Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Νύφες και γαμπροί σε αγώνα δρόμου.



Περισσότερα...

Λήστεψαν 15 φορές το ίδιο περίπτερο

Ρουτίνα «πακέτο» με την δουλειά έχουν γίνει για μια γυναίκα στην Θεσσαλονίκη οι ληστείες στο περίπτερό της, καθώς έχει γίνει στόχος 15 φορές!

Μέρα παρά μέρα, η κα. Αγάπη φτιάχνει το περίπτερό της και την επομένη το βρίσκει... άδειο.
Τις περισσότερες φορές οι ληστές προσποιούνται τους πελάτες, ενώ την τελευταία φορά «βούτηξαν» 30 ευρώ και κάρτες
κινητής τηλεφωνίας.

«Έχω αγανακτήσει. Με τα νεύρα που έχω, ας έρθει κάποιος...
Από το
παράθυρο θα βγω να του ορμήσω», λέει στην κάμερα του Star.

Η αστυνομία αναζητά τους δράστες, ωστόσο, κανείς δεν εγγυάται στην κα. Αγάπη πως οι 15 ληστείες δεν θα γίνουν... 16 και βάλε!


star.gr
Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Αναβλήθησε η απόφαση για το MINOAN PLAZA

Μετά από μια δραματική και μαραθώνια συνεδρίαση το νομαρχιακό συμβούλιο Ηρακλείου προχώρησε σε αναβολή της απόφασης για την άδεια λειτουργίας του πολυκαταστήματος ΜΙΝΟΑΝ ΠΛΑΖΑ, μια επένδυση μαμούθ στην περιοχή του Καρτερού.

Έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου, επιφυλάξεις όμως εξέφρασαν και νομαρχιακοί σύμβουλοι για την εν λόγο επένδυση.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η νομαρχιακή οικονομική και κοινωνική επιτροπή Ηρακλείου που απαρτίζεται από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε γνωμοδοτήσει θετικά για την συγκεκριμένη επένδυση.
Περισσότερα...

Τα 12άρια της Eurovision



mediasoup.gr


Περισσότερα...

ΛΑΣΙΘΙ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ;Η Διαμόρφωση της πλατείας στο Σκινιά

Η κάτοικοι του γραφικού χωριού του Σκινιά, σε λίγους μήνες θα απολαμβάνουν, ένα έργο που περίμεναν χρόνια και του οποίου η μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο .
Πρόκειται για την έγκριση της μελέτης, «Διαμόρφωση της πλατείας στο Σκινιά» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου.

Η παρούσα μελέτη έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του χώρου της πλατείας του χωριού και του περιβάλλοντος χώρου καθώς και την ενοποίηση εκκλησίας και πλατείας, με την πλακόστρωση του δρόμου.

Η Πλατεία θα διαμορφωθεί στην οροφή της υπάρχουσας δεξαμενής νερού, η οποία θα πλακοστρωθεί με έγχρωμες πλάκες και γύρω από αυτήν θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, σκαλοπάτια και πλατύσκαλα, με διαφορετικό πλάτος μεταξύ τους.
Θα αντικατασταθούν, τα φθαρμένα κάγκελα από το χρόνο, με πετρόκτιστα κολωνάκια και θα τοποθετηθούν ανοιχτές ξύλινες πέργκολες που θα προσφέρουν σκιά και αντιανεμική προστασία.
Σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης, η παλιά δεξαμενή θα συντηρηθεί και θα επισκευαστεί, όπου χρειάζεται, εξωτερικά και εσωτερικά.

Στη μελέτη προβλέπεται επίσης, η δημιουργία νησίδας και σκαλοπατιών για τη σύνδεση δύο συμβαλλόμενων δρόμων, με διαφορετική στάθμη. Η τριγωνική νησίδα που δημιουργείται θα πλακοστρωθεί και θα φυτευτεί ενώ ο δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία θα πλακοστρωθεί με πέτρες της περιοχής. Δυτικά της πλατείας θα ανακατεσκαυαστεί νέο πλατύ πεζοδρόμιο και στον χώρο της ανάπλασης θα τοποθετηθούν 13 ηλιακά φωτιστικά.

Η πλατεία περιλαμβάνει καθιστικό χώρο και χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου είναι περίπου τρεις μήνες, το κόστος ανέρχεται στις 112.000€ ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, κατά την εισήγησή του στο Δ.Σ. σχετικά με την έγκριση της μελέτης, ανέφερε ότι η μελέτη της πλατείας επί της δεξαμενής, εκπονήθηκε από την κ. Μάρω Δαγιάντη αρχιτέκτων και ειδική σύμβουλος και συμπληρώθηκε από τον κ. Γιάννη Στεφανάκη, μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Περισσότερα...

O Κούγιας συνήγορος της Τζούλιας .Έβγαλε και ανακοίνωση



Η Τζούλια Αλεξανδράτου στέλνει ανακοίνωση στα κανάλια και λέει για την αλλαγή του δικηγόρου της, που δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Κούγια αλλά ζητάει και συγγνώμη .
Διαβάστε τι έστειλε η Τζούλια Αλεξανδράτου.


«Προς: Τους τηλεοπτικούς Συντάκτες


Μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα με το παράνομα κυκλοφορημένο Dvd με τις προσωπικές μου στιγμές που το κυκλοφόρησε ο πρώην φίλος μου και πούλησε ...
...όπως μάθαμε τα δικαιώματα στην εταιρεία παραγωγής ερωτικών ταινιών θέλω να σας πω ότι η υπόθεση περνά πλέον στα χέρια του πληρεξούσιου Δικηγόρου μου κ. Αλέξη Κούγια του οποίου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και ξέρω ότι όλα τα αναπάντητα ερωτηματικά που μας απασχολούν τις τελευταίες ημέρες θα πάρουν σύντομα απαντήσεις.

Σας παρακαλώ από δω και πέρα να σταματήσετε την οποιαδήποτε αναπαραγωγή σεναρίων επιστημονικής φαντασίας γύρω από τις κλεμμένες στιγμές που εν μέρει γυριστήκανε εν γνώση μου αλλά κυκλοφόρησαν εν αγνοία μου και σας δηλώνω για ακόμη μια φορά ότι το περιεχόμενο αυτού του Dvd είναι προσωπικές μου στιγμές μεταξύ εμένα και του πρώην φίλου μου.

Επίσης θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη για όλη αυτή την αναστάτωση που γίνεται εις βάρος μου το τελευταίο διάστημα και θέλω να σας δηλώσω ότι αισθάνομαι ντροπή και θλίψη για όλη αυτή την εξέλιξη και την τροπή που έχει πάρει αυτό το θέμα.

Αυτές τις δύσκολες μέρες για εμένα θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον απλό κόσμο που είναι στο πλευρό μου και μου συμπαραστέκεται και είναι κάθε βράδυ στο νυχτερινό κέντρο «FIX 3» στη Θεσσαλονίκη και μου δείχνει την στήριξη τους και την αγάπη τους καθώς και τους στενούς μου συνεργάτες που είναι δίπλα μου και με κάνουν να νιώθω δυνατή.

Με μια μεγάλη και ειλικρινή συγγνώμη μέσα από τα βάθη της καρδιά μου….

Τζούλια Αλεξανδράτου».

Περισσότερα...

Eμπλοκή ενός εκ των ακολούθων του Πάπα σε δίκτυο gay πορνείας

Η εμπλοκή ενός εκ των ακολούθων του Πάπα Βενέδικτου (που τυγχάνει να είναι και μέλος της περίφημης χορωδίας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου) σε δίκτυο γκέι πορνείας αποτελεί το νέο καυτό σκάνδαλο, που αναμένεται να ταλανίσει το επόμενο διάστημα το Βατικανό.

Ο Νιγηριανός Γκινέντου Εχιεμ -περί του οποίου ο λόγος- εκδιώχθηκε από τη χορωδία έπειτα από την αποκάλυψη που έκανε ιταλική εφημερίδα για το γεγονός πως το όνομά του εμφανίστηκε στα απομαγνητοφωνημένα κείμενα «ορισμένων περίεργων συνομιλιών», στις ο
ποίες συμμετείχε και τις οποίες ηχογράφησε η ιταλική αστυνομία.

Οι υποκλοπές όμως των συγκεκριμένων συνομιλιών, που διενέργησε πριν από περίπου ένα χρόνο η αστυνομία της Ιταλίας, αρχικά είχαν άλλο στόχο: οι αρχές σκόπευαν, μέσω αυτών, να αποκαλύψουν όσους εμπλέκονταν σε σκάνδαλο διαφθοράς που είχε να κάνει με την ανάληψη δημόσιων έργων στη χώρα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, λοιπόν, οι καραμπινιέρι προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων - ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Αντζελο Μπαλντούτσι, ένας κατασκευαστικός σύμβουλος του Βατικανού με «άκρες» στην Αγία Εδρα.

Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται και το νήμα που οδήγησε τελικά μέχρι τον Γκινέντου Εχιεμ και το νέο σκάνδαλο-πονοκέφαλο που καλείται να αντιμετωπίσει το Βατικανό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Repubblica», τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των καυτών συνομιλιών έδειξαν, ανάμεσα σε άλλα, και το γεγονός πως πριν τη σύλληψή του ο Μπαλντούτσι επικοινωνούσε τακτικά με τον 40χρονο Εχιεμ, με τον οποίο συζητούσε κυρίως γύρω από τον ομοφυλοφιλικό έρωτα.

Παρ’ όλα αυτά όμως, έγγραφο της ιταλικής αστυνομίας (που απόσπασμά του είδε το φως της δημοσιότητας) ανέφερε πως ο Εχιεμ συνομιλούσε με έναν Ιταλό, ενώ και οι δύο «ανήκαν σε δίκτυο προώθησης της ανδρικής πορνείας».


Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε είδε το φως ελάχιστο καιρό μετά τις φοβερές αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία, την Ιρλανδία και στις ΗΠΑ.


Espressonews.gr

Περισσότερα...

Σούπερ Λίγκα (25η ημέρα)-Αποτελέσματα

Σε αγώνες για την 25η ημέρα του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Καβάλα-Αρης 1-1
ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 3-0
Λάρισα-ΑΕΚ 1-0
Εργοτέλης-Ατρόμητος 7/3
Πανιώνιος-Ξάνθη 7/3
ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης 7/3
Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 7/3
Ηρακλής-Ολυμπιακός 7/3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 24 αγώνες)


1.
ΠΑΟΚ 56 -25αγ.
2.
Παναθηναϊκός 55
3.
Ολυμπιακός 53
4.
ΑΕΚ 42 -25αγ.
5.
'Αρης 39 -25αγ.
6.
Καβάλα 37 -25αγ.
7.
Ατρόμητος 31
8.
Αστέρας Τρίπολης 30
9.
Εργοτέλης 29
10.
Πανιώνιος 28
.
Ηρακλής 28
12.
Λάρισα 27 -25αγ.

13.
Ξάνθη 25
14.
Λεβαδειακός 24
15.
ΠΑΣ Γιάννινα 21
16.
Πανθρακικός 12 -25αγ.


Περισσότερα...

Φίδι με δύο κεφάλια !



Περισσότερα...

Που βρίσκεται αυτή η παραλία βρε παιδιά ;




Περισσότερα...

Intel: στα Windows 8 θα καθιερωθεί το USB 3.0

Η Intel εκτιμά ότι το νέο USB 3.0 θα αργήσει να καθιερωθεί και αρχικά θα είναι διαθέσιμο μόνο σε ακριβά συστήματα.

Και θα κερδίσει την αγορά στην επόμενη έκδοση των Windo
ws, η οποία θα υποστηρίζει το πρότυπο από default. Αυτό δήλωσε ο Steve Peterson, μάνατζερ της Inter, στο γερμανικό site heise.de κατά τη διάρκεια της CeBIT.

Προς
το παρόν τα USB 3.0 chips δεν μπορούν να δώσουν όλη την ισχύ τους, καθώς δεν χρησιμοποιείται κάποιο πρόσθετο PCIe Bridge.
Η ισχύ τους αναμένεται να απελευθερωθεί στα επερχόμενα cougar point chipsets για τους επεξεργαστές της Intel με την κωδική ονομασία "Sandy Bridge".


To USB 3.0 υπόσχεται μια μέγιστη θεωρητική ταχύτητα της τάξης των 4,8GBit/s, η οποία είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από το USB 2.0.

Επιπλέον προσφέρει μια καλύτερη διαχείριση της ενέργειας και της μεταφοράς δεδομένων.



pcnea.blogspot.com

Περισσότερα...

Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για λίγο φαγητό

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν τη στιγμή που διανέμονταν δωρεάν λίγα ρούχα και τρόφιμα σε ινδουιστικό ναό της Βόρειας Ινδίας.

Επιπλέον, από την πίεση που δημιούργησε ο συνωστισμός των πιστών, έπεσε η σιδερένια πύλη του ναού, καταπλακώνοντας δεκάδες ανθρώπους ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Κούντα, η οποία βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικώς της Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ-Πραντές. Μετά το τραγικό συμβάν, αλαφιασμένοι γονείς έψαχναν τα παιδιά τους και άλλοι έκλαιγαν όταν έβρισκαν νεκρούς τους δικούς τους.
«Απλώς μπήκε για λίγο μέσα για να δει τι γίνεται», είπε μια τραγική μητέρα, η 38χρονη Γκιουντάλ, για την 7χρονη κόρη της που σκοτώθηκε.

Δίπλα της, η 32χρονη εξαδέλφη της είδε και εκείνη να ανασύρεται νεκρό το 11χρονο παιδί της.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του ινδικού κρατιδίου Κουμαρί Μαγιαγουάτι διέταξε έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν απροετοίμαστοι να υποδεχθούν τόσο κόσμο. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως κατήγγειλαν ότι η βοήθεια ήλθε έπειτα από ώρα και, στην αρχή, κανείς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο ναός στον οποίο σημειώθηκε η τραγωδία ανήκει σε έναν δημοφιλή θρησκευτικό ινδουιστή ηγέτη.
Η προσφορά ρούχων και τροφίμων έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου της συζύγου του, στη μνήμη της οποίας κάνει κάθε χρόνο φιλανθρωπικές δωρεές.



stifora.gr

Περισσότερα...

"Εζησα τον εφιάλτη του AIDS από λάθος"

Πήγε για μια απλή εξέταση αίματος και κόντεψε να πάθει... εγκεφαλικό όταν άκουσε τη διάγνωση ότι είναι φορέας του AIDS.

O 30χρονος επιχειρηματίας έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του εξαιτίας μιας λανθασμένης διάγνωσης. Οταν όμως ο εφιάλτης πέρασε, κατέθεσε αγωγή με την οποία διεκδικεί από ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας το ποσό των 500.000 ευρώ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη.


Σύμφωνα με τα όσα εξιστορεί στην αγωγή του ο 30χρονος, η περιπέτειά του ξεκίνησε στις 29 Φεβρουαρίου του 2008, όταν επισκέφτηκε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο της Αθήνας προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις αίματος. αίματος.

Ο αρμόδιος παθολόγος τού είπε ότι σε μία εβδομάδα θα επικοινωνούσε μαζί του για να του γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.
Οταν στις 20 Μαρτίου ο γιατρός «δέχτηκε» να απαντήσει στις συνεχείς κλήσεις του, τον επισκέφτηκε στην κλινική και στη συνέχεια στο γραφείο του, συνοδευόμενος μάλιστα και από την αδερφή του.
«Οταν τον συνάντησα στο γραφείο του, με κυριολεκτικά παγερό και αδιάφορο ύφος άρχισε να μου κάνει ερωτήσεις για το αν έχω να του εκμυστηρευτώ κάτι, με τα ίδια του τα λόγια δε “έχεις κάνει κάποια αμαρτία”.

Ο τρόμος με κυρίευσε και δεν μπορούσα να αντιληφθώ το σκοπό αυτών των λεγομένων εκ μέρους του. Ο γιατρός, μην αλλάζοντας στάση, μου δήλωσε ευθαρσώς και χωρίς καμία αναστολή ή αμφιβολία ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων που κρατούσε στα χέρια του έδειχναν ότι είμαι φορέας AIDS.
Συγκεκριμένα, ότι το αντίσωμα HIV 1+2 ολικό βγήκε θετικό στις εξετάσεις με δείκτη 6.48. Σαστισμένος από την αναφορά αυτή αλλά και από την εν γένει συμπεριφορά του, δεν μπορούσα να αντιληφθώ αυτό που μόλις είχα ακούσει. Σαφώς και εναντιώθηκα και στην ουσία χωρίς να έχω γνώση περί ιατρικής και δεικτών, αρνήθηκα κατηγορηματικά αυτή την περίπτωση».


Σύμφωνα πάντα με τις περιγραφές του 30χρονου, ο γιατρός -και πάλι απαθής- του απάντησε ότι ουδεμία περίπτωση λάθους υπάρχει, καθώς η ένδειξη της τιμής που του ανέφερε δεν αφήνει περιθώρια απόκλισης, το δε διαγνωστικό κέντρο είναι πρότυπο και αξιόπιστο. «Ωστόσο, επιμένοντας εγώ να επαναληφθούν οι εξετάσεις, μου αποκρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος, καθώς όπως μου είπε:
“Πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό” και ότι “κατά 99% είσαι φορέας HIV”. Μην μπορώντας να πιστέψω αυτό που άκουγα τόσο εγώ όσο και η αδερφή μου, επιμείναμε στην επανάληψη των εξετάσεων, επισημαίνοντας το ανθρώπινο λάθος που θα μπορούσε να είχε συμβεί κατά τη διεξαγωγή των αναλύσεων.

Αλλά και πάλι η απάντηση ήταν ότι το αποκλείει και αν επιθυμούσα περαιτέρω διερεύνηση, να απευθυνόμουν στον Τομέα Επιδημιολογίας και Βιοστατικής του υπουργείου Υγείας που απευθύνονται όλοι οι φορείς του ιού.
»Εντρομος πια και πιστεύοντας ότι είμαι φορέας, με σκέψεις για το τι θα μου φέρει το μέλλον και πόσο ακόμα θα αντέξω, με ενοχές για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την οικογένειά μου, πώς θα το μεταφέρω και πώς θα το αντιμετωπίσουν, ειλικρινά καταρρακωμένος, τα λεπτά μού φαίνονταν αιώνες.
Τέσσερις μέρες μετά την εξέταση η απάντηση έδειξε ότι η αναζήτηση για τα αντισώματα HIV απέβη αρνητική.
Περιττό να επισημάνω ότι αυτές οι μέρες που μεσολάβησαν ήταν δραματικές και καταλυτικές για την εν γένει συμπεριφορά μου και ψυχική μου κατάσταση. Είχα χάσει τον ύπνο μου, δεν έτρωγα, δεν υπήρχε κοινωνική ζωή και δεν μπορούσα να ξεπεράσω αυτά που είχα ακούσει στην κλινική».


Μάλιστα, όπως αναφέρει στη συνέχεια ο 30χρονος, όταν ενημέρωσε τους υπεύθυνους της κλινικής όπου είχε γίνει η λάθος διάγνωση, ο εμπαιγμός τους συνεχίστηκε. Μάλιστα, φεύγοντας από την κλινική «ο παθολόγος που μου είχε ανακοινώσει με υπέρμετρη αυτοπεποίθηση, χωρίς δισταγμό και με αντιδεοντολογικό τρόπο τα λανθασμένα αποτελέσματα αρκέστηκε στο να μου πει: “Να είσαι ευχαριστημένος που δεν είσαι φορέας”».
Καταλήγοντας στην αγωγή του τονίζει:
«Είμαι νέος 30 ετών, υγιής, με επαγγελματική και κοινωνική θέση. Ουδέποτε μπορούσα να φανταστώ, αλλά και ξεφεύγει και από τη μέση αντίληψη ενός ανθρώπου ότι επισκεπτόμενος μία κλινική, και μάλιστα του επιπέδου που η ίδια διακηρύσσει ότι ανήκει, για απλές εξετάσεις αίματος θα γινόταν ένα τέτοιο λάθος.

Ολο το μεσοδιάστημα μέχρι και την τελευταία εξέταση που βγήκε αρνητική η επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική μου θέση θίχτηκε ολοκληρωτικά και δεν μπορεί να αποτυπωθεί με λόγια η κατάσταση στην οποία είχα περιέλθει.
Οι αντίδικοι κατάφεραν να με πείσουν ότι το βιολογικό μου ρολόι είχε λήξει. Δεν έτρωγα, δεν μιλούσα, δεν εργαζόμουν, ανέτρεχα σε βιβλιογραφίες σχετικά με το πόση ζωή μού απέμεινε και η εν γένει κοινωνική και οικογενειακή μου ζωή είχε διαταραχθεί ανεπανόρθωτα».


espressonews.gr
Περισσότερα...

50χρονος καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του στην Κίσαμο Χανίων

Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα το πρωί ένας 50χρονος από τα Χορευτιανά του Δήμου Κισσάμου στα Χανιά,όταν καταπλακώθηκε από το τρακτέρ που οδηγούσε .

Ο άτυχος άνδρας είχε πάει το πρωί στο χωράφι του για αγροτικές δουλειές ,όταν από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες ,συνέβη το κακό.


Το ασθενοφόρο μετέφερε έγκαιρα τον 50χρονο στο κέντρο υγείας ,αλλά ήταν αργά .
Προανάκριση για τα αίτια του θλιβερού συμβάντος ενεργεί το Αστυνομικό
τμήμα Κισσάμου.
Περισσότερα...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ

Μπαίνει ένας ληστής σε μια τράπεζα. Λέει στον ταμεία να του δώσει όλα τα λεφτά. Ο ταμίας τα δίνει και τον πυροβολεί ο ληστής. Φεύγοντας λέει στον 1ο πελάτη:

Είδες τίποτα;

Απάντηση: Ε κάτι είδα.

Τον πυροβολεί.

Λέει στον 2ο πελάτη:

Εσύ είδες τίποτα;

Απάντηση: Ε κάτι λίγο είδα.

Τον πυροβολεί κι αυτόν.

Γυρνάει σε έναν 3ο πελάτη και λέει:

Εσύ είδες τίποτα;

Απάντηση: Εγώ δεν είδα τίποτα αλλά η γυναίκα μου τα είδε όλα!!!!

Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ-Εκδηλώσεις επετείου από την επανάσταση του Θερίσου: Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρομε, δήλωσε από τα Χανιά η Λούκα Κατσέλη.

Την ανάγκη συστράτευσης όλων των Ελλήνων προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση που σήμερα αντιμετωπίζει, τόνισε σήμερα από τα Χανιά, η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη.

« Εάν είναι ένα πράγμα που μάθαμε από την ιστορία μας είναι ότι τις μάχες για να τις κερδίσουμε, πρέπει να τις δίνομε όλοι μαζί ενωμένοι», είπε η κα Κατσέλη, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την επέτειο των 105 χρόνων από την επανάσταση του Θερίσου, που ανέδειξε την προσωπικότητα του Ελευθερίου Βενιζέλου.
Η ίδια μάλιστα, παραλλήλισε τις ιστορικές περιόδους τονίζοντας ότι σήμερα καλούμαστε για μια ακόμα φορά να δώσομε μια δύσκολη μάχη.


«Τιμούμε τον εμπνευσμένο ηγέτη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, για την αποφασιστικότητα και την μαχητικότητα του.
Την διορατικότητα του. Αποτελεί για όλους μας πηγή έμπνευσης και δύναμης, για να δώσομε σήμερα κάτω από τις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα μας, τη μάχη για την ανάκτηση της αξιοπιστίας της στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, για μια ισχυρή οικονομία, για ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης, έτσι ώστε τα παιδιά μας στον τόπο τους να μπορούν να βρουν δουλειές να έχουνε μια πραγματικά, καλή ζωή.

Δίνομε την μάχη για μια ισχυρή Ελλάδα και η όλη του η διαδρομή, η όλη του η πορεία, μας κάνει αισιόδοξους ότι μπορούμε όταν βάζομε ψηλά τους στόχους να τους πετυχαίνομε» είπε η κα Κατσέλη.

Περισσότερα...

Πήγε με ιερόδουλη για να... της πάρει την τσάντα


Ο δράστης επιτέθηκε στην αλλοδαπή ενώ ήταν οι δυο τους μέσα στο αυτοκίνητο σε περιοχή της Θεσσαλονόκης.

Η τσάντα της είχε μέσα το κινητό της τηλέφωνο και άγνωστο χρηματικό ποσό.
Για να της την πάρει μάλιστα, τη χτύπησε και η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.


Ο δράστης αναζητείται...



newsit.gr
Περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ Κυριακάτικων Αθηνα'ι'κών Εφημερίδων








Περισσότερα...

ΣΕ ΜΙΝΙ - ΜΑΡΚΕΤ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:“Φέσι” - μαμούθ από χονδρέμπορο;

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής βρίσκονται δεκάδες ιδιοκτήτες σούπερ και μίνι-μάρκετ στους νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου, μετά το «φέσι» που φέρεται να τους έβαλε ο προμηθευτής τους, ένας 70χρονος Ηρακλειώτης.

Μόνο σε τέσσερις περιπτώσεις άνθρωποι από το Ηράκλειο, τη Λιγόρτυνο, την Αγία Βαρβάρα, και την Ελούντα βρέθηκαν να χρωστούν 1.200.000 ευρώ, ενώ το συνολικό «φέσι» υπερβαίνει κατά πολύ τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.
Μέχρι σήμερα στην Εισαγγελία Ηρακλείου έχουν υποβληθεί περίπου 15 μηνύσεις και η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Οι άνθρωποι έχουν περιέλθει σε μεγάλη απόγνωση καθώς βρίσκονται χρεωμένοι με ποσά της τάξεως έως και 500.000 ευρώ, έχουν μπει στη μαύρη λίστα του «Τειρεσία» και αδυνατούν να εκδώσουν μπλοκ επιταγών για τις συναλλαγές τους με αποτέλεσμα οι μικρές επιχειρήσεις τους να «μαραζώνουν» και οι ίδιοι να κινδυνεύουν να χάσουν σε πλειστηριασμούς τις περιουσίες τους. Κάποιοι μάλιστα έχασαν και την υπαγωγή τους σε προγράμματα του Ταμείου Ενίσχυσης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.


Όπως καταγγέλλουν, ο 70χρονος ήταν ο κύριος μέτοχος και νόμιμος εκπρόσωπος δύο εταιρειών αγορών και εμπορίας τροφίμων και ειδών σούπερ-μάρκετ. Οι μηνυτές συνεργάζονταν με τις συγκεκριμένες εταιρείες από τις οποίες προμηθεύονταν αποκλειστικά τα είδη που πωλούσαν στα καταστήματα τους.
Όπως υποστηρίζουν οι παθόντες ο προμηθευτής έχει φύγει από την Κρήτη.
Κάποιοι αναφέρουν ότι υπήρξαν περιπτώσεις που δεν είχαν να τον πληρώσουν και εκείνος τους έδινε μεγάλη πίστωση.

Όπως καταγγέλλεται, στο πλαίσιο της συναλλακτικής σχέσης τους, σε τακτά χρονικά διαστήματα εξέδιδαν επιταγές σε διαταγή των εταιρειών του Ηρακλειώτη προμηθευτή, με ποσά αντίστοιχα των οφειλών τους.
Κάποια στιγμή ο μηνυόμενος ζήτησε να του παραδώσουν λευκές επιταγές στις οποίες απλώς είχε τεθεί μόνο η υπογραφή τους, χωρίς να έχουν συμπληρωθεί τα υπόλοιπα στοιχεία.
Αυτό δεν εμπόδισε τον προμηθευτή από το να συμπληρώσει με διάφορα ποσά τις επιταγές, να τις προεξοφλήσει και να εξαφανιστεί, όπως καταγγέλλουν.

Ο προμηθευτής που έχει μηνυθεί για πλαστογραφία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος φέρεται να έχει εξαπατήσει και άλλους επιχειρηματίες σε Ρέθυμνο και Χανιά όπου έχουν ακολουθήσει ανάλογες μηνύσεις στις κατά τόπους Εισαγγελίες.

Μεγάλη ευθύνη οι μηνυτές επιρρίπτουν και στις τράπεζες καθώς όπως καταγγέλλουν είχαν την υποχρέωση να ελέγξουν την αξιοπιστία των επιταγών τις οποίες προφανώς είχε καταθέσει ο 70χρονος ως ενέχυρο.

Όπως αναφέρεται, στις περιπτώσεις αυτές οι τράπεζες οφείλουν να ελέγξουν εάν η επιταγή είναι πραγματική και όχι εικονική και θα πρέπει να ζητούν τα απαραίτητα παραστατικά.
Ο δικηγόρος Γιάννης Βασιλάκης, που εκπροσωπεί κάποιους από τους παθόντες, δήλωσε ότι περιμένουν την ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης ώστε να τεθεί πλέον ένα τέλος στην ταλαιπωρία αυτών των ανθρώπων.

Χανιώτικα Νέα
Περισσότερα...

BLOG NEWS !!!!

KΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ BLOGS !

MIA ΠΡΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΒLOGS ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ !!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!!

http://irakliowebradio2.blogspot.com/




Περισσότερα...

Τζούλια: "Το όνειρό μου είναι να γίνω πορνοστάρ!"

Αυτή ήταν μία πρόσφατη εξομολόγηση της Αλεξανδράτου στη δημοσιογράφο Νανά Παλαιτσάκη

και πριν λίγες μέρες την θυμηθήκαμε μέσα πρωινή εκπομπή όπου ήταν και καλεσμένη. Κι αν την ακούγαμε πριν λίγες μέρες ίσως πιστεύαμε πως είναι ακόμη μία προσπάθεια της Τζούλιας να εντυπωσιάσει και να κάνει τα μέσα ν'ασχοληθούν μαζί της αλλά τελικά είχε βάθος.

Η Τζούλια από μικρή και με την παρότρυνση των γονιών της κατάφερε να μπει στον παρακινδυνευμένο πια, κόσμο της showbiz με μοναδικό της και δυνατό όπλο την ομορφιά της. Αυτό ήταν άλλωστε και το "ατού" της σύμφωνα με τον πατέρα της.


Η Τζούλια μεγαλώνοντας προσπάθησε αρχικά να γίνει πιο γνωστή μέσα από τα καλλιστεία. Το 2002 κερδίζει τον τίτλο της "Μις Γιανγκ" και όταν ξαναλαμβάνει μέρος χάνει τον τίτλο της "Σταρ Ελλάς" από την Ολυμπία Χοψονίδου και η γκριμάτσα της μένει στην ιστορία τραβώντας πάνω της όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
ίχως μία συγκεκριμένη προσήλωση σε δουλειά όμως και έχοντας στόχο μόνο τα λεφτά όπως και τραγούδησε, η Τζούλια όλο έχανε έδαφος και κέρδιζε αρνητική δημοσιότητα. Μπλεγμένη σε κυκλώματα που μόνο καλό δεν της έκαναν αλλά και σχέσεις που απλά προκαλούσαν το αίσθημα της κλειδαρότρυπας, αν κρίνουμε από την τελευταία της με τον Ψωμόπουλο, μόνο άνοδο δεν έδιναν στο 23χρονο κορίτσι. Η Τζούλια καταλάβαινε άραγε τι συνέβαινε στον εσωτερικό της κόσμο όταν ερχόταν σε διαμάχη με τον ίδιο της πατέρα ζωντανά στα κανάλια; Κι αν όχι εκείνη, οι γονείς της; H Tζούλια ξεκίνησε ως ένα πανέμορφο κορίτσι αλλά η κατάντια πλέον ήταν γεγονός...
Η Τζούλια πριν την κυκλοφορία του ροζ και πολυσυζητημένου DVD μας το είχε ανακοινώσει: "Σε λίγες μέρες όλη η Ελλάδα θα με έχει στα χέρια της!" κι έτσι έγινε. Μπορεί να το έλεγε τον καιρό που συζητιόταν το τρίωρο dvd που γύρισε με τον Χρήστο Ψωμόπουλο στο Παρίσι, αλλά εκείνη μάλλον αναφερόταν στο γνωστό DVD... Ίσως να το είχε συμφωνήσει με διαφορετικούς όρους αλλά μάλλον δεν έχει την δύναμη να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά γίνεται από τους ανθρώπους που έχει γύρω της και πως αυτοί "ρουφάνε" ό,τι μπορούν από εκείνη. Η Τζούλια πάντως κατάφερε να πραγματοποιήσει ένα όνειρο που για τους άλλους μοιάζει εφιάλτης.


newsit.gr
Περισσότερα...

TV-Δορυφορική: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ

-16:30 CONN-X SPORTS 3 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ - ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ
-
16:30 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΚΟΛΩΝΙΑ - ΜΠΑΓΕΡΝ

-
16:45 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΠΑΟΚ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ
-
16:45 ΣΚΑΪ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΚΑΒΑΛΑ - ΑΡΗΣ

-
17:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΜΑΡΟΥΣΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ
-
17:00 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΩΤΙΑΣ: ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ - ΣΕΝΤ ΜΙΡΕΝ
-
17:00 CONN-X SPORTS 1 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 19:00 NOVASPORTS 7 Α1 ΒΟΛΕΪ: ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΑΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ
-
19:00 CONN-X SPORTS 3 JUPILER LEAGUE: ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ - ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ - 19:00 NOVASPORTS 3 ΜΠΑΣΚΕΤ Α1: ΑΡΗΣ -
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
-
19:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ - ΤΕΝΕΡΙΦΗ

-
19:00 NOVASPORTS 1 ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚ: ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ

-
19:00 NOVASPORTS 4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ - ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
-
19:20 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΦΟΥΛΑΜ - ΤΟΤΕΝΑΜ
-
19:30 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΓΓΛΙΑΣ: ΓΟΥΛΒΣ - ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.
-
19:30 CONN-X SPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ: ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ

-
21:00 CONN-X SPORTS 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΑΛΜΕΡΙΑ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
-
21:45 NOVASPORTS 2 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΤΑΛΙΑΣ: ΡΟΜΑ - ΜΙΛΑΝ
-
21:45 Sport + ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ: ΜΠΡΕΝΤΑ - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ

-
22:00 NOVASPORTS 4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ: ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ - ΛΙΛ - 22:00 NOVASPORTS 3 PAULISTA: ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ - ΣΕΡΤΑΟΖΙΝΙΟ
-
23:00 ΣΚΑΪ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ - ΣΕΒΙΛΛΗ -
Περισσότερα...

Στο Ηράκλειο σήμερα :5ο Παγκρήτιο Συμπόσιο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Δωρεάς Μυελού Οστών

Το 5ο Παγκρήτιο Συμπόσιο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Δωρεάς Οργάνων, Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος και Δωρεάς Μυελού των Οστών, που διοργανώνει ο Παγκήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο και ώρες 16:00 – 21:00.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης», κ. Γιώργου Σπύρου, καθώς και της προέδρου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, κ. Μαίρης Παχιαδάκη, η αρμόδια αντινομάρχης σε θέματα υγείας, κ. Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη δήλωσε:

«Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου λειτουργούμε πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας των πολιτών μας και είμαστε πάντα πρόθυμοι να στηρίζουμε εθελοντικούς συλλόγους που προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο στο Νομό μας.
Με χαρά λοιπόν στηρίζουμε και θέτουμε υπό την αιγίδα μας το 5ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων, τη Δωρεά Ομφαλικού Αίματος και Μυελού των Οστών, μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση δύο συλλόγων που με την ευαισθησία τους, τη σοβαρή δουλειά τους και την ουσιαστική προσφορά τους στηρίζουν τους πολίτες του Νομού μας, του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης» και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Πρόκειται πραγματικά για ένα Συμπόσιο με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και πολλές προεκτάσεις. Εθελοντική αιμοδοσία, Δωρεά Ομφαλικού Αίματος και Δωρεά Μυελού των Οστών είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολούν όλους.
Ιδιαίτερα η δωρεά "βλαστοκυττάρων" απασχολεί τα περισσότερα νέα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα της προσφοράς εθελοντικού αίματος και της δωρεάς οργάνων.
Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, σχολικό και εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε να υπάρξει αισθητή αλλαγή στις στάσεις και τις νοοτροπίες.
Διοργανώσεις όπως αυτό το Συμπόσιο αποτελούν δίαυλο ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών μας.
Στόχος μας είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα πιο μπροστά σε αυτόν τον τομέα ώστε να μην υπάρχει ανάγκη εισαγωγής αίματος και να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αποθέματα.
Εξίσου σημαντική βέβαια είναι και η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των αυριανών αιμοδοτών που είναι τα παιδιά.

Καλούμε λοιπόν όλους, φορείς, επαγγελματίες υγείας, πολίτες-εθελοντές να δώσουν το δικό τους παρών στο Συμπόσιο το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 4 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω, να ενημερωθούν από διακεκριμένους επιστήμονες και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα «ζωτικής» πραγματικά σημασίας».
Περισσότερα...

Τέλος στον πόνο της βελόνας.Έρχεται το...αυτοκόλητο εμβόλιο!

Αυτό κι αν είναι ευχάριστο νέο. Ένας Ιάπωνας καθηγητής Φαρμακοκινητικής, ονόματι Κάνζι Τακάντα ,κατασκεύασε το αυτοκόλλητο εμβόλιο.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποτελείται από 300 μικροβελόνες με διάμετρο 0,3 χιλιοστά η καθεμία, οι οποίες όταν πιεστούν στο δέρμα δεν έχουν την απαιτούμενη δύναμη να το τρυπήσουν αλλά εισχωρούν στην επιδερμίδα μόνο κατά ο,5 χιλιοστά ώστε να απελευθερώσουν το φερόμενο φάρμακο.

Με αυτόν τον ανώδυνο τρόπο οι ασθενείς δεν αισθάνονται ούτε κάποια δυσφορία, αλλά ούτε και αιμορραγούν.
Περισσότερα...

Ερχεται η κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Τι απαιτεί η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει από τον Μαϊο και μετά για τον ιδιωτικό τομέα.
Η κατάργηση του 14ου
μισθού στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται βέβαιη και μάλιστα θεωρούν οτι θα γίνει στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το θέμα της κατάργησης του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε ευθέως από τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΚΟΜΣΙΟΝ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αρνήθηκε να το συζητήσει, αλλά όλα θα κριθούν στις 15 Μαϊου από την έκθεση που θα υποβάλλει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το κατά πόσο ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα που πήραμε για την μείωση του ελλείματος.

Η έκθεση, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, θα περιέχει και μια χωριστή αναφορά πεπραγμένων για την ανταγωνιστικότητα και τις διαρθωτικές αλλαγές.

Αυτή η έκθεση θα είναι καταπέλτης και θα υποστηρίζει οτι στο παρελθόν στην Ελλάδα υπήρξε πραγματική αύξηση μισθών σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό θα λύσει τα χέρια των κοινοτικών για να απαιτήσουν όχι μόνο την κατάργηση του 14ου μισθού, αλλά και την απελευθέρωση των απολύσεων, με την δικαιολογία οτι έτσι διευκολύνεται η αύξηση της απασχόλησης.

Το επόμενο βήμα που φαντάζει ακόμα πιο τρομακτικό είναι να ζητηθεί η κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας...



newsit.gr
Περισσότερα...

Euro 2012 : (6ος προκριματικός όμιλος): Αύριο στην Αθήνα ο καταρτισμός του αγωνιστικού προγράμματος

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή ,συνάντηση για τον καταρτισμό του αγωνιστικού προγράμματος του 6ου ομίλου στην προκριματική φάση του EURO 2012.

Την ΕΠΟ θα εκπροσωπήσουν οι κ. Πιλάβιος, Ρεχάγκελ, Φύσσας και Τοπαλίδης, ενώ στην Αθήνα θα παραστούν αντιπροσωπείες από τις ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Κροατίας, Γεωργίας, Ισραήλ, Λετονίας, Μάλτας.


Αναλυτικά, τα μέλη των αντιπροσωπειών που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση:

Κροατία: Βλάτκο Μάρκοβιτς (πρόεδρος), Σλάβεν Μπίλιτς (προπονητής), Ζόρισλαβ Σρέμπτριτς (γ.γ.), Αλιόσα Ασάνοβιτς, Νίκολα Γιούρτσεβιτς (βοηθοί προπονητή). Ισραήλ: Αβι Λουζούν (πρόεδρος), Ορι Σίλο (εκτελεστικός διευθυντής). Γεωργία: Τιμούρ Κετσμπάγια (προπονητής), Σόσο Τσέντια (βοηθός προπονητή).
Λετονία: Γιάνις Μεζέκις (γ.γ.), Αλεξάντρς Στάρκοβς (προπονητής), Γκενάντις Καραβάγιεβς (τεχνικός διευθυντής).
Μάλτα: Τζοε Μίφσουντ (πρόεδρος), Τζον Μπάτιγκιγκ (προπονητής), Ιβαν Βέλα (τεχνικός διευθυντής).
Περισσότερα...

Ασχήμιες :Τα γραφεία Χανίων του ΠΑΣΟΚ «πλήρωσαν» την αγανάκτιση

Ασχήμιες δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι στο τέλος της πορείας που πραγματοποιούσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, όταν ομάδα 30-40 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, που βρισκόταν στο τέλος της πορείας και όταν η αρχή της έφθανε λίγο πιο κάτω από το Δημαρχείο Χανίων και κατευθυνόταν προς την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, εκτόξευσαν αυγά και γιαούρτια πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Κυδωνίας.

Μάλιστα ορισμένοι απ' αυτούς εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή ανέβηκαν και τη σκάλα προς τα γραφεία, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο μία καθαρίστρια, και πέταξαν αυγά, αναστάτωσαν το χώρο και αναποδογύρισαν καρέκλες.

Τέλος έγραψαν υβριστικά συνθήματα στην κεντρική πόρτα του κτιρίου. Λίγο αργότερα έφθασε στο χώρο αστυνομική δύναμη και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Μανούσος Λιονάκης ανέφερε στο «ν.Κ.» ότι «πληροφορήθηκα και εγώ το γεγονός καθυστερημένα, καθώς η πορεία που πραγματοποιούσαμε βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Αυτές τις άσχημες πράξεις θα πρέπει να τις έκαναν κάποια νεαρά άτομα, που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της πορείας, αριστερών πεποιθήσεων.

Καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα και θεωρούμε ότι αυτή την ώρα του αγώνα τέτοιες λογικές και πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες να συμβαίνουν και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.
Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους, για να προασπίσουν ό,τι απέκτησαν μέχρι σήμερα, για τα οποία πολλοί έχυσαν το αίμα τους».

O Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά Γιάννης Χριστουλάκης υπογράμμισε ότι «εκείνη την ώρα που συνέβη η «επίθεση» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν εκεί μόνο η κοπέλα που καθάριζε.
Η εξωτερική πόρτα ήταν ανοιχτή και κάποια άτομα μπήκαν μέσα και πέταξαν αυγά, γιαούρτια και κροτίδες στις αίθουσες, ενώ άλλοι από τον δρόμο πετούσαν αυγά στο μπαλκόνι και στους τοίχους.


Εμείς φθάσαμε λίγη ώρα αργότερα στο σημείο, αλλά οι δράστες είχαν φύγει. Θέλω να καταγγείλω το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν οδηγούν κάπου τα πράγματα με το να γίνονται ασχήμιες και με το να υπάρχουν υβριστικά συνθήματα κατά ενός κόμματος.
Ο χώρος όταν φθάσαμε ήταν ανάστατος και οι καρέκλες, όπως και τ' αντικείμενα, που βρισκόταν πάνω σ' ένα γραφείο ήταν πεταμένες στο πάτωμα. Οι διοργανωτές θα πρέπει να περιφρουρούν καλύτερα τις πορείες στα Χανιά».

Τέλος η καθαρίστρια, που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες, τόνισε ότι «ήταν γύρω στα 50 άτομα που έκαναν φασαρία και φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ. Πετούσαν αυγά και γιαούρτια και εγώ έκλεισα τα παράθυρα.
Μερικοί μπήκαν μέσα και πέταξαν αυγά και κροτίδες».


Μ.Π. - kirikas.net
Περισσότερα...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Διχασμένοι οι πολίτες για τα νέα μέτρα

Αν και οι Έλληνες πολίτες στην πλειονότητά τους αναγνωρίζουν ότι κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι απαραίτητα, ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το Βήμα της Κυριακής και μέρος της αναδημοσιεύεται σήμερα από διεθνή πρακτορεία, το 47,9% των πολιτών θεωρεί ότι τα μέτρα είναι άδικα.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση των μέτρων συμμετείχαν 1.044 άτομα και μόνο το 46.6% από αυτά εγκρίνει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Τα μέτρα θεωρούνται άδικα από το 35,6% των πολιτών ενώ μόνο ένα 9% εκτιμά ότι είναι δίκαια.

Η πλειονότητα των πολιτών εκφράζει την αντίθεσή του στην αύξηση κατά 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ, με το πάγωμα των συντάξεων και με την επιβολή ειδικού φόρου στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αντίθετα θετικά βλέπουν τις περικοπές των κρατικών δαπανών.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εννέα στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ της μείωσης των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και των γενικών γραμματέων, και σε ποσοστά άνω του 87% υπέρ της μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών.


Ωστόσο τη διαφωνία του εκφράζει το 67,4% των ερωτηθέντων με την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας.


enet.gr
Περισσότερα...

ΚΡΗΤΗ:Κόβουν 3.500 φοίνικες

Με ταυτόχρονη κοπή όλων των «άρρωστων» φοινίκων των Νομών Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνου που υπολογίζονται σε περίπου 3.500 θα αντιμετωπιστεί η απειλή από το κόκκινο σκαθάρι, που κοντεύει να αφανίσει τους πληθυσμούς των φοινικοειδών του νησιού, με την απειλή να γιγαντώνεται στο ενδεχόμενο να προσβληθεί και το φοινικόδασος στο Βάι, που το συνθέτουν δέντρα της πολιτογραφημένης κρητικής ποικιλίας του Θεόφραστου, που, κατά μια εκδοχή, πρωτοπαρουσιάστηκε στο νησί την εποχή της Αραβοκρατίας, δηλαδή πριν από περίπου 1.000 χρόνια!

Μάλιστα, η κοπή των φοινίκων θα ξεκινήσει άμεσα πιθανώς εντός του δεκαημέρου, όπως αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη στην περιφέρεια Κρήτης. Παράλληλα, περιφερειάρχης και νομάρχες ετοιμάζονται τώρα να διεκδικήσουν από το υπουργείο Περιβάλλοντος το ποσό των 500.000 ευρώ που υπολείπεται για να εφαρμοστεί η μελέτη που υπάρχει από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ) και ίσως προλάβει την περαιτέρω εξάπλωση των πληθυσμών του επικίνδυνου σκαθαριού. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην έκταση που αυτό βρίσκεται απαιτούνται συνολικά 900.000 ευρώ.

Από αυτά υπάρχουν μόνο τα 400.000 ευρώ που έχουν διατεθεί από το υπουργείο Αγροτικής και αφορούν στην προστασία του Φοινικοδάσους στο Βάι.

Τα υπόλοιπα θα διεκδικηθούν όπως συμφωνήθηκε χθες στη σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του περιφερειάρχη Κρήτης, Θανάση Καρούντζου, και με τη συμμετοχή των νομαρχών Ηρακλείου, Ευαγγελία Σχοιναράκη, Ρεθύμνου, Γιώργου Παπαδάκη, και Λασιθίου, Σήφη Αναστασάκη.
Ακόμη, συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κρήτης εντομολόγοι του Εθνικού Ιδρύματος Αγροτικής Ερευνας (ΕΘΙΑΓΕ) και γεωπόνοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου (ΓΕΩΤΕΕ).



tolmi.gr

Περισσότερα...

Ράδιο Αρβύλα- Ο Χίτλερ για το dvd της Τζούλιας ...




Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Οι συγκάτοικοι είχαν ηρωίνη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων "από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων με την παρουσία δικαστικού λειτουργού και τη βοήθεια του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε σπίτι ημεδαπού και ημεδαπής που συγκατοικούσαν, κατοίκων Χανίων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης, βάρους 1,5 γραμμαρίου περίπου, μία αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,5 γραμμαρίου περίπου, οκτώ συσκευασμένα στην καρτέλα τους ηρεμιστικά δισκία "Hipnosedon" τα οποία δεν συνοδευόταν από ιατρική συνταγή, ένα φύλλο χαρτιού, το οποίο έφερε στην επιφάνειά του εμφανή ίχνη ηρωίνης.
Τέλος σε σωματική έρευνα βρέθηκε ακόμη μία αυτοσχέδια συσκευασία με ποσότητα ηρωίνης βάρους 1 γραμμαρίου περίπου.
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων διενεργείται προανάκριση".

Περισσότερα...

ΡΕΘΥΜΝΟ:Στα μέσα Μαρτίου η προκήρυξη για το υπόγειο γκαράζ

Στα μέσα Μαρτίου υπολογίζεται να δημοπρατηθεί το έργο για τη δημιουργία του υπόγειου γκαράζ στο δημοτικό οικόπεδο των Τεσσάρων Μαρτύρων, καθώς ο δήμος Ρεθύμνου, μετά την αποστολή στο ειδικό μελετητικό γραφείο του κτιριολογικού προγράμματος, αναμένει εντός των ημερών τα τεύχη δημοπράτησης προκειμένου να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Το πολυσυζητημένο υπόγειο γκαράζ, η λειτουργία του οποίου θα αντιμετωπίσει σε μεγάλο βαθμό το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, θα είναι καλαίσθητο από αρχιτεκτονικής πλευράς, ενώ προγραμματίζεται και ανάπλαση στο υπόλοιπο τμήμα του δημοτικού οικοπέδου που θα καταστεί πλατεία, καλύπτοντας έκταση έξι στρεμμάτων.

Με κόστος κατασκευής που θα αγγίξει τα δεκαπέντε εκατομμύρια ευρώ περίπου, το οποίο θα αναλάβει μαζί με την μελέτη και τις οικοδομικές άδειες ο ανάδοχος που θα προκύψει, το γκαράζ θα είναι δυναμικότητας 550 θέσεων σε δύο τουλάχιστον υπόγειους χώρους, ενώ θα κατασκευαστεί και ένα μικρό υπέργειο κτίριο 1000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο όπως ανέφερε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γ. Μαρινάκης, θα μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες που στεγάζονται σήμερα στο δημαρχιακό μέγαρο.
Στο υφιστάμενο κτίριο του δήμου ωστόσο, του οποίου ο όροφος θα διαμορφωθεί σε ενιαίο χώρο, θα συνεχιστεί η διεξαγωγή συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ενώ στο ισόγειο θα μεταφερθούν υπηρεσίες και δομές που λειτουργούν σήμερα σε μισθωμένα κτίρια.

Υπενθυμίζεται ότι η έκταση στο δημοτικό οικόπεδο των Τεσσάρων Μαρτύρων ανέρχεται σε 8.500 τετραγωνικά μέτρα, όπου θα καλυφθούν για δόμηση τα 2.400 μέτρα, εκ των οποίων τα 1000 τετραγωνικά θα αξιοποιηθούν από τον δήμο και τα 1.400 από τον επενδυτή, που θα έχει την εκμετάλλευση του χώρου για μία εικοσαετία, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια στο δήμο.

Σημειώνεται πως η είσοδος του γκαράζ προβλέπεται να λειτουργεί από την οδό Μοάτσου, στη θέση που βρίσκεται ο βρεφονηπιακός σταθμός ο οποίος θα μεταστεγαστεί στον Μασταμπά σε κτίριο που θα παραχωρήσει ο δήμος.


Το υπέργειο κτίριο που θα αποτελείται από δύο ορόφους, θα δομηθεί ανατολικά του οικοπέδου και τμήμα αυτού θα αναπτυχθεί προς τη νότια πλευρά.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο δήμος θα θέσει ως όρο στον επενδυτή, που θα προκύψει από τον διαγωνισμό, τα υπέργεια κτίρια που θα κατασκευαστούν, να μισθωθούν σε τράπεζες και μεγάλες επιχειρήσεις, προκειμένου να μην καταστεί σε εμπορικό κέντρο, ώστε να αποφευχθεί το κυκλοφοριακό χάος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο σύμβουλος της εταιρείας που συνέταξε τα τεύχη δημοπράτησης, θα συμβάλει και στην αξιολόγηση των ενδιαφερομένων επενδυτών, αλλά και στην υπογραφή σύμβασης, ώστε να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του δήμου. Όσον αφορά στη διαδικασία του διαγωνισμού, σχετική νομοθεσία προβλέπει τη διεξαγωγή του μέσα σε 52 ημέρες.

Με δεδομένο όμως ότι ο διαγωνισμός θα είναι διεθνής θα δοθεί παράταση είκοσι ημερών, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα συμμετοχής περισσότερων ενδιαφερομένων, για να λειτουργήσει ομαλά ο ανταγωνισμός.


ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
Περισσότερα...

Μόδα η εκτόξευση παπουτσιού σε πολιτικό.Αυτή τη φορά με.... . . σανδάλι

Ένας επίδοξος υποψήφιος διάδοχος του προέδρου της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε δέχθηκε επίθεση με. . . σανδάλι που πέταξε μια γυναίκα εναντίον του χθες Παρασκευή, σ' ένα επεισόδιο το οποίο θύμισε την ανάλογη διαμαρτυρία εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ου.

Μπους στο Ιράκ το 2008.

Ο Άντρες Φελίπε Άριας, επίδοξος υποψήφιος του Συντηρητικού κόμματος, αποδοκιμάστηκε δια βοής και με συνθήματα όπως "φύγε από 'δώ", και "είσαι διεφθαρμένος", στην έναρξη της ομιλίας του στην Μπαρανκίγια, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική, πριν μια γυναίκα εκτοξεύσει εναντίον του το παπούτσι της από την μπροστινή σειρά.

Η γυναίκα αστόχησε και ο υποψήφιος της επέστρεψε το υπόδημα χαμογελώντας. "Θα το ξανάκανα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες", δήλωσε η Λέιδα Δελγάδο. "Είναι ο μόνος τρόπος να προσέξουν ότι υπάρχουν φτωχοί. . . όλα τα ΜΜΕ τους υποστηρίζουν".

Ο Άριας είναι ένας από τους πολιτικούς που διεξάγουν εντατικά εκστρατεία για την διαδοχή του Άλβαρο Ουρίμπε, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που σηματοδότησε ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.
"Δεν είχε δύναμη", είπε ο Άριας αναφερόμενος στο παπούτσι που του πέταξε η γυναίκα, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
"Εμείς έχουμε την δύναμη των ιδεών και της δημοκρατίας", πρόσθεσε.


Πολιτικός σύμμαχος του απερχόμενου προέδρου και πρώην υπουργός Γεωργίας, ο Άριας έχει αποκτήσει το προσωνύμιο "μικρός Ουρίμπε", από ορισμένα ΜΜΕ, καθώς έχει υιοθετήσει το στιλ του. Ωστόσο τις προσπάθειές του να αυξήσει τις πιθανότητές του να ανέλθει στην εξουσία δυσχεραίνει ένα σκάνδαλο διαφθοράς.
Περισσότερα...

Windows 7:Εχουν πουληθεί 90 εκατομμύρια ...

Τα Windows 7 βρήκαν θετική αποδοχή (σίγουρα πολύ καλύτερη σε σχέση με τα Vista) από όλους: τους χρήστες, τις εταιρείες και τον ειδικό τύπο.

Μέχρι τώρα, η Microsoft δεν έδινε στοιχεία για τις πωλήσεις τους. Πρόσφατα η μεγάλη αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει πουλήσει, μέχρι στιγμής, 90 εκατομμύρια άδειες των Windows 7.


Με αυτό τον τρόπο η Microsoft έρχεται να
υποστηρίξει τους ισχυρισμούς της, ότι το νέο λειτουργικό έκανε την καλύτερη αρχή από όλες τις εκδόσεις των Windows.


TomsHardware

Περισσότερα...

Καλλιστεία για... γουρούνια!

Ζωόφιλοι του κόσμου ενωθείτε γιατί θα «φρικάρετε» με αυτό που έκαναν οι Κινέζοι!
Έχουμε ακούσει για καλλιστεία γυναικών, για καλλιστεία σκύλων.

Τώρα οι Κινέζοι πάνε να κάνουν μόδα και τα καλλιστεία… γουρουνιών.


Απίστευτοι είναι οι άνθρωποι που στόλισαν 500 καημένα γουρουνάκια και τα κρέμασαν για επίδειξη!


Αφού είδαν την «έκθεση» οι περαστικοί είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν αυτό που τους άρεσε.
Τι άλλο θα ακούσουμε;



star.gr

Περισσότερα...

O Μπερλουσκόνι έγινε εφαρμογή στο iPhone!

Σίλβιο: Ο άντρας, ο επιχειρηματίας, ο πολιτικός.

Αυτός είναι ο τίτλος της εφαρμογής του iPhone, που απευθύνεται σ' εκεί
νους που διασκεδάζουν αφάνταστα με τις γκάφες και τις προκλήσεις του ιταλού πρωθυπουργού.

Επίσης, μέσα από αυτή την εφαρμογή μπορούν οι χρήστες να μαθαίνουν το καθημερινό του πρόγραμμα!

Το δημιούργησε ο 25χρονος Λουίτζι Μαρίνο, ο ίδιος που είχε δημιουργήσει μια αντίστοιχη εφαρμογή με τη ζωή του Μουσολίνι.

Η εφαρμογή πωλείται στο Applestore εδώ και μια εβδομάδα, κοστίζει 79 λεπτά και μέχρι και την Παρασκευή
είχε φτάσει ήδη στην 30η θέση των Apps στην Ιταλία.
Eχει πλήρες βιογραφικό του Σίλβιο, συλλογή από τις δημόσιες ομιλίες του και τις γκάφες του στα 16 χρόνια της πολιτικής του καριέρας.


newsit.gr

Περισσότερα...

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Απομακρύνονται πινακίδες

Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί την ερχόμενη δευτέρα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Περυσινάκης με αφορμή τον τραυματισμό γυναίκας από διαφημιστική πινακίδα στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Χθες αυτοψία στο σημείο πραγματοποίησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Ηρακλείου Νίκος Μαρκάκης ο οποίος για μια ακομη φορά ζήτησε την απομάκρυνση τους.


Το ευχάριστο
είναι πως η γυναίκα που τραυματίστηκε χθες το μεσημέρι είναι καλά στην υγεία της και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

tvcreta.gr
Περισσότερα...

ΧΑΝΙΑ:Διάρρηξη σε κυλικείο δημοτικού σχολείου.

Μέχρι το κυλικείο του 9ου Δημοτικού σχολείου Χανίων ,στην Χαλέπα ,έφθασαν άγνωστοι μέχρι στιγμής διαρρήκτες ,οι οποίοι χθες τη νύχτα ,παραβίασαν τη πόρτα και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί , πήραν ότι έβρισκαν μπροστά τους .Μπισκότα , γάλατα ,νερά και πολλούς χυμούς .

Όλα τα ενδεχόμενα ,καθώς στην περιοχή ''δραστηριοποιούνται''αρκετοί αλλοδαποί,ερευνά η Αστυνομία Χανίων.



Περισσότερα...

Ευρώπη :Όλα τα παιγνίδια του Σαββατοκύριακου

Σήμερα Σάββατο στην Ιταλία η Φιορεντίνα υποδέχεται την Γιουβέντους στο "Αρτέμιο Φράνκι", ενώ αργότερα κοντράρονται στο "Σαν Σίρο" Μίλαν και Ρόμα, με τον νικητή να εξακολουθεί να ελπίζει πως θα πιάσει την Ίντερ στην κορυφή.

Την ίδια μέρα η Σεβίλλη επισκέπτεται το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" για να αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ στην Γαλλία έχει ντέρμπι κορυφής, με την
Μπορντό να φιλοξενεί την Μονπελιέ στο "Σαμπάν-Νταλμά".

Στην Αγγλία διεξάγονται 5 μόλις ματς, καθώς θα γίνουν και οι προημιτελικοί του FA Cup (το πρόγραμμα μετά από αυτό όλων των πρωταθλημάτων).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης:

Premier League - 29η αγωνιστική Σάββατο Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ (αναβολή) Φούλαμ - Στόουκ (αναβολή) Άρσεναλ - Μπέρνλι (17:00) Γουέστ Χαμ - Μπόλτον Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:30)
Κυριακή Έβερτον - Χαλ (18:00) Δευτέρα Γουΐγκαν - Λίβερπουλ (22:00) 24/03 Άστον Βίλα - Σάντερλαντ Πόρτσμουθ - Τσέλσι Μπλάκμπερν - Μπέρμιγχαμ

Serie A - 27η αγωνιστική
Σάββατο Φιορεντίνα - Γιουβέντους (19:00) Ρόμα - Μίλαν (21:30)

Κυριακή Κάλιαρι - Κατάνια (16:00) Μπάρι - Κιέβο Σαμπντόρια - Λάτσιο Παλέρμο - Λιβόρνο Μπολόνια - Νάπολι Σιένα - Πάρμα Αταλάντα - Ουντινέζε Ίντερ - Τζένοα (21:45)

Primera Division - 25η αγωνιστική Σάββατο Ντεπορτίβο - Τενερίφη (19:00) Αλμερία - Μπαρτσελόνα (21:00) Ρεάλ Μαδρίτης - Σεβίλλη (23:00)
Κυριακή
Μάλαγα - Χερέθ (18:00) Εσπανιόλ - Βιγιαρεάλ Μαγιόρκα - Χιχόν Οσασούνα - Χετάφε Μπιλμπάο - Βαγιαδολίδ (20:00) Σαραγόσα - Ατλέτικο (22:00) Δευτέρα Βαλένθια - Σανταντέρ (22:00)

Ligue 1 - 27η αγωνιστική

Σάββατο
Οσέρ - Βαλενσιέν (20:00) Μπουλόν - Λιόν Λανς - Παρί Σεντ-Ζερμέν Νις - Νανσί Ρεν - Μονακό Σοσό - Τουλούζ Σεντ-Ετιέν - Λιλ (22:00)
Κυριακή Γκρενόμπλ - Λε Μαν (18:00) Μαρσέιγ - Λοριάν Μπορντό - Μονπελιέ (22:00)

Bundesliga - 25η αγωνιστική
Σάββατο Κολωνία - Μπάγερν (16:30) Βέρντερ - Στουτγκάρδη Αμβούργο - Χέρτα Φρανκφούρτη - Σάλκε Φράιμπουργκ - Ανόβερο Βόλφσμπουργκ - Μπόχουμ Ντόρτμουντ - Μπόχουμ (19:30)
Κυριακή
Νυρεμβέργη - Λεβερκούζεν (16:30) Χόφενχαϊμ - Μάιντζ (18:30)

Liga Sagres - 22η αγωνιστική
Σάββατο Πόρτο - Ολαλένσε (19:00) Ρίο Άβε - Ναβάλ (21:00) Σετούμπαλ - Μπράγκα (23:15) Κυριακή Μαρίτιμο - Ακαντέμικα (18:00) Μπελενένσες - Σπόρτινγκ (20:00) Μπενφίκα - Πάσος Φερέιρα (22:15)
Δευτέρα
Γκιμαράες - Νασιονάλ (22:15)

Eredivisie - 26η αγωνιστική
Σάββατο Άλκμααρ - Χέερενφεεν (19:45) Ντεν Χάαγκ - Φίτεσε (20:45) Χέρακλες - Βίλεμ Μπρέντα - Αϊντχόφεν (21:45) Κυριακή Ρόντα - Φέγενοορντ (13:30) Σπάρτα Ρότερνταμ - Άγιαξ Γκρόνινγκεν - Φένλο (15:30) Ουτρέχτη - Νάιμεγκεν Βάαλβαϊκ - Τβέντε

Jupiler League - Εξ αναβολής ματς
Σάββατο Σαρλερουά - Άντερλεχτ (19:00) Σερκλ Μπριζ - Λόκερεν (21:00)
Κυριακή
Γκερμινάλ - Ζούλτε-Βάρεγκεμ (19:00) Μέκελεν - Γκενκ (21:30)
Τετάρτη
Σαρλερουά - Λόκερεν (21:30)

Scottich Premier League - 28η αγωνιστική Σάββατο Χιμπέρνιαν - Κιλμάρνοκ (16:00) Χάμιλτον - Αμπερντίν (17:00) Ρέιντζερς - Σεντ Μίρεν Σεντ Τζόνστοουν - Μάδεργουελ Κυριακή Φόλκερκ - Σέλτικ (15:15) Νταντί Γιουνάιτεντ - Χαρτς (17:30)

Süper Lig - 24η αγωνιστική

Σάββατο Σίβασπορ - Ίστανμπουλ (14:00) Κασίμπασα - Καϊσέρισπορ Ντιγιάρμπακιρσπορ - Μπούρσασπορ (15:00) Τράμπζονσπορ - Γκεντσλερμπιρλιγί Κυριακή Μπεσικτάς - Άνκαρασπορ 3-0 (στα χαρτιά) Ανκαραγκιουτσού - Γκαζιάντεπσπορ (14:00) Μανίσασπορ - Ντενίζλισπορ Φενέρμπαχτσε - Αντάλιασπορ (19:00)
Δευτέρα
Εσκισέχιρσπορ - Γαλατάσαράι (20:00)

Κύπρος - 24η αγωνιστική

Σάββατο Ερμής - Δόξα (15:30) ΑΠΟΠ/Κινύρας - ΑΠΕΠ Άρης - ΑΕΠ ΕΝΠ - Εθνικός Κυριακή Νέα Σαλαμίνα - Ομόνοια (15:30) Απόλλων - Ανόρθωση ΑΠΟΕΛ

- ΑΕΛ
FA Cup - Προημιτελικοί Σάββατο Πόρτσμουθ - Μπέρμιγχαμ (14:30) Φούλαμ - Τότεναμ (19:20) Κυριακή Ρέντινγκ - Άστον Βίλα (15:45) Τσέλσι - Στόουκ (18:00)
Περισσότερα...

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ: 50% ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΕΔΚΕ

Την αύξηση της ποσόστωσης της συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια από 30% που είναι σήμερα σε 50% πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΚΕ στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Ήδη το σχετικό κείμενο προτάσεων που επεξεργάζεται η Επιτροπή υπό την προεδρία της κ. Άννας
Ροκοφύλλου, μέλους του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ και δημοτικής συμβούλου Αθηναίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, αναμένεται να κατατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και να αποσταλεί στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Παράλληλα στo ίδιο κείμενο προτείνεται η ποσόστωση στην εκλογή γυναικών στο δημοτικό και τοπικό συμβούλιο αλλά και η εκπροσώπηση με ποσοστό 30% σε όλα τα αντιπροσωπευτικά όργανα και επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Τα παραπάνω μέτρα μπορούν να αποτελέσουν θετική δράση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Προστίθεται δε ότι «προτείνονται ως προσωρινά και μπορούν να θεσμοθετηθούν ως μεταβατικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση συγκεκριμένων διακρίσεων κατά ορισμένων γυναικών, τα οποία εντάσσονται στην έννοια της ‘αποκαταστατικής ισότητας’ και λειτουργούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα ‘δημοκρατικού ελλείμματος’».

Παράλληλα ανάμεσα στις προτάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνονται: - η επιμόρφωση των υποψήφιων αιρετών γυναικών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους για θέματα ισότητας και φύλου αλλά την αύξηση του ποσοστού των γυναικών και την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα τοπικά και περιφερειακά κέντρα λήψης αποφάσεων - η διοργάνωση εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με στόχο την ενεργοποίηση των γυναικών για τη συμμετοχή τους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δράση η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση» - η δημιουργία στο πλαίσιο των νέων δήμων Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Ισότητας των δύο φύλων.


aftodioikisi.gr

Περισσότερα...