Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Αναφορά για την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης γραμμών του Ηρακλείου

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης των γραμμών για Ηράκλειο – Θεσσαλονίκη και Κυκλάδες- Σποράδες.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Πάρα πολλά και πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κρήτης, αλλά και αρκετών νησιών του Αιγαίου, επειδή η γραμμή Ηράκλειο- Θεσσαλονίκη με ενδιάμεσους σταθμούς νησιά των Κυκλάδων και των Σποράδων, παραμένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, αφού και οι τρεις άγονες γραμμές της Κρήτης, έχουν μείνει στα αζήτητα.
Οι σχετικοί διαγωνισμοί που έχουν προκηρυχθεί από το υπουργείο, έχουν «κολλήσει», με αποτέλεσμα οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στους συγκεκριμένους προορισμούς, θα πρέπει να περάσουν ένα Γολγοθά, όταν θελήσουν να μεταβούν σε αυτούς.
Με επανειλημμένες ερωτήσεις μου, έχω επισημάνει το πρόβλημα, τονίζοντας πως εν έτει 2009, είναι απαράδεκτο η Κρήτη να είναι αποκομμένη από περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας.
Επειδή οι Κρήτες, αλλά και όσοι διαμένουν στα συγκεκριμένα νησιά, μεταβαίνουν από κάποιο νησί στην Κρήτη και αντίστροφα μόνο δια μέσω του Πειραιά ή με κάποιον άλλο ενδιάμεσο σταθμό και επειδή η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό με τους πολίτες των νησιών αυτών, που είναι απομονωμένοι, να νιώθουν δικαίως δεύτερης κατηγορίας Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να υπάρξει άμεση ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης με τους συγκεκριμένους προορισμούς για όλο το ημερολογιακό έτος;
2. Ποια μέτρα θα προωθήσει για την προστασία των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι είναι απομονωμένοι και εκτεθειμένοι, ειδικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου