Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

"Θέλω πίσω την αγελάδα μου" απο την Τουρκία !

«Θέλω πίσω την αγελάδα μου. Κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά, ούτε το αρμόδιο υπουργείο, ούτε κάποια φιλοζωική οργάνωση. Δεν θέλω να σφάξουν το ζώο μου. Δεν με ενδιαφέρουν τα χρήματα που θα μου δώσουν. Για μένα είναι σαν να σκοτώνουν έναν άνθρωπο. Μόνο όποιος αγαπάει τα ζώα μπορεί να με καταλάβει».

Ο 37χρονος κτηνοτρόφος από τις Καστανιές Εβρου Βασίλης Μητακίδης μιλά για τη χαμένη του αγελάδα, ονόματι Μαρίκα, που ενώ έβοσκε στην ελληνική μεθόριο πέρασε πριν από μερικές μέρες σε τουρκικό έδαφος, όπου εξακολουθεί να βρίσκεται... φυλακισμένη σε δημόσιο στάβλο.

Η «Μαρίκα» είναι ίσως η πρώτη αγελάδα που έγινε πρωτοσέλιδο, αφού η περίπτωσή της απασχόλησε έντονα τον τουρκικό Τύπο, ενώ ακόμη και το ελληνικό προξενείο ασχολήθηκε με αυτήν καταφέρνοντας να την εντοπίσει. Αυτός που είναι όμως σε απόγνωση και ζητάει κάθε δυνατή βοήθεια είναι ο κτηνοτρόφος που έχασε την αγελάδα του και δεν μπορεί να την πάρει πίσω ζωντανή.

Εκπληκτος ο κτηνοτρόφος ενημερώθηκε πως επειδή η Τουρκία είναι σε καραντίνα από την Ευρωπαϊκή Ενωση για τον αφθώδη πυρετό, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν τη σφαγή του ζώου. «Η αγελάδα πέρασε στην απέναντι πλευρά, κάτι που δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζώα μας που βόσκουν στη μεθόριο. Οι Τούρκοι την πήραν και την έβαλαν σε καραντίνα για να διαπιστωθεί αν είναι υγιής. Εχω όλα τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι το ζώο δεν είναι άρρωστο. Το ίδιο διαπίστωσε και ο κτηνίατρος που την εξέτασε. Παρ’ όλα αυτά δεν μου τη δίνουν πίσω ζωντανή. Θα τη σφάξουν ύστερα από είκοσι μία μέρες, αφού ούτε στην Ελλάδα μπορώ να τη φέρω, υπό το φόβο μετάδοσης ασθενειών, παρά τα χαρτιά που λένε ότι δεν έχει κάποια ασθένεια» λέει στην «Espresso» συγκλονισμένος ο κτηνοτρόφος και ζητάει βοήθεια για να πάρει πίσω το ζώο του.

«Αν τη σκοτώσουν, θα είναι σαν να κάνουν έγκλημα. Για ποιο λόγο να θανατώσουν ένα υγιέστατο ζώο, το οποίο μάλιστα πριν από μερικές μέρες γέννησε και το μικρό της την έχει ανάγκη;» προσθέτει ο κτηνοτρόφος.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου