Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Υπουργού τουρισμού στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ Κ. Μαρκόπουλου, στους νομούς Χανίων και Ρεθύμνης.
Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ. Μαρκόπουλος, συνα
ντήθηκε με τη βουλευτή Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, με φορείς του τουρισμού των δύο νομών, εκπροσώπους της νομαρχιακής και τοπικής αυτοδιοίκησης και παρευρέθη στη διημερίδα της ΠΟΞ, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με αντικείμενο τον τρόπο καθορισμού της τιμολογιακής πολιτικής.

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε τη δημιουργία Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) του ΕΟΤ Δυτικής Κρήτης με έδρα τα Χανιά, καθώς και την ένταξη στο ΕΣΠΑ των εξής έργων:
1. Ψηφιακή ανάδειξη Σαμαριάς.
2. Δημιουργία τουριστικού καταφυγίου στις Καλύβες.
3. Ανάπλαση του «Ιδαίου Άντρου»
4. Παροχή έκτασης μέσω της ΕΤΑ στην περιοχή Αγίων Αποστόλων για τη δημιουργία θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης»

Ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ Κ. Μαρκόπουλος, επισήμανε στις συναντήσεις του με τους αρμοδίους φορείς, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση του ότι ο ελληνικός τουρισμός θα πληγεί λιγότερο από κάθε άλλη βιομηχανία της χώρας, λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Τόνισε ότι μέσω της δημιουργίας διαχειριστικής αρχής για το ΕΣΠΑ στο Υπουργείο τουριστικής Ανάπτυξης τονώνεται η επιχειρηματικότητα και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού από το 2010.

Ανέφερε ακόμα ότι σχεδιάζεται μία νέα στρατηγική για την επικοινωνιακή προβολή της χώρας, η οποία εδράζεται στην κατάργηση της πολυδιάσπασης.

Τέλος, ανακοίνωσε ότι θα τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή όλων των τουριστικών επιχειρήσεων στα προγράμματα χρηματοδότησης των ψηφιακών ενισχύσεων ( τα οποία εγκρίθηκαν πρόσφατα από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών), η σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τριτογενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου