Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Σε απεργία διαρκείας οι πράκτορες του ΟΠΑΠ

Σε απεργίας διαρκείας προχωρούν από τις 16 Ιουλίου οι πράκτορες του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ, ενώ σε παράλληλες κινητοποιήσεις θα προβούν και οι υπάλληλοι του ΟΠΑΠ, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση της Π.Ο.Ε.Π.Π.Π. αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στις 8 Ιουλίου του 2009 με τη διαδικ
ασία του κατεπείγοντος ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος για την φορολόγηση κερδών από τυχερά παιχνίδια από το πρώτο μόλις ευρώ. Χωρίς να τεθεί κανένα περιθώριο συζήτησης και αγνοώντας τις γνωματεύσεις των ειδικών και τις αντιρρήσεις των πρακτόρων. Η κυβέρνηση με την απόφαση της αυτή, μειώνει κατακόρυφα τον τζίρο των πρακτορείων μας και οδηγεί στην εξαφάνιση και τον οικονομικό μαρασμό 5.500 οικογένειες πρακτόρων της ΟΠΑΠ Επειδή:
1. Τα δημόσια ταμεία θα χάσουν αποδεδειγμένα, πολλαπλάσια χρήματα από αυτά που φιλοδοξεί το υπουργείο να εισπράξει.
2. Τίθεται υπό αμφισβήτηση το καθεστώς μονοπωλίου που αποτελεί την ασπίδα της ελληνικής οικονομίας απέναντι σε αδηφάγες κερδοσκοπικές εταιρίες θεωρούμε, υποχρέωση μας να υποστηρίξουμε την οικονομική επιβίωση μας και το καθεστώς που παρέχει ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο παικτικό κοινό.

Ως εκ τούτου το ΔΣ της ΠΟΕΠΠΠ στην έκτακτη συνεδρίαση του, σήμερα στις 9 Ιουλίου 2009 αποφάσισε ομόφωνα την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, με μοναδικό σκοπό την ανάκληση του ψηφισθέντος νόμου.
Αρχή των κινητοποιήσεων ορίστηκε η Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009 όπου καλούμε το κλάδο σε απεργία διαρκείας.
Συμπαρατασσόμενοι στον αγώνα μας είναι ήδη οι υπάλληλοι της ΟΠΑΠ ΑΕ με παράλληλες κινητοποιήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου