Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΣΗΤΕΙΑ:Ολοκλήρωση των πολεοδομικών σχεδίων

Η εξέλιξη των έργων και η αναπτυξιακή προοπτική της Σητείας συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν ο Νομάρχης κ. Σήφης Αναστασάκης με το Δήμαρχο Σητείας κ. Νίκο Κουρουπάκη.
Τα πολεοδομικά σχέδια της περιοχής τέθηκαν στο επίκεντρο της κουβέντας και αναζητήθηκαν λύσεις προκειμένου να επισπευτεί η ολοκλήρωσή τους στις περιοχές του Πετρά, της Αγιάς Φωτιάς και του Κολονέλου.

«Προσπαθούμε να προχωρήσουμε γρήγορα γιατί στα θέματα αυτά χρειάζεται ταχύτητα προκειμένου να μην χάνεται χρόνος. Κάναμε μια ουσιαστική συζήτηση για το πώς θα προχωρήσουμε γρηγορότερα», δήλωσε ο κ. Κουρουπάκης.

Το θέμα των οδικών συνδέσεων και των παρεμβάσεων για τη βελτίωση δρόμων στην περιοχή συζητήθηκε με αφορμή και την εργολαβία που έχει σε εξέλιξη η Νομαρχία για την περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό τέθηκε και το θέμα της ένταξης τμημάτων του οδικού δικτύου που ενδιαφέρουν το Δήμο Σητείας.
Παράλληλα υπήρξε αναφορά στο κομμάτι της σχολικής στέγης. Ο Νομάρχης παρουσίασε το πενταετές πρόγραμμα σχολικής στέγης για την περιοχή και τόνισε ότι θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα νέο κτίριο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, αφού το σημερινό κτίριο είναι διατηρητέο και δε μπορεί να υπάρχει επέκταση.

Στο πενταετές πρόγραμμα προβλέπεται επίσης νέο κτίριο για το 2ο Γυμνάσιο Σητείας αλλά και για το ΕΕΕΕΚ της πόλης.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τον αεροσταθμό του αεροδρομίου Σητείας, που μέχρι τώρα – όπως είπε ο Νομάρχης – έχει καθυστερήσει απαράδεκτα το ΥΠΕΧΩΔΕ το έργο και τονίστηκε ότι υπάρχει κοινή βούληση όλων των φορέων για την ολοκλήρωσή του.

Ο Νομάρχης επεσήμανε ότι στο Δήμο Σητείας εκτελούνται δύο σημαντικά έργα: πρόκειται για το λιμάνι της Σητείας, που θα αποτελεί πύλη εισόδου στο νομό, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι για να παραδοθεί σε χρήση.
«Αυτές τις μέρες θα δημοπρατήσουμε και τον ειδικό γερανό, που θα εξυπηρετήσει τους αλιείς της περιοχής στις ανάγκες που έχουν», ανέφερε.

Σχετικά με το δρόμο από την Αγιά Φωτιά έως το Παλαίκαστρο σημείωσε ότι εκτελείται κανονικά και εκτός σημαντικού απροόπτου μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί.
Τα τεχνικά και χωματουργικά έργα έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό και υπάρχει η πρώτη οδοστρωσία με χαλίκι (3Α).
Ειδικά για το τμήμα του ΒΟΑΚ από Αυχήν Αγκαθιά έως το Χαμέζι, όπου το έργο έχει ουσιαστικά σταματήσει, ο Νομάρχης επεσήμανε ότι «ο ρυθμός εξέλιξης είναι απαράδεκτα αργός και δε γνωρίζουμε πότε θα ολοκληρωθεί. Έχουμε κάνει επανειλημμένα παραστάσεις στο αρμόδιο υπουργείο να επισπεύσει με κάθε τρόπο την ολοκλήρωση του έργου».

«Συζητήσαμε για τα θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Σητείας και τα έργα που προγραμματίζονται ή εκτελούνται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λασιθίου. Έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία με το Δήμαρχο.
Η συνεργασία είναι πολύ καλή και όλοι μαζί προσπαθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα στο νομό και βέβαια της ευρύτερης περιοχής της Σητείας.
Η περιοχή της Σητείας θα αναπτυχθεί τα προσεχή χρόνια πάρα πολύ διότι έχουν γίνει σημαντικά έργα υποδομής. Υπάρχει το αεροδρόμιο, το λιμάνι και άλλες υποδομές, που θα βοηθήσουν και τα επόμενα χρόνια σημαντικές επενδύσεις θα γίνουν. Εμείς προωθούμε την οδική σύνδεση και με το νότιο οδικό άξονα και ευελπιστούμε ότι και ο ΒΟΑΚ θα μπει σε κάποια φάση γρηγορότερης υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Αναστασάκης.


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σητείας τόνισε ότι η συνεργασία είναι άριστη, ενώ περιγράφοντας το πλαίσιο συνεργασίας ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια να αλληλοσυμπληρώνονται οι υποδομές της περιοχής από τη συνεργασία Δήμου και Νομαρχίας. «Επίσης συνεργαζόμαστε σε θέματα αρμοδιότητας άλλων φορέων, όπως το ΥΠΕΧΩΔΕ για την προώθηση των υποδομών της περιοχής», τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.


ΑΝΑΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου