Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ:Ιντερνετ σε όλες τις αίθουσες

Mέχρι το τέλος του μήνα η πολιτική ηγεσία θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο για το «νέο σχολείο» που οραματίζεται, καθώς οι πιλοτικές αλλαγές θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο από τα νηπιαγωγεία για να συνεχιστούν σταδιακά στα δημοτικά και στα γυμνάσια.

Oι αλλαγές θα ξεκινήσουν πιλοτικά με τη νέα σχολική χρονιά ώστε σε βάθος χρόνου να διατρέξουν όλο το φάσμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης.

Nέες ρυθμίσεις προβλέπονται και για τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών, καθώς και σε θέματα που αφορούν δασκάλους, καθηγητές, αλλά και τα στελέχη της Eκπαίδευσης. Η πρόσβαση στο ίντερνετ θεωρείται βασικό δικαίωμα και απαραίτητο εφόδιο για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

Έτσι οι σχολικές υποδομές θα αναβαθμιστούν και θα διαθέτουν διαδραστικούς πίνακες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι η αναβάθμιση της ευρυζωνικότητας σε 24mbps για όλα τα σχολεία.


Τα σχολικά βιβλία θα ψηφιοποιηθούν ώστε οι μαθητές να μελετούν αλλά και να παραδίδουν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά.
Ο εκπαιδευτικός θα μπορεί ψηφιακά να βάζει εργασίες στους μαθητές να αξιολογεί την γνώση του και να τηρεί ημερολόγιο του μαθήματος.

Ένας από τους στόχους είναι σταδιακά τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να γίνουν ολοήμερα ώστε η μελέτη να γίνετε στην τάξη και ο μαθητής να είναι διαβασμένος γυρνώντας στο σπίτι του.

Στα δημοτικά και στα γυμνάσια από το νεο έτος το εκπαιδευτικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί στα Ελληνικά στα μαθηματικά και στην ξένη γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου