Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών η σημερινή αφιερωμένη στους πατεράδες

Ως παγκόσμια ημέρα πληθυσμών ,καθιερώθηκε η 11 Ιουλίου, το 1990 ,για να κάνει γνωστό στον κόσμο τα προγράμματα του «Ταμείου για τον Πληθυσμό» (UNFPA), ενός οργανισμού του ΟΗΕ που προωθεί το δικαίωμα κάθε άνδρα, γυναίκας και παιδιού στην υγεία και τις ίσες ευκαιρίες.
Ο Οργανισμός,για το 2007 επέλεξε να προβάλει τον πατέρα και το ρόλο του ως συντρόφου στην υγεία της μητέρας, ενώ εστιάζει στο θεμελιώδη ρόλο του άντρα να υποστηρίξει τα δικαιώματα της γυναίκας, συμπεριλαμβανομένου της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής της υγείας.
Το «Ταμείο» σχεδιάζει και υλοποιεί πολιτικές και προγράμματα περιορισμού της φτώχειας, αντισύλληψης, ασφαλούς κύησης, πρόληψης και αντιμετώπισης του AIDS και ισότητας φύλων.

Την σημερινή εποχή περισσότερες από μισό εκατομμύριο γυναίκες πεθαίνουν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, το 99% εξ αυτών τις αναπτυσσόμενες χώρες. Πολλές γυναίκες υποφέρουν από επιπλοκές, οι οποίες μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής των γυναικών και των οικογενειών τους. Σχεδόν όλοι αυτοί οι θάνατοι και τα προβλήματα μπορούν να αποφευχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου