Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Πολύωρη διακοπή νερού χθες στην πόλη του Ρεθύμνου

Χωρίς νερό έμεινε για πολλές ώρες χθες τμήμα της νέας πόλης του Ρεθύμνου και το ιστορικό κέντρο μετά από ζημιά σε πεπαλαιωμένο δίκτυο που βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Σαθά και Μαρκέλλου.
Το αποτέλεσμα ήταν από τις δέκα περίπου το πρωί οι οδοί Σαθά, Μαρκέλλου, Κονδυλάκη, Χατζημιχάλη Γιάνναρη, Ζαμπελίου, Ξηρουχάκη, Δασκαλάκη και Μοάτσου αλλά και η παλιά πόλη, να έρχονται αντιμέτωπες με πολύωρη διακοπή της υδροδότησης και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.
Με τον υδράργυρο να έχει σκαρφαλώσει στα ύψη δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις υφίσταντο μεγάλη ταλαιπωρία και η κατάσταση ήταν επί ώρες ανυπόφορ
η, με την χθεσινή ημέρα να αναδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολη.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Κώστας Λαμπρινος, μιλώντας χθες στα «Ρ.Ν.» τόνισε ότι η ζημιά ήταν σε αγωγό πεπαλαιωμένου δικτύου και στην διάρκεια των εργασιών για την αποκατάσταση του δημιουργήθηκε νέα ζημιά σε διπλανή βάνα με αποτέλεσμα για πολλές ώρες τα συνεργεία να εργάζονται πυρετωδώς και μέχρι και τις εννέα το βράδυ να μην έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη.
Μέχρι τις έξι το απόγευμα είχε υδροδοτούνταν το ιστορικό κέντρο και η Μοάτσου ενώ στο Μασταμπά δεν είχε αποκατασταθεί πλήρως.
Συγκεκριμένα ο κ. Λαμπρινός, μιλώντας στα «Ρ.Ν.» είπε:
«Έξω από το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ στην οδό Σαθά είχε ένα μεγάλο σπάσιμο κεντρικού αγωγού στις έξι το πρωί. Την επισκευάσαμε εν μέρει ωστόσο στην πορεία προέκυψε και άλλη ζημία όταν πήγαμε να κλείσουμε μια βάνα, η οποία έσπασε επίσης και είχαμε σοβαρό πρόβλημα υδροδότησης ιδίως στα χαμηλά του Μασταμπά και την παλιά πόλη. Πιστεύομαι ότι θα αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη μέχρι το βράδυ, καθώς τα συνεργεία δουλεύουν πυρετωδώς».


''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου