Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα οικονομικά μέτρα με στάση εργασίας, σήμερα σε όλη τη χώρα

Δυναμική αντίδραση επιλέγουν οι εργαζόμενοι μέσω των συνδικαλιστικών οργανώσεων που χαρακτηρίζουν επαχθή τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση με την κήρυξη μπαράζ απεργιών, στάσεων εργασίας και κινητοποιήσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Σήμερα Παρασκευή ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσουν σε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου, ενώ στη μία το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί και συγκέντρωση, έξω από τη Βουλή. Εικοτετράωρη απεργία κήρυξαν για σήμερα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η ΟΛΜΕ.

*Επίσης σήμερα μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετούνται από τις 08:00 το πρωί στα δημόσια νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά λόγω 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

*Χειρόφρενο κατεβάζουν σήμερα και τα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα .
*Στάση εργασίας και για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας 12.00-16.00.
Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν αεροπορικώς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τις εταιρείες, γιατί θα επηρεαστούν οι πτήσεις πριν και μετά τη στάση εργασίας.

*Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, σήμερα , στο ΑΠΕ, στην ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Κανάλι της Βουλής και τους Δημοτικούς Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, «απαιτώντας τον σεβασμό στις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την άμεση απόσυρση της απειλής περικοπών στους μισθούς κατά 7%» αποφάσισε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αποφάσισε επίσης δίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.

*Παράλληλα, ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, ενώ στην απεργία συμμετέχει το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

*Τετράωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες αποφάσισε για σήμερα η ΠΟΠ-ΟΤΑ.
*Εξάλλου, το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα τους ΧΥΤΑ όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να μην γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων.

*Επίσης η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα πραγματοποιήσει 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 10 Μαρτίου από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου και συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στις 12:30 στην Πλατεία Κοτζιά με πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών.
*Απεργία έχουν εξαγγείλει οι εφοριακοί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου