Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Ερχεται η κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Τι απαιτεί η ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει από τον Μαϊο και μετά για τον ιδιωτικό τομέα.
Η κατάργηση του 14ου
μισθού στον ιδιωτικό τομέα θεωρείται βέβαιη και μάλιστα θεωρούν οτι θα γίνει στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, το θέμα της κατάργησης του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα τέθηκε ευθέως από τους ελεγκτές του ΔΝΤ, της ΚΟΜΣΙΟΝ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην πρόσφατη επίσκεψή τους στην Αθήνα.

Και μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να αρνήθηκε να το συζητήσει, αλλά όλα θα κριθούν στις 15 Μαϊου από την έκθεση που θα υποβάλλει η ΚΟΜΙΣΙΟΝ για το κατά πόσο ήταν αποτελεσματικά τα μέτρα που πήραμε για την μείωση του ελλείματος.

Η έκθεση, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, θα περιέχει και μια χωριστή αναφορά πεπραγμένων για την ανταγωνιστικότητα και τις διαρθωτικές αλλαγές.

Αυτή η έκθεση θα είναι καταπέλτης και θα υποστηρίζει οτι στο παρελθόν στην Ελλάδα υπήρξε πραγματική αύξηση μισθών σε επίπεδα πολύ υψηλότερα από την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό θα λύσει τα χέρια των κοινοτικών για να απαιτήσουν όχι μόνο την κατάργηση του 14ου μισθού, αλλά και την απελευθέρωση των απολύσεων, με την δικαιολογία οτι έτσι διευκολύνεται η αύξηση της απασχόλησης.

Το επόμενο βήμα που φαντάζει ακόμα πιο τρομακτικό είναι να ζητηθεί η κατάργησης της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας...



newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου