Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ασχήμιες :Τα γραφεία Χανίων του ΠΑΣΟΚ «πλήρωσαν» την αγανάκτιση

Ασχήμιες δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι στο τέλος της πορείας που πραγματοποιούσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Χανίων, όταν ομάδα 30-40 ατόμων, σύμφωνα με πληροφορίες, που βρισκόταν στο τέλος της πορείας και όταν η αρχή της έφθανε λίγο πιο κάτω από το Δημαρχείο Χανίων και κατευθυνόταν προς την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, εκτόξευσαν αυγά και γιαούρτια πέταξαν δυναμιτάκια και κροτίδες στο κτίριο που στεγάζονται τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της οδού Κυδωνίας.

Μάλιστα ορισμένοι απ' αυτούς εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η πόρτα ήταν ανοιχτή ανέβηκαν και τη σκάλα προς τα γραφεία, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μόνο μία καθαρίστρια, και πέταξαν αυγά, αναστάτωσαν το χώρο και αναποδογύρισαν καρέκλες.

Τέλος έγραψαν υβριστικά συνθήματα στην κεντρική πόρτα του κτιρίου. Λίγο αργότερα έφθασε στο χώρο αστυνομική δύναμη και τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Μανούσος Λιονάκης ανέφερε στο «ν.Κ.» ότι «πληροφορήθηκα και εγώ το γεγονός καθυστερημένα, καθώς η πορεία που πραγματοποιούσαμε βρισκόταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη. Αυτές τις άσχημες πράξεις θα πρέπει να τις έκαναν κάποια νεαρά άτομα, που βρίσκονταν στο πίσω μέρος της πορείας, αριστερών πεποιθήσεων.

Καταδικάζουμε αυτά τα γεγονότα και θεωρούμε ότι αυτή την ώρα του αγώνα τέτοιες λογικές και πρακτικές είναι ανεπίτρεπτες να συμβαίνουν και εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα.
Θεωρώ ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι αλληλέγγυοι μεταξύ τους, για να προασπίσουν ό,τι απέκτησαν μέχρι σήμερα, για τα οποία πολλοί έχυσαν το αίμα τους».

O Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στα Χανιά Γιάννης Χριστουλάκης υπογράμμισε ότι «εκείνη την ώρα που συνέβη η «επίθεση» στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ βρισκόταν εκεί μόνο η κοπέλα που καθάριζε.
Η εξωτερική πόρτα ήταν ανοιχτή και κάποια άτομα μπήκαν μέσα και πέταξαν αυγά, γιαούρτια και κροτίδες στις αίθουσες, ενώ άλλοι από τον δρόμο πετούσαν αυγά στο μπαλκόνι και στους τοίχους.


Εμείς φθάσαμε λίγη ώρα αργότερα στο σημείο, αλλά οι δράστες είχαν φύγει. Θέλω να καταγγείλω το συγκεκριμένο γεγονός. Δεν οδηγούν κάπου τα πράγματα με το να γίνονται ασχήμιες και με το να υπάρχουν υβριστικά συνθήματα κατά ενός κόμματος.
Ο χώρος όταν φθάσαμε ήταν ανάστατος και οι καρέκλες, όπως και τ' αντικείμενα, που βρισκόταν πάνω σ' ένα γραφείο ήταν πεταμένες στο πάτωμα. Οι διοργανωτές θα πρέπει να περιφρουρούν καλύτερα τις πορείες στα Χανιά».

Τέλος η καθαρίστρια, που βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους δράστες, τόνισε ότι «ήταν γύρω στα 50 άτομα που έκαναν φασαρία και φώναζαν συνθήματα κατά του ΠΑΣΟΚ. Πετούσαν αυγά και γιαούρτια και εγώ έκλεισα τα παράθυρα.
Μερικοί μπήκαν μέσα και πέταξαν αυγά και κροτίδες».


Μ.Π. - kirikas.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου