Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ:Διχασμένοι οι πολίτες για τα νέα μέτρα

Αν και οι Έλληνες πολίτες στην πλειονότητά τους αναγνωρίζουν ότι κάποια από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι απαραίτητα, ωστόσο σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research που διενεργήθηκε για το Βήμα της Κυριακής και μέρος της αναδημοσιεύεται σήμερα από διεθνή πρακτορεία, το 47,9% των πολιτών θεωρεί ότι τα μέτρα είναι άδικα.

Στη δημοσκόπηση που διεξήχθη δύο ημέρες πριν από την ανακοίνωση των μέτρων συμμετείχαν 1.044 άτομα και μόνο το 46.6% από αυτά εγκρίνει τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.
Τα μέτρα θεωρούνται άδικα από το 35,6% των πολιτών ενώ μόνο ένα 9% εκτιμά ότι είναι δίκαια.

Η πλειονότητα των πολιτών εκφράζει την αντίθεσή του στην αύξηση κατά 2% στους συντελεστές του ΦΠΑ, με το πάγωμα των συντάξεων και με την επιβολή ειδικού φόρου στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Αντίθετα θετικά βλέπουν τις περικοπές των κρατικών δαπανών.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εννέα στους δέκα πολίτες τάσσονται υπέρ της μείωσης των αποδοχών του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού, των υπουργών, των βουλευτών και των γενικών γραμματέων, και σε ποσοστά άνω του 87% υπέρ της μείωσης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των δικαστικών.


Ωστόσο τη διαφωνία του εκφράζει το 67,4% των ερωτηθέντων με την περικοπή των επιδομάτων Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας.


enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου