Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Συμπλοκή αστυνομικών με πολίτες χθες στον Μυλοπόταμο

Νέο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ αστυνομικών και πολιτών σημειώθηκε χθες αργά το απόγευμα στην περιοχή του Μυλοποτάμου, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη που έσπευσε στο σημείο, ενώ επί τόπου μετέβη και ο αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, ταξίαρχος Μανώλης Παραβολιδάκης.

Στις 8.30 περίπου το απόγευμα, σε μπλόκο ανδρών των ΤΑΕ στο Γαράζο και στην προσπάθεια τους να ελέγξουν οδηγούς και επιβάτες οχημάτων που εκινούντο στην περιοχή, οι τελευταίοι αρνήθηκαν τον έλεγχο και προπηλάκισαν τους ένστολους, ενώ όταν επιχείρησαν οι αστυνομικοί να τους συλλάβουν, αντιστάθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα που νωρίτερα ήταν σε «μιτάτο» στα Μουρτζανά και έσφαζαν πρόβατα για μια βάφτιση κι αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, επιβιβάστηκαν στα ΙΧ και κατευθυνόμενοι προς το Γαράζο άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα με όπλα που έφεραν μαζί τους.


Κλιμάκιο των ΤΑΕ που βρισκόταν στην περιοχή σταμάτησε την «πομπή» των οχημάτων προκειμένου να διενεργήσει έλεγχο. Οδηγοί και επιβάτες φέρονται να αποβιβάστηκαν από τα ΙΧ. και άρχισαν να προπηλακίζουν τους αστυνομικούς και να κινούνται απειλητικά εναντίον τους.
Οι πληροφορίες θέλουν τους δράστες να χτύπησαν τους ένστολους οι οποίοι ανταπέδωσαν. Στην προσπάθεια των δεύτερων να προχωρήσουν σε συλλήψεις, οι πρώτοι αντιστάθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
Αστυνομικοί που έφτασαν στην περιοχή για ενίσχυση των συναδέλφων τους εξαπέλυσαν κυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών αλλά μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει δυνατή η σύλληψη τους.

Το τελευταίο διάστημα, αστυνομικοί στο Πέραμα επανειλλημμένα έχουν υβριστεί, προπηλακιστεί και έχουν απειληθεί με χειροδικίες, επειδή «τόλμησαν» να κόψουν κλήση σε παραβάτες οδηγούς ενώ μέχρι και το στυλό αφαίρεσαν με θράσος, «ετσιθελικά», από το χέρι ένστολου.
Να υπενθυμίσουμε ότι, πριν ένα μήνα περίπου, στις 18 Ιουνίου, είχε σημειωθεί σοβαρό επεισόδιο εις βάρος ανδρών του ΤΑΕ Μυλοποτάμου από κατοίκους των Ζωνιανών, κοντά στο Σπήλαιο Σφενδόνη.
Ο αστυνομικός διευθυντής Μ.Παραβολιδάκης δεν φέρεται διατεθειμένος να ανεχτεί συμπεριφορέρς ανομίας και αναρχίας που εξακολουθούν να εμφανίζονται στην ευρύτερη περιοχή και διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι παραβάτες δεν θα τυγχάνουν ούτε ανοχής, ούτε συγκάλυψης αλλά θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.


Ρεθυμνιώτικα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου