Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Η σοβαρή κρίση του Τύπου και η διέξοδος του intrenet

ΣXEΔON χωρίς εξαίρεση ο Τύπος παγκοσμίως και στην Ελλάδα περνάει σοβαρότατη κρίση. Στην Ελλάδα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, φαίνεται (ή ακούγεται) ότι όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου, στο πρώτο τρίμηνο του 2009 έχουν ζημίες, από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ έως εκατομμύρια, σε ένα τρίμηνο!
Πολλές επιχειρήσεις είναι βαθιά «στο κόκκινο» ενώ 1-2 επιχειρήσεις απλώς κρατιούνται από τα συσσωρευμένα κέρδη των προηγούμενων ετών.
Μερικές χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στο χείλος της ανεργίας, ενώ μερικές εκατοντάδες τη γεύονται ήδη. Δεν τολμώ να φανταστώ τι θα παρουσιαστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους αν δεν γίνει κάτι, αν και φοβάμ
αι ότι είναι αργά για να αλλάξει η κατάσταση. Στην Ελλάδα εντοπίζουμε το πρόβλημα στην έλλειψη εσόδων από κρατικές καταχωρίσεις, ενώ στον οικονομικό Τύπο, όλα (σχεδόν;) τα περιμένουμε από τη δημοσίευση ισολογισμών.
Η δεκαετία που πέρασε δεν συνοδεύτηκε από αναδιοργανώσεις και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων. Το κόστος εκτύπωσης είναι υψηλό, κυρίως λόγω παλαιότερης γενιάς εκτυπωτικών μηχανών.
Θα μπορούσαν να αναφερθούν και άλλα θέματα ως προβλήματα. Δεν θεωρώ όμως εαυτόν ειδικό στα θέματα του Τύπου αλλά και δεν είναι αυτό το θέμα μου. Θέλω να σημειώσω τη δραματική υστέρηση που παρατηρείται διά γυμνού οφθαλμού στην αντιμετώπιση του φαινομένου της νέας οικονομίας από το σύνολο σχεδόν των επιχειρήσεων του Τύπου. Εννοώ τη σε βάθος και ουσία μελέτη των επιπτώσεων του internet και του ομαλού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων ώστε να περιλάβουν στον –νέο– κορμό τους τις εξελίξεις στον τομέα αυτό. Κατά την άποψή μου έγιναν μερικά δειλά βήματα, αποσπασματικά και άτολμα, κυρίως για να υπάρχει κάποια παρουσία των εταιριών ΜΜΕ στο Internet, αλλά με θρησκευτική ευλάβεια στην προστασία του «χαρτιού».
Φρονώ ότι δεν φτάνει αυτό και κατά συνέπεια, χρεώνω ένα μέρος των προβλημάτων στις επιχειρήσεις γραπτού Τύπου, στο γεγονός ότι δεν βρήκαν επί μία δεκαετία τώρα, εναλλακτικές πηγές εσόδων, πέραν των καταχωρίσεων και των κάθε είδους κρατικών ενισχύσεων. Πηγές εσόδων που να προέρχονται από νέες μορφές ψηφιακών υπηρεσιών.
Η παρουσία στο internet για τις ελληνικές εφημερίδες μου μοιάζει ότι σημαίνει ένα απλό υποκατάστατο του χαρτιού.
Στην καλύτερη περίπτωση, θεωρείται ότι ο «αναγνώστης» απλώς αναμένει να μάθει πιο σύντομα, αυτό που σε λίγες ώρες θα μπορεί να δει στο χαρτί, πάνω στο γραφείο του ή θα αγοράσει από το περίπτερο. Οι περισσότεροι που καθορίζουν τις τύχες των εφημερίδων φαίνεται ότι τρέμουν μήπως το internet κανιβαλίσει τη χάρτινη μορφή της εφημερίδας και την εξαφανίσει.
Δεν θα δίσταζα να τους θυμίσω το παράδειγμα της Encyclopedia Britannica, η οποία πουλήθηκε ως επιχείρηση αντί 1.500 δολαρίων πριν από 14 χρόνια. H Encyclopedia Britannica ήταν μία κραταιά επιχείρηση από το έτος 1768, η οποία το έτος 1990 κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών! Μόλις πέντε χρόνια πριν πουληθεί και ουσιαστικά «κλείσει» ως επιχείρηση! Τ
ι συνέβη στα πέντε αυτά χρόνια; Εμφανίσθηκαν οι εγκυκλοπαίδειες σε CD ROM και λίγο αργότερα η Microsoft έβγαλε και διέθεσε δωρεάν την Encarta.
Οι ιδιοκτήτες της Encyclopedia Britannica έτριβαν τα μάτια τους και δεν μπορούσαν να φανταστούν τι συνέβη μέσα σε πέντε χρόνια γιατί δεν ήθελαν να πιστέψουν ότι πέθανε το χαρτί. Να σας ενημερώσω ότι η τιμή της εγκυκλοπαίδειας το 1994 ήταν περίπου 2.200 δολάρια ανά σετ, ενώ η τιμή των πρωτοεμφανισθέντων CD ROM ήταν γύρω στα 70 - 80 δολάρια! Να σας θυμίσω επίσης ότι σήμερα η περίφημη Wikipedia, η οποία σε αριθμό άρθρων είναι 20 φορές μεγαλύτερη από την Encyclopedia Britannica, είναι δωρεάν!
Να σας προλάβω επίσης λέγοντας ότι προσωπικά δεν φρονώ ότι θα εξαφανισθεί το «χαρτί» αλλά πιστεύω ότι θα αλλάξει ο τρόπος που το αποζητούμε, ακόμη και στη μορφή της χάρτινης εφημερίδας που θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε.
Γιατί όμως θα την αγοράζουμε, αυτό διερευνώ να μάθω, αλλά προφανώς δεν προλαβαίνω να απαντήσω σήμερα. Επίσης να σας προλάβω λέγοντας ότι η κατανάλωση χαρτιού για έντυπη μορφή ενημέρωσης και βιβλίων συνεχίζει να αυξάνεται παρά την έλευση του internet. Αυτό από μόνο του κάτι λέει, αλλά δεν ανακουφίζει όσο πρέπει την κρίση του Τύπου.
Τι λένε λοιπόν αυτά για τον (ελληνικό –ας περιοριστούμε) Τύπο;

Oτι πρέπει να κάτσει σοβαρά και να μελετήσει τι σημαίνει «νέα οικονομία» και internet. Ενα από τα κύρια χαρακτηριστικά της «νέας οικονομίας» είναι το ότι έχει καταστήσει εφικτή τη διενέργεια συναλλαγών μέσω του internet σε πραγματικό χρόνο, 24 ώρες την ημέρα. Η «Νέα Οικονομία» σημαίνει επίσης ότι κάθε εταιρία έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί άμεσα με τους υπαλλήλους και τους πελάτες της, τους προμηθευτές και κάθε άλλον που επιθυμεί να έχει συναλλαγές μαζί της.
Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με κάθε άλλης μορφής οργανισμό, όπως το Δημόσιο και μη κερδοσκοπικοί φορείς και οργανώσεις όπως πολιτικές και κοινωνικές ομάδες, οργανισμοί κ.ά. Oλοι όσοι συντρέχουν προς αυτού του είδους τις επικοινωνίες, αποτελούν ένα οιονεί «ακροατήριο» ή μία «κοινότητα» που διαμορφώνουν «νέες αγορές» και αποζητούν «ψηφιακές υπηρεσίες».
Οι χρηματικές αξίες που κινούνται μέσα από τη «νέα οικονομία» είναι αποκλειστικά εκείνες που αφορούν κάποιο περιεχόμενο για το οποίο ο αποδέκτης του είναι διατεθειμένος να πληρώσει κάποιο τίμημα.
Αν αυτά που γράφω παραπάνω γίνονται αποδεκτά, τότε η μεθοδολογία εξόδου από την κρίση του (ελληνικού;) Τύπου είναι απλή: Πρέπει να μελετηθεί το «γιατί» ο αναγνώστης προτίθεται να αγοράσει τη χάρτινη μορφή εφημερίδας και το «γιατί» και το «πώς» μία επιχείρηση του γραπτού Τύπου μπορεί να έχει παρουσία στο internet.
Αν η τελευταία συνοδεύεται από προσδοκία εσόδων, τότε πρέπει στη συνέχεια να μελετηθεί και να ευρεθεί γιατί ο επισκέπτης ενός δικτυακού τόπου εφημερίδας θα έδινε ένα ή περισσότερα ευρώ στον διαχειριστή του περιεχομένου αυτής, και προφανώς τι θα έπρεπε να είναι το εν λόγω περιεχόμενο.

Η ροή των πληροφοριών και του περιεχομένου, που μπορεί μία επιχείρηση να παράσχει προς το «ακροατήριο» που αναφέραμε πιο πάνω, ήταν πάντα μία επιχειρησιακή διαδικασία. Στο παράδειγμα του Τύπου, πριν από το internet, γινόταν με χαρτί. Κανείς έπρεπε να βγει από το σπίτι του για να αγοράσει μία εφημερίδα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Πρόσφατα, για να ελκύσουν τον αναγνώστη, οι εφημερίδες έγιναν super markets, προσθέτοντας άλλα αγαθά πέραν των ειδήσεων, όπως μουσική, ταινίες, μικροαντικείμενα κ.λπ. Αυτό καταδεικνύει την εναγώνια προσπάθεια να γίνει «κάτι», αλλά φαίνεται πως δεν έφτασαν αυτά τα μέτρα να για σώσουν την κατάσταση.

Oμως η διαδικασία πληροφόρησης και ενημέρωσης έχει πλέον ενδυναμωθεί από την τεχνολογία. Eτσι καλείται ο Τύπος, ο παραδοσιακός και χάρτινος μέχρι πρότινος, να επαναπροσδιορίσει τη θέση του.
Στην ουσία ξέρουμε τι πρέπει να μελετήσουμε: τις κύριες λειτουργίες διαχείρισης κάθε μορφής περιεχομένου στο web, που είναι εκείνες της δημοσίευσης αυτού (του περιεχομένου), της παρακολούθησης των προτιμήσεων των επισκεπτών καθώς και της συμπεριφοράς τους, της κατηγοριοποίησης των προφίλ των επισκεπτών και τέλος της επικοινωνίας με άλλα «συστήματα», έξω από το συγκεκριμένο «δικό μας» περιβάλλον.
Το internet μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων και με διαδραστικό τρόπο να κάνουμε συναλλαγές. Αυτό που έχει πλέον γίνει κατανοητό σε ένα τεράστιο φάσμα επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, ότι δηλαδή ο web browser είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο, δεν έχει ακόμη γίνει συνείδηση στις ελληνικές επιχειρήσεις, και προφανώς στις επιχειρήσεις του Τύπου.
Η επιχειρηματική στρατηγική των επιχειρήσεων δεν περιλαμβάνει το internet, παρά μόνο ως ένα μέσο παρουσίας και κάποιας μορφής διαφήμιση. Ποια θα μπορούσε να είναι μία στρατηγική «νέας οικονομίας» για τον ελληνικό Τύπο;
Αξίζει να επανέλθουμε στο επόμενο με μερικά παραδείγματα όχι για να λύσουμε το πρόβλημα του Τύπου, αλλά για να ρίξουμε ιδέες και να ωθήσουμε προς μία στρατηγική επαναπροσδιορισμού και αναγέννησης.


ΕΞΠΡΕΣ


Περισσότερα...

Μπλακ άουτ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου ,λίγο πριν την άφιξη του προέδρου της Δημοκρατίας

Λίγο πριν την άφιξη του προέδρου της ελληνικής δημοκρατίας και της υπουργού εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, το αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν.Καζαντζάκης βυθίστηκε στο σκοτάδι.
Μια βλάβη έθεσε εκτό
ς λειτουργίας τα συστήματα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο σύνολο των υποδομών του αεροδρομίου και αμέσως σήμανε συναγερμός.
Η βλάβη τελικά αποκαταστάθηκε λίγο πριν το προεδρικό αεροσκάφος και το αεροπλάνο που μετέφερε τη Ντ.Μπακογιάννη
προσγειωθούν στον αερολιμένα.
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι με έγγραφο που έχει αποσταλεί στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ζητείτε η προμήθεια εφεδρικού συστήματος τροφοδοσίας ηλεκτρικού ρεύματος. Αίτημα που έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας.


Εκτεταμένες διακοπές στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν και σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου, που σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες δοκίμασαν τις αντοχές των πολιτών.

''Tvcreta''
Περισσότερα...

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ ''ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ''

Μέσα σε μία συγκινησιακή τελετή η Παγκρητική Ένωση Αμερικής βράβευσε απόψε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια με το κορυφαίο βραβείο της οργάνωσης «το Βενιζέλειο βραβείο».

Κατά την απονομή τού βραβείου απο τον πρόεδρο της Παγκρητικής Ένωσης Εμμανουήλ Βεληβασάκη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο κ.Παπούλιας στην αντιφώνηση του είπε:''Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι ξανά στην Κρήτη και σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή που μου κάνετε να μου απονείμετε το «Βενιζέλειο Βραβείο».

Και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αισθάνομαι την Κρήτη σαν τόπο μου αφού ο παππούς μου υπολοχαγός Ναπολέων Παπούλιας τραυματίσθηκε βαριά για την απελευθ
έρωση της στην μάχη των Βουκολιών του 1897.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπήρξε αναμφισβήτητα μια από τις μεγαλύτερες μορφές του νεώτερου Ελληνισμού. Οι αγώνες του, οι πολιτικές του ικανότητες, η οξυδέρκεια του πνεύματός του σε δύσκολες εποχές που σφράγισαν την πορεία μας, τον ανέδειξαν ως σύμβολο στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων.
Κυρίες και κύριοι, φίλοι μέλη της Παγκρητικής,
Η Ελλάδα δεν ξεχνά την προσφορά της Κρήτης στο Εθνικό μαρτυρολόγιο: Κατά την Τουρκοκρατία, τους Βαλκανικούς πολέμους με τους Κρήτες εθελοντές σε Ήπειρο και Μακεδονία, την μάχη της Κρήτης και τη δολοφονική ναζιστική κατοχή.
Θέλω να συγχαρώ ολόθερμα την Παγκρητική για το δυναμισμό, την μαζικότητα και το έργο της στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Από τους αιματηρούς εργατικούς αγώνες των πρώτων Κρητών μεταναστών στα ορυχεία της Γιούτα, οι Κρήτες δείξατε τη βούληση και στις νέες σας πατρίδες να διεκδικήσετε δυναμικά την παρουσία και τα δικαιώματά σας και ποτέ να μη ξεχάσετε την Κρήτη και την Ελλάδα.''

Περισσότερα...

Πρόκληση η παρουσία ΝΑΤΟικού πλοίου στο Ηράκλειο

Εντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους του Ηρακλείου έχει προκαλέσει ο ελλιμενισμός στην πόλη του αγγλικού ελικοπτεροφόρου OCEAN, που συμμετέχει στη ΝΑΤΟική «αντιτρομοκρατική» επιχείρηση «Active Endervor» στην περιοχή της Μεσογείου.

Το πλοίο βρίσκεται στο λιμά
νι από την Πέμπτη και πρόκειται να παραμείνει μέχρι και τη Δευτέρα.
Η
κυβέρνηση, μέσω του ΥΕΝ, προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός ότι έχει εντάξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια, συνολικά τις στρατηγικές εγκαταστάσεις της χώρας, στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στους οποίους και η ίδια συμμετέχει.
Σ' αυτό το πνεύμα, το ΥΕΝ δήλωσε ότι ο ελλιμενισμός του πλοίου έγινε για λόγους «εθιμοτυπικούς και ανεφοδιασμού».
Λόγω της παρουσίας του ΝΑΤΟικού πλοίου, τα μέτρα ασφαλείας έχουν αυξηθεί με την παρουσία ένστολων και ένοπλων δυνάμεων του Λιμενικού που απαγορεύουν την είσοδο περαστικών στο λιμενοβραχίονα. Τα μέτρα χαρακτηρίζονται από το ΥΕΝ σαν «υποχρεωτικά και προβλεπόμενα απ' τη νομοθεσία», για λόγους «ασφάλειας και τάξης».
Το γεγονός έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση κατοίκων της πόλης, πολλοί από τους οποίους ήρθαν αντιμέτωποι με τους ένστολους και οπλισμένους άνδρες του Λιμενικού, όταν τους απαγόρευσαν να διασχίσουν το μόλο. Πρόκειται για σημείο, το οποίο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες Ηρακλειώτες με τις οικογένειές τους, είτε για βόλτα είτε για να αθληθούν.

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Ξυλούρης, Νομαρχιακός Σύμβουλος και επικεφαλής της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΝΑΣ) δήλωσε ότι η παρουσία του πλοίου και τα μέτρα ασφαλείας «αποτελούν πρωτοφανή παραβίαση στοιχειωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών και έρχονται σε αντίθεση με τα δημοκρατικά και αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού της πόλης μας που έχει εκφράσει την αντίθεσή του στις επισκέψεις τους στην πόλη αλλά και το νησί μας».
Τέλος, καλεί τις τοπικές αρχές, αλλά και τον ηρακλειώτικο λαό να αντισταθεί έμπρακτα και να απαιτήσει την απομάκρυνση του πλοίου από το λιμάνι και τη χώρα.


''Ριζοσπάστης''
Περισσότερα...

Η έρημος της Σαχάρας πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων.

Η κατασκευή σταθμών ηλιακής ενέργειας στη Σαχάρα αποτελεί μία πολύ παλιά ιδέα: ως θεωρία συνδυάζεται συνήθως με θεωρίες κατασκευής τεραστίων καλωδιακών δικτύων HVDC, μέσω των οποίων ο ηλεκτρισμός θα μεταφέρεται στην Ευρώπη.

Αν και η θεωρία φαίνεται εκ πρώτης όψεως καλή, στην πράξη χώλαινε, λόγω υψηλού κόστους. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την προώθηση των «πράσινων» πηγών ενέργειας έχουν τραβήξει ξανά το ενδιαφέρον πίσω στη Σαχάρα, ως μία περιοχή (έκτασης ανάλογης της Αυστρίας) η οποία, αν αξιοποιηθεί σωστά, θα έχει τη δυνατότητα να ηλεκτροδοτήσει τεράστιες κατοικημένες εκτάσεις.
Σχετική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από την εταιρεία Munich Re, η μεγαλύτερη εταιρεία επανασφάλισης στον κόσμο, η οποία ανέλαβε να ενώσει 20 άλλες εταιρείες- κολοσσούς (συμπεριλαμβανομένων των Siemens, RWE, E.ON, Deutsche Bank) με σκοπό τη δημιουργία μίας κοινοπραξίας ονόματι Desertec. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, η Desertec θα κατασκευάσει ένα γιγαντιαίο δίκτυο σταθμών παραγωγής ηλιακής ενέργειας στην Αφρική και την Αραβία, τους οποίους θα συνδέσει με την Ευρώπη.

Οι σταθμοί αυτοί θα είναι «ηλιοθερμικοί» αντί για τους «συμβατικούς» σταθμούς ηλιακής ενέργειας, οι οποίοι χρησιμοποιούν φωτοβολταϊκά. Κοινώς: αντί να μετατρέπουν άμεσα την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρισμό, χρησιμοποιώντας πανάκριβα συστήματα, αξιοποιούν πληθώρα φτηνών καθρεπτών, οι οποίοι κατευθύνουν τις ακτίνες φωτός σε βραστήρες με νερό. Ο ατμός που παράγεται τροφοδοτεί τουρμπίνες.

Σκοπός της Munich Re, όπως είπε ο Πέτερ Χόππε, επικεφαλής του τμήματος «γεωλογικών ρίσκων» είναι η μείωση των επιπτώσεων της διεθνούς αύξησης της θερμοκρασίας: «Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει το χώρο με τον οποίο ασχολούμαστε κυρίως ως εταιρεία: αυτόν των φυσικών καταστροφών». Κατά το Χόππε, η εταιρεία ευελπιστεί ότι η εμφάνιση της ηλιακής ενέργειας στην «αρένα» της παραγωγής ενέργειας θα σταματήσει, ή έστω θα καθυστερήσει την επικίνδυνη αυτή διαδικασία.

Από επενδυτικής πλευράς, το όλο σχέδιο θα δημιουργούσε πάρα πολλές ευκαιρίες και θα λειτουργούσε ευεργετικά για των τομέα των εφευρέσεων/ καινοτομιών, κάτι που με τη σειρά του θα οδηγούσε σε μείωση του κόστους της, παραγόμενης ηλιακά, ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή τη στιγμή, ο φτηνότερος τρόπος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας είναι αυτή με την καύση άνθρακα - ωστόσο, η ηλιοθερμική μέθοδος (εν αντιθέσει με αυτήν την χρήσης φωτοβολταϊκών) φαίνεται πλήρως ικανή να «εκθρονίσει» τον άνθρακα, ειδικά μετά από τη λήψη μέτρων από την Ε.Ε. με σκοπό τον περιορισμό των εκπομπών ρύπων.

Το όλο σχέδιο μετατροπής της Σαχάρας σε έναν τεράστιο σταθμό παραγωγής ηλεκτρισμού εκτιμάται ότι θα κοστίσει 400 δισεκατομμύρια ευρώ και θα διαρκέσει 40 χρόνια. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι η κατασκευή αρκετών σταθμών για να ικανοποιήσουν το 15% των ενεργειακών απαιτήσεων της Ευρώπης μέχρι το 2050.

''Καθημερινή''
Περισσότερα...

Ε ! Οχι ! Τέτοιο μπιλιάρδο πρώτη φορά.



Περισσότερα...

Τουλάχιστον το γράφει !!

(κλικ για μεγέθυνση )


Περισσότερα...

Απίθανο δωμάτιο με θέα που ...γυρίζει !


Πρόκειται για ένα μοναδικό δωμάτιο με μπάνιο, σαλονάκι και κρεβάτι king size.
Αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι... ταξιδεύει και παρκάρει σε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη του Παρισιού.

Αν σκεφτεί κανείς το πόσο παράξενη και πρωτότυπη εμπειρία δίνει στους φιλοξενούμενους του, η τιμή του δεν είναι εξωφρενική!
Μπορείς να νοικιάσεις το δωμάτιο για 333 ευρώ την ημέρα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και για 444 ευρώ αν είναι Σαββατοκύριακο.


Περισσότερα...

«Θερίζουν» στην Κρήτη οι δηλητηριάσεις άγριων πτηνών

«Θερίζουν» στην Κρήτη οι δηλητηριάσεις άγριων πτηνών, και μάλιστα ορισμένα είδη από αυτά βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Οπως καταγγέλλεται στο «Εθνος», αετοί, γερακίνες, γύπες, σκάρες και άλλα είδη πτηνών συχνά βρίσκονται νεκρά από δηλητηριασμένες «φόλες» στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του νησιού.
Επίσης σχεδόν καθημερινό
φαινόμενο είναι τα ημιθανή δηλητηριασμένα πτηνά, που εντοπίζονται και ευτυχώς σώζονται, έστω και την τελευταία στιγμή από τις υπηρεσίες του Κέντρου Περίθαλψης άγριων ζώων.
«Οι δηλητηριάσεις των πτηνών, άγριων και μη, στην Κρήτη συνιστά έγκλημα κατά της φύσης και της ίδιας της ζωής», δηλώνει στο «Εθνος» ο Κρητικός εθελοντής, συνεργάτης του Κέντρου Περίθαλψης άγριων ζώων της Αίγινας και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Δημήτρης Ψαράς.

Ο ίδιος εξηγεί ότι οι δηλητηριάσεις προκαλούνται από τις «φόλες», «δολώματα» των γεωργών και των κτηνοτρόφων που τα βάζουν για τους ποντικούς. «Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται στο Κέντρο Περίθαλψης της Αίγινας περισσότερα από 300 πουλιά από την Κρήτη, διαφόρων ειδών, που βρέθηκαν σε άθλια κατάσταση σε διάφορες περιοχές του νησιού μας», ανέφερε ο κ. Ψαράς.
Παράλληλα ο κ. Ψαράς κάνει έκκληση μέσω του «Εθνους» στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας να μη χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα και να συμβάλουν ενεργά στην προστασία του οικοσυστήματος.
Επίσης, ζητεί να εξαπλωθεί παντού και να γίνει συνείδηση σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, δήμους, πολιτιστικούς συλλόγους το μήνυμα του εθελοντισμού, ώστε να υπάρξουν όσο το δυνατόν περισσότεροι συνεργάτες-εθελοντές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και του Κέντρου Περίθαλψης.
Μάλιστα ο κ. Ψαράς ανέφερε ότι συχνά γίνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων. Το τελευταίο διάστημα έχουν απελευθερωθεί στους ουρανούς και στα φαράγγια της Κρήτης περισσότερα από 20 όρνια, σκάρες, γύπες, γερακίνες και μαυροπετρίτες.

Επίσης το φθινόπωρο προγραμματίζονται και άλλες απελευθερώσεις πουλιών που αναρρώνουν στο Κέντρο Περίθαλψης, παρουσία μαθητών, φορέων και οικολογικών - περιβαλλοντικών οργανώσεων.



΄΄ΕΘΝΟΣ''

Περισσότερα...

Οπως το βλεπει ο καθενας…..



By Aσημώνης (κλικ για μεγέθυνση)


Περισσότερα...

Προχωρούν οι εργασίες για το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου

Επίσκεψη στο Εκτελούμενο Έργο «Υποδομές για το 5ο Δημοτικό Σχολείο» στην Περιοχή του Σταυρού, πραγματοποίησε προχθές, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης. Ο υπεύθυνος του Έργου κ. Γιάννης Λουκάκης, ενημέρωσε επί τόπου τον Δήμαρχο για τις εξέλιξη των εργασιών, οι οποίες όπως είπε είναι ήδη σε πολύ καλό δρόμο και ο χώρος που έχει διαμορφωθεί είναι έτοιμος να δεχτεί τις περισσότερες αίθουσες.
Την επόμενη εβδομάδα, εφόσον οι αίθουσες έχουν παραληφθεί από τη Νομαρχία μέσω του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, ο Δήμος είναι έτοιμος να τις δεχθεί.
Ο κ. Λουκάκης ανέφερε επίσης ότι από την εκτίμηση που υπάρχει μέχρι σήμερα ως προς την πορεία του έργου, θεωρεί ότι μέχρι τις 15 Αυγούστου θα είναι ολοκληρωμένες και οι υποδομές και τα δίκτυα ώστε να μπορέσουν να τελειώσουν όλες οι εργασίες.
Ο κ. Κουνενάκης είπε ότι: «… το 5ο Δημοτικό Σχολείο αποτελεί μια πολύ σημαντική παρέμβαση την οποία οφείλουμε κυρίως στην προσπάθεια που έχει καταβάλει το συνεργείο του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Λουκάκη. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η παρέμβαση αυτή είναι αρκετά μεγάλη, δεδομένου ότι στην περιοχή θα γίνουν έργα συνολικού κόστους 500.000 € και θα δημιουργηθεί ένας χώρος ο οποίος θα είναι ανταγωνιστικός και ελκυστικός ώστε να δεχτεί με τον καλύτερο τρόπο το 5ο Δημοτικό Σχολείο. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση που έχει.
Το θέμα είναι να γίνει γρήγορα η προμήθεια των αιθουσών από τη Νομαρχία».

Περισσότερα...

"Ψήνεται" η χώρα

Ένα αρκούντως καυτό τριήμερο ξεκίνησε από σήμερα Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 41 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή και να παραμένει σε υψηλά επίπεδα και τη Δευτέρα.
Παράλληλα, μαζική είναι η έξοδος των εκδρομέων, είτε αυτών που φεύγουν για τριήμερο είτε εκείνων που ξεκινούν τις διακοπές τους. Μετ΄εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα, σε αρκετά σημεία των οποίων διενεργούνται έργα.
Αυξημένη είναι επίσης η κίνηση στα λιμάνια της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Πειραιά αναμένεται να ταξιδέψουν προς τα νησιά περίπου 40.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα και κυρίως στο Ιόνιο, στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά. Λόγω της εξασθένησης των ανέμων στο Αιγαίο, σε συνδυασμό με μεταφορά ζεστών αέριων μαζών από την Αφρική, ο υδράργυρος αναμένεται να "δείξει" 40 ή και 41 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, για το Σάββατο η ανώτατη θερμοκρασία θα είναι 39 βαθμοί Κελσίου, ωστόσο αναμένεται να ανέβει την Κυριακή (ακόμη και 41 βαθμοί). Τη Δευτέρα προβλέπονται θερμοκρασίες 40 και 41 βαθμών στην Ανατολική Στερεά, στην Ανατολική Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία.

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει προοδευτική πτώση από την Τρίτη

Οδηγίες για τον καύσωνα

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να λαμβάνουμε σε σχέση με τους ανθρώπους που ανήκουν σε ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένοι, βρέφη και μικρά παιδιά, αλλά και άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας πρέπει να φροντίζουμε:

- να μην κυκλοφορούμε στον καυτό ήλιο,
- να μην καταπονούμαστε σωματικά,
- να παραμένουμε σε σκιερό, δροσερό και αεριζόμενο με ανεμιστήρες ή κλιματιζόμενο μέρος.
- Τα ρούχα θα πρέπει να είναι ελαφρά, ευρύχωρα και ανοιχτού χρώματος,
- το κεφάλι να είναι καλυμμένο με κατάλληλο καπέλο
- και τα μάτια να προστατεύονται με κατάλληλα γυαλιά από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.
- Η κατανάλωση άφθονου δροσερού ή κρύου νερού θεωρείται επιβεβλημένη,
- απαιτείται η κατανάλωση πολλών υγρών,
- όχι όμως οινοπνευματωδών ποτών.
- Τα φαγητά ενδείκνυνται να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρά.
- Επίσης, καλό είναι να γίνονται συχνά ντους με δροσερό νερό,
- ενώ το κολύμπι στη θάλασσα πρέπει να γίνεται μόνο για τη δροσιά και όχι για άσκηση

Σε περίπτωση θερμοπληξίας, οι πρώτες βοήθειες προβλέπουν τη μεταφορά του πάσχοντα άμεσα σε δροσερό και ευάερο σημείο, η ανάπαυσή του σε ύπτια στάση και με το κεφάλι ψηλά, η αφαίρεση παραπανίσιων ρούχων.

Συνιστάται ακόμη η τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων στο μέτωπο, πρόσωπο, λαιμό κ.λ.π. και πλύσιμο με δροσερό νερό του θώρακα και των άκρων. Ελαφρύ μασάζ στα άκρα με φορά από την περιφέρεια προς το κέντρο. Καλό είναι να χορηγήσουμε στο άτομα άφθονα υγρά με μικρή προσθήκη αλατιού.

Αν η κατάσταση του πάσχοντα δεν βελτιωθεί πρέπει να καλέσουμε άμεσα το 166, ώστε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Για την εργασία

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, οικοδομικές εργασίες και εργασίες συναφών κλάδων διακόπτονται σε περιπτώσεις καύσωνα ή όταν η θερμοκρασία στον τόπο εργασίας υπερβαίνει τους 38 βαθμούς Κελσίου υπό σκιά, ενώ το ημερομίσθιο καταβάλλεται χωρίς καμία περικοπή,

Για εργαζόμενους σε ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες (μεταλλουργικές) όταν η θερμοκρασία είναι από 36 βαθμούς Κελσίου (σύμφωνα με την ΕΜΥ) διακόπτονται οι εργασίες από τις 14:00 έως τις 18:00 και όταν η θερμοκρασία είναι από 38 βαθμούς Κελσίου και πάνω, το ωράριο εργασίας είναι μεταξύ 07:00 έως 13:00, χωρίς καμία περικοπή του ημερομισθίου, η δε διακοπή του ωραρίου θα ισχύει μέχρι και τις 19:00.

''news247.gr''
Περισσότερα...

Τρέξιμο σαν να είμαστε ξυπόλητοι με τα παπούτσια- γάντι

Το 1960 ο Αμπέμπε Μπικίλα τράβηξε τα βλέμματα όλων στους δρόμους της Ρώμης. Όχι μόνο γιατί κέρδισε τον Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αιώνιας Πόλης, αλλά και γιατί έτρεχε ξυπόλητος.

Η απόφαση ήταν μάλλον τυχαία, καθώς ο Αιθίοπας δρομέας είχε δοκιμάσει διάφορα παπούτσια γνωστής εταιρείας, αλλά δεν βρήκε κάποια που να ταιριάζουν στα πόδια του. Έτσι κι αλλιώς όμως ο Μπικίλα είχε προπονηθεί για τον Μαραθώνιο τρέχοντας χωρίς παπούτσια. Κάτι που σχεδόν 50 χρόνια αργότερα, αρχίζει και αποκτά ολοένα και περισσότερους φαν ανάμεσα στους ερασιτέχνες δρομείς, που δοκιμάζουν να τρέξουν ξυπόλητοι γιατί θεωρείται πολύ πιο φυσιολογικό για το πόδι.
Έχει διαπιστωθεί μάλιστα πως τα αθλητικά παπούτσια προκαλούν περισσότερους τραυματισμούς, όπως η πελματιαία απονευρωσίτιδα ή το στραμπούλιγμα του αστραγάλου, γιατί αναγκάζουν το πόδι να πατήσει με αφύσικο τρόπο.

Άλλωστε, για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος και οι πρόγονοί του έτρεχαν ξυπόλητοι, με αποτέλεσμα η Εξελικτική Βιολογία να δώσει στην πατούσα το σημερινό της σχήμα Βέβαια, επειδή είναι δύσκολο να συνηθίσει κανείς να τρέχει ξυπόλητος από τη στιγμή που όλη του τη ζωή περπατά και τρέχει με παπούτσια, οι εταιρείες αθλητικών ειδών έχουν αρχίσει να λανσάρουν παπούτσια που φοριούνται σαν γάντι στο πόδι, με μεμονωμένα τα δάχτυλα. Αυτά προστατεύουν την πατούσα από τις σκληρές επιφάνειες και ταυτόχρονα είναι σαν προσομοίωση του γυμνού ποδιού.

«Οι άνθρωποι τρέχουν ξυπόλητοι εδώ κι εκατομμύρια χρόνια. Μόλις από το 1972 έχουν αρχίσει να φορούν παπούτσια με χοντρές, συνθετικές σόλες», λέει στο «Wired Science» ο Ντάνιελ Λίμπερμαν καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας στο Χάρβαρντ. Σύμφωνα με έρευνες, τα παπούτσια αυτά δεν προλαμβάνουν τους τραυματισμούς, όπως νομίζουν πολλοί, αντίθετα μπορεί να τους προκαλούν. Μάλιστα, όσο ακριβότερα τα παπούτσια, τόσο πιο επικίνδυνα είναι.

Γιατί όμως είναι σωστό να τρέχουμε ξυπόλητοι; Επειδή αυτό επιτρέπει στο πόδι να κάμπτεται φυσιολογικά και να απορροφά τους κραδασμούς, λέει ο Τόνι Ποστ, πρόεδρος εταιρείας που κυκλοφορεί τα παπούτσια FiveFingers (Πέντε δάχτυλα). Με τις χοντρές σόλες, οι δρομείς μεγαλώνουν τον βηματισμό τους καλύπτοντας μεγαλύτερη απόσταση με λιγότερες δρασκελιές. Έτσι, αναγκάζονται να πατούν πρώτα με την πτέρνα και το παπούτσι απορροφά τους κραδασμούς σε κάθε τους βήμα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν κάποιος τρέχει ξυπόλητος, οπότε το σώμα υιοθετεί μικρότερο βηματισμό και το πρώτο σημείο που πατά το έδαφος είναι το εξωτερικό μέρος του μεσαίου τμήματος του ποδιού. Καθώς προχωρεί το πόδι, πατά και το εσωτερικό τμήμα, η καμάρα ακουμπά ολόκληρη στο έδαφος και απορροφά αυτή τους κραδασμούς. Στη συνέχεια, αποκτά πάλι την απόστασή της από το έδαφος, καθώς το πόδι αρχίζει να σηκώνεται. «Η καμάρα λειτουργεί δηλαδή ως ελατήριο».

Μελετώντας απολιθώματα ανθρωποειδών και πρώιμων ανθρώπων, ο Λίμπερμαν κατέληξε στο συμπέρασμα πως το πόδι είναι πολύ καλά προσαρμοσμένο όσον αφορά το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων χωρίς παπούτσια. Υποθέτει μάλιστα πως οι πρόγονοί μας δε χρειάζονταν τόσο την ταχύτητα, όσο την αντοχή για να κυνηγήσουν το θήραμά τους και να επιβιώσουν.

Ο Ριντ Φέρμπερ, διευθυντής της κλινικής που ειδικεύεται στους τραυματισμούς από το τρέξιμο στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι, επισημαίνει ότι στην Κίνα τα ποσοστά οστεοαρθρίτιδας είναι πολύ χαμηλά. Το αποδίδει στις ευρέως διαδεδομένες επίπεδες σαγιονάρες, οι οποίες αναγκάζουν το πόδι να πατά πρώτα με το μεσαίο του τμήμα και όχι με την πτέρνα. Αντίθετα, οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια κινδυνεύουν από οστεοαρθρίτιδα.

Πάντως, οι ειδικοί επισημαίνουν πως αν θέλει κανείς να αρχίσει να τρέχει ξυπόλητος, πρέπει να αρχίσει ειδικές ασκήσεις για να δυναμώσει η πατούσα και να αντέχει την επαφή με το σκληρό έδαφος. Επίσης, είναι σημαντικό να δυναμώσουν ο αστράγαλος και η γάμπα.

Ο δρομέας πρέπει να αρχίσει με λίγα λεπτά τρέξιμο και σιγά σιγά να αυξήσει τον χρόνο. Ο βηματισμός χωρίς παπούτσια είναι εντελώς διαφορετικός, γι΄ αυτό πρέπει να αφήνει το πόδι του να κινείται ελεύθερα χωρίς να προσπαθεί να μιμηθεί την κίνηση που κάνει με τα παπούτσια.


ΤΑ ΝΕΑ
Περισσότερα...

Αρχικελευστής του Π.Ν προσβλήθηκε από την νέα γρίπη

Αρχικελευστής του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετεί στην κανονιοφόρο «Μαχητής» προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης A.

Παρουσίασε πυρετό στις 14 Ιουλίου, ενώ το σκάφος βρισκόταν σε αποστολή στ΄ ανοιχτά της Κύπρου.

Έγινε εισαγωγή σε νοσοκομείο της Λεμεσού όπου νοσηλεύτηκε και, όπως αναφέρθηκε, τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Στο πλήρωμα της κανονιοφόρου παρασχέθηκε αντιικό φάρμακο.


Περισσότερα...

Ερμηνεύοντας την ΕΠΙΘΕΣΗ στα ελληνικά Blogs!

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*
Καθηγητή Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Οι πρόσφατες επιθέσεις στα ελληνικά blogs με απειλές, μηνύσεις και αγωγές άπτονται και της γνωστής πρότασης του κ Σανιδά που πριν να αποσυρθεί από το σεβαστό «παλκοσένικο της Δικαιοσύνης» είχε κάνει την τοποθέτησή του που στόχευε μάλλον σε πιθανές επιχειρήσεις «φίμωσης» των blogs και φρονώ ότι εύλογα δημιουργούν πολλά και ποικίλα ερωτηματικά σχετικά με το αιτιολογικό τους υπόβαθρο.

Σήμερα θα επιχειρήσω μία σύντομη ερμηνεία των “anti-blog” ενεργειών στον ελλαδικό χώρο.

1/ Είναι πασιφανές και αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι τα blogs έχουν τσούξει πολύ, μα πάρα πολύ, στον παραδοσιακό έν
τυπο τύπο κάθε μορφής με ιδιαίτερη έμφαση στις ημερήσιες και κυριακάτικες εφημερίδες οι οποίες την τελευταία δεκαετία έχουν σαφή καθοδική πορεία πωλήσεων την οποία προσπαθούν να αναχαιτίσουν με τις «απίστευτες» προσφορές σε CD, και “δώρα” τα οποία ουσιαστικά ξευτελίζουν σε βαθμό άξιο λύπης την πάλαι ποτέ ευπρέπεια και δύναμη του τύπου τη στιγμή που φαινομενικά τουλάχιστον ανακόπτουν την καθοδική πορεία διάθεσης φύλων…
2/ Είναι αλήθεια που απαιτεί και πολλή συζήτηση σε υψηλό επίπεδο ότι πολλές ελληνικές εφημερίδες έχουν υποστεί μία βαθμιαία αλλά σαφή «μετάλλαξη» στην πολιτικο-ιδεολογική τους ταυτότητα η οποία μπορεί να υπαγορεύεται από οικονομικές-εμπορικές σκοπιμότητες αλλά έχει ως αποτέλεσμα να απογοητεύει τους παραδοσιακούς αναγνώστες οι οποίο αναρωτιούνται γιατί πρέπει να συνεχίσουν να αγοράζουν «την εφημερίδα τους» όταν αυτή έχει κάνει αδιαμφισβήτητες στροφές στην πολιτική της άποψη και ΔΕΝ συνάδει πλέον με τις δικές τους πεποιθήσεις, τις δικές τους αντιλήψεις της καθημερινής πραγματικότητας.

3/ Εκατομμύρια άτομα στις παραγωγικές ηλικίες από τα παιδιά των Λυκείων μέχρι και τους/τις πενηντάρηδες έχουν άμεση και συνεχή πρόσβαση στο internet και μπορούν να «δικτυωθούν» επισκεπτόμενοι πολλά από τα κυρίαρχα blogs χωρίς κανένα οικονομικό κόστος και ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΑ χωρίς να υφίστανται την συναισθηματική φόρτιση που επιφέρει η αγορά της εφημερίδας που αγαπούσαν επί σειρά ετών η οποία όμως εδώ και μερικά χρόνια ΔΕΝ τους εκφράζει καθώς έχει απαξιώσει τις θέσεις της υποκύπτοντας στο δέλεαρ των παροχών διαφημίσεων και είσπραξης των σχετικών κονδυλίων.
4/ Μολονότι η αίσθηση του να κρατά κανείς στο χέρι του «το σώμα» μιας έντυπης εφημερίδας είναι δυνατή ακόμα πιο δυνατή γίνεται η ανάγκη της απελευθέρωσης από τη συνήθεια αγοράς ΜΙΑΣ εφημερίδας που «διαπραγματεύθηκε και άλλαξε» την ιδεολογική της ταυτότητα και η πρόσβαση σε ΔΩΡΕΑΝ πληροφορίες σε χρόνο DT!!!
Επειδή συμβαίνει να είμαι αναγνωρίσιμος και τακτικότατος blogger θα ήθελα να δηλώσω ότι ακόμη και όταν κάποιοι κακόπιστα μου επιτίθενται (σε μερικά blogs που επιτρέπουν ΑΝΩΝΥΜΕΣ αναρτήσεις και συνεπώς διακυβεύουν την αξιοπιστία και αξιοπρέπειά τους καθώς μερικές από αυτές δεν είναι απλά χυδαίες αλλά εμφανέστατα παθολογικές) η εμμονή μου να αναρτώ σε πολλά blogs τις σκέψεις μου και μαζί τους προβληματισμούς μου συνεχίζει και θα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Και εσείς, φίλες και φίλοι, ανώνυμοι bloggers συνεχίστε απτόητοι την παρουσία σας στο διαδίκτυο, ελέγξτε προοδευτικά την αξιοπιστία και μαζί την γραμματική κάποιων αναρτήσεών σας και να είστε βέβαιοι ότι, νομοτελειακά, οι καλύτεροι ανάμεσά σας θα επιβιώσουν και θα
απολαύσουν τους καρπούς των προσπαθειών τους σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Μέσα στους «καρπούς» συγκαταλέγονται, νομοτελειακά, και τα έσοδα από διαφημίσεις προϊόντων και υπηρεσιών και εδώ θα απαιτηθούν από τους bloggers ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ προσοχή, δυνατοί χαρακτήρες, εμμονή στην ελευθερία της έκφρασης και προσεκτικός έλεγχος του δέλεαρ των παχυλών εσόδων από διαφημίσεις που πολύ σύντομα θα αρχίσουν να σας έρχονται από παντού αλλά θα αποτελέσουν και τον κίνδυνο πτώσης και μετάλλαξης των «ελεύθερων blogs» στο γνωστό ρόλο των….καθημερινών και Κυριακάτικων ελληνικών εφημερίδων.

Για μένα τα blogs αποτελούν το μέλλον της επικοινωνίας….
* Ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

''epikairo.gr''
Περισσότερα...

Σύλληψη 15 αλλοδαπών στα Μάλια για κλοπές και φθορές

Τα περιστατικά ανεξέλεγκτης συμπεριφοράς απο τουρίστες στα Μάλια Ηρακλείου συνεχίζονται.
Αστυνομικοί του τμήματος Χερσονήσου προχώρησαν σήμερα μετά απο συντονισμένες ε
νέργειες ,στην σύλληψη δεκαπέντε αλλοδαπών τουριστών,κατηγορούμενοι για κλοπές και φθορές σε ξενοδοχείο των Μαλίων.

Οι ταραξίες διέρρηξαν το ψυγείο αναψυκτικών και προξένησαν καταστροφές σε τραπέζια και καρέκλες ,τα οποία στη συνέχεια πέταξαν στην πισίνα του ξενοδοχείου.
Οι συλληφθέντες αλλοδαποί οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.



Περισσότερα...

Η ειδησεογραφία των BLOGS στις 18:00 LIVE

Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ BLOGS ΜΟΝΟ ΣΤΟ IRAKLIO WEB RADIO ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 18:00
Iraklio web radio......Η φωνή των blogs

Συντονιστείτε όλοι σήμερα στις 18:00 στο Iraklio Web Radio...
Θα ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα των Blogs, συνοδευόμενα με τα αγαπημένα μας τραγούδια...

ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ !!!!
http://irakliowebradio2.blogspot.com


Περισσότερα...

Επέζησε τρώγοντας άγρια μούρα και ρόκα !

Έζησε 12 μέρες τρώγοντας άγρια μούρα και άγρια χόρτα (ρόκα) ένας 19χρονος Βρετανός τουρίστας, που είχε χαθεί σε δασώδη περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας και όλοι τον θεωρούσαν νεκρό.
Ο Τζέιμι Νιλ βρέθηκε από εκδρομείς στα Γαλάζια Όρη, σε απόσταση 100 χιλιομέτρων δυτικά του Σίδνεϊ, εξαντλημένος και αφυδατωμένος, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης Κατούμπα.
Ο πατέρας του Ρίτσαρντ Κας, είχε απελπιστεί και πίστευε πως ο γιος του ήταν νεκρός. Μάλιστα βρισκόταν στο αεροδρόμιο και ετοιμαζόταν να επιβιβασθεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στη Βρετανία, όταν έμαθε τα καλά νέα από την αστυνομία.
Η μάνα του πάντα πίστευε ότι θα βρεθεί ζωντανός. Στην ανεύρεση του Νιλ συμμετείχαν πάνω από 400 εθελοντές χωρίς επιτυχία.

Τώρα ο Νιλ, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να εισπράξει έως και ένα εκατομμύριο δολάρια "για να πει την ιστορία του σε μέσα ενημέρωσης και να γράψει βιβλίο". Κάποιοι λένε πως η "εξαφάνιση" μπορεί να ήταν και "σκηνοθετημένη". Ο πατέρας του τα διαψεύδει με οργή όλα αυτά και λέει πως το γεγονός ότι βρέθηκε ο γιος του ζωντανός αξίζει "πολλά περισσότερα εκατομμύρια δολάρια".
Περισσότερα...

Πέθανε ο γηραιότερος βετεράνος του Α΄Παγκοσμίου 113 ετών

Ο γηραιότερος βετεράνος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο βρετανός Χένρι Αλινγκαμ, πέθανε σήμερα σε ηλικία 113 ετών, ανακοίνωσε ο οίκος ευγηρίας που τον φιλοξενούσε.

"Ολος ο κόσμος στο Σεντ Ντάνσταν είναι περίλυπος για τον θάνατο του Χένρι και εκφράζουμε τη λύπη μας στην οικογένειά του", δήλωσε ο Ρόμπερτ Λίντερ, διευθυντής του Σεντ Ντάνσταν, του οίκου ευγηρίας που φιλοξενεί τους βετεράνους στο Οβινγκντιμ, κοντά στο Μπράιτον.
Ο Χένρι Αλινγκαμ είχε γιορτάσει στις 6 Ιουνίου
τα 113 χρόνια του. Λίγες ημέρες αργότερα πήρε τη θέση του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο στο βιβλίο Γκίνες, μετά τον θάνατο του Ιάπωνα Τομότζι Τανάμπε.
Εθεωρείτο από το βρετανικό υπουργείο Αμυνας ο τελευταίος επιζών της ναυμαχίας της Γιουτλάνδης και ο τελευταίος επιζών από τα ιδρυτικά μέλη της Royal Air Force, που δημιουργήθηκε το 1918.

Τον περασμένο Νοέμβριο έλαβε μέρος για τελευταία φορά στους εορτασμούς της 90ής επετείου του τερματισμού του πολέμου 14-18 στο Λονδίνο.

Περισσότερα...

Mπλόκο στις μονιμοποιήσεις χιλιάδων εργαζομένων.

Κλείνει ο δρόμος για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων μέσω των δικαστηρίων, σύμφωνα με αρεοπαγιτική εισήγηση - σοκ προς την Oλομέλεια του Aρείου Πάγου που βάζει «ταφόπλακα» στις ελπίδες δικαίωσης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων. Oι νομικοί σύμβουλοι της ΓΣEE αντέδρασαν έντονα καταγγέλλοντας μεθόδευση δικαστικού πραξικοπήματος, αφήνοντας αιχμές κατά πολλών δικαστικών ενεργειών σε βάρος των συμβασιούχων, γιατί ταυτίζονται με τις κυβερνητικές θέσεις.
H δικαστική εισήγηση επιχειρεί ουσιαστικά να κάνει μια στροφή 180 μοιρών για να ανατρέψει την πρόσφατη (προ 7 μηνών) προστατευτική για τους συμβασιούχους νομολογία της Oλομέλειας AΠ (18/06), αλλοιώνοντας το περιεχόμενό της, αφού είναι προφανές ότι είχε ενοχλήσει την κυβέρνηση, η οποία δεν ήθελε να συνεχίζονται οι μονιμοποιήσεις μέσω δικαστηρίων.

Φρένο στη νομολογία
Σε πλήρη ταύτιση με τις κυβερνητικές θέσεις, όπως διατυπώθηκαν τον περασμένο Aύγουστο σε εγκύκλιο του υπουργείου Eσωτερικών και σε σχετικά υπομνήματα του Δημοσίου προς δικαστήρια, η εισήγηση έρχεται τώρα να αναγνωρίσει ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001 δεν είναι πλέον δυνατό να γίνει καμία μετατροπή σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Kαι δέχεται πως οι μοναδικές μετατροπές και μονιμοποιήσεις που έγιναν νόμιμα είναι αυτές που πραγματοποιήθηκαν μέσω του διατάγματος Παυλόπουλου (ΠΔ 164/04) και πέρα από αυτές δεν είναι συνταγματικά ανεκτή και επιτρεπτή καμία άλλη μονιμοποίηση.

Eτσι η Δικαιοσύνη προσπαθεί να αποτινάξει τη νομολογία της, με την οποία είχαν γίνει δεκτές χιλιάδες αγωγές εργαζομένων και την οποία είχε υιοθετήσει πρόσφατα και η Oλομέλεια AΠ.

H νομολογία αυτή δεχόταν επί χρόνια ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος δεν επιτρέπονται μονιμοποιήσεις μέσα από την ψήφιση ενός νόμου, αλλά αντίθετα επιτρέπονται μέσω δικαστικών αποφάσεων (γιατί δεν αποτελούν απαγορευμένη μετατροπή, αλλά απλή αναγνώριση δικαιώματος). Kι αυτό διότι τα δικαστήρια είναι ελεύθερα να αποφασίζουν ποια είναι η πραγματική εργασιακή σχέση, χωρίς να δεσμεύονται από το πώς τη «βαφτίζει» ο νόμος ή ο εργοδότης.

Αδιέξοδο
Tώρα η δικαστική εισήγηση προσπαθεί να «κλείσει» και τη μοναδική στρόφιγγα δικαίωσης που είχε απομείνει για τους συμβασιούχους, δηλαδή τα δικαστήρια, όπου κέρδιζαν σωρηδόν τις αγωγές και τα ασφαλιστικά μέτρα αφού διαπιστωνόταν ότι με καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους έχουν συνάψει συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για συμβάσεις αορίστου χρόνου, γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

H εισήγηση θυμάται ξαφνικά τα εμπόδια του Συντάγματος, του N. 2190/94 και του ΠΔ 164/04, παρότι δεν είχαν σταθεί εμπόδιο στην κρίση της Oλομέλειας AΠ πριν από λίγους μήνες, και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν πια να μονιμοποιούνται ούτε εκείνοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ξεπερνώντας το γεγονός ότι κάποιοι από τους συμβασιούχους του EΛΓA εργάζονται με συμβάσεις πολύ πριν από τη συνταγματική αναθεώρηση του 2001 (από το 1991, το 1995, 1996 κ.λπ.).

Aν γίνουν δεκτές οι θέσεις του αρεοπαγίτη Δ. Kανελλόπουλου από την Oλομέλεια AΠ, τότε θα σταματήσουν οριστικά όλες οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων, αφού δεν θα επιτρέπονται πλέον ούτε από τα δικαστήρια, με ανατροπή κάθε προστατευτικής για τους εργαζομένους νομολογίας.

TO ΣKEΠTIKO
Aνατρέπει απόφαση του Aρείου Πάγου

Για να ξεπεράσει τις αντίθετες απόψεις (υπέρ των συμβασιούχων) στην απόφαση 18/06 της Oλομέλειας AΠ, ο Δ. Kανελλόπουλος (που ως εισηγητής στην υπόθεση των πανωτοκίων είχε υποστηρίξει ότι είναι συνταγματικά και εξυπηρετούν λόγους δημοσίου συμφέροντος που σχετίζονται με την εθνική οικονομία!) σημειώνει για τη σημαντική αρεοπαγιτική απόφαση (40 μελών του AΠ) ότι «δεν μπορεί να αποτελέσει ασφαλές νομολογιακό έρεισμα, αφού η ερμηνεία που έδωσε στο άρθρο 103 του Συντάγματος δεν στηρίζει το διατακτικό της»!

Kι όμως, η απόφαση 18/06 αφιερώνει μία σελίδα στην ερμηνεία του Συντάγματος και στην εξήγηση γιατί οι μονιμοποιήσεις συμβασιούχων μέσω δικαστηρίων είναι επιτρεπτές κατά το Σύνταγμα, παρά τις απαγορευτικές του διατάξεις (που αφορούν μόνο νόμους και όχι δικαστικές αποφάσεις).

Παράλληλα, η εισήγηση δέχεται ότι μετά την αναθεώρηση του Συντάγματος και το ΠΔ Παυλόπουλου δεν μπορεί πλέον να εφαρμοστεί ο N. 2112/20 που είχε κριθεί από την Oλομέλεια AΠ ως «ισοδύναμο νομοθετικό μέτρο» με την κοινοτική οδηγία (1999/70/EK) υπέρ των συμβασιούχων, χαρακτηρίζοντάς τον πιο προστατευτικό και από την οδηγία (γιατί του αρκεί η σύναψη και μίας μόνο σύμβασης που να υποκρύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες, χωρίς να χρειάζονται διαδοχικές συμβάσεις).

Στην εισήγηση, η ευθύνη για την αλλαγή γραμμής κατά των συμβασιούχων επιρρίπτεται στο αναθεωρημένο Σύνταγμα του 2001 και στις απαγορεύσεις του, καθώς και στο ΠΔ 164/04 και τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Yποστηρίζεται δε ότι με την απόφαση του Πρωτοδικείου που έκρινε ότι οι γεωπόνοι του EΛΓA έχουν στην πραγματικότητα συμβάσεις αορίστου χρόνου, ακυρώνοντας τις απολύσεις τους, παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που απαγορεύουν τις μονιμοποιήσεις και καθιερώνουν την ισότητα, γιατί έτσι επιστρέφοντας στις εργασίες τους στερούν από άλλους το δικαίωμα να καταλάβουν τις θέσεις τους με νόμιμες διαδικασίες.

ΣYNHΓOPOI ΣYMBAΣIOYXΩN
«Πυρά» κατά του προέδρου και του εισαγγελέα Aρείου Πάγου

Eντονα απέκρουσαν τις προδιαγραφόμενες εξελίξεις οι συνήγοροι των συμβασιούχων X. Nικολουτσόπουλος (νομικός σύμβουλος της ΓΣEE) και Φ. Δερμιτζάκη, στρέφοντας τα πυρά τους κατά του προέδρου και του εισαγγελέα AΠ P. Kεδίκογλου και Γ. Σανιδά, γιατί ξαναφέρνουν το θέμα στην πλήρη Oλομέλεια AΠ, παρότι είχαν δοθεί πρόσφατα από την Oλομέλεια λύσεις υπέρ των συμβασιούχων.

Tο γεγονός αυτό χαρακτηρίζουν αξιοπερίεργο και προκλητικό κάνοντας λόγο για κρούσμα παθογένειας της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης», θυμίζοντας ότι η κυβέρνηση ενοχλήθηκε από την περσινή απόφαση του AΠ (είχε υποστηρίξει ενώπιόν του τα αντίθετα από όσα έγιναν δεκτά). Eπίσης, θυμίζουν ως πρώτο κρούσμα αυτής της παθογένειας την περιβόητη εγκύκλιο του P. Kεδίκογλου, που καταδίκασε ο νομικός κόσμος ως ευθεία παρέμβαση στο δικαστικό έργο (καθώς ζητούσε περιορισμό των ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών δικαστικών διαταγών υπέρ των συμβασιούχων).

Στην ανακοίνωσή τους καυτηριάζουν και την κρίση του Eλεγκτικού Συνεδρίου (με ψήφους 17-11) κατά των συμβασιούχων, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά «στο χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» της απόφασης 18/06 της Oλομέλειας AΠ, που δεν συνάδει με τις κυβερνητικές επιλογές, για να αποκλειστεί κάθε προστασία των συμβασιούχων που δεν τακτοποιήθηκαν με το διάταγμα 164/04.

''΄ΈΘΝΟΣ''
Περισσότερα...

Ανθρώπινο ντόμινο .Ενυπωσιακό !!



Περισσότερα...

Εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Ηρακλείου

Σοβαρή ταλαιπωρία υπέστησαν χθες όσοι ήθελαν να ταξιδέψουν για Τήνο - Μύκονο - Σαντορίνη, με το Sea Runner, καθώς λόγω βλάβης δεν θα γίνει κανένα δρομολόγιο για το Σαββατοκύριακο.
«Ενώ γνώριζαν για το πρόβλημα, δεν ειδοποίησαν κανένα», διαμαρτύρονται οι πελάτες της εταιρίας, οι οποίοι παρέμειναν εγκλωβισμένοι στο λιμάνι του Ηρακλείου.
«Εμείς έπρεπε αυτή τη στιγμή να είμαστε εν πλω, καθώς έχουμε πάρει την άδειά μας και χάνουμε μέρες.
Αντί αυτού μας κοροϊδεύουν από το πρωί, καθώς μας λένε ότι θα φύγουμε με αεροπλάνο και δεν μας έχει ειδοποιήσει κανείς», διαμαρτύρονται οι άνθρωποι που ήθελαν να ταξιδέψουν κάνοντας την κατάσταση έκρυθμη στο λιμάνι του Ηρακλείου.
«Έχουμε πληρώσει τα ξενοδοχεία μας ήδη και κινδυνεύουμε να χάσουμε τα λεφτά μας αυτή τη στιγμή. Θα περιμέναμε περισσότερη ευαισθησία από την εταιρία».

Η εταιρία εξέδωσε μια ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ζητούσε συγγνώμη από τους πελάτες, αλλά λόγω βλάβης το πλοίο δεν μπορούσε να πραγματοποιήσει τα δρομολόγιά της.


''Εφημερίδα τόλμη''
Περισσότερα...

821χρονος ταξίδεψε με ...100 διαφορετικά μέσα μεταφοράς !

Βρετανός στα 82 του γιόρτασε, με παρέα, την επίτευξη του στόχου που είχε θέσει: μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος να ταξιδέψει χρησιμοποιώντας...100 διαφορετικά μέσα μεταφοράς.

Πρόκειται για τον κύριο Εντουϊν Σάκλετον, συνταξιούχο του τομέα της αεροναυπηγικής, με τόπο κατοικίας το Μπρίστολ στη νοτιοδυτική Αγγλία.

Την πρώτη Ιανουαρίου, φέτος, ο "περίπλους" του κυρίου Σάκλετον ξεκίνησε με ένα όχημα ιδιωτικής χρήσης.

Επτά μήνες αργότερα, ο Βρετανός που σημειωτέον "πολέμησε" και βγήκε νικητής από "μάχη" που έδωσε με τον καρκίνο στο έντερο, χρησιμοποίησε το 100ο μέσο μεταφοράς ...ένα μεγάλων διαστάσεων αερόστατο --τού απονεμήθηκε και το σχετικό πτυχίο.

Στο μεταξύ, μετακινήθηκε με ένα βαγονέτο, με ένα πυροσβεστικό όχημα, μία "σκουπιδιάρα" του Δήμου, ένα βαγόνι τελεφερίκ, μία άμαξα, ένα περιπολικό της αστυνομίας και διάφορα άλλα...

"Χρησιμοποίησα ακόμα και σκάφος τύπου καταμαράν, πολύ ικανό να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας στους επιβαίνοντες σαυτό", αφηγήθηκε στα βρετανικά ΜΜΕ ο 82χρονος.
Περισσότερα...

Σωσίβιο οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μέσω προσφορών

Με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής μέσω όμως σημαντικών προσφορών, προσπαθούν οι ξενοδοχειακές μονάδες να αντιμετωπίσουν την φετινή τουριστική κρίση.
Οι εκτιμήσεις ότι η κατάσταση τουλάχιστον για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο θα ήταν διαφοροποιημένη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες διαψεύδονται αφού η μείωση των κρατήσεων εξακολουθεί να είναι της τάξης του 20% και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα περισσότερο σχετικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κάτι που δεν φαίνεται να αλλάζει ούτε το επόμενο διάστημα.

Οι μεγαλύτερες παραδοσιακές αγορές, αυτές της Κεντρικής Ευρώπης όπως Αγγλία-Γερμανία, που έδιναν στην Κρήτη την διαφορά σε σχέση με άλλους τουριστικούς προορισμούς, εμφανίζουν απροθυμία την φετινή περίοδο.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ολοκληρωμένη εικόνα από τους ξενοδόχους του Ρεθύμνου δεν υπάρχει ούτε για το υπόλοιπο του Ιουλίου ούτε για τον Αύγουστο αφού τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι «δέσμια» των τουριστικών πρακτορείων, δεν έχουν στοιχεία κρατήσεων όπως στο παρελθόν καθώς αυτές διαμορφώνονται πλέον ανά εβδομάδα και είναι αποτέλεσμα της συμφωνίας που γίνεται μεταξύ ξενοδοχείου-πράκτορα μέσω πακέτων προσφορών με σημαντικές εκπτώσεις.

Εναλλακτική λύση δεν υπάρχει και όσο και αν προσπαθούν να αντισταθούν τα ξενοδοχεία στις πιέσεις για προσφορές, αναγκάζονται τελικά να υποκύπτουν προκειμένου να κρατηθούν «ζωντανά» και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, όπως επεσήμανε στα «Ρ.Ν.» το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου ξενοδόχων Μανώλης Τσακαλάκης. Πάντως, ικανός αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων φαίνεται να εργάζεται με μειωμένο ωράριο.

Έτσι, στο 20%της μείωσης των κρατήσεων αν προστεθεί και ένα ποσοστό έκπτωσης 20% στην καλύτερη περίπτωση (η έκπτωση είναι πολύ μεγαλύτερη πολλές φορές), γίνεται αντιληπτή η συνολική μείωση του τουριστικού εισοδήματος για τον νομό την φετινή χρονιά.

Μικρές είναι οι προσδοκίες για αναστροφή του κλίματος από τον εσωτερικό τουρισμό, καθώς λίγοι μέχρι στιγμήν είναι οι Έλληνες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν προχωρήσει σε κρατήσεις.

Η κατάσταση δεν διαφοροποιείται πολύ μεταξύ μεγάλων και μικρών ξενοδοχείων, πλήττονται εξ ίσου από την φετινή κρίση με μικρές αποκλίσεις.

Η πολιτεία ελάχιστα φαίνεται να βοήθησε ώστε να αναστραφεί ένα κομμάτι τουλάχιστον του αρνητικού κλίματος. «Η υφιστάμενη κατάσταση διαφαινόταν και είχε προβλεφθεί προ πολλών μηνών λόγω της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης. Τα μέτρα που εξήγγειλε στα τέλη του χειμώνα η κυβέρνηση εφαρμόστηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, όσα εφαρμόστηκαν, και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής ξεκίνησε μόλις τον Μάιο» τόνισε ο κ. Τσακαλάκης.

Το πρόβλημα όπως είναι αυτονόητο, δεν αφορά μόνο τις ξενοδοχειακές μονάδες, μικρές ή μεγάλες, αλλά μεταφέρεται και σε όλες τις επιχειρήσεις του νομού που βλέπουν τους τζίρους τους να εμφανίζουν επίσης σημαντική πτώση σε σχέση με παρελθούσες τουριστικές περιόδους.

''Ρεθυμνιώτικα νέα''

Περισσότερα...

Αρχίζει σήμερα το 41ο συνέδριο της Παγκρητικής Αμερικής στο Ηράκλειο παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ξεκινάει σήμερα στη 1 το μεσημέρι στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου στο Ηράκλειο το 41ο συνέδριο της Παγκρητικής Αμερικής ,παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Την
έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Στις 7.30 το βράδυ θα γίνει η βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Παγκρητική Αμερικής με το βραβείο «Βενιζέλος» και στις 8.30 θα παρατεθεί δείπνο στο λιμάνι του Ηρακλείου από την Περιφέρεια Κρήτης προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας ''Θα έχουμε , ένα γεμάτο διήμερο, με πολύ κόσμο , με εκλεκτούς φίλους από την Παγκρητική Αμερικής και βέβαια με την μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κα Μπακογιάννη.

Θα γίνει η πανηγυρική έναρξη στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου και θα συνεχιστεί εν πλω το συνέδριο τις επόμενες μέρες. Οφείλω δε να σας πω ότι στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ν. Υόρκης θα φιλοξενήσουμε δύο ομάδες δημοσιογράφων 9 και 6 ατόμων στο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του Ιουλίου και θα επισκεφτούν όλη την Κρήτη με διάφορες θεματικές ενότητες και πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι αντάξια της φιλοξενίας που θα τύχουν.''

Περισσότερα...

''Εισβολή'' Βρετανών πεζοναυτών στα Μάλια...

Εκατοντάδες Βρετανοί πεζοναύτες έφθασαν με κρουαζιερόπλοιο τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Ηρακλείου,πραγματοποιώντας τις καλοκαιρινές τους διακοπές .Ωστόσο αυτό που πονοκεφαλιάζει την ελληνική αστυνομία είναι το γεγονός ότι οι Βρετανοί έχουν κατακλύσει τα Μάλια ,με σκοπό τι άλλο,την διασκέδαση των.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρότατα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στα Μάλια έφθασε χθες ο εισαγγελέας Ηρακλείου,συνοδευόμενος απο τον διοικητή του τμήματος Χερσονήσου ,οι οποίοι επόπτευαν την εφαρμογή των μέτρων .
Όλα αυτά γίνονται και με την συνεργασία των Βρετανών αξιωματικών,οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τυχόν παρεκτροπές των στρατιωτών.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της παρουσίας του εισαγγελέα στα Μάλια ,συνελήφθη ένας νεαρός Βρετανός που χόρευε γυμνός στη μέση του δρόμου.


Περισσότερα...

Κλειστές τη Δευτέρα οι Υπηρεσίες του Νομαρχιακού Μεγάρου Χανίων

Για λόγους ασφάλειας των εργαζομένων, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου οι Υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων, που στεγάζονται στο Νομαρχιακό Μέγαρο,

θα παραμείνουν κλειστές, λόγω μετάθεσης κατά μ
ια ημέρα της αποθήκευσης και απομάκρυνσης του αμιάντου από τον περιβάλλοντα χώρο των Δικαστηρίων.


Περισσότερα...

4ο διεθνές συμπόσιο γλυπτικής στο Ηράκλειο

Το 4ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής συνδιοργανώνει και φέτος η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου μέσω του Νομαρχιακού Οργανισμού Πολιτισμού και Επιμόρφωσης Ηρακλείου, με το Δήμο Παλιανής. Το Συμπόσιο αποτελεί πλέον θεσμό για το Νομό .

Το Συμπόσιο με τίτλο «Οίνος: Μύθος και πραγματικότητα» θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009 στο Δημοτικό χώρο που βρίσκεται στην είσοδο του Δημοτικού Διαμερίσματος Βενεράτου.
Συγκεκριμένα, στα πλαίσια του Συμποσίου έξι καλλιτέχνες από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Καραϊβική θα σμιλεύσουν τα έργα τους πάνω στην πέτρα- βασικό συστατικό στοιχείο της περιοχής- εμπνευσμένοι από το θέμα του Συμποσίου, το κρασί.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους καλλιτέχνες και να γνωρίσουν από κοντά την τέχνη της γλυπτικής καθώς στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση με έργα που κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του 3ου Διεθνές Συμποσίου Γλυπτικής που πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Περισσότερα...

Ο ΠΟΥ σταματά την καταμέτρηση των κρουσμάτων της γρίπης Α

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι σταματά την καταμέτρηση των κρουσμάτων της νέας γρίπης, καθώς ο ιός εξαπλώνεται με πρωτοφανή ταχύτητα.
Ζητά επίσης από τις κυβερνήσεις να επαγρυπνούν για ενδείξεις παθογόνου μετάλλαξης, όπως αύξηση των βαρέων περιστατικών ή των θανάτων ή μαζικές απουσίες σε σχολεία και εργασιακούς χώρους.

Μέχρι την τελευταία καταμέτρηση τα κρούσματα ανέρχονταν σε 95.000 και οι θάνατοι σε 429.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός προειδοποιεί ότι το εμβόλιο ίσως να μη διανεμηθεί ευρέως έως τα τέλη του έτους, καθώς πρώτα θα πρέπει να έχει αποδειχθεί η ασφάλειά του.
Περισσότερα...

Ο Τύπος της Κρήτης σήμερα




Περισσότερα...

Ο καιρός σήμερα 18 / 7





Περισσότερα...

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Πήγε για ψωμί στο φούρνο της γειτονιάς του και βρέθηκε ...400 χλμ. μακριά !

Απίστευτη αφηρημάδα απο έναν Βέλγο συνταξιούχο !
Ο άνθρωπος πήγε με το αυτοκίνητο του να αγοράσει ψωμί στον κοντινότερο φούρνο της γειτονιάς του, και κα
τάφερε τελικά να φτάσει στη Βαυαρία!
Σύμφωνα με την αστυνομία που πήγε και τον μάζεψε, ο συνταξιούχος πήρε λάθος στροφή και οδηγούσε στο οδικό δίκτυο Βελγίου – Γερμανίας επί ώρες, περίπου 400 χιλιόμετρα μακρύτερα από τον προορισμό του.

Τελικά… έμεινε από βενζίνη σε μια μικρή πόλη ονόματι Βάλντασχαφ. Κάποιοι οδηγοί εντόπισαν τον συνταξιούχο να περιπλανιέται με τις παντόφλες και ειδοποίησε την αστυνομία.

Εκείνοι απομάκρυναν το αυτοκίνητό του και τον μετέφεραν στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου αργότερα ήρθαν και τον πήραν οι συγγενείς του.

Η κόρη του δήλωσε στην αστυνομία ότι ο πατέρας της συχνά χάνεται όταν οδηγεί, αλλά ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε φτάσει τόσο μακριά όσο η Γερμανία.

Περισσότερα...

«Ζωντανεύει» το δεινοθήριο που έζησε πριν από εκατ. χρόνια στην Κρήτη

Το δεινοθήριο, το μεγαλύτερο θηλαστικό που έζησε στην Κρήτη, «ζωντανεύει» και πάλι στη Μεγαλόνησο. Πολύ σύντομα οι επισκέπτες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στο Ηράκλειο, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά το γιγαντιαίο θηλαστικό που κυριάρχησε εκατομμύρια χρόνια πριν στην Ανατολική Κρήτη.

Τα οστά του εντοπίστη
καν πριν από μερικά χρόνια στη διάρκεια ανασκαφών στην περιοχή «Γκέλα» της Αγίας Φωτιάς, στη Σητεία. Πρόκειται για το εντυπωσιακότερο ίσως έκθεμα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, αν ληφθεί υπόψη ότι στην τελική της μορφή η αναπαράσταση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα φθάσει τα πέντε μέτρα ύψος και επτά μέτρα μήκος.
Επικεφαλής του εγχειρήματος είναι ο Ολλανδός Aart Wallen, που αναμένεται να καταπλήξει με το θεαματικό αποτέλεσμα που θα καταφέρει, αφού ζητούμενο δεν είναι μόνο το μέγεθος, αλλά και να αποδοθούν με φυσικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του θηλαστικού.
Ο σκελετός Σύμφωνα με τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, στη διάρκεια των ανασκαφών εντοπίστηκε ο σκελετός του τεράστιου θηλαστικού από τη μέση μέχρι την ουρά και θραύσματα του κρανίου.
Είναι εντυπωσιακό ότι το μήκος του χαυλιόδοντα του δεινοθήριου της Κρήτης έχει μήκος 1,50 μ. Μέχρι και την ανακάλυψή του, ο μεγαλύτερος χαυλιόδοντας που είχε εντοπιστεί στην Ευρώπη ήταν 1,20 μ.

Η κατασκευή του δεινοθήριου έχει ξεκινήσει στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου, με τη σύνθεση των επιμέρους τμημάτων του μοντέλου και την καλλιτεχνική του μεταμόρφωση σε ένα «πραγματικό» ζώο. Οπως αναφέρεται, το τεχνητό δέρμα που θα τοποθετηθεί στο ομοίωμα θα έχει καφέ χρώμα και ραβδώσεις.
Ο χώρος που θα τοποθετηθεί το δεινοθήριο θα αναπαριστά την περιοχή των ανασκαφών, ενώ περιμετρικά θα τοποθετηθούν τα πραγματικά οστά του θηλαστικού, που διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι το δεινοθήριο έφθασε στην Κρήτη πιθανότατα από τη Μικρά Ασία, είτε διασχίζοντας λωρίδες ξηράς που υπήρχαν τότε στη θάλασσα είτε ακόμη και κολυμπώντας.



Εφημερίδα Εθνος.

Περισσότερα...

Αλλάζει σελίδα την Δευτέρα ο ΟΦΗ . Βατσινάς-Κουράκης: ''Συμφωνήσαμε σε όλα''

Μέχρι την Δευτέρα πήρε αναβολή η οριστική μεταβίβαση των μετοχών του ΟΦΗ και η αλλαγή σελίδας στην ομάδα του Ηρακλείου. Ο Φανούρης Βατσινάς απάντησε με επιστολή στην πρόταση που του έχει γίνει κάνοντας λόγο για "έλαχιστα σημεία που δεν θα σταθούν εμπόδιο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας μας".

Παράλληλα ο Φανούρης Βατσινάς τονίζει στην ανακοίνωση του ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα γίνει συνάντηση με ειδικούς συνεργάτες που θα οριστικοποιήσουν την συμφωνία των δύο πλευρών.
Κουράκης: "Αρχίζει μια νέα εποχή"
Ο Γιάννης Κουράκης βρέθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας λίγο μετά τις 21.30 και μιλώντας στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έκανε λόγο για "έναρξη μιας νέας εποχής.

Με διαβεβαίωσε ότι θα μεταβιβάσει τις μετοχές και πως θα τηρήσει την συμφωνία. Αρχίζει μια νέα εποχή για τον ΟΦΗ και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ήδη την Δευτέρα θα πρέπει να προχωρήσουμε στην καταβολή ενός σημαντικού ποσού για να πάρει η ομάδα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα".

Βατσινάς: "Συμφωνήσαμε"
Λίγο πριν πάρει τον λόγο ο Γιάννης Κουράκης, ο Φανούρης Βατσινάς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Δήμαρχο Ηρακλείου κάνοντας γνωστή την απόφαση του να προχωρήσει στην πώληση των μετοχών στην ομάδα των πολιτών που εκπροσωπεί ο Γιάννης Κουράκης. Ο Φανούρης Βατσινάς τόνισε χαρακτηριστικά πως "υπάρχει συμφωνία. Έχουμε τελειώσει και απομένουν οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μας. Έχουμε συμφωνήσει προφορικά και απομένουν οι υπογραφές".

Ο Φανούρης Βατσινάς απάντησε στην πρόταση που του έγινε με μια επιστολή όπου δεν δίνει την οριστική απόφαση του.

Αναλυτικά η επιστολή του Φανούρη Βατσινά:

"Κύριε Δήμαρχε Σας ευχαριστώ για την πρόταση σας και το ειλικρινές ενδιαφέρον σας για την αγοτά της πλειοψηφίας των μετοχών της ΠΑΕ-ΟΦΗ από πολίτες της Κρήτης που επιθυμούν να συμβάλουν στη δημιουργία ενός πολυμετοχικού σχήματος. Η πρόταση σας όπως είναι διατυπωμένη κινείται πολύ κοντά και στις δικές μας απόψεις.

Ετσι είμαστε βέβαιοι ότι τα ελάχιστα σημεία που πρέπει να διευκρινιστούν μέσα στο Σαββατοκύριακο με την συνδρομή των ειδικών συνεργατών μας (λογιστών και νομικών) δεν θα σταθούν εμπόδιο στην οριστικοποίηση της συμφωνίας μας.

Αλλωστε όπως σας τόνισα κατά την διάρκεια της σημερινής μας συνάντησης τόσο εγώ όσο και ο αδελφός μου είμαστε αποφασισμένοι να μεταβιβάσουμε τις μετοχές μας στην ομάδα των πολιτών που εκπροσωπείται. Με την βεβαιότητα ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την επιλογή όλων μας.
Ηράκλειο 17-7-2009
ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΒΑΤΣΙΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕ-ΟΦΗ"

Λίγο μετά τις 8.30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Φανούρη Βατσινά, του Γιάννη Κουράκη αλλά και του Νίκου Μαχλά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Ευρυπίδη Κουκιαδάκη.

Λίγο μετά αναχώρησε ο Γιάννης Κουράκης για την πλατεία Ελευθερίας όπου και αναμένεται να ενημερώσει τους φιλάθλους του ΟΦΗ για τις οριστικές εξελίξεις.

"Ασπρόμαυρο ποτάμι" στο κέντρο του Ηρακλείου
Την ίδια ώρα στην Πλατεία Ελευθερίεας ο κόσμος του ΟΦΗ έχει δώσει βροντερό παρόν περιμένοντας τα ευχάριστα νέα. Οικογένειες με τα παιδιά τους έχει μετατρέψει το κέντρο του Ηρακλείου σε "Γεντί Κουλέ" αναμένοντας την θετική απάντηση του Φανούρη Βατσινά που θα σημάνει την αλλαγή σελίδας στην Κρητική ομάδα.

''athleticradio.gr''
Περισσότερα...

Σύσκεψη του Δ.Σ. των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων για την νέα γρίπη ζητά η Νομάρχης Ηρακλείου

Την άμεση σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας, για το θέμα της νέας γρίπης Α – Η1Ν1, ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη της Ε.Ν.Α.Ε. η Νομάρχης Ηρακλείου Βαγγελιώ Σχοιναράκη .

Στην επιστολή της η κ. Σχοιναράκη επισημαίνει:
''Με αγωνία παρακολουθούμε καθημερινά, χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, τις συνεχείς εξελίξεις γύρω από το θέμα της γρίπης Α - Η1Ν1. Ο μηχανισμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι συνεχώς αυξανόμενος, ενώ επιτείνεται η ανησυχία των πολιτών της χώρας μας.
Ιδιαίτερα ο Νομός Ηρακλείου, αλλά και ολόκληρη η Κρήτη, αποτελεί περιοχή υψηλού κινδύνου, λόγω του έντονου τουριστικού ρεύματος που δέχεται κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Με δεδομένα τα παραπάνω διαπιστώνουμε την έλλειψη οργανωμένου σχεδιασμού με συγκεκριμένες κατευθύνσεις από την κεντρική εξουσία, καθώς και την έλλειψη ενημέρωσης σε όλα τα επίπεδα. Μέχρι τώρα το θέμα αντιμετωπίζεται μόνο μέσω δηλώσεων κεντρικών παραγόντων με παρουσίες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που επιτείνουν την αγωνία των πολιτών.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων κατά τη νέα σχολική περίοδο και της θωράκισής τους με μέτρα για την προστασία των μαθητών από τη νέα γρίπη. Το Υπουργείο Υγείας δηλώνει ότι την ευθύνη έχει το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια στιγμή ο Υπουργός Παιδείας μεταθέτει με δηλώσεις του το πρόβλημα των σχολικών μονάδων σε σχέση με το θέμα της νέας γρίπης στις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας να το αντιμετωπίσουν.



Αγαπητοί συνάδελφοι.

Οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις έχουν αποδείξει επανειλημμένα ότι αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα όλα τα θέματα και το ίδιο θα πράξουν και τώρα αν τους ζητηθεί. Είναι, ωστόσο, γνωστά τα προβλήματα των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, ειδικά στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ανεπαρκές θεσμικό πλαίσιο, χωρίς πόρους και με δεδομένη την υποστελέχωση των υπηρεσιών μας. Για παράδειγμα με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε σε εμβολιασμό στο Νομό μας όταν εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει σχολίατρος και όλη η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας διαθέτει ένα μόνο γιατρό;

Θεωρώ ότι για μία ακόμη φορά η κυβέρνηση ακολουθεί τη γνωστή τακτική της να μετατοπίζει τις ευθύνες, όταν αδυνατεί να χαράξει ενιαίο, προγραμματισμένο και σοβαρό σχεδιασμό. Είναι γνωστό το παράδειγμα της συντήρησης του οδικού δικτύου, όπου ενώ μας έδωσαν την αρμοδιότητα, ωστόσο δε μας έδωσαν και τους αντίστοιχους πόρους. Κάτι ανάλογο πιστεύω ότι επιχειρείται και τώρα να γίνει με το σοβαρό θέμα του ιού της νέας γρίπης και να μεταφερθούν οι ευθύνες στην Αυτοδιοίκηση από την κεντρική εξουσία.

Λόγω της σοβαρότητας του ζητήματος πιστεύω ότι πρέπει να απασχολήσει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ν.Α.Ε. το παραπάνω θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες ''.
Περισσότερα...