Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Νοικιάζουν τη μήτρα τους για να γίνετε γονείς!

«Πραγματοποιήστε το όνειρό σας, χάρη σε μια μητέρα από την Ινδία…» Αυτή είναι η διαφήμιση της ιστοσελίδας www.iwannagetpregnant.com (δηλαδή: θέλω να μείνω έγκυος), πίσω από την οποία υπάρχει μια ολόκληρη βιομηχανία.
Ινδές γυναίκες νοικιάζουν τη μήτρα τους σε ζευγάρια που δεν μπορούν να αποκτήσουν παιδί με φυσιολογικό τρόπο. Η επιχείρηση αυτή γνωρίζει πλήρη άνθηση, αφού οι Ινδές προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ένα έκτο της τιμής που χρεώνουν οι Δυτικές.
Συγκεκριμένα, τη στιγμή που μια Αμερικανίδα ζητάει 120.000 δολάρια για να γίνει παρένθετη μητέρα, μια Ινδή αρκείται με 20.000 δολάρια.
Η «Rotunda», μία από τις πιο δημοφιλείς κλινικές γονιμότητας στο Μουμπάι, επωφελήθηκε αμέσως από το νόμο του 2006 που επιτρέπει και σε ξένες γυναίκες να νοικιάζουν Ινδές ως παρένθετες μητέρες.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής έσπευσαν να διαφημίσουν σε όλον τον κόσμο τις «ασφαλείς και αξιόπιστες» μεθόδους τους σε επίπεδο τεχνητής γονιμοποίησης. Η κλινική, στην οποία διεξάγεται όλη η ιατρική και νομική διαδικασία εκτός από τον τοκετό, στεγάζεται σε μια μικρή παλιά κατοικία κοντά στο πάρκο Σιβάζι.

Σήμερα μόνο στο Μουμπάι υπάρχουν περισσότερες από πενήντα κλινικές όπου πραγματοποιούνται εγχύσεις γονιμοποιημένων ωαρίων σε μήτρες παρένθετων μητέρων. Παρ’ όλα αυτά δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για τον αριθμό των παιδιών που έχουν συλληφθεί με αυτό το σύστημα. Ομως είναι γνωστό ότι σε μια μέση κλινική πραγματοποιούνται 10-15 εγκυμοσύνες το μήνα και η ζήτηση αυξάνεται διαρκώς. Μεταξύ των ενδιαφερομένων μάλιστα υπάρχουν πολλά ζευγάρια ομοφυλοφίλων.

Στη μικρή αίθουσα αναμονής της Rotunda τα ζευγάρια των πλούσιων Ινδών και οι υπό ενοικίαση μητέρες, συνοδευόμενες από τους συζύγους τους, αναγνωρίζονται εύκολα από τα ρούχα αλλά και από το ύφος τους. Αν και συχνά οι παρένθετες μητέέρες φοράνε τα καλύτερά τους ρούχα, η διαφορά κοινωνικής τάξης φαίνεται από τον τρόπο που κινούνται, που μιλάνε, που επικοινωνούν με τους γιατρούς. Ολοι όμως είναι εξίσου νευρικοί, τουλάχιστον μέχρι να ληφθούν τα ωάρια από τη μέλλουσα μαμά, να γονιμοποιηθούν στο σωλήνα και να εγκατασταθούν με επιτυχία στη μήτρα της παρένθετης μητέρας.

Οι Δυτικοί γονείς αλλά και οι Ινδοί που ζουν στο εξωτερικό, αν αποφασίσουν να στείλουν αεροπορικώς τα κύτταρα του διαδόχου τους, γλιτώνουν πέρα από τις πιθανές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από ινδουιστές φονταμενταλιστές και τις ατελείωτες ώρες, ακόμα και μέρες αναμονής στον προθάλαμο της κλινικής. Δεν έχουν παρά να καταβάλουν 20.000 δολάρια και να φτάσουν εγκαίρως στο νοσοκομείο όπου θα γεννηθεί το παιδί τους, στο τέλος των εννέα μηνών.

Παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι επιλέγουν να ταξιδέψουν μέχρι τη «Rotunda», να υποβληθούν επιτόπου στη λήψη των ωαρίων και να παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης. Γιατί; Οχι γιατί δεν εμπιστεύονται τους γιατρούς, αλλά γιατί αυτή είναι μία από τις λίγες ευκαιρίες που έχουν να γνωρίσουν προσωπικά τη γυναίκα που θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους.

Espressonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου