Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Αρχίζουν οι εκπτώσεις την Τετάρτη

Εξαιρετικά «γενναιόδωροι» με εκπτώσεις που εξ αρχής θα ανέρχονται ακόμη και στο 50% αναμένεται να είναι φέτος οι έμποροι κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, οι οποίες ξεκινούν την ερχόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου και ολοκληρώνονται στις 31 Αυγούστου.
Εν όψει, λοιπόν, των θερινών εκπτώσεων η Ενωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ) παρέχει στους καταναλωτές ορισμένες χρήσιμες συμβουλές: α) να καταγράφουν τις ατομικές - οικογενειακές τους ανάγκες και να αγοράζουν σύμφωνα με αυτές.
β) να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων,
γ) να κάνουν έλεγχο αγοράς πριν και κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων,
δ) να είναι εγκρατείς στις
αγορές,
ε) να προσέχουν την τελική τιμή και όχι το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ενδέχεται να είναι πλασματικό,
στ) να γνωρίζουν ότι δεν γίνονται αλλαγές στα προϊόντα που είναι σε προσφορά, αν και βεβαίως πρέπει πάντα να υπάρχει η σχετική σήμανση,
ζ) να μην χρησιμοποιούν αλόγιστα πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια,
η) να ελέγχουν πάντα την τελική τιμή του προϊόντος -ιδίως όταν αγοράζουν με δόσεις ή πιστωτικές κάρτες-, τον αριθμό και το ποσό των δόσεων, το συνολικό επιτόκιο (ΣΕΠΠΕ), καθώς και τυχόν άλλες επιβαρύνσεις και θ) να προσέχουν να μην υπερβαίνουν το όριο στις πιστωτικές κάρτες, διότι τότε θα πληρώσουν επιπλέον τόκους και το προϊόν θα τους στοιχίσει ακριβότερα.
Τέλος, να μην ξεχνούν να ζητούν τη νόμιμη απόδειξη, την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσεις που μπορεί να συνοδεύουν κάποια προϊόντα και που υποχρεωτικά πρέπει να είναι και στην ελληνική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου