Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Νέα εποχή στον ΟΦΗ. Έπεσαν οι πολυπόθητες υπογραφές


Νέα ημέρα ξημέρωσε η 23 Ιουλιου για την ομάδα του ΟΦΗ καθώς έπεσαν οι υπογραφές σήμερα στη μια το μεσημέρι μεταξύ των αδελφών Βατσινά και του κ Κουράκη.
H συμφωνία αυτή ταλαιπώρησε πολύ τον φίλαθλο κόσμο του ΟΦΗ αλλά όλα θα έχουν ευτυχή κατάληξη για τον Όμιλο και η εκχώρηση των μετοχών απο τους αδελφούς Βατσινά στους επιχειρηματίες που εκπροσωπεί ο κ Κουράκης επιτεύχθηκε σήμερα το μεσημέρι.

Η εκχώρηση των μετοχών δεσμεύει τον κ Κουράκη να μεταβιβάσει τις μετοχές προς το αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται να αγοράσει μετοχές της ΠΑΕ ΟΦΗ, Μέχρι τις 30/11/2009 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών του 67% που ανήκει στους αδελφούς Βατσινά.

Η αποπληρωμή του 1.5 εκ ευρώ που ζητάει
ο κ Βατσινάς θα αρχίσει το Δεκέμβριο του 2010. Σε περίπτωση που ο ΟΦΗ βγεί τη νεα χρονιά στην Α Εθνική ο κ Βατσινάς θα πληρωθεί σε τρείς δόσεις των 500.000 ευρώ.

Στη νέα τάξη πραγμάτων στον ΟΦΗ κανείς δεν θα είναι μεγαλομέτοχος στην ομάδα. Στην διάθεση των μετοχών θα υπάρχει ένα όριο. Στο νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο πέντε μέλη αναμένεται να είναι απο την ομάδα του κ Κουράκη με πρόεδρο τον ίδιο τον Δήμαρχο, ένας θα είναι ο εκπρόσωπος απο τον Ερασιτέχνη και 3 μέλη απο τον Φανούρη Βατσινά.

Στη νέα Γενική Συνέλευση που θα γίνει πιθανότατα τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ο Δήχαρχος του Ηρακλείου κ Γιάννης Κoυράκης θα αποχωρήσει απο την προεδρία της ΠΑΕ καθώς και τα τρία μέλη που θα είναι στο ΔΣ απο την ομάδα του κ Βατσινά.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο δεν θα βρίσκεται ο Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος αναμένεται να βοηθήσει τον ΟΦΗ εξωαγωνιστικά.

Κουράκης: "Ξεκινάει μια νέα πορεία"
O Γιάννης Κουράκης αμέσως μετά την επίτευξη της συμφωνίας δήλωσε: "84 χρόνια μετά, ο ΟΦΗ είναι γνωστό ότι ιδρύθηκε 9/6/25 από λαϊκούς ανθρώπους, σταφιδεργάτες, οικοδόμους κ.α. Σιγά σιγά ήρθα στο σωματείο και άλλοι άνθρωποι. Το 1976 αρχίζει μια λαμπρή πορεία για τον ΟΦΗ στην Α Εθνική. 33 συνεχόμενα έτη στην Α ο ΟΦΗ εκπροσώπησε το Ηράκλειο την Κρήτη κάνοντας πολλούς ανθρώπους υπερήφανους. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους όσους πέρασαν από την ομάδα, τον Ερασιτέχνη την οικογένεια Βαρδινογιάννη καθώς και τους αδελφούς Βατσινά Σε μια νέα εποχή μπαίνει πλέον η ομάδα του ΟΦΗ. Λαικό σωματείο ιδρύθηκε ο ΟΦΗ λαικό σωματείο θα γίνει.
Η νέα σελίδα που ανοίγει της πολυμετοχικότητας θα έχει και αυτή λαμπρή πορεία. Νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά. Θέλω να τονίσω ότι όλες οι διαδικασίες θα είναι διαφανείς θα υπάρχει κοινωνικός έλεγχος. Ευχαριστώ και τον Νίκο Μαχλά, τους λογιστές , τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου καθώς και όσους βοήθησαν στην προσπάθεια αυτή. Ξεκινάει μια νέα πορεία".
Βατσινάς: "Να σταθούν όλοι δίπλα στη νέα προσπάθεια"
Από την πλευρά του ο Φανούρης Βατσινάς ευχαρίστησε όλους όσους ήταν δίπλα του τα τέσσερα χρόνια που ήταν στην ομάδα του ΟΦΗ και επισήμανε ότι πρέπει να βοηθήσουν τον Δήμαρχο στην προσπάθεια αυτή που επιχειρεί.

Ξημέρης: "Στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας"
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ Ξημέρης ο οποίος δήλωσε: "Σήμερα ο ΟΦΗ μετά από 33 χρόνια αλλάζει σελίδα.
Εμείς σαν Ερασιτέχνης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο του ΟΦΗ όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ και τον κ Δήχαρχο Γιάννης Κουράκη, και στέλνω ένα μήνυμα αισιοδοξίας και θα βοηθήσουμε όλοι αυτή τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε ο Δήχαρχος για να βρεθεί η ομάδα στα σαλόνια της Superleagueεκεί όπου αξίζει να βρίσκεται η ομάδα".

''athleticradio.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου