Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Μαχαίρωμα και απόπειρα βιασμού στις φυλακές Αλικαρνασού

Σε άγρια συμπλοκή κατέληξαν τα… ερωτικά πειράγματα και έπειτα η απόπειρα ενός κρατουμένου να βιάσει έναν συγκρατούμενό του.
Το περιστατικό συνέβη χθες
το πρωί στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ο… ερωτιάρης κρατούμενος άρχισε να προκαλεί τον έτερο τρόφιμο, χωρίς ο δεύτερος να ανταποκρίνεται.
Κουβέντα στην κουβέντα, τα αίματα άναψαν, με αποτέλεσμα ο πρώτος να επιτεθεί στο δεύτερο προσπαθώντας να τον βιάσει, ανεπιτυχώς.
Το περιστατικό όμως, δεν έληξε εκεί. Μετά από λίγη ώρα οι δύο κρατούμενοι, βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά κρατώντας σπασμένα μπουκάλια, χρησιμοποιώντας τα για να μαχαιρώσει ο ένας τον άλλο.


Πριν προλάβουν να τους αντιληφθούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, ο παραλίγο βιαστής, κατάφερε ένα χτύπημα στο συγκρατούμενό του. Άμεσα ο τραυματίας, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στη φυλακή, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.
Εκεί ο κρατούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εξιστόρησε και τα όσα έγιναν εντός του σωφρονιστικού καταστήματος, εξαιτίας των οποίων ο ίδιος κατέληξε στο νοσοκομείο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τέτοιου είδους περιστατικά, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.
Αντίθετα τα περιστατικά βιασμών στις φυλακές είναι πολύ συχνά, αλλά τις περισσότερες φορές, επικρατεί ο νόμος του φόβου και της σιωπής, με αποτέλεσμα αυτά να μη γνωστοποιούνται.

Εφημερίδα ΤΌΛΜΗ Του Ανδρέα Κριτσωτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου