Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ιδρύεται Πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Σφακιά

Ένα πάγιο αίτημα της δημοτικής αρχής των Σφακίων ικανοποιείται, καθώς στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η απόφαση για την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου.

Η απόφαση αφορά την ίδρυση δύο νέων Πυροσβεστικών Κλιμακίων, το ένα στον νομό Ευρυτανίας και το άλλο στον νομό Χανίων, με έδρα την Ανώπολη του Δήμου Σφακίων.
«Η ίδ
ρυσή τους δημοσιεύθηκε στις 15 Ιουλίου 2009 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως -τεύχος δεύτερο αριθ. Φύλλου 1417- και αποτελεί κατάκτηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία, από το 2003 αγωνίζεται», τόνισε ο δήμαρχος Σφακίων Ιωσήφ Λύκος.

Σύμφωνα με την απόφαση, προβλέπονται τα εξής:

Ιδρύονται δύο Πυροσβεστικά Κλιμάκια. Στον νομό Χανίων, για τον Δήμο Σφακίων το ένα και το άλλο στον νομό Ευρυτανίας για τη Γρανίτσα του Δήμου Απεραντίων. Αυτά τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια είναι Περιφερειακές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, κατά την έννοια της παρ. 3 εδάφιο (ε) του άρθρου 4 του ν. 3511/2006 (Α΄ 258) και υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στις αρμόδιες κατά τόπο Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ή Σταθμούς σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του ν. 3511/2006 (Α΄ 258), και στελεχώνονται από πυροσβεστικό προσωπικό, που λαμβάνεται από την υπάρχουσα δύναμη του Σώματος και από ιδιώτες που προσλαμβάνονται κατά τις κείμενες διατάξεις ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου και εφοδιάζονται με μηχανολογικό εξοπλισμό ή άλλο εξοπλισμό, υλικά και μέσα από τα διατιθέμενα σήμερα στο Σώμα.

Στα κλιμάκια αυτά μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και εθελοντές πυροσβέστες σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1951/1991 (Α΄84).
Προϊστάμενοι των Πυροσβεστικών Κλιμακίων τοποθετούνται βαθμοφόροι Παραγωγικών Σχολών του Σώματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου