Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για λίγο φαγητό

Τουλάχιστον 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν τη στιγμή που διανέμονταν δωρεάν λίγα ρούχα και τρόφιμα σε ινδουιστικό ναό της Βόρειας Ινδίας.

Επιπλέον, από την πίεση που δημιούργησε ο συνωστισμός των πιστών, έπεσε η σιδερένια πύλη του ναού, καταπλακώνοντας δεκάδες ανθρώπους ανάμεσα τους γυναίκες και παιδιά.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην πόλη Κούντα, η οποία βρίσκεται 180 χιλιόμετρα νοτιοανατολικώς της Λούκνοου, πρωτεύουσας του κρατιδίου Ουτάρ-Πραντές. Μετά το τραγικό συμβάν, αλαφιασμένοι γονείς έψαχναν τα παιδιά τους και άλλοι έκλαιγαν όταν έβρισκαν νεκρούς τους δικούς τους.
«Απλώς μπήκε για λίγο μέσα για να δει τι γίνεται», είπε μια τραγική μητέρα, η 38χρονη Γκιουντάλ, για την 7χρονη κόρη της που σκοτώθηκε.

Δίπλα της, η 32χρονη εξαδέλφη της είδε και εκείνη να ανασύρεται νεκρό το 11χρονο παιδί της.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός του ινδικού κρατιδίου Κουμαρί Μαγιαγουάτι διέταξε έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια της τραγωδίας ενώ κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι οι διοργανωτές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν απροετοίμαστοι να υποδεχθούν τόσο κόσμο. Αυτόπτες μάρτυρες πάντως κατήγγειλαν ότι η βοήθεια ήλθε έπειτα από ώρα και, στην αρχή, κανείς δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Ο ναός στον οποίο σημειώθηκε η τραγωδία ανήκει σε έναν δημοφιλή θρησκευτικό ινδουιστή ηγέτη.
Η προσφορά ρούχων και τροφίμων έγινε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν με την ευκαιρία της επετείου του θανάτου της συζύγου του, στη μνήμη της οποίας κάνει κάθε χρόνο φιλανθρωπικές δωρεές.



stifora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου