Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΕΡΕΥΝΑ : Χειρότεροι τουρίστες οι Γάλλοι . Οι Έλληνες τρίτοι απο το τέλος

Οι Γάλλοι τουρίστες ανακηρύχθηκαν ως οι χειρότεροι τουρίστες στον κόσμο, με τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων να τους θεωρούν ως τους πιο αγενείς και πιο τσιγγούνηδες, αναφορικά με τα φιλοδωρήματα.
Η έρευνα διεξήχθη με τη συμμετοχή 4.500 ιδιοκτητών ξενοδοχείων, παγκοσμίως και για τα τελικά αποτελέσματά της χρησιμοποιήθηκαν κριτήρια κάθε είδους, όπως για παράδειγμα, το πόσα χρήματα ξοδεύουν και την προθυμία τους να μάθουν και να μιλήσουν την τοπική γλώσσα (του προορισμού τους).

Χωρίς να προκαλεί έκπληξη, οι Γιαπωνέζοι ανακηρύχθηκαν οι καλύτεροι τουρίστες παγκοσμίως, αφού θεωρήθηκαν οι πιο ήσυχοι, ευγενικοί, καθαροί και λιγότερο... γκρινιάρηδες. Οι βρετανοί τουρίστες βρίσκονται στη δεύτερη θέση της λίστας με τους καλύτερους τουρίστες, αφαιρώντας σιγά-σιγά από πάνω τους την ταμπέλα των "ανεπιθύμητων" και υιοθετώντας πιο ευγενικό και γενναιόδωρο προφίλ.
Εκπρόσωπος της εταιρείας "Expedia" που πραγματοποίησε την έρευνα ανέφερε ότι, η σχετική έρευνα διεξάγεται από το 2002 και λαμβάνει υπόψην τη γνώμη 4.500 ιδιοκτητών ξενοδοχείων απ'όλο τον κόσμο, αναφορικά με τις διάφορες εθνικότητες τουριστών.
H χώρα μας, πάντως, δεν καταλαμβάνει και ιδιαίτερα τιμητική θέση, αφού βρίσκεται σε απόσταση δύο θέσεων από τους Γάλλους.

Αναλυτικά οι λίστα με τους 27 καλύτερους τουρίστες, με κριτήριο την εθνικότητα:
1 Γιαπωνέζοι
2 Βρετανοί

3 Καναδοί

4 Γερμανοί

5 Ελβετοί

6 Ολλανδοί

7 Αυστραλοί
8 Σουηδοί
9 Αμερικανοί
10 Δανοί
10 Νορβηγοί

10 Φινλανδοί
1
10 Βέλγοι
14 Αυστριακοί
14 Νεοζηλανδοί
16 Ταϊλανδοί
17 Πορτογάλοι
17 Τσέχοι
19 Ιταλοί

19 Ιρλανδοί

19 Βραζιλιάνοι
22 Πολωνοί
22 Νοτιοαφρικανοί
24 Τούρκοι
24 Έλληνες

26 Ισπανοί

27 Γάλλοι

'news247.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου