Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Οικογένεια μηνύει φάντασμα για παρενόχληση!

Στα δικαστήρια βρίσκεται ένα… τζίνι (!) στη Σαουδική Αραβία που κατηγορείται από μια οικογένεια ότι τους παρενοχλούσε κάνοντας θορύβους και κλέβοντας τους πράγματα από το σπίτι τους!!!
Η οικογένεια ισχυρίζεται ότι το τζίνι τους απειλούσε , πέταγε πέτρες και έκλεψε κινητά τηλέφωνα… τι άλλο θα ακούσουμε!
Ο πατέρας της οικογένειας μιλώντας σε τοπική εφημερίδα εμφανίστηκε εξαγριωμένος με το πνεύμα: «Αρχίσαμε να ακούμε περίεργους ήχους.
Στην αρχή δεν τους πέρναμε στα σοβαρά, άλλα όσο περνούσε ο καιρός όλο και πιο περίεργα πράγματα συνέβαιναν».
Ο πατέρας ισχυρίζεται ότι τα παιδιά του έτρεχαν σε εκείνον τρομαγμένα, λέγοντας πως το τζίνι τους πέταγε πέτρες. «Μια γυναίκα ήρθε και μου μίλησε αρχικά.
Και μετά ένας άνδρας (σ.σ. μιλάει για τα τζίνι…). Μου έλεγαν ότι έπρεπε να φύγουμε από το σπίτι».

Την απόψη του συμμερίζεται μάλιστα και το τοπικό δικαστήριο, αφού μετά την… αγωγή που άσκησε η οικογένεια στο «πνευματικό» ζευγάρι, αποφάσισε να διερευνήσει την υπόθεση με τη δέουσα σοβαρότητα!

Σύμφωνα με την Ισλαμική Θεολογία , τα τζίνι είναι κάτι σαν τα χριστιανικά φαντάσματα. Πιστεύεται ότι είναι αόρατα, αλλά μπορούν όποτε θέλουν να φανούν, ειδικά όταν θέλουν να εκδικηθούν κάποιον ή απλώς τον ζηλεύουν….


''cosmo.gr''

Περισσότερα...

Δείτε τα μεγαλύτερα νύχια στον κόσμο !!!



Περισσότερα...

Σύλληψη για ναρκωτικά στο λιμάνι του Ηρακλείου

34χρονος συνελήφθη χθες βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου , απο άνδρες του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του λιμενικού,γιατί σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του τέσσερις συσκευασίες αλουμινόχαρτου με περιεχόμενο ηρωίνης συνολικού βάρους 3,3 γρ., καθώς και μία ταμπακέρα με εννέα δισκία BLOBEGAL και σαράντα δύο δισκία HIPNOSTEDON.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, ενώ οι προαναφερθείσες ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν.


Περισσότερα...

Αρχίζουν οι εκπτώσεις την Τετάρτη

Εξαιρετικά «γενναιόδωροι» με εκπτώσεις που εξ αρχής θα ανέρχονται ακόμη και στο 50% αναμένεται να είναι φέτος οι έμποροι κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.
Εν όψει, λοιπόν, των θερινών εκπτώσεων η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) παρέχει στους καταναλωτές ορισμένες χρήσιμες συμβουλές: α) να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες και να αγοράζουν σύμφωνα με αυτές.
β) να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων,
γ) να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων,
δ) να είναι εγκρατείς στις
αγορές,
ε) να προσέχουν την τελική τιμή και όχι το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ενδέχεται να είναι πλασματικό,
στ) να γνωρίζουν ότι δεν γίνονται αλλαγές στα προϊόντα που είναι σε προσφορά, αν και βεβαίως πρέπει πάντα να υπάρχει η σχετική σήμανση,
ζ) να μην χρησιμοποιούν αλόγιστα πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια,
η) να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος -ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες-, τον αριθμό και το ποσό των δόσεων, το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ), καθώς και τυχόν άλλες επιβαρύνσεις και θ) να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες, διότι τότε θα πληρώσουν επιπλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
Τέλος, να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη, την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσεις που μπορεί να συνοδεύουν κάποια προϊόντα και που υποχρεωτικά πρέπει να είναι και στην ελληνική γλώσσα.

Περισσότερα...

Είδαν το φάντασμα του Μάικλ Τζάκσον !

Τα μέλη οικογένειας στην πόλη Μαλάμπο της Κολομβίας δήλωσαν στα τοπικά μέσα ότι είδαν το φάντασμα του Μάικλ Τζάκσον καθώς παρακολουθούσαν το βίντεο κλιπ του Thriller.

Το φάντασμα εμφανίσθηκε στην αρχή υπό μορφή χημικής μυρωδιάς και στη συνέχεια σαν σκιά του ποπ σταρ.

"Είπα σε ένα από τα παιδιά μου να κλείσει το βίντεο και ο γιος
μου δεν ήθελε να το κάνει. Του είπα πάλι να το κλείσει, διότι αισθανόμουν την παρουσία του Μάικλ Τζάκσον εδώ και μια μυρωδιά φορμαλδεΐδης", δήλωσε η Ρόσιο Σαλασάρ.

Τα παιδιά της οικογένειας τράβηξαν στη συνέχεια με κινητό σε βίντεο μια σκιά που η οικογένεια θεωρεί ότι ήταν το φάντασμα του Τζάκσον.

"Ενα από τα παιδιά μου, μου είπε ότι είδε μια σκιά πίσω μου, την οποία μπορείτε να δείτε στο βίντεο", είπε η μητέρα.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Ηρακλειο: Μουσειολογική μελέτη

Tο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου -το δεύτερο δημοφιλέστερο μετά το Μουσείο της Ακρόπολης- απέκτησε μουσειολογική μελέτη.
Δύο έως τέσσερα χρόνια θα χρειαστούν για να επιστρέψουν οι πολύτιμοι θησαυροί του μινωικού πολιτισμού στις καινούργιες προθήκες τους.

Για τη σύνταξη της οριστικής μελέτης και της μελέτης εφαρμογής, την προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού και την τοποθέτηση των εκθεμάτων χρειάζονται τουλάχιστον δυόμισι χρόνια, σύμφωνα με την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.
Παράλληλα, εκκρεμεί η ολοκλήρωση των έργων του κτηρίου.
Μετά την επισκευή του, το Μουσείο Ηρακλείου θα έχει 3.000 τ.μ. εκθεσιακούς
χώρους και 28 αίθουσες, έναντι 19 που είχε.
Περισσότερα...

Ζητείται μάγισσα με μισθό 50.000 ευρώ!

Ενα γραφείο ευρέσεως εργασίας διαφημίζει μία θέση για "μάγισσα" για το τουριστικό αξιοθέατο Wookey Hole, στο Σόμερσετ, με μισθό 50.000 τον χρόνο.
Η μάγισσα θα πρέπει να διαμένει στα σπήλαια του θεματικού πάρκου και θα πρέπει και να διδάσκει την μαγεία.
Η διαφήμιση για την θέση εργασίας, η οποία δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, αλλά και στα γραφεία ευρέσεως εργασίας, αναφέρει ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην είναι αλλεργικοί στις γάτες.
Η θέση έμεινε κενή μετά τη...συνταξιοδότηση της προηγούμενης μάγισσας.

"Το Wookey
Hole θέλει ο υποψήφιος τον οποίο θα επιλέξει να ασχολείται με τις καθημερινές εργασίες μίας μάγισσας, ώστε ο κόσμος που θα περνά από τα σπήλαια του αξιοθέατου να έχει μία εικόνα για το πώς έμοιαζε το μέρος τον Μεσαίωνα.
"Τότε που μία γριά ζούσε στις σπηλιές μαζί με κατσίκες και έναν σκύλο και προκαλούσε μία σειρά από προβλήματα, όπως ασθένειες ή καταστροφή της σοδειάς".

Περισσότερα...

Σκληροί, αλλά άκαπνοι οι Αμερικανοί στρατιώτες...

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιβάλλεται να κόψουν το κάπνισμα εντός των επομένων 20 ετών επισημαίνει έκθεση.
Το ερευνητικό Ινστιτούτο που εκπόνησε την έκθεση υπογραμμίζει ότι σήμερα το 30% του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ είναι καπνιστές, κάτι που οδηγεί σε εκτίναξη των δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η έκθεση, η οποία παραγγέλθηκε από το Πεντάγωνο και το σώμα Αμερικανών βετεράνων αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δαπανεί πάνω από 1,6 δισ. δολάρια ετησίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει να κάνει με το κάπνισμα των χαμένων εργατοωρών συμπεριλαμβανομένων.

Η έκθεση πάντως αναγνωρίζει ότι η αλλαγή θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς οι στρατιώτες ταυτίζονται με το στερεότυπο ενός "σκληρού, άφοβου πολεμιστή".

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την ιδέα γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος και θεωρεί είναι επιτεύξιμη.

Το κάπνισμα στον αμερικανικό στρατό έχει αυξηθεί από το 1998, και μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στο 50% του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρέτησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν και επιστρέφει στις ΗΠΑ.

Σημειώνται ότι σε σχέση με τους μη καπνιστές, οι καπνιστές στρατιώτες δεν διαθέτουν καλή αντοχή, η νυχτερινή τους όραση είναι μειωμένη και τα τραύματά τους επουλώνονται πιο δύσκολα.

"Οι στρατιώτες μας θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο δύο φορές: μια όταν υπηρετούν την πατρίδα τους, και ακόμη μια όταν 'υπηρετούν' το κάπνισμα" δήλωσε χαρακτηριστικά ένα από τα στελέχη του ινστιτούτου που εκπόνησε την έκθεση.

Η έκθεση ακόμη επικρίνει το στρατό που επιτρέπει το κάπνισμα στις στρατιωτικές περιοχές και πωλεί προϊόντα καπνού στα στρατεύματα σε μειωμένες τιμές.
''News 24|7''
Περισσότερα...

"Ξένοι στην ίδια πόλη" Μαρκογιαννάκης - Παυλόπουλος

Ουδείς αμφιβάλλει πως οι σχέσεις Μαρκογιαννάκη - Παυλόπουλου δεν είναι καλές. Η παρουσία τους στο υπερυπουργείο Εσωτερικών μοιάζει με την παρουσία δύο ξένων στην ίδια πόλη, που δεν αδιαφορούν ο ένας για τον άλλο, αλλά που φροντίζουν ο ένας να κτυπά τον άλλο – ακόμα και κάτω από τη μέση.
Τέτοιου είδους κτυπήματα θεωρεί ότι δέχεται ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης όταν ακούει πως τις τηλεφωνικές συνομιλίες των εκβιαστών και των απαγωγέων υπάρχει και το όνομα της συζύγου του.
Και ψάχνει να βρει
ποιος είναι πίσω απ'Α τις διαρροές – αν και υποψιάζεται.

Π.Κ.Μ. ''Εξπρές''
Περισσότερα...

Η ζωντανή εκπομπή των Blogs μόνο στο Iraklio web radio σήμερα στις 18.00

Iraklio web radio......Η φωνή των blogs
Συντονιστείτε όλοι σήμερα στις 18:00 στο Iraklio Web Radio...
Θα ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα των Blogs, συνοδευόμενα με
τα αγαπημένα μας τραγούδια...

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ !!!!
http://irakliowebradio2.blogspot.com


Περισσότερα...

Τέσσερις νέες μεταγραφές ο Πλατανιάς Χανίων

Τέσσερις ποδοσφαιριστές απέκτησε χθες η ομάδα του Πλατανιά Χανίων ,οι οποίοι έχουν αγωνιστοί στο παρελθόν σε ομάδες Β' και Γ' Εθνικής. Πρόκειται για τους :
-Λεονέλ Φαμπρίτσιο Πότσι. Αργεντίνος 23χρονος μεσοαμυντικός από τον Αστέρα Ρεθύμνου. Φέτος ήταν από τα βασικά στελέχη της ομάδας του Γιάννη Πετράκη με 21 συμμετοχές και ένα γκολ.
-Αντώνη Σίσκο 28χρονος τερματοφύλακας από την Ζάκυνθο με την οποία είχε φέτος 12 συμμετοχές στη Γ’ Εθνική. Επί μία τριετία (2005-08) υπερασπίστηκε συνολικά 13 φορές την εστία της Καστοριάς στη Β’ Εθνική από την οποία έφυγε τον Ιανουάριο του 2008
-Γιώργο Θ. Ιωαννίδη, 23χρονος μεσοεπιθετικός ,που έπαιζε στο Πολύκαστρο. Την περίοδο 2007-08 είχε 23 συμμετοχές στην Γ’ Εθνική ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια είχε φορέσει στην ίδια κατηγορία τη φανέλα του Εορδαϊκού.

-Σπύρο Χαϊδάκη , 26χρονος μεσοαμυντικός.

Περισσότερα...

Στον τελικό η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Εφήβων μπάσκετ


Στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα βρεθεί αύριο η εθνική Εφήβων του μπάσκετ, η οποία επικράτησε άνετα της Αυστραλίας στον ημιτελικό με 84-69!
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα για μία ακόμη φορά έπαιξε εξαιρετική άμυνα σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και, πλέον, περιμένει το νικητή του ζευγαριού ΗΠΑ - Κροατία για να μάθει τον αυριανό του αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 46-33, 67-47, 84-69.
Περισσότερα...

Προτεραιότητα στην οικονομία...


(κλικ για μεγέθυνση)
By trelokoyneli


Περισσότερα...

Μαχαίρωμα και απόπειρα βιασμού στις φυλακές Αλικαρνασού

Σε άγρια συμπλοκή κατέληξαν τα… ερωτικά πειράγματα και έπειτα η απόπειρα ενός κρατουμένου να βιάσει έναν συγκρατούμενό του.
Το περιστατικό συνέβη χθες
το πρωί στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο… ερωτιάρης κρατούμενος άρχισε να προκαλεί τον έτερο τρόφιμο, χωρίς ο δεύτερος να ανταποκρίνεται.
Κουβέντα στην κουβέντα, τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα ο πρώτος να επιτεθεί στο δεύτερο προσπαθώντας να τον βιάσει, ανεπιτυχώς.
Το περιστατικό όμως, δεν έληξε εκεί. Μετά από λίγη ώρα οι δύο κρατούμενοι, βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά κρατώντας σπασμένα μπουκάλια, χρησιμοποιώντας τα για να μαχαιρώσει ο ένας τον άλλο.


Πριν προλάβουν να τους αντιληφθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο παραλίγο βιαστής, κατάφερε ένα χτύπημα στο συγκρατούμενό του. Άμεσα ο τραυματίας, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη φυλακή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Εκεί ο κρατούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξιστόρησε και τα όσα έγιναν εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, εξαιτίας των οποίων ο ίδιος κατέληξε στο νοσοκομείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Αντίθετα τα περιστατικά βιασμών στις φυλακές είναι πολύ συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές, επικρατεί ο νόμος του φόβου και της σιωπής, με αποτέλεσμα αυτά να μη γνωστοποιούνται.

Εφημερίδα ΤΌΛΜΗ Του Ανδρέα Κριτσωτάκη

Περισσότερα...

Στα 242 τα κρούσματα της νέας γρίπης στην Ελλάδα

Είκοσι επιπλέον κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα, ανεβάζοντας τον αριθμό των προσβεβλημένων στους 242. Από αυτούς οι 110 έχουν ιαθεί πλήρως.

Από τα νέα περιστατικά, τα 11 προέρχονται από χώρες του εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα 4 ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, ενώ διερευνώνται οι επαφές των υπολοίπων 5.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας «η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης».
Περισσότερα...

Καλα! Γιατι χτυπιεται ο μικρος ;



Περισσότερα...

Μίκρυνε τα στήθη της για να παίζει καλύτερα!

Το'πε και το'κανε η Σιμόνα Χάλεπ...
Η 17χρονη Ρουμάνα τενίστρια, η οποία είχε γίνει πασίγνωστη στους φίλους του τένις (και όχι μόνο) προαναγγέλοντας στα τέλη Μαΐου ότι θα προχωρούσε σε χειρουργική επέμβαση για να μικρύνει το στήθος της, έκ
ανε πράξη την "υπόσχεσή" της.
Μάταια προσπάθησαν να την πείσουν για το αντίθετο τα 1342 μέλη ενός γκρουπ που δημιουργήθηκε στο Facebook για να την πείσει να μην υποβληθεί σε αυτή την επέμβαση (με τον στόχο του γκρουπ να είναι τα 1.000.000 μέλη), όπως άσκοπη ήταν και η προσπάθεια που έγινε για τον ίδιο λόγο σε ρουμάνικη totals
ports.com, όπου το 88% των συμμετεχόντων προέτρεπαν την Χάλεπ να μην πειράξει αυτά που της χάρισε τόσο γενναίοδωρα η Μητέρα Φύση...
"Είναι ένα έξτρα βάρος που επηρεάζει αρνητικά τις επιδόσεις μου στα κορτ, γιατί μειώνει την ταχύτητα των κινήσεών μου και δεν μου επιτρέπει να παίζω καλά", είχε δηλώσει η νεαρή τενίστρια, που στην πατρίδα της έχει αποκτήσει το προσωνύμιο "νέα Κουρνικόβα", πριν τελικά προβεί στην "πολυπόθητη" για αυτή επέμβαση.
Απόδειξη για αυτό το γεγονός είναι οι φωτογραφίες με το νέο "λουκ" της που κυκλοφόρησαν στην ιστοσελίδα totalsports.com, με το σχετικό κείμενο να αναφέρει ότι "ο κόσμος του τένις έχασε δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του στο μέλλον, το δεξί και το αριστερό στήθος της Σιμόνα Χάλεπ"!
Το ίδιο δημοσίευμα συμπληρώνει πως η Ρουμάνα τενίστρια έχει ήδη αναρρώσει μετά την επέμβασή στα στήθη της και ξεκίνησε εκ νέου τις προπονήσεις ενόψει των τουρνουά που ακολουθούν, με το μεγάλο ερωτηματικό πλέον είναι αν η "ελαφρύτερη" πλέον Σιμόνα Χάλεπ θα καταφέρει να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα, να μπει δηλαδή μέσα στις 10 πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης.

Περισσότερα...

Κλοπή σε κοσμηματοπωλείο στα Χανιά

Τρία χρυσά κολιέ αξίας 3.500 ευρώ έκλεψαν άγνωστοι με την μέθοδο της απασχόλησης απο κοσμηματοπωλείο προχθές στα Χανιά.
Όπως κατήγγειλε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ,πέντε ήταν οι τα άτομα που πμήκαν στο μαγαζί και εμπλέκονται στην κλοπή των κοσμημάτων.
Προανάκριση ενεργεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.



Περισσότερα...

Αντε να το σηκώσουμε...

ENA χρόνο μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης επί ελληνικού εδάφους, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Εφήβων στοχεύει πλέον και στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Χθες, τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου συνέτριψαν 86-60 την Αργεντινή για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και προκρίθηκαν στον 1ο σημερινό ημιτελικό, στον οποίο αντιμετωπίζουν την Αυστραλία (αυτή την ώρα ζωντανά από την ΕΤ1 και σε μαγνητοσκόπηση από το ίδιο κανάλι στις 18:00). Στον άλλο ημιτελικό, η αήττητη ομάδα των ΗΠΑ θα παίξει με την Κροατία.

Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για αύριο το πρωί, στις 8:00 ο μικρός και στις 10:30 (EUROSPORT-2) ο μεγάλος. Στον χθεσινό προημιτελικό, κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες, κάλυψε το κενό του τραυματία Ζήση Σαρικόπουλου.
Με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν και οι Παπανικολάου (17π.), Παππάς (10π., 5 ριμπ., 4 ασίστ, 5 κλεψίματα). Η αντίστοιχη Εθνική μας ομάδα είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το 1995 στην Αθήνα, με τη φουρνιά των Παπανικολάου, Κακιούζη, Καλαϊτζή, Ρεντζιά, Χατζή, Καράγκουτη, Γιαννούλη κ.ά.
Περισσότερα...

Πολύωρη διακοπή νερού χθες στην πόλη του Ρεθύμνου

Χωρίς νερό έμεινε για πολλές ώρες χθες τμήμα της νέας πόλης του Ρεθύμνου και το ιστορικό κέντρο μετά από ζημιά σε πεπαλαιωμένο δίκτυο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σαθά και Μαρκέλλου.
Το αποτέλεσμα ήταν από τις δέκα περίπου το πρωί οι οδοί Σαθά, Μαρκέλλου, Κονδυλάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Ζαμπελίου, Ξηρουχάκη, Δασκαλάκη και Μοάτσου αλλά και η παλιά πόλη, να έρχονται αντιμέτωπες με πολύωρη διακοπή της υδροδότησης και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις υφίσταντο μεγάλη ταλαιπωρία και η κατάσταση ήταν επί ώρες ανυπόφορ
η, με την χθεσινή ημέρα να αναδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Κώστας Λαμπρινος, μιλώντας χθες στα «Ρ.Ν.» τόνισε ότι η ζημιά ήταν σε αγωγό πεπαλαιωμένου δικτύου και στην διάρκεια των εργασιών για την αποκατάσταση του δημιουργήθηκε νέα ζημιά σε διπλανή βάνα με αποτέλεσμα για πολλές ώρες τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς και μέχρι και τις εννέα το βράδυ να μην έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη.
Μέχρι τις έξι το απόγευμα είχε υδροδοτούνταν το ιστορικό κέντρο και η Μοάτσου ενώ στο Μασταμπά δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.
Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρινός, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» είπε:
«Έξω από το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στην οδό Σαθά είχε ένα μεγάλο σπάσιμο κεντρικού αγωγού στις έξι το πρωί. Την επισκευάσαμε εν μέρει ωστόσο στην πορεία προέκυψε και άλλη ζημία όταν πήγαμε να κλείσουμε μια βάνα, η οποία έσπασε επίσης και είχαμε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης ιδίως στα χαμηλά του Μασταμπά και την παλιά πόλη. Πιστεύομαι ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη μέχρι το βράδυ, καθώς τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς».


''Ρεθυμνιώτικα νέα''
Περισσότερα...

Οι θρυλικοί Scorpions απόψε στα Χανιά

Η μεγάλη μέρα για όλους εμάς τους φίλους της μουσικής έφθασε ! Η πολυαναμενόμενη συναυλία των θρύλων του harrd Rock ,γίνεται πραγματικότητα απόψε στο στάδιο Περιβολίων στα Χανιά.
Οι πόρτες του σταδίου θα ανοίξουν στις 3 το μεσημέρι και θα κλείσουν μετά τα μεσάνυχτα. Λεωφορεία θα μεταφέρουν τον κόσμο απο την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς (3μμ,4μμ,5μμ και 6μμ )στο στάδιο Περιβολίων με επιστροφή.
Απαγορεύονται αυστηρά βιντεοκάμερες , τα μπουκάλια και εύφλεκτα υλικά.
Τους scorpions θα πλαισιώσουν το rock συγκρότημα Firewid ,το αμερικάνικο συγκρότημα Dokken ,καθώς και το ελληνόφωνο γκρουπ Πράσσειν Άλογα.
Ρε παιδιά πολύ Ελλάδα επιλέγουν τελευταία οι scorpions .
Σε καλό μας νάναι !

Περισσότερα...

Εκδηλώσεις μνήμης σήμερα στην Κάνδανο

Εκδηλώσεις, αφιερωμένες στη μνήμη του γιατρού Ανδρέα Γιάννη Αρχοντάκη, γνωστού και ως "Κάστρο" των Χανίων,διοργανώνονται σήμερα Σάββατο απο την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και τον Δήμο Καντάνου.
Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ημερίδα στις 3.30 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καντάνου ,συζητήσεις για την στάση ζωής του Γ.Αρχοντάκη , στις 8 το βράδυ αποκαλυπτήρια του ανδριάντα στα
Πλεμενιανά και προφορικές μαρτυρίες από συγχωριανούς, φίλους, συναδέλφους και συναγωνιστές του ''Κάστρο''.
Στη σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Διά Βίου Εκπαίδευσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, αναφέρεται:

"Ο γιατρός Αντρέας Αρχοντάκης (1926-1982), ο «Κάστρο» των Χανίων, από τα Πλεμενιανά Καντάνου, ήταν μια ξεχωριστή μορφή της Χανιώτικης Κοινωνίας. Έφηβος ακόμη, πήρε μέρος στην αντίσταση την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, από τις τάξεις του ΕΛΑΣ και της ΕΠΟΝ κι έλαβε μέρος στη Μάχη της Παναγιάς εναντίον των Γερμανών.
Εξαίρετος επιστήμονας, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Καμπανό και στην περιοχή της Καντάνου και αργότερα στα Χανιά. χωρίς να παίρνει αμοιβή από τους φτωχούς και τους ανήμπορους. Περήφανος, αντικομφορμιστής, και επαναστάτης, εναντιώθηκε στη δικτατορία του 1967 και φυλακίστηκε 3 χρόνια για τη δράση του. Βαθιά πολιτικοποιημένος, συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή του νομού Χανίων, παλεύοντας σ’ όλη του τη ζωή για μια δίκαιη κοινωνία.
Ο άνθρωπος αυτός που χάθηκε πρόωρα, πρέπει να μείνει ζωντανός στη μνήμη των ανθρώπων που τον γνώρισαν και να γίνει υπόδειγμα για τις γενιές που έρχονται''.
Περισσότερα...

Εγκύκλιος του Υπουργείου Ναυτιλίας για την ομαλή διακίνηση των επιβατών

ΔIEYKPINIΣTIKH εγκύκλιο σχετικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τις θαλάσσιες ενδομεταφορές ως προς τα δικαιώματα των επιβατών εξέδωσε και απέστειλε σε όλες τις λιμενικές αρχές της χώρας, στην Eνωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, στην Πανελλήνια Eνωση Πορθμείων Εσωτερικού, στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος το Yπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται η υποχρέωση των εταιριών να ανακοινώνουν δημόσια τα δρομολόγια των πλοίων τους και να πληροφορούν εγκαίρως το κοινό σχετικά με την κανονική εκτέλεσή τους.

Για την αποτελεσματικότερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού επί θεμάτων δρομολογίων θεωρείται επιβεβλημένη η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων με τις κατά τόπους λιμενικές αρχές και τους φορείς διοίκησης-εκμετάλλευσης των λιμένων. Η ενημέρωση αυτή, κατά λόγο αρμοδιότητας, θα πρέπει να συνίσταται τουλάχιστον στα προγράμματα εκτέλεσης των δρομολογίων, στις ώρες αναχώρησης και άφιξης των πλοίων, στον τύπο του πλοίου, στις θέσεις πρόσδεσης των πλοίων σε κάθε λιμάνι, στις δυνατότητες εναλλακτικής ενδιαίτησης των επιβατών στα πλοία, στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των επιβατών, στην τιμολόγηση των παρεχομένων υπηρεσιών και στις τυχόν παρεχόμενες εμπορικές εκπτώσεις.

Τονίζονται ιδιαίτερα η ευθύνη και οι υποχρεώσεις των εταιριών στις περιπτώσεις ακύρωσης, καθυστερήσεων ή απόκλισης των δρομολογίων από τα προγραμματισμένα, λόγω εκτάκτων περιστατικών, οφειλομένων, κυρίως, σε βλάβες ή ζημίες των πλοίων ή για λόγους που οφείλονται σε υπαιτιότητα του μεταφορέα.

Επειδή περιστατικά όπως τα παραπάνω, ιδιαίτερα εν μέσω των περιόδων αιχμής (θέρους, εορτών, διακοπών κ.λπ.) προκαλούν σοβαρή αναστάτωση στους ταξιδιώτες, θα πρέπει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους επί των πλοίων και τους κατά λιμένα ναυτικούς πράκτορες, να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα και στον τομέα της έγκαιρης ενημέρωσης των επιβατών.

Ως κατάλληλα τέτοια μέτρα θεωρούνται, κατ' ελάχιστον, τα ακόλουθα:

• Η έκδοση επείγουσας ανακοίνωσης της εταιρίας, που θα αποστέλλεται άμεσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στον ημερήσιο Tύπο, στο Γραφείο Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΥΕΝΑΝΠ, καθώς και στις λιμενικές αρχές προσέγγισης του πλοίου, στις περιπτώσεις μεταβολής των όρων των προγραμματισμένων ταξιδιών (π.χ. αλλαγή ώρας, αλλαγή πλοίου, αλλαγή προβλήτα αναχώρησης).

• Η παράλληλη, στις παραπάνω περιπτώσεις, έγκαιρη ενημέρωση του κοινού και με κάθε άλλο πρόσθετο πρόσφορο μέσο (έντυπο, ηλεκτρονικό, οπτικοακουστικό).

• Η υποχρέωση ενημέρωσης των επιβατών για την προαιρετική διάθεση των αριθμών σταθερών ή κινητών τηλεφώνων ή διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κατά την κράτηση / έκδοση εισιτηρίων, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία της εταιρίας μαζί τους, σε ενδεχόμενη ματαίωση / καθυστέρηση του δρομολογίου ή άλλων αλλαγών.

• Η διασφάλιση εγκατάστασης και λειτουργίας τηλεφωνικών κέντρων, δυναμένων να ανταποκριθούν σε μεγάλο όγκο εισερχομένων κλήσεων.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω μέτρα ενημέρωσης, θα πρέπει επίσης, να λαμβάνονται μέτρα ή ενέργειες, όπως:

• Η καταβολή κάθε δυνατής προσπάθειας για την προώθηση των επιβατών στους προορισμούς τους.

• Η διασφάλιση της ενεργοποίησης επαρκούς προσωπικού ξηράς με ορισμένο πρόσωπο, ως συντονιστή των ενεργειών τους, για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

• Η κατάρτιση σχεδίου και η σχετική εκπαίδευση του προσωπικού για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

• Η τήρηση οργανωμένων διαδικασιών υποδοχής, καταγραφής και επίλυσης ή απάντησης σε παράπονα και διαμαρτυρίες των επιβατών, καθώς και η ανάληψη ενεργειών ικανοποίησης των τυχόν απαιτήσεων, που απορρέουν από τις διατάξεις του Ν.3709/2008.

• Ο ορισμός αξιωματικού επί του πλοίου, στον οποίο ο επιβάτης θα μπορεί να απευθύνεται, για να εκφράσει οποιοδήποτε παράπονο ή απαίτηση κατά τη διάρκεια του πλου ή να ενημερωθεί για τα δικαιώματά του.

• Η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα άτομα μειωμένης κινητικότητας ή στα άτομα που χρήζουν ειδικής φροντίδας (βρέφη, μικρά παιδιά και οι συνοδοί τους, έγκυοι, ηλικιωμένα πρόσωπα), με την υποστήριξη αυτών από κατάλληλο προσωπικό για τη διαχείριση αποσκευών και την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών τους.

• Η ανακοίνωση, με προσβάσιμες στους επιβάτες μορφές, αναγγελίας (οπτική και ηχητική, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα), εντός του πλοίου, της οποιασδήποτε καθυστέρησης, αναφέροντας τόσο τον εκτιμώμενο χρόνο όσο και την αιτία αυτής.

Λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα του θέματος και την ανάγκη λυσιτελούς αντιμετώπισης των προβλημάτων ομαλής διακίνησης του επιβατικού κοινού, με στόχο την αποφυγή της ταλαιπωρίας και της πρόκλησης δυσμενών σχολίων για την εικόνα του τομέα της ακτοπλοΐας, του τουρισμού αλλά και της χώρας, εντατικοποιούνται οι προσπάθειες του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, στο πλαίσιο των ευθυνών και των υποχρεώσεών του έναντι των επιβατών, όπως απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία.

''Εξπρές''
Περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών η σημερινή αφιερωμένη στους πατεράδες

Ως παγκόσμια ημέρα πληθυσμών ,καθιερώθηκε η 11 Ιουλίου, το 1990 ,για να κάνει γνωστό στον κόσμο τα προγράμματα του «Ταμείου για τον Πληθυσμό» (UNFPA), ενός οργανισμού του ΟΗΕ που προωθεί το δικαίωμα κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού στην υγεία και τις ίσες ευκαιρίες.
Ο Οργανισμός,για το 2007 επέλεξε να προβάλει τον πατέρα και το ρόλο του ως συντρόφου στην υγεία της μητέρας, ενώ εστιάζει στο θεμελιώδη ρόλο του άντρα να υποστηρίξει τα δικαιώματα της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένου της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής της υγείας.
Το «Ταμείο» σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές και προγράμματα περιορισμού της φτώχειας, αντισύλληψης, ασφαλούς κύησης, πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS και ισότητας φύλων.

Την σημερινή εποχή περισσότερες από μισό εκατομμύριο γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, το 99% εξ αυτών τις αναπτυσσόμενες χώρες. Πολλές γυναίκες υποφέρουν από επιπλοκές, οι οποίες μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των γυναικών και των οικογενειών τους. Σχεδόν όλοι αυτοί οι θάνατοι και τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν.
Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα




Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 11 / 7





Περισσότερα...

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Τα ταχύτερα τρένα του κόσμου (1)

Το «Τρένο Υψηλής Ταχύτητας» (ακρωνύμιο του TGV) που ταξιδεύει στη Γαλλία θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα και γρηγορότερα τρένα του κόσμου.
Με ταχύτητα που φτάνει τα 160 μέτρα το δευτερόλεπτο εξυπηρετεί καθημερινά τις περιοχές γύρω από το Παρίσι αλλά και την ενδοχώρα της Γαλλίας.
Η μεγαλύτερη διαδρομή που πραγματοποιεί είναι Λορέν- Σαμπάν- Αρντέν.
ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ



Περισσότερα...

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της ναυτιλιακής εταιρίας του Ρεθύμνου για την αγορά ή μίσθωση πλοίου που θα εξυπηρετούν καθημερινά τους επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς τον Πειραιά, ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως είναι δύσκολα.

Η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής είναι μικρή ενώ νομικά εμπόδια δεν επιτρέπουν στους δήμους του νομού να ενισχύσουν οικονομικά το εγχείρημα.

Χθες, το μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Όθωνας είχε συνάντηση με τα μέλη του ΔΣ της εταιρίας εκφράζοντας την ένθερμη συμπαράσταση του.


''tvcreta''
Περισσότερα...

Τζούλια Στην Πισίνα: Είναι Ολόγυμνη Ή Δεν Είναι;

Η Τζούλια πόζαρε για το DownTown στα δροσερά νερά μιας πισίνας δημιουργώντας μας μια μεγάλη απορία — της οποίας, φυσικά, ενδόμυχα ξέρουμε την απάντηση.

Γιατί αυτή είναι η Τζούλια που ξέρουμε και αγαπάμε.

Εσύ όμως τι πιστεύεις;

Περισσότερα...

Τρένο εν μέσω ...αγγουράκια και ντομάτες !!


(κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Φως στις σχέσεις δ/ντή φυλακών Αγιάς-Βλαστού. Συνέντευξη Κυριακάκη στις ''Στιγμές''

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η ΕΔΕ που διατάχθηκε σε βάρος του διευθυντή της αγροτικής φυλακής Αγιάς Χανίων Μιχ. Κυριακάκη, μόλις διαπιστώθηκε ότι μεσολαβούσε -αν και εντελώς αναρμόδιος- για να μπορέσει ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός να πάρει μεταγωγή από τις φυλακές Τρικάλων στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού στην Κρήτη, όπου ο κακοποιός αναζητούσε κάποιες «άκρες» για ευνοϊκή μεταχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα, που ξεκίνησε στην Εισαγγελία Χανίων παράλληλα με την ΕΔΕ, προσπαθεί να βρει πώς η γυναίκα του Π. Βλαστού, Ι. Χήρα, ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μ. Κυριακάκη για το ζήτημα της μεταγωγής του κρατουμένου και εάν γνωρίζονταν από το παρελθόν μεταξύ τους ή τους έφερε σε επαφή κάποιο τρίτο πρόσωπο, από τα πολλά εμπλεκόμενα στην υπόθεση. Ηδη από άλλες απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες μεταξύ του Π. Βλαστού και του Γ. Τρομπούκη διαπιστώνεται ότι στην Αλικαρνασσό υπηρετούσε πρόσωπο γνωστό στον κρατούμενο, που έχει σοβαρό πειθαρχικό παρελθόν και διατυπώνονται υποψίες ότι -σε περίπτωση που πετύχαινε η μεταγωγή- θα ζητούνταν η βοήθειά του για να έχει κάποια καλύτερη τύχη...
Οι διωκτικές Αρχές προβληματίζονται ιδιαίτερα για το ξεχωριστό ενδιαφέρον που επέδειξε ο διευθυντής για τη μεταγωγή, αλλά και για τους συνθηματικούς και γεμάτους υπονοούμενα διαλόγους του με τη γυναίκα του κρατουμένου, προς την οποία δείχνει και μια οικειότητα αποκαλώντας την «κοριτσάκι μου».
Στις εξηγήσεις που θα του ζητηθούν, θα ερωτηθεί γιατί ανέλαβε αυτός διαμεσολαβητικό ρόλο δείχνοντας προς τα μέλη του αρμοδίου συμβουλίου ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να πετύχει ο Βλαστός τη μεταγωγή σε φυλακές που θεωρούνται πιο «χαλαρές» από εκείνες όπου κρατείται και όπου είχε πρόβλημα στο να εξασφαλίσει άδεια.

Κομβικό σημείο, δηλαδή, για τις εξελίξεις που αφορούν τον Μ. Κυριακάκη θα είναι η αιτιολόγηση του ενδιαφέροντός του για τον Βλαστό και ποιος του ζήτησε να μεσολαβήσει για να μεταχθεί στην Κρήτη, όπου ζουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στη μεγάλη αστυνομική έρευνα για τη συμμορία.
Ο 65χρονος Μ. Κυριακάκης, που υπέβαλε αιφνίδια την παραίτησή του, η οποία δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα πορίσματα, επρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, συμπληρώνοντας 35ετή υπηρεσία, από την οποία τα 30 χρόνια υπηρέτησε στην αγροτική φυλακή στην Κρήτη. Παράλληλα, λόγω της αρχαιότητάς του είχε οριστεί προϊστάμενος του υπηρεσιακού συμβουλίου των σωφρονιστικών υπαλλήλων.
Η συνέντευξη Σε προσπάθεια των δημοσιογράφων να έχουν κάποιες εξηγήσεις από τον διευθυντή, εκείνος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, περιοριζόμενος μόνο να πει ότι σέβεται τις αποφάσεις της προϊστάμενης του Αρχής (που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα). Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν, πάντως, η συνέντευξη που είχε πρόσφατα παραχωρήσει ο Μ. Κυριακάκης στο κρητικό περιοδικό «Στιγμές» και στη δημοσιογράφο Γωγώ Σωτηρίου, όπου δήλωνε θιασώτης της άποψης ότι «δεν υπάρχουν κακοί άνθρωποι αλλά κακές στιγμές» και εξηγούσε ότι διάλεξε το επάγγελμά του (ενώ είχε πετύχει και αλλού) για να μπορεί να βοηθήσει όσους ανθρώπους είχαν ανάγκη από βοήθεια.
Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι που έρχονται στη φυλακή είναι ασθενείς και έτσι τους αντιμετωπίζει και ότι είναι υποχρεωμένος να τους κάνει καλά. Τον κρατούμενο τον βοηθάς δίνοντάς του δουλειά για να αποφυλακιστεί πιο γρήγορα, τους δίνει άδειες και ό,τι δικαιούται.
Σε ερώτηση της δημοσιογράφου αν συμφωνεί με όσους γνωρίζουν τη φυλακή και λένε ότι πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Καραμανλής και της φυλακής ο αρχιφύλακας, ο Μ. Κυριακάκης απάντησε: «Κάθετα όχι. Δεν είναι δυνατόν. Και ο διευθυντής τι κάνει; Εάν κάνει κάτι ο αρχιφύλακας που δεν είναι σωστό και ξεφύγει από τον διευθυντή μία, δύο, την τρίτη οφείλει ο διευθυντής να αποπέμψει τον αρχιφύλακα γιατί έχει τη δυνατότητα».
«Παρ όλα αυτά», επιμένει η δημοσιογράφος, «πλείστα παραδείγματα διεφθαρμένων αρχιφυλάκων φτάνουν στο φως της δημοσιότητας» και ο διευθυντής απαντά: «Δεν πρέπει να λειτουργούμε εν θερμώ ποτέ.
Ο έχων ώτα ακούειν ακουέτω και ο νοών νοείτω»...
Σημειώνει πάντως ότι οι ελληνικές φυλακές σαφέστατα βγάζουν καλύτερους κακοποιούς παρά καλύτερους ανθρώπους και ότι κανένα σωφρονιστικό σύστημα στον κόσμο δεν έχει το δικαίωμα να υπερηφανεύεται.

Αλέξανδρος Αυλωνίτης ''Εθνος''

Περισσότερα...

To 2ο Διεθνές Συνέδριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας στο Ηράκλειο

Το 2ο Διεθνές FIAP Photo Meeting (Συνέδριο Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας) συνδιοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, με τη Παγκόσμια Ομοσπονδία Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας (FIAP) και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία Κρήτης.
Το κορυφαίο διεθνές γεγονός θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως και τις 19 Ιουλίου με τη συμμετοχή περίπου 300 διακεκριμένων φωτογράφων από όλο τον κόσμο.
Οι σύνεδροι για επτά ημέρες θα ανταλλάσσουν απόψεις, θα προβάλλουν το έργο τους και θα γνωρίζουν τις ομορφιές του τόπου μας, καταγράφοντάς τις με το φωτογραφικό φακό.
Οι φωτογράφοι που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο διεθνές αυτό συνέδριο θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβε
υτές προβολής της αξίας του νομού μας σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερα...

Μοντέλο πέφτει στην πισίνα ...



Περισσότερα...

''Χαλάζι'' απο σφαίρες σε γλέντι στη Νέα Χώρα Χανίων

Το έθιμο των άσκοπων πυροβολισμών στην Κράτη δυστυχώς δεν έχει εκλείψει ...

Αργά χθες το βράδυ συνοικία της Νέας Χώρας στα Χανιά αναστατώθηκε απο δεκάδες πυροβολισμούς .

Αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν πήγαν στο σημείο και συνέλαβαν σε γλέντι που γινόταν ,έναν υπάλληλο φύλακα της δικαστικής φυλακής Χανίων ,με την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών
.
Οι αστυνομικοί σύμφωνα με πληροφορίες κατάσχεσαν και όπλα.


Περισσότερα...

Πνιγμός ηλικιωμένου στο Ηράκλειο

Στις 11 σήμερα το πρωί στην περιοχή του Arina στο Κόκκινη Χάνι, 2 λουόμενες είδαν το πτώμα ηλικιωμένου άνδρα να επιπλέει.
Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως άνδρες του λιμενικού, το ΕΚΑΒ και ο ιατροδικαστής που συμφώνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο θάνατος του οφείλετε σε ανακοπή.
Ο άτυχος άνδρας είχε πάει το πρωί για μπάνιο, υπό αδιευκρίνιστε συνθήκες έχασε τις αίσθηση του ενώ κολυμπούσε.

Τα σημάδια που είχε στο θώρακα ο άτυχος άνδρα μαρτυρούν ότι είχε υποβληθεί πρόσφατα σε εγχείρηση καρδιάς.
Την ταυτότητα του θύματος προσπαθεί να βρει το τμήμα ασφαλείας του λιμενικού σώματος.

''2810.gr''

Περισσότερα...

Στασιμότητα για το νέο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στασιμότητα παρατηρείται σε σχέση με την κατασκευή του νέου νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Μπορεί να έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκε το οικόπεδο στο Σωματά, το οποίο και προτίθεται να παραχωρήσει για την ανέγερση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ωστόσο η αδικαιολόγητη καθυστέρηση προκαλεί ανησυχία στους τοπικούς φορείς.


''tvcreta''
Περισσότερα...

ΕΡΕΥΝΑ : Χειρότεροι τουρίστες οι Γάλλοι . Οι Έλληνες τρίτοι απο το τέλος

Οι Γάλλοι τουρίστες ανακηρύχθηκαν ως οι χειρότεροι τουρίστες στον κόσμο, με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να τους θεωρούν ως τους πιο αγενείς και πιο τσιγγούνηδες, αναφορικά με τα φιλοδωρήματα.
Η έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 4.500 ιδιοκτητών ξενοδοχείων, παγκοσμίως και για τα τελικά αποτελέσματά της χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια κάθε είδους, όπως για παράδειγμα, το πόσα χρήματα ξοδεύουν και την προθυμία τους να μάθουν και να μιλήσουν την τοπική γλώσσα (του προορισμού τους).

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, οι Γιαπωνέζοι ανακηρύχθηκαν οι καλύτεροι τουρίστες παγκοσμίως, αφού θεωρήθηκαν οι πιο ήσυχοι, ευγενικοί, καθαροί και λιγότερο... γκρινιάρηδες. Οι βρετανοί τουρίστες βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους καλύτερους τουρίστες, αφαιρώντας σιγά-σιγά από πάνω τους την ταμπέλα των "ανεπιθύμητων" και υιοθετώντας πιο ευγενικό και γενναιόδωρο προφίλ.
Εκπρόσωπος της εταιρείας "Expedia" που πραγματοποίησε την έρευνα ανέφερε ότι, η σχετική έρευνα διεξάγεται από το 2002 και λαμβάνει υπόψην τη γνώμη 4.500 ιδιοκτητών ξενοδοχείων απ'όλο τον κόσμο, αναφορικά με τις διάφορες εθνικότητες τουριστών.
H χώρα μας, πάντως, δεν καταλαμβάνει και ιδιαίτερα τιμητική θέση, αφού βρίσκεται σε απόσταση δύο θέσεων από τους Γάλλους.

Αναλυτικά οι λίστα με τους 27 καλύτερους τουρίστες, με κριτήριο την εθνικότητα:
1 Γιαπωνέζοι
2 Βρετανοί

3 Καναδοί

4 Γερμανοί

5 Ελβετοί

6 Ολλανδοί

7 Αυστραλοί
8 Σουηδοί
9 Αμερικανοί
10 Δανοί
10 Νορβηγοί

10 Φινλανδοί
1
10 Βέλγοι
14 Αυστριακοί
14 Νεοζηλανδοί
16 Ταϊλανδοί
17 Πορτογάλοι
17 Τσέχοι
19 Ιταλοί

19 Ιρλανδοί

19 Βραζιλιάνοι
22 Πολωνοί
22 Νοτιοαφρικανοί
24 Τούρκοι
24 Έλληνες

26 Ισπανοί

27 Γάλλοι

'news247.gr''

Περισσότερα...

Σε απεργία διαρκείας οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Σε απεργίας διαρκείας προχωρούν από τις 16 Ιουλίου οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, ενώ σε παράλληλες κινητοποιήσεις θα προβούν και οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στις 8 Ιουλίου του 2009 με τη διαδικ
ασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος για την φορολόγηση κερδών από τυχερά παιχνίδια από το πρώτο μόλις ευρώ. Χωρίς να τεθεί κανένα περιθώριο συζήτησης και αγνοώντας τις γνωματεύσεις των ειδικών και τις αντιρρήσεις των πρακτόρων. Η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή, μειώνει κατακόρυφα τον τζίρο των πρακτορείων μας και οδηγεί στην εξαφάνιση και τον οικονομικό μαρασμό 5.500 οικογένειες πρακτόρων της ΟΠΑΠ Επειδή:
1. Τα δημόσια ταμεία θα χάσουν αποδεδειγμένα, πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που φιλοδοξεί το υπουργείο να εισπράξει.
2. Τίθεται υπό αμφισβήτηση το καθεστώς μονοπωλίου που αποτελεί την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε αδηφάγες κερδοσκοπικές εταιρίες θεωρούμε, υποχρέωση μας να υποστηρίξουμε την οικονομική επιβίωση μας και το καθεστώς που παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο παικτικό κοινό.

Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα στις 9 Ιουλίου 2009 αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, με μοναδικό σκοπό την ανάκληση του ψηφισθέντος νόμου.
Αρχή των κινητοποιήσεων ορίστηκε η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 όπου καλούμε το κλάδο σε απεργία διαρκείας.
Συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα μας είναι ήδη οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ με παράλληλες κινητοποιήσεις».
Περισσότερα...

Από αύριο στην ιστοσελίδα του Υπ. Παιδείας τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα

Από αύριο, Σάββατο, μετά τις 11 το πρωί θα μπορούν να πληροφορούνται από το διαδίκτυο, τη βαθμολογία τους, οι συμμετέχοντες στις πανελλαδικές εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων (Ξένη γλώσσα - Σχέδια - Μουσική).

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, στην ηλεκτρονική του διεύθυνση, οι ονομαστικές μηχανογραφικές καταστάσεις με τους αντίστοιχους βαθμούς θα αποσταλούν την Τρίτη, σε όλες τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Χώρας, προκειμένου οι διευθυντές να τις προωθήσουν άμεσα στα λύκεια αρμοδιότητάς τους για ε
νημέρωση των υποψηφίων.


Περισσότερα...

Συνάντηση για το Φράγμα Πλατύ στο Ρέθυμνο

Στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και ειδικοί επιστήμονες επισκέφτηκαν το νομάρχη Ρεθύμνου, Γιώργο Παπαδάκη, για το Φράγμα του Πλατύ, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του δύο σχετικές μελέτες, για τις οποίες, όπως αναφέρθηκε, δεν έχει ακόμα υπογραφεί σύμβαση, μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των επιστημόνων μελετητών.
Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι από το περιεχόμενο των μελετών απουσιάζει η διερεύνηση της αξιοποίησης των υδάτων της περιοχής του δήμου Κουρητών.
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι θα π
ροωθήσουν το αίτημα.
Περισσότερα...

Κανονικά αύριο οι πτήσεις

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν αύριο οι πτήσεις των αεροπορικών εταιριών, καθώς οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας δεν θα πραγματοποιήσουν τελικά 24ωρη απεργία.
Το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, κήρυξε την προαναγγελθείσα απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ωστόσο, σοβαρά προβλήματα στις πτήσεις και άμεσες επιπτώσεις στην τουριστική κίνησ
η, προκαλεί η «λευκή» απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την Παρασκευή.
Περισσότερα...

Νεκρός 70χρονος σε τροχαίο σήμερα στο Ρέθυμνο

Σε βάθος είκοσι μέτρων κατακρημνίστηκε με το αυτοκίνητο του ,ένας 70χρονος Ρεθυμνιώτης ,σήμερα το μεσημέρι με αποτέλεσμα να βρεί τραγικό θάνατο.

Ο άτυχος ηλικιωμένος οδηγούσε το όχημα σε αγροτικό δρόμο του οικισμού ''Φωτεινή'',κοντά στους Αρμένους και στον δήμο Ρεθύμνου,όταν για άγνωστο λόγο ,αυτό έφυγε απο την πορεία του πέφτοντας σε βάθος είκοσι περίπου μέτρων.

Ο 70χρονος οδηγός εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο και στη θέση αυτή τον βρήκε
ασθενοφόρο ,όπου τον μετέφερε στο νοσοκομείο και εκεί να διαπιστωθεί απλά ο θάνατος του.


Περισσότερα...

Φωτιά απείλησε οικία στα Χανιά κοντά στην 115 Π.Μ.

Φωτιά ξέσπασε χθες βράδυ σε οικισμό κοντά στην 115 Π.Μ.,απειλώντας σοβαρά μια κατοικία.
Άμεση ήταν η επέμβ
αση της πυροσβεστικής ,η οποία έφθασε στην περιοχή με αρκετά οχήματα και 18 άνδρες και αποσόβησε τα χειρότερα.στην προσπάθεια κατάσβεσης έλαβαν μέρος οχήματα απο την 115 Π.Μ.και άνδρες του δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ,η φωτιά κατ έκαψε δέκα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης .


Περισσότερα...

Πλουσιότεροι οι... χωρισμένοι άντρες

Οι χωρισμένοι άντρες κερδίζουν περισσότερα από τις χωρισμένες γυναίκες, αλλά είναι αυτοί που παραπονιούνται περισσότερο για το μειωμένο τους εισόδημα μετά από ένα διαζύγιο.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Οικογενειακών Σπουδών που μελέτησε την οικονομική κατάσταση 14.000 διαζευγμένων ανδρών και γυναικών από το 2001 έως το 2006.
Η έρευνα αναφέρει ότι το εισόδημα των χωρισμένων ανδρών μετά το διαζύγιο και μέσα σε πέντε χρόνια από τότε αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 24%, ενώ των χωρισμένων γυναικών την ίδια χρονική περίοδο μόλις 1,8%.

Την ίδια στιγμή, μόνο ένα 4% των διαζευγμένων γυναικών παραπονέθηκε για την οικονομική του κατάσταση μετά το διαζύγιο ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες κυμαίνεται στο 10%.
Όπως αναφέρει ο κ. Μάθιου Γκρέι, επικεφαλής της έρευνας, στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι άνδρες γενικώς είναι γκρινιάρηδες μετά το διαζύγιο και όχι μόνο για την οικονομική τους κατάσταση.
Η έρευνα, τέλος, αποκαλύπτει εμμέσως το πόσο «θετική εξέλιξη» θεωρείται από τις διαζευγμένες το διαζύγιο, αφού παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχασαν πάνω από $4.000 ετησίως από το εισόδημά τους από τη στιγμή που χώρισαν, το 50% αυτών είπαν ότι είναι πολύ καλύτερα μετά το διαζύγιο όχι μόνο συναισθηματικά αλλά και οικονομικά.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Φυτεία κάνναβης και όπλα βρέθηκαν στα Σφακιά .

Φυτεία με 1250 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης αλλά και όπλα βρήκαν σήμερα αστυνομικοί στα Χανιά ύστερα από δυο έρευνες στην περιοχή των Σφακιών.

Οι αστυνομικοί έκαναν αρχικά έρευνα σε σπίτι στα Σφακιά, όπου βρήκαν στην κατοχή δυο αδελφών 62 και 60 ετών 4 πιστόλια ένα πολεμικό όπλο και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων.
Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη των δύο.
Ακολούθησε η δεύτερη επιχείρηση που είχε μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.
Εδώ και καιρό το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ είχε εντοπίσει φυτεία κάνναβης σε δύσβατη χαράδρα της περιοχής.

Εκεί κατέβηκαν σήμερα οι αστυνομικοί και ξερ
ίζωσαν 1250 δενδρύλλια κάνναβης ύψους μέχρι και 70 εκατοστών πολύ καλής ποιότητας.
Την φυτεία φύλαγαν δυο Αλβανοί που είχαν στήσει σκηνή σε σημείο από το οποίο θα μπορούσαν να την ελέγχουν.

Όταν αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς έκαψαν τη σκηνή και άρχισαν να τρέχουν προς το φαράγγι που υπάρχει στην περιοχή για να αποφύγουν τη σύλληψη.

ΑΠΕ
Περισσότερα...

Σε διαθεσιμότητα και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού

Σε διαθεσιμότητα τίθεται και δεύτερο πρόσωπο που φέρεται να είχε συνεννοήσεις με τον κρατούμενο των φυλακών Τρικάλων Παναγιώτη Βλαστό.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, σε διαθεσιμότητα τίθεται ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν.Δένδιας διέταξε τη διενέργεια Πειθαρχικής Προκαταρκτικής Εξέτασης από τον εισαγγελέα Ηρακλείου Κρήτης, όπως και τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Π.Βλαστός σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τη σύζυγό του φέρεται να αναφέρει ότι τηλεφώνησε στον αρχιφύλακα, στην Αλικαρνασσό, για την υπόθεση της μεταγωγής του.

Ως γνωστό προ ημερών, σε διαθεσιμότητα είχε θέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης τον διευθυντή των Αγροτικών Φυλακών Αγιάς Χανίων και προϊστάμενο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων. Με την ίδια απόφαση, ο κ. Δένδιας διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης εις βάρος του, όπως και τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, με την εντολή να ολοκληρωθεί μέχρι τις 12 Ιουλίου 2009.
Περισσότερα...