Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ: 50% ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΕΔΚΕ

Την αύξηση της ποσόστωσης της συμμετοχής των γυναικών στα ψηφοδέλτια από 30% που είναι σήμερα σε 50% πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προτείνει η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΚΕ στο πλαίσιο του «Καλλικράτη».

Ήδη το σχετικό κείμενο προτάσεων που επεξεργάζεται η Επιτροπή υπό την προεδρία της κ. Άννας
Ροκοφύλλου, μέλους του δ.σ. της ΚΕΔΚΕ και δημοτικής συμβούλου Αθηναίων βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας του και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, ημέρα της γυναίκας, αναμένεται να κατατεθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης και να αποσταλεί στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Παράλληλα στo ίδιο κείμενο προτείνεται η ποσόστωση στην εκλογή γυναικών στο δημοτικό και τοπικό συμβούλιο αλλά και η εκπροσώπηση με ποσοστό 30% σε όλα τα αντιπροσωπευτικά όργανα και επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης.
«Τα παραπάνω μέτρα μπορούν να αποτελέσουν θετική δράση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υποεκπροσώπησης των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Προστίθεται δε ότι «προτείνονται ως προσωρινά και μπορούν να θεσμοθετηθούν ως μεταβατικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση συγκεκριμένων διακρίσεων κατά ορισμένων γυναικών, τα οποία εντάσσονται στην έννοια της ‘αποκαταστατικής ισότητας’ και λειτουργούν προκειμένου να αντιμετωπιστούν θέματα ‘δημοκρατικού ελλείμματος’».

Παράλληλα ανάμεσα στις προτάσεις της Επιτροπής περιλαμβάνονται: - η επιμόρφωση των υποψήφιων αιρετών γυναικών με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους για θέματα ισότητας και φύλου αλλά την αύξηση του ποσοστού των γυναικών και την ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων στα τοπικά και περιφερειακά κέντρα λήψης αποφάσεων - η διοργάνωση εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης με στόχο την ενεργοποίηση των γυναικών για τη συμμετοχή τους στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, δράση η οποία μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση» - η δημιουργία στο πλαίσιο των νέων δήμων Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Απασχόλησης και Ισότητας των δύο φύλων.


aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου