Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Στο Ηράκλειο σήμερα :5ο Παγκρήτιο Συμπόσιο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Δωρεάς Μυελού Οστών

Το 5ο Παγκρήτιο Συμπόσιο Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Δωρεάς Οργάνων, Δωρεάς Ομφαλικού Αίματος και Δωρεάς Μυελού των Οστών, που διοργανώνει ο Παγκήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης» σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και τελεί υπό την αιγίδα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί σε λίγο στη δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω στο Ηράκλειο και ώρες 16:00 – 21:00.

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου του Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης», κ. Γιώργου Σπύρου, καθώς και της προέδρου του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου, κ. Μαίρης Παχιαδάκη, η αρμόδια αντινομάρχης σε θέματα υγείας, κ. Μαρία Πετρακογιώργη - Ανυφαντάκη δήλωσε:

«Ως Νομαρχιακή Αρχή Ηρακλείου λειτουργούμε πάντα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας των πολιτών μας και είμαστε πάντα πρόθυμοι να στηρίζουμε εθελοντικούς συλλόγους που προσφέρουν ουσιαστικό κοινωνικό έργο στο Νομό μας.
Με χαρά λοιπόν στηρίζουμε και θέτουμε υπό την αιγίδα μας το 5ο Παγκρήτιο Συμπόσιο για την Εθελοντική Αιμοδοσία και τη Δωρεά Οργάνων, τη Δωρεά Ομφαλικού Αίματος και Μυελού των Οστών, μια εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση δύο συλλόγων που με την ευαισθησία τους, τη σοβαρή δουλειά τους και την ουσιαστική προσφορά τους στηρίζουν τους πολίτες του Νομού μας, του Παγκρήτιου Συνδέσμου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρίτης» και του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου.

Πρόκειται πραγματικά για ένα Συμπόσιο με μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον και πολλές προεκτάσεις. Εθελοντική αιμοδοσία, Δωρεά Ομφαλικού Αίματος και Δωρεά Μυελού των Οστών είναι θέματα που πρέπει να μας απασχολούν όλους.
Ιδιαίτερα η δωρεά "βλαστοκυττάρων" απασχολεί τα περισσότερα νέα ζευγάρια που πρόκειται να αποκτήσουν παιδιά.
Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στο ζήτημα της προσφοράς εθελοντικού αίματος και της δωρεάς οργάνων.
Πολιτεία, τοπική αυτοδιοίκηση, σχολικό και εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας ώστε να υπάρξει αισθητή αλλαγή στις στάσεις και τις νοοτροπίες.
Διοργανώσεις όπως αυτό το Συμπόσιο αποτελούν δίαυλο ενημέρωσης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών μας.
Στόχος μας είναι να οδηγηθεί η Ελλάδα πιο μπροστά σε αυτόν τον τομέα ώστε να μην υπάρχει ανάγκη εισαγωγής αίματος και να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αποθέματα.
Εξίσου σημαντική βέβαια είναι και η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των αυριανών αιμοδοτών που είναι τα παιδιά.

Καλούμε λοιπόν όλους, φορείς, επαγγελματίες υγείας, πολίτες-εθελοντές να δώσουν το δικό τους παρών στο Συμπόσιο το Σάββατο 6 Μαρτίου στις 4 μ.μ. στην αίθουσα Ανδρόγεω, να ενημερωθούν από διακεκριμένους επιστήμονες και να ευαισθητοποιηθούν γύρω από θέματα «ζωτικής» πραγματικά σημασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου