Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΛΑΣΙΘΙ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ;Η Διαμόρφωση της πλατείας στο Σκινιά

Η κάτοικοι του γραφικού χωριού του Σκινιά, σε λίγους μήνες θα απολαμβάνουν, ένα έργο που περίμεναν χρόνια και του οποίου η μελέτη εγκρίθηκε ομόφωνα από το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο .
Πρόκειται για την έγκριση της μελέτης, «Διαμόρφωση της πλατείας στο Σκινιά» και καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου.

Η παρούσα μελέτη έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του χώρου της πλατείας του χωριού και του περιβάλλοντος χώρου καθώς και την ενοποίηση εκκλησίας και πλατείας, με την πλακόστρωση του δρόμου.

Η Πλατεία θα διαμορφωθεί στην οροφή της υπάρχουσας δεξαμενής νερού, η οποία θα πλακοστρωθεί με έγχρωμες πλάκες και γύρω από αυτήν θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια, σκαλοπάτια και πλατύσκαλα, με διαφορετικό πλάτος μεταξύ τους.
Θα αντικατασταθούν, τα φθαρμένα κάγκελα από το χρόνο, με πετρόκτιστα κολωνάκια και θα τοποθετηθούν ανοιχτές ξύλινες πέργκολες που θα προσφέρουν σκιά και αντιανεμική προστασία.
Σύμφωνα με το σχέδιο της μελέτης, η παλιά δεξαμενή θα συντηρηθεί και θα επισκευαστεί, όπου χρειάζεται, εξωτερικά και εσωτερικά.

Στη μελέτη προβλέπεται επίσης, η δημιουργία νησίδας και σκαλοπατιών για τη σύνδεση δύο συμβαλλόμενων δρόμων, με διαφορετική στάθμη. Η τριγωνική νησίδα που δημιουργείται θα πλακοστρωθεί και θα φυτευτεί ενώ ο δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία θα πλακοστρωθεί με πέτρες της περιοχής. Δυτικά της πλατείας θα ανακατεσκαυαστεί νέο πλατύ πεζοδρόμιο και στον χώρο της ανάπλασης θα τοποθετηθούν 13 ηλιακά φωτιστικά.

Η πλατεία περιλαμβάνει καθιστικό χώρο και χώρο παιχνιδιού για τα παιδιά. Ο χρόνος που απαιτείται για την ολοκλήρωση του έργου είναι περίπου τρεις μήνες, το κόστος ανέρχεται στις 112.000€ ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΤΑ.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, κ. Δημήτρης Κουνενάκης, κατά την εισήγησή του στο Δ.Σ. σχετικά με την έγκριση της μελέτης, ανέφερε ότι η μελέτη της πλατείας επί της δεξαμενής, εκπονήθηκε από την κ. Μάρω Δαγιάντη αρχιτέκτων και ειδική σύμβουλος και συμπληρώθηκε από τον κ. Γιάννη Στεφανάκη, μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου