Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας νέων ομογενών στο Ρέθυμνο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία τριάντα νέων αποδήμων και ομογενών, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, από διαφορετικές χώρες προέλευσης, που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου.
Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ε.
Ε.Τ.Α.Α, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Υπουργείο Εξωτερικών-Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού και από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου
Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις σε χώρους αρχαιολογικού, ιστορικού, πολιτιστικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε περιοχές εντός και εκτός νομού, ενώ παρακολούθησαν μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και έμαθαν Ελληνικούς χορούς.

Λίγες μέρες πριν την αναχώρηση των νέων ομογενών πραγματοποιήθηκε αποχαιρετιστήρια βραδιά, στην οποία παρευρέθηκαν ο Νομάρχης Ρεθύμνου, η Aντινομάρχης και Υπεύθυνη για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κα. Γιάννα Κεφαλογιάννη, στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού, οι συνοδοί, εκπαιδευτές και οι ξεναγοί του προγράμματος. Οι νέοι ομογενείς εξέπληξαν ευχάριστα τους παρευρισκόμενους χορεύοντας με ιδιαίτερο κέφι και ενθουσιασμό κρητικούς χορούς.

«Η ευγνωμοσύνη και η συγκίνηση που ήταν έκδηλη στα πρόσωπα των νεαρών φιλοξενουμένων αποτελούν την καλύτερη ανταμοιβή για όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και τον πλέον αδιάψευστο μάρτυρα για την επιτυχία του», τονίζεται σε ανακοίνωση της Νομαρχίας Ρεθύμνου.
«Παράλληλα, επιφορτίζουν τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με το ευχάριστο καθήκον να συνεχίσει τη συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού για την υλοποίηση ανάλογων ενεργειών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου