκπέμπει σε μια ορισμένη συχνότητα και μεταβιβάζει ηλεκτρομαγνητικά κύματα μέσω του αέρα. Ένα δεύτερο μαγνητικό πηνίο (αντένα Β), τοποθετημένη σε έναν φορητό κομπιούτερ, ένα κινητό τηλέφωνο, μια τηλεόραση ή όποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή, ρυθμίζεται έτσι ώστε να συντονίζεται στην ίδια συχνότητα. Έτσι, απορροφά την εκπεμπόμενη ηλεκτρική ενέργεια από την πρώτη αντένα, με αποτέλεσμα η συσκευή να τροφοδοτείται ασύρματα με ρεύμα και να φορτίζεται.

Οι συσκευές που θα είναι εφοδιασμένες με την κατάλληλη αντένα-πηνίο, δηλαδή με τον κατάλληλο δέκτη, θα αρχίσουν να φορτίζονται αυτόματα από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ένα χώρο μέσα στο πεδίο εκπομπής της πρώτης αντένας-πηνίου, που παίζει το ρόλο του πομπού.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Witricity, όπως τόνισε κατά την παρουσίαση, δεν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας, γιατί η μεταδιδόμενη μέσω του αέρα ηλεκτρική ενέργεια μεταφέρεται κυρίως μέσω μαγνητικών πεδίων, που είναι ασφαλή. Η εταιρία χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνητικά κύματα χαμηλής συχνότητας, μήκους περίπου 30 μέτρων (μικρότερα κύματα δεν είναι λειτουργικά).

Ο καθηγητής Σόλασιτς του ΜΙΤ επεσήμανε ότι οι πρωτοπόροι του ηλεκτρισμού, όπως ο Τόμας Έντισον και ο Νίκολα Τέσλα, είχαν οραματιστεί την ασύρματη μετάδοση του ηλεκτρισμού, πριν καν δημιουργηθεί το σημερινό πανταχού παρών ενσύρματο δίκτυο που σκεπάζει τον πλανήτη. Οι προσπάθειες εκείνες ήσαν πρόωρες για την εποχή τους, όμως φαίνεται πως πλέον ήρθε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά εκείνο το όραμα, καθώς, πέρα από τη Witricity, και άλλες εταιρίες διεθνώς ήδη ασχολούνται με τον ασύρματο ηλεκτρισμό.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Έτοιμα για χρήση το Σεπτέμβριο τα εμβόλια της νέας γρίπης Α

Σε περίπου ένα μήνα θα είναι έτοιμα τα πρώτα εμβόλια της νέας γρίπης Α σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
«Οι κατασκευαστές αναμένεται να έχουν τα εμβόλια έτοιμα για χρήση τον Σεπτέμβριο.
Αρκετές εταιρείες εργάζονται για την παραγωγή του εμβολίου της πανδημίας και έχουν διαφορετικά χρονοδιαγράμματα» ανέφερε ανακοίνωση του ΠΟΥ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι κλινικές δοκιμές για εμβόλια για το νέο στέλεχος που είναι γνωστό ως γρίπη των χοίρων θα δώσει μία καλύτερη ιδέα σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που χρειάζεται για να επιτευχθεί η ανοσοποίηση ενός ανθρώπου.
Περισσότερα...

Eντυπωσιακή πατέντα !



Περισσότερα...

Δύο τραυματίες απο σύγκρουση αυτοκινήτων το μεσημέρι στην Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου

Δύο είναι οι τραυματίες ,απο τη σφοδρή σύγκρουση τριών συνολικά αυτοκινήτων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο σήμερα το μεσημέρι στην εθνική οδο Χανίων-Ρεθύμνου ,λίγο μετά την περιοχή Καλάμι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες αγροτικό αυτοκίνητο που εκινήτο απο Ρέθυμνο προς Χανιά και μέσα στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα ,έφυγε απο την πορεία του,πιφανόν απο λάθος εκτίμηση του οδηγού ,μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με Ι.Χ. που κατευθυνόταν προς Ρέθυμνο.
Απο τα συντρίμια του αγροτικού ,άνδρες του ΕΚΑΒ ανέσυραν τραυματίες μια γυναίκα ,καθώς και ένα παιδί και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο Χανίων.
Δύο ακόμα Ι.Χ. εμπλέκονται στο τροχαίο καθώς συγκρούστηκαν στην προσπαθεια τους να αποφύγουν τα προπορευόμενα αυτοκίνητα.

Για αρκετή ώρα η εθνική οδός είχε κλείσει και δεκάδες οχήματα είχαν σχηματίσει ουρές στην άκρη του δρόμου.
Προανάκριση ενεργεί το τμήμα τροχαίας Χανίων.
Περισσότερα...