Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Ελέω κρίσης: Τέλος οι γιορτές με επισήμους το Πάσχα

Τέλος στα πασχαλινά …πανηγύρια στις ένοπλες δυνάμεις δίνει η απόφαση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ πτέραρχου Γιάγκου, στο πνεύμα των κατευθύνσεων της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Εφεξής καταργούνται οι επίσημοι εορτασμοί των τριών όπλων για το Πάσχα σε όλα τα στρατόπεδα.

Αναλυτικότερα, καταργούνται οι «κεντρικές» εκδηλώσεις των επιτελείων – στο Κέντρο Τεθωρακισμένων για τον Στρατό Ξηράς, στην Αεροπορική Βάση του Τατοίου για την Πολεμική Αεροπορία και στο Αρχηγείο Στόλου για το Πολεμικό Ναυτικό – αλλά και οι «περιφερειακές» εκδηλώσεις στις έδρες των μεγάλων μονάδων και των σχηματισμών. Ως εκ τούτου δεν θα υπάρχουν πλέον επίσημοι προσκεκλημένοι.

Θυμίζουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων καθώς και η εκκλησιαστική ηγεσία είχαν την «υποχρέωση» να παραστούν στους εορτασμούς και μάλιστα πολλές φορές χρησιμοποιώντας ελικόπτερο ώστε να δίνουν το παρών στις γιορτές όλων των όπλων.


Εκτός από τις δαπανηρές μετακινήσεις των επισήμων, πολυδάπανα ήταν και τα πασχαλινά γεύματα μετά χορού και μουσικής ανά την επικράτεια, αν και δεν έχει ακόμη υπολογιστεί το χρηματικό ποσό που θα εξοικονομηθεί.

Με τη σημερινή απόφαση του ΓΕΕΘΑ όλα αυτά θα αποτελούν παρελθόν και πλέον από το εφετινό Πάσχα θα γιορτάζουν στα στρατόπεδα μόνο όσοι έχουν υπηρεσία. Θα έχουν μάλιστα τη δυνατότητα στο εορταστικό γεύμα της μονάδας τους να προσκαλούν και την οικογένειά τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα αποτελέσουν παρελθόν και οι εικόνες των κατάκοπων φαντάρων που έχοντας ξυπνήσει από τα χαράματα, περίμεναν υπομονετικά τους πολιτικούς για να δοκιμάσουν από τον παραδοσιακό οβελία ή για να σπάσουν αυγά μαζί τους ή για να χορέψουν «αυθορμήτως» εμπρός στους επισήμους.
Αλλά και η λειτουργία των μονάδων διαταρασσόταν.

Όπως θυμάται, μιλώντας στο News247, έμπειρος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς ήταν απίστευτη η ταλαιπωρία για την προετοιμασία της πασχαλινής γιορτής.


"Γυρίζαμε από εξαντλητική άσκηση 12 ημερών τη Μεγάλη Παρασκευή και ήμουν υποχρεωμένος ως διοικητής να «τρέξω» τους φαντάρους για να είναι όλα στην εντέλεια την Κυριακή του Πάσχα" αναφέρει χαρακτηριστικά.


news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου