Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Ήπια συμπτώματα της γρίπης Α σε Έλληνες μαθητές

Στην Ελλάδα επιστρέφουν τις επόμενες μέρες οι μαθητές που παρουσίασαν ήπια συμπτώματα της νέας γρίπης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Βρετανία, όπου παρακολούθησαν μαθήματα θερινού εκπαιδευτικού προγράμματος δύο πανεπιστημίων.

Η αναχ
ώρηση των Ελλήνων μαθητών και των συνοδών τους αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μέχρι οι Βρετανοί γιατροί να διαπιστώσουν την αποτελεσματικότητα της αγωγής που χορηγήθηκε σε όσους μαθητές εμφάνισαν συμπτώματα της ασθένειας.

Οι συνολικά λιγότεροι από 20 μαθητές παρέμειναν στους ξενώνες των πανεπιστημίων τα οποία επισκέπτονταν, στην κεντρική και τη βορειοανατολική Αγγλία, καθώς συμπτώματα της νέας γρίπης είχαν εμφανίσει μαθητές και από άλλες χώ
ρες που ταξίδεψαν στην Αγγλία για τα ίδια εκπαιδευτικά προγράμματα.

Οι Έλληνες μαθητές είναι πλέον απύρετοι και τα συμπτώματα έχουν υποχωρήσει, με αποτέλεσμα να έχει δοθεί το πράσινο φως για την επιστροφή τους.
Οι βρετανικές αρχές προειδοποίησαν χθες ότι το χειρότερο σενάριο εξάπλωσης της πανδημίας στη χώρα προβλέπει ότι το 30% των κατοίκων της χώρας θα προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, με τον τελικό αριθμό των θυμάτων να υπολογίζεται ότι θα είναι από τρεις έως 65.000 ασθενείς.
Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι στη Βρετανία περίπου 85.000 άνθρωποι έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νόσου, ενώ 29 εξ αυτών έχουν χάσει τη ζωή τους, στις περισσότερες περιπτώσεις έχοντας σοβαρά προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται έχει φτάσει τους 652.


''Καθημερινή''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου