Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Η… απόσυρση παλιών ψυγείων μετατίθεται για το 2010

ΓIA το 2010 μετατίθεται η εφαρμογή του προγράμματος αντικατάστασης ενεργοβόρων οικιακών συσκευών και συγκεκριμένα ψυγείων.
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Α
νάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη ενώ άφησε να εννοηθεί ότι το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας στα ιδιωτικά κτίρια ενδεχομένως να ανακοινωθεί στις βασικές αρχές του την επόμενη εβδομάδα αλλά η εφαρμογή του μάλλον θα καθυστερήσει.

Oπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, «ίσως προς το τέλος της άλλης εβδομάδας είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάτι.
Oμως ας έχουμε υπόψη μας ότι από τη στιγμή της αναγγελίας έως τη στιγμή της εφαρμογής απαιτείται κάποιος χρόνος».
Πρέπει να σημειωθεί ότι η μεγάλη ανταπόκριση στο
πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών έχει δημιουργήσει επιφυλάξεις στο Yπουργείο Ανάπτυξης δεδομένου ότι τα κοινοτικά κονδύλια είναι πεπερασμένα.
Μάλιστα σε ό,τι αφορά την επιδότηση της αντικατάστασης κουφωμάτων αλουμινίου πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια προκειμένου να περιοριστεί ο αριθμός των δικαιούχων.
Είναι ενδεικτικό ότι η ανταπόκριση στο πρόγραμμα αντικατάστασης των παλαιών κλιματιστικών ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις του υπουργείου, αφού μέσα στον ένα μήνα που έτρεξε πουλήθηκαν γύρω στα 100.000 κλιματιστικά, τα περισσότερα στην Αττική.

Το ποσό της επιδότησης που έχει διατεθεί μέχρι σήμερα, 33 εκατ. ευρώ, είναι υπερδιπλάσιο του ποσού των 15 εκατ. ευρώ που είχε προβλεφθεί αρχικά.

''Εξπρές''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου