Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Μόδα η εκτόξευση παπουτσιού σε πολιτικό.Αυτή τη φορά με.... . . σανδάλι

Ένας επίδοξος υποψήφιος διάδοχος του προέδρου της Κολομβίας Άλβαρο Ουρίμπε δέχθηκε επίθεση με. . . σανδάλι που πέταξε μια γυναίκα εναντίον του χθες Παρασκευή, σ' ένα επεισόδιο το οποίο θύμισε την ανάλογη διαμαρτυρία εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Ου.

Μπους στο Ιράκ το 2008.

Ο Άντρες Φελίπε Άριας, επίδοξος υποψήφιος του Συντηρητικού κόμματος, αποδοκιμάστηκε δια βοής και με συνθήματα όπως "φύγε από 'δώ", και "είσαι διεφθαρμένος", στην έναρξη της ομιλίας του στην Μπαρανκίγια, στις ακτές της Κολομβίας στην Καραϊβική, πριν μια γυναίκα εκτοξεύσει εναντίον του το παπούτσι της από την μπροστινή σειρά.

Η γυναίκα αστόχησε και ο υποψήφιος της επέστρεψε το υπόδημα χαμογελώντας. "Θα το ξανάκανα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες", δήλωσε η Λέιδα Δελγάδο. "Είναι ο μόνος τρόπος να προσέξουν ότι υπάρχουν φτωχοί. . . όλα τα ΜΜΕ τους υποστηρίζουν".

Ο Άριας είναι ένας από τους πολιτικούς που διεξάγουν εντατικά εκστρατεία για την διαδοχή του Άλβαρο Ουρίμπε, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που σηματοδότησε ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τρίτη θητεία στις προεδρικές εκλογές του Μαΐου.
"Δεν είχε δύναμη", είπε ο Άριας αναφερόμενος στο παπούτσι που του πέταξε η γυναίκα, μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
"Εμείς έχουμε την δύναμη των ιδεών και της δημοκρατίας", πρόσθεσε.


Πολιτικός σύμμαχος του απερχόμενου προέδρου και πρώην υπουργός Γεωργίας, ο Άριας έχει αποκτήσει το προσωνύμιο "μικρός Ουρίμπε", από ορισμένα ΜΜΕ, καθώς έχει υιοθετήσει το στιλ του. Ωστόσο τις προσπάθειές του να αυξήσει τις πιθανότητές του να ανέλθει στην εξουσία δυσχεραίνει ένα σκάνδαλο διαφθοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου