Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Απλήρωτοι περισσότεροι από 1.000 αγρότες του Ηρακλείου.

Αυτά που δικαιούνται προσπαθούν να πάρουν περισσότεροι από 1.000 αγρότες στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σύμφωνα με καταγγελίες τους, ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) δεν τους έχει καταβάλει ακόμα το πόσο της επιδότησης που τους αναλογεί, αν και η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος της περασμένης χρονιάς. Σύμφωνα με τους ίδιους, ενώ ένα μεγάλο μέρος του αγροτικού κόσμου του Ηρακλείου έχει εξοφληθεί και ένα άλλο έχει εισπράξει μέρος της επιδότησης, περισσότεροι από 1.000 δικαιούχοι αγρότες βρίσκονται με άδεια χέρια.
Παράλληλα, ενώ αρκετοί αγρότες που συμμετείχαν στο δείγμα ελέγχου έχουν πληρωθεί κανονικά από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπάρχουν και κάποιοι που, παρόλο ότι έχουν πάρει το τελικό «ΟΚ» δεν έχουν καταχωρηθεί τα στοιχεία τους στο σύστημα για να πληρωθούν. Τα προβλήματα που παρουσιάζονται συνήθως είναι γραφειοκρατικά ή αφορούν λάθη σε κωδικούς.
Δεν είναι λίγες οι φορές που ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία οι έλεγχοι, οι αγρότες δεν εντάσσονται στο σύστημα. Συχνά, οι περιουσίες τους χαρακτηρίζονται ο,τιδήποτε άλλο εκτός από καλλιεργήσιμες, με αποτέλεσμα είτε να τους μειώνουν, είτε να τους κόβουν τελείως τις επιδοτήσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Πρόεδρου της Ένωσης Ηρακλείου κ. Μανόλη Γαβαλά στο protothema.gr το φαινόμενο αυτό παρατηρείται πολύ συχνά στις αγροτικές επιδοτήσεις. Παρά τις προσπάθειες όμως που έχουν γίνει το πρόβλημα επαναλαμβάνεται.

Ο κ. Γαβαλάς τόνισε ότι εκτός του θέματος με τις επιδοτήσεις, οι Κρητικοί αγρότες νιώθουν ξεχασμένοι από την κυβέρνηση όσον αναφορά τα προβλήματα τους τα οποία έχουν αυτή την περίοδο πολλαπλασιαστεί.


''protothema.gr''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου