Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Σκληροί, αλλά άκαπνοι οι Αμερικανοί στρατιώτες...

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιβάλλεται να κόψουν το κάπνισμα εντός των επομένων 20 ετών επισημαίνει έκθεση.
Το ερευνητικό Ινστιτούτο που εκπόνησε την έκθεση υπογραμμίζει ότι σήμερα το 30% του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ είναι καπνιστές, κάτι που οδηγεί σε εκτίναξη των δαπανών για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Η έκθεση, η οποία παραγγέλθηκε από το Πεντάγωνο και το σώμα Αμερικανών βετεράνων αναφέρει ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δαπανεί πάνω από 1,6 δισ. δολάρια ετησίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που έχει να κάνει με το κάπνισμα των χαμένων εργατοωρών συμπεριλαμβανομένων.

Η έκθεση πάντως αναγνωρίζει ότι η αλλαγή θα είναι δύσκολο να εφαρμοστεί, καθώς οι στρατιώτες ταυτίζονται με το στερεότυπο ενός "σκληρού, άφοβου πολεμιστή".

Από την πλευρά του, το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει την ιδέα γενικής απαγόρευσης του καπνίσματος και θεωρεί είναι επιτεύξιμη.

Το κάπνισμα στον αμερικανικό στρατό έχει αυξηθεί από το 1998, και μπορεί να ανέρχεται ακόμη και στο 50% του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρέτησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν και επιστρέφει στις ΗΠΑ.

Σημειώνται ότι σε σχέση με τους μη καπνιστές, οι καπνιστές στρατιώτες δεν διαθέτουν καλή αντοχή, η νυχτερινή τους όραση είναι μειωμένη και τα τραύματά τους επουλώνονται πιο δύσκολα.

"Οι στρατιώτες μας θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο δύο φορές: μια όταν υπηρετούν την πατρίδα τους, και ακόμη μια όταν 'υπηρετούν' το κάπνισμα" δήλωσε χαρακτηριστικά ένα από τα στελέχη του ινστιτούτου που εκπόνησε την έκθεση.

Η έκθεση ακόμη επικρίνει το στρατό που επιτρέπει το κάπνισμα στις στρατιωτικές περιοχές και πωλεί προϊόντα καπνού στα στρατεύματα σε μειωμένες τιμές.
''News 24|7''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου