Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΗΠΑ: Τον Αύγουστο θα δοκιμαστεί εμβόλιο κατά της γρίπης Α

Εμβόλιο κατά της νέας γρίπης Α αναμένεται να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα και να διανεμηθεί στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, όπως ανακοίνωσαν υπεύθυνοι των αμερικανικών υπηρεσιών υγείας, κατά την διάρκεια συνεδρίασης στην Ουάσιγκτον με θέμα την διαμόρφωση στρατηγικής αντιμετώπισης του ιού Η1Ν1.
«Ελπίζουμε να δοκιμάσουμε ένα εμβόλιο, στις αρχές του Αυγούστου», δήλωσε ο Άντονι Φόκι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Η υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Καθλίν Σιμπέλιους, ανακοίνωσε ότι ένα τέτοιο εμβόλιο θα μπορούσε να αρχίσει να διανέμεται «περί τα μέσα του Οκτωβρίου». Η κ. Σιμπέλιους πρόσθεσε ότι το εμβόλιο θα δημιουργηθεί από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση και θα διανεμηθεί στις 50 πολιτείες των ΗΠΑ με σκοπό τον εμβολιασμό των «ευάλωτων» κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα των νέων, οι οποίοι πλήττονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό τους, αναλογικώς, από τη νέα γρίπη Α.

Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εμβολιασμού προορίζεται η διάθεση ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, σημείωσε η ίδια σε σύσκεψη των επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο.

Διαθέσιμα θα είναι επίσης 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια από κεφάλαια ετοιμότητας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου