Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Συνεχίζει να μεγαλώνει παρά τα 2 μέτρα ύψος και τα 216 κιλά της

Με ύψος δύο μέτρα και βάρος 216 κιλά, η Τάνια Ανγκους είναι μία από τις πιο εύσωμες γυναίκες στον κόσμο, όμως η μοναδική που η ανάπτυξή της δεν μπορεί να ανακοπεί με φαρμακευτική θεραπεία.
Υποφέροντας από τη σπάνια ασθένεια ακρομεγαλία (γνωστή ως «γιγαντισμός»), η 30
χρονη γυναίκα μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο, ωστόσο δηλώνει ότι εξακολουθεί να ελπίζει.
Τα προβλήματα της Αμερικανίδας από τη Νεβάδα, η οποία χαρακτηρίζεται ως «γυναίκα-γίγαντας», ξεκίνησαν προς το τέλος της εφηβείας, όταν πρόσεξε ότι τα πόδια, το πρόσωπο και η σιλουέτα της εξακολουθούσαν να μεγαλώνουν ραγδαία.

Από το φυσιολογικό 1,74, το ύψος της Τάνια εκτοξεύθηκε στο 1,98 μ. και η φωνή της έγινε πιο βαριά, ενώ η γυναίκα εξομολογείται ότι ζει ένα δράμα, αφού οι περισσότεροι νομίζουν ότι είναι άνδρας.

Οι εξετάσεις έδειξαν την ύπαρξη όγκου στον εγκέφαλο, ο οποίος δεν σταμάτησε να μεγαλώνει παρά τις θεραπείες και τις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε η Τάνια. Λόγω της υπερβολικής ποσότητας ορμονών ανάπτυξης που παράγει ο οργανισμός της η 30χρονη εξακολουθεί να μεγαλώνει, ενώ για να κινείται μέσα στο σπίτι χρησιμοποιεί πλέον αναπηρικό καροτσάκι.
Μάλιστα πριν από δύο χρόνια υπέστη καρδιακό επεισόδιο, εξαιτίας του υπερβολικού βάρους της, μετά το οποίο αναγκάστηκε να μάθει από την αρχή να περπατάει και να μιλάει. «Δεν φαντάζεστε πόσους γιατρούς έχουμε φωνάξει να μας βοηθήσουν.

Ξοδέψαμε όλες μας τις οικονομίες, πάνω από 200.000 δολάρια, προσπαθώντας να τη βοηθήσουμε», εξομολογήθηκε η μητέρα της. Τους τελευταίους τρεις μήνες η Τάνια βλέπει νέο γιατρό και ελπίζει ότι θα καταφέρει επιτέλους να βρει μια φαρμακευτική θεραπεία για την περίπτωσή της.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου