Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Αντε να το σηκώσουμε...

ENA χρόνο μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης επί ελληνικού εδάφους, η Εθνική ομάδα μπάσκετ των Εφήβων στοχεύει πλέον και στην κατάκτηση της κορυφής του κόσμου, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.
Χθες, τα παιδιά του Γιώργου Βλασσόπουλου συνέτριψαν 86-60 την Αργεντινή για τα προημιτελικά της διοργάνωσης και προκρίθηκαν στον 1ο σημερινό ημιτελικό, στον οποίο αντιμετωπίζουν την Αυστραλία (αυτή την ώρα ζωντανά από την ΕΤ1 και σε μαγνητοσκόπηση από το ίδιο κανάλι στις 18:00). Στον άλλο ημιτελικό, η αήττητη ομάδα των ΗΠΑ θα παίξει με την Κροατία.

Οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για αύριο το πρωί, στις 8:00 ο μικρός και στις 10:30 (EUROSPORT-2) ο μεγάλος. Στον χθεσινό προημιτελικό, κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο οποίος με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες, κάλυψε το κενό του τραυματία Ζήση Σαρικόπουλου.
Με διψήφιο αριθμό πόντων τελείωσαν και οι Παπανικολάου (17π.), Παππάς (10π., 5 ριμπ., 4 ασίστ, 5 κλεψίματα). Η αντίστοιχη Εθνική μας ομάδα είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το 1995 στην Αθήνα, με τη φουρνιά των Παπανικολάου, Κακιούζη, Καλαϊτζή, Ρεντζιά, Χατζή, Καράγκουτη, Γιαννούλη κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου