Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Παρουσιάσθηκε μελέτη για ''το αύριο και το μέλλον των Ζωνιανών'' παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Μια ολοκληρωμένη μελέτη, που όπως επισημάνθηκε , αφορά το αύριο και το μέλλον των Ζωνιανών παρουσιάσθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην ορεινή κοινότητα της Κρήτης, παρουσία και του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου.

Πρόκειται για την ολοκληρωμένη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάπτυξη της περιοχής η οποία χρηματοδοτείται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και περιλαμβάνει την αξιοποίηση του Φαραγγιού, της Ρούσσας Λίμνης, του Σπηλαίου Σφενδόνη, παρεμβάσεις στον οικισμό και άλλες δράσεις.
Η μελέτη με τίτλο « Αξιοποίηση του Ορεινού Όγκου Ψηλορείτη στην περιοχή Ζωνιανών" παρουσιάσθηκε από καθηγητές του ΕΜΠ με επικεφαλής τον πρύτανη του Ιδρύματος Κωνσταντίνο Μουντζούρη.

Όπως ο κύριος Αλαβάνος τόνισε χαρακτηριστικά πρόκειται, « για μια πολιτική παρέμβαση με αναπτυξιακές προτάσεις»

O κύριος Αλαβάνος αποκάλεσε συγχωριανούς τους κατοίκους των Ζωντανών λέγοντας χαρακτηριστικά, « μπορούμε να αλλάξουμε, να χαράξουμε ένα άλλο δρόμο, ο οποίος θα είναι υπόδειγμα για όλη την ορεινή Κρήτη».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στις προσπάθειες που από τον καιρό που ήταν ευρωβουλευτής είχε καταβάλει για την ανάπτυξη των Ζωνιανών λέγοντας χαρακτηριστικά πως οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα.

« Το όνομα Ζωνιανά δεν θα σβήσει ποτέ», τόνισε.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στους νέους επεσήμανε ότι πρέπει να είναι υπερήφανοι για την περιοχή τους και κάλεσε την πολιτεία να είναι αρωγός και όχι εισαγγελέας, όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε.

Τον χειμώνα του 2008, ο κύριος Αλαβάνος και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επισκεφθεί τα Ζωνιανά, λίγες μόνο μέρες μετά τα γνωστά γεγονότα που έφεραν στην επιφάνεια πολλά προβλήματα υστέρησης και απομόνωσης της περιοχής.

Τότε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύθηκε να ζητήσει από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο τη συμβολή του ιδρύματος, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες επεξεργασίας προτάσεων για μια εναλλακτική ανάπτυξη της περιοχής των Ζωνιανών. Ο πρύτανης του ΕΜΠ, κ. Μουτζούρης, ανταποκρίθηκε αμέσως και τον Μάιο του 2008, ομάδα καθηγητών του ΕΜΠ με επικεφαλής τον ίδιο επισκέφθηκαν τα Ζωνιανά, συμμετείχαν σε σύσκεψη με φορείς και κατοίκους του χωριού και ανέλαβαν την υποχρέωση να εκπονήσουν μελέτη για την ανάπτυξη της περιοχής.

Η μελέτη παρουσιάσθηκε στην πλατεία του χωριού παρουσία και κατοίκων της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου