Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Στίβος-«25α Βαρδινογιάννεια»-Συνέντευξη διοργανωτών

Η καθιερωμένη επίσημη Συνέντευξη Τύπου των «25ων Βαρδινογιαννείων» από τους διοργανωτές του μίτινγκ πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Ρέθυμνο. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑ Ρεθυμνιακού και μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ Βαγγέλης Μελιγκουνάκης, ο αντιπρόεδρος της ΕΑΡ Κώστας Κυδωνίας, το μέλος του ΔΣ της ΟΠΑΠ ΑΕ και μέγα χορηγού των «Βαρδινογιαννείων», Κώστας Παπαδόπουλος οι Ολυμπιονίκες Βερόνικα Κάμπελ Μπράουν και Γιαργκέλις Σαβίνιε, ο πρωταθλητής Ευρώπης Περικλής Ιακωβάκης, αθλητές της ΕΑΡ και ο τεχνικός σύμβουλος Ανάπτυξης του ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης.

Ο κ Μελιγγουνάκης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στη διεξαγωγή και του φετινού μίτινγκ επισήμανε: «Τα τελευταία χρόνια η ηθική και υλική βοήθεια που έχουμε από την Ππολιτεία είναι πρωτοφανής. Βέβαια, όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει, αν για 20-25 χρόνια ο κ. Βαρδής Βαρδινογιοάννης και κατ’ επέκταση η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν στήριζε αυτή την εκδήλωση, που σήμερα έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Η επιτυχία φυσικά, οφείλεται και στην αγάπη και συμμετοχή του κόσμου». Από την πλευρά της η Τζαμαϊκανή σπρίντερ Βερόνικα Κάμπελ δήλωσε:
«Μου αρέσει πάρα πολύ το Ρέθυμνο.
Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στα Βαρδινογιάννεια και είμαι χαρούμενη για αυτό. Η Κρήτη γενικότερα είναι το αγαπημένο μου μέρος, γιατί κάθε καλοκαίρι έρχομαι με την ομάδα μου για προπονήσεις. Επίσης η Κρήτη είναι το μέρος που κέρδισα το πρώτο σημαντικό χρυσό μετάλλιο.
Όσες ημέρες βρίσκομαι στο Ρέθυμνο και προπονούμαι διαπιστώνω ότι πραγματικά το στάδιο είναι εξαιρετικό, έχει πολύ γρήγορο στίβο και θα με βοηθήσει στον αγώνα που θα κάνω την Δευτέρα. Υπάρχει ένα θέμα μικροτραυματισμού, αφού στον αγώνα της Αθήνας είχα μία κράμπα. Το δουλεύω με τον προπονητή και τον φυσιοθεραπευτή μου, γιατί θέλω πολύ να τρέξω.
Η τελευταία αξιολόγηση θα γίνει αύριο (σ.σ. Σάββατο), στην μεσημεριανή προπόνηση.
Είναι λίγες εβδομάδες πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου και θέλω όλα να πάνε καλά. Αύριο θα αποφασίσω για το αν θα τρέξω και σε ποιο αγώνισμα». Η Κουβανή άλτρια του τριπλούν, Γιαργκέλις Σαβίνιε τόνισε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ στο Ρέθυμνο να αγωνιστώ. Είχα αγωνιστεί και πέρυσι και ελπίζω φέτος να πάω ακόμη καλύτερα. Πέρυσι που είχα αγωνιστεί είχα κάνει μια πολύ καλή επίδοση (15.20). Το ελαστικό δάπεδο είναι αρκετά σκληρό, πράγμα που ευνοεί και τις ταχύτητες και τα άλματα. Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή πίστα για να κάνω καλές επιδόσεις. Θέλω να κάνω κάτι πολύ μεγάλο, αλλά δεν μπορώ να πω κάτι άλλο».
Ο Περικλής Ιακωβάκης επισήμανε: «Είναι πάρα πολύ μεγάλη η χαρά μου να βρίσκομαι πάλι εδώ. Το Ρέθυμνο και τα «Βαρδινογιάννεια» είναι μία από τις ωραιότερες διοργανώσεις για να παίρνεις μέρος και να αγωνίζεσαι. Το κοινό είναι καταπληκτικό. Έχω κάνει και τα παράπονα μου για την κερκίδα ότι είναι πολύ μικρή και χρειάζεται επειγόντως επέκταση για να έρχεται ακόμη περισσότερος κόσμος. Να αισθάνονται ακόμη καλύτερα οι αθλητές. Να είναι πιο άνετος ο κόσμος και να παρακολουθεί το υψηλό επίπεδο των αγώνων. Μακάρι να βοηθήσει και ο καιρός και να πάνε όλα καλά. Εύχομαι τα 25 χρόνια να είναι λίγα. Το λέω εγώ που η πρώτη φορά που πήρα μέρος ήταν το 1997 όταν ήμουν πιτσιρίκι. Από τότε έχουν γίνει τεράστια άλματα και εύχομαι κάθε χρόνο και καλύτερα».

Ο κ Μάρκος Καλούδης, είπε: «25 χρόνια Βαρδινογιάνεια, είναι 25 χρόνια προσφοράς στην Ελληνική νεολαία. Είμαι υποχρεωμένος ως τεχνικός υπεύθυνος του μίτινγκ να ευχαριστήσω τον κ. Βαρδή Βαρδινογιάννη, τον υφυπουργό Πολιτισμού, τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και τον ΟΠΑΠ, για τον τρόπο που στηρίζουν αυτή την εκδήλωση.
Οι βασικοί στόχοι είναι δύο: Να προσφέρουμε μια ιδανική και αξιόλογη αγωνιστική διαδικασία προς τους Έλληνες αθλητές λίγο πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Βερολίνου Και να προβάλλουμε το Ρέθυμνο, την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα.
Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν μέσα στο μίτινγκ θα είναι 15, 7 ανδρών και 8 γυναικών, η επιλογή των οποίων έγινε σύμφωνα με τις ανάγκες των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι κάθε χρόνο μας τιμούν με την παρουσία τους.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες πρωταθλητές και να τους συγχαρούμε για την επιτυχία τους στην Λεϊρία πριν από δύο εβδομάδες και ιδιαίτερα τον αρχηγό της ομάδας Περικλή Ιακωβάκη.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, στο μίτινγκ θα συμμετάσχουν 300 αθλητές, ενώ συνοδεύονται από 200 αλλά μέλη (γιατρούς, προπονητές, φυσιοθεραπευτές κ.α.), ξεπερνώντας τους 500 οι φιλοξενούμενοι μας».



ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου