Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:Πινακίδες - Τραυματισμός 49χρονης

Φανταστείτε να περπατάτε αμέριμνος στο πεζοδρόμιο και ξαφνικά μία διαφημιστική ρακέτα να σάς πλησιάζει επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, εξαιτίας των ισχυρών νότιων ανέμων.
Μην μπορώντας λοιπόν να την αποφύγετε, καθώς αυτά συμβαίνουν σε κλά
σματα του δευτερολέπτου, καταλήγετε να μεταφερθείτε στο Νοσοκομείο, με ελαφρύ -στην καλύτερη περίπτωση- ή σοβαρό τραυματισμό!

Κι αυτό μπορεί να ακούγεται αστείο, φτάνει μόνο να σας ενημερώσουμε ότι τέτοια περιστατικά συμβαίνουν και μάλιστα στην πόλη του Ηρακλείου, όπως έγινε με μία 49χρονη γυναίκα, η οποία περπατούσε στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και… τραυματίστηκε από μία
επιδαπέδια διαφημιστική πινακίδα, που ξεκόλλησε από τη θέση της και έπεσε πάνω στην άτυχη γυναίκα.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι, γύρω στη 1.30μ.μ. στο ύψος της Χανιώπορτας.
Η γυναίκα, τυχερή μέσα στην ατυχία της, δεν… πλακώθηκε από την πινακίδα, καθώς τη συγκράτησε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο.


Η 49χρονη μεταφέρθηκε αμέσως στο ΠΑΓΝΗ, όπου χρειάστηκε να κάνει αρκετές εξετάσεις για να διαπιστωθεί ότι ο τραυματισμός της ήταν ελαφρύς.
Οι συγγενείς της, αναστατωμένοι από το ξαφνικό γεγονός, περίμεναν στα Επείγοντα του ΠΑΓΝΗ να μάθουν τα νεότερα: «Αυτό που έγινε ήταν απαράδεκτο.
Θα μπορούσε να την είχε σκοτώσει στα καλά καθούμενα» επισήμαναν οι ίδιοι αγανακτισμένοι από την ανευθυνότητα των υπευθύνων: «Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι περπατούσε απλά στο δρόμο και της ήρθε μία πινακίδα… κατακούτελα» συνέχισαν.


Ωστόσο, η ίδια η 49χρονη δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, καθώς δεν είχε ξεπεράσει ακόμη το σοκ. Πάντως, η άτυχη οικογένεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κινηθεί μέσω της δικαστικής οδούς.
Για το ίδιο περιστατικό, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Περυσινάκης, σχολίασε ότι αυτή η πινακίδα δεν ήταν του δήμου.
«Το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί δεκάδες πρόστιμα, ενώ ένας μεγάλος αριθμός από διαφημιστικές ρακέτες δεν έχει καν την απαραίτητη άδεια.

Σε όσες ρακέτες ισχύει αυτό αφαιρούνται από τα μέλη των συνεργείων του δήμου. Πάντως, αυτή η ρακέτα δεν ήταν του δήμου Ηρακλείου» εξήγησε ο ίδιος.


Ακυρώθηκαν πτήσεις, κανονικά κινήθηκαν τα πλοία


Ακόμη, οι ισχυροί νοτιάδες εντάσεως έως και 8 μποφόρ δεν επέτρεψαν χθες σε αεροπλάνα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, «Νίκος Καζαντζάκης».
Ετσι, από νωρίς το πρωί, μία πτήση της Aegean που ξεκίνησε από το αεροδρόμιο στα Σπάτα με προορισμό το αεροδρόμιο του Ηρακλείου στις 9.40π.μ. δεν τα κατάφερε να προσγειωθεί, ενώ ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο Χανίων, με συνέπεια την καθυστέρηση της προσγείωσης αλλά και την ταλαιπωρία των επιβατών του.

Στη συνέχεια, οι προγραμματισμένες πτήσεις της Ολυμπιακής με ώρα προσγείωσης 10.35π.μ. από Θεσσαλονίκη και 11.05π.μ. από Αθήνα ακυρώθηκαν. Συνολικά ακυρώθηκαν περίπου οχτώ πτήσεις. Σύμφωνα με τον Τμήμα Αερολιμενικού Ελέγχου, ίσως αεροπλάνα να έφταναν στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά τις 9 το βράδυ, εάν και εφόσον το επέτρεπαν οι καιρικές συνθήκες και ιδιαίτερα ο άνεμος.


Ωστόσο, κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε το λιμάνι του Ηρακλείου, όπου τα πλοία πηγαινοέρχονταν κανονικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ίσως με λίγο περισσότερο… κούνημα!



tolmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου