Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

195 εκατ. δόσεις εμβολίου της νέας γρίπης Α αγόρασαν οι ΗΠΑ

Η αμερικανική κυβέρνηση αγόρασε 195 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της νέας γρίπης Α σε περίπτωση που χρειαστεί ο εμβολιασμός των Αμερικανών πολιτών το φθινόπωρο, όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος σήμερα.

Το υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ (HHS) συμφώνησε ακόμη για την παραλαβή 120 εκατομμυρίων δόσεων μιας βοηθητικής ουσίας, η οποία χρησιμοποιείται για την αύξηση των δόσεων των εμβολίων που χρειάζονται, ανέφερε ο Δρ. Ρόμπιν Ρόμπινσον του υπουργείου Υγείας, κατά την διάρκεια συνάντησης του με συμβούλους του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σύμφωνα με τον κ. Ρόμπινσον, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας προμηθεύεται τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων για να αντιμετωπίσει μία πιθανή πανδημία της γρίπης.

Το HHS σχεδιάζει να διαθέτει άμεσα 160 εκατομμύρια δόσεις και έπειτα από ένα μήνα άλλες 80 εκατομμύρια δόσεις. Υπολογίζεται ότι με αυτούς τους ρυθμούς, μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν εξασφαλιστεί από δύο δόσεις του εμβολίου της νέας γρίπης για κάθε άτομο του αμερικανικού πληθυσμού, ο οποίος φτάνει τα 300 εκατομμύρια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και Αμερικανοί αξιωματούχοι του τομέα της υγείας έχουν ανακοινώσει ότι ο εμβολιασμός του πληθυσμού πρέπει να ξεκινήσει την εποχή που βρίσκεται σε έξαρση η εποχική γρίπη, δηλαδή τον Οκτώβριο.

ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου