Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Eμπλοκή ενός εκ των ακολούθων του Πάπα σε δίκτυο gay πορνείας

Η εμπλοκή ενός εκ των ακολούθων του Πάπα Βενέδικτου (που τυγχάνει να είναι και μέλος της περίφημης χορωδίας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου) σε δίκτυο γκέι πορνείας αποτελεί το νέο καυτό σκάνδαλο, που αναμένεται να ταλανίσει το επόμενο διάστημα το Βατικανό.

Ο Νιγηριανός Γκινέντου Εχιεμ -περί του οποίου ο λόγος- εκδιώχθηκε από τη χορωδία έπειτα από την αποκάλυψη που έκανε ιταλική εφημερίδα για το γεγονός πως το όνομά του εμφανίστηκε στα απομαγνητοφωνημένα κείμενα «ορισμένων περίεργων συνομιλιών», στις ο
ποίες συμμετείχε και τις οποίες ηχογράφησε η ιταλική αστυνομία.

Οι υποκλοπές όμως των συγκεκριμένων συνομιλιών, που διενέργησε πριν από περίπου ένα χρόνο η αστυνομία της Ιταλίας, αρχικά είχαν άλλο στόχο: οι αρχές σκόπευαν, μέσω αυτών, να αποκαλύψουν όσους εμπλέκονταν σε σκάνδαλο διαφθοράς που είχε να κάνει με την ανάληψη δημόσιων έργων στη χώρα.

Μόλις τον περασμένο μήνα, λοιπόν, οι καραμπινιέρι προέβησαν στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων - ανάμεσα στα οποία ήταν και ο Αντζελο Μπαλντούτσι, ένας κατασκευαστικός σύμβουλος του Βατικανού με «άκρες» στην Αγία Εδρα.

Από εκεί και πέρα άρχισε να ξετυλίγεται και το νήμα που οδήγησε τελικά μέχρι τον Γκινέντου Εχιεμ και το νέο σκάνδαλο-πονοκέφαλο που καλείται να αντιμετωπίσει το Βατικανό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «La Repubblica», τα απομαγνητοφωνημένα κείμενα των καυτών συνομιλιών έδειξαν, ανάμεσα σε άλλα, και το γεγονός πως πριν τη σύλληψή του ο Μπαλντούτσι επικοινωνούσε τακτικά με τον 40χρονο Εχιεμ, με τον οποίο συζητούσε κυρίως γύρω από τον ομοφυλοφιλικό έρωτα.

Παρ’ όλα αυτά όμως, έγγραφο της ιταλικής αστυνομίας (που απόσπασμά του είδε το φως της δημοσιότητας) ανέφερε πως ο Εχιεμ συνομιλούσε με έναν Ιταλό, ενώ και οι δύο «ανήκαν σε δίκτυο προώθησης της ανδρικής πορνείας».


Είναι χαρακτηριστικό πάντως πως το νέο σκάνδαλο που ξέσπασε είδε το φως ελάχιστο καιρό μετά τις φοβερές αποκαλύψεις για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία, την Ιρλανδία και στις ΗΠΑ.


Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου