Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Καταγγελίες για τους “κράχτες” στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει και φέτος το φαινόμενο των «κραχτών» στο παλιό λιμάνι των Χανίων, όπως καταγγέλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.

Όπως επισημαίνει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Ένωση, το φαινόμενο «δεν περιορίζεται μόνο, στους καταναλωτές, που επιθ
υμούν να κάνουν τον περίπατό τους στο λιμάνι απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του, αλλά έχει αρχίσει να επηρεάζει και τους ίδιους τους επιχειρηματίες, οι οποίοι άρχισαν να ανταγωνίζονται ποιος θα χρησιμοποιήσει περισσότερους κράχτες στην επιχείρησή του, καταγγέλλοντας ο ένας τον άλλο για τη μη νόμιμη αυτή συμπεριφορά, σε μία παραγωγή καταγγελιών, επιθετικών υβριστικών συμπεριφορών...».

Η Ένωση τονίζει ότι έχει δεχθεί παράπονα πολιτών, ξένων και ντόπιων τουριστών, «που έχουν ενοχληθεί πιεστικά από τους "κράχτες" τραβώντας τους κυριολεκτικά από το μανίκι, για να προτιμήσουν τις επιχειρήσεις τους». Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Ένωση μετά τις καταγγελίες, «η προσφερόμενη εικόνα μπορεί να χαρακτηριστεί το χειρότερο εργαλείο τουριστικής προβολής της περιοχής και του τόπου μας. Μας θυμίζει επετειακές κινήσεις, που δεν κοσμούν το λιμάνι μας.

Το θεωρούμε "μάστιγα για το τουριστικό προϊόν", αλλά και γκριζάρισμα της πανέμορφης εικόνας του ιστορικού λιμανιού».

Η Ένωση τονίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν συναινεί με την ύπαρξη των "κραχτών"» και «καλεί τις επιχειρήσεις άμεσα να αλλάξουν επιχειρηματική συμπεριφορά, να χρησιμοποιήσουν τους υπαλλήλους τους σε καθήκοντα που άπτονται των αντικειμένων τους, να αποσύρουν τους "κράχτες" που έχουν διαθέσει σε αυτή τη δραστηριότητα, που αφενός απαγορεύεται εκ του Νόμου, και αφετέρου παραβιάζουν το δικαίωμα της ελεύθερης βούλησης των καταναλωτών, να επιλέξουν την επιχείρηση που εκείνοι επιθυμούν».

Η Ένωση αναφέρει, ακόμη, ότι «επειδή η άγρα πελατών είναι ποινικό αδίκημα ζητάμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να επέμβουν και να μας προστατεύσουν. Δεν ανεχόμαστε άλλο να μας παρενοχλούν, δεν φταίμε σε τίποτα να δεχόμαστε αυτή τη φορτική πίεση των "κραχτών" την ώρα που εμείς επιλέγουμε να κατέβουμε στο ενετικό λιμάνι».


΄΄Χανιώτικα Νέα΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου