Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ηράκλειο.

Την Κρήτη και το Ηράκλειο θα επισκεφθεί μεθαύριο Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή το 41ο συνέδριο της Παγκρητικής Αμερικής το οποίο θα ξεκινήσει στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου.
Όπως δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας ''οι Κρήτες της Αμερικής , θα περάσουν σχεδόν απ όλη την Κρήτη και θα επισκεφτούν και την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. ''

Το Συνέδριο ανέφερε , θα ξεκινήσει στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου 1 η ώρα το μεσημέρι και την έναρξη θα κηρύξει η υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Στις 7.30 το βράδυ θα γίνει η βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας από την Παγκρητική Αμερικής με το βραβείο «Βενιζέλος» κα
ι στις 8.30 θα παρατεθεί δείπνο στο λιμάνι του Ηρακλείου από την Περιφέρεια Κρήτης προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Θα έχουμε πρόσθεσε, ένα γεμάτο διήμερο, με πολύ κόσμο , με εκλεκτούς φίλους από την Παγκρητική Αμερικής και βέβαια με την μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κα Μπακογιάννη.

Θα γίνει η πανηγυρική έναρξη στην Βασιλική του Αγ. Μάρκου και θα συνεχιστεί εν πλω το συνέδριο τις επόμενες μέρες. Οφείλω δε να σας πω ότι στα πλαίσια αυτού του ταξιδιού και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ν. Υόρκης θα φιλοξενήσουμε δύο ομάδες δημοσιογράφων 9 και 6 ατόμων στο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του Ιουλίου και θα επισκεφτούν όλη την Κρήτη με διάφορες θεματικές ενότητες και πιστεύουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι αντάξια της φιλοξενίας που θα τύχουν.

Σχετικά ,ερωτήθηκε απο τους δημοσιογράφους ο Γ.Γ. της Περιφέρειας :

Ερ. Τι σηματοδοτεί αυτό το συνέδριο για την Παγκρητική Αμερικής και σε σχέση με την Κρήτη αλλά και τους δεσμούς της με τους ομογενείς του εξωτερικού;
Απ. Η Παγκρητική Αμερικής ασκεί μεγάλη παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Κρήτης. Είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έκοψαν ποτέ τους δεσμούς με την πατρίδα, είναι άνθρωποι οι οποίοι ενδιαφέρονται και οφείλω να πω ότι είναι και άνθρωποι καταξιωμένοι στην δεύτερη πατρίδα που διάλεξαν και προσφέρουν πάρα πολύ και εκεί. Έχουν προσφέρει και στο παρελθόν και σε εθνικά θέματα όπως είναι το θέμα του σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας κλπ.
Πέραν τούτου είναι ιδιαίτερη χαρά να τους φιλοξενούμε, τους καλωσορίζουμε και βέβαια αντιλαμβάνεσθε ότι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρά μας θα είναι να τον έχουμε συνεχώς και κάθε τόσο στην Κρήτη . Τον είχαμε ήδη 3-4 φορές και ελπίζουμε να τον έχουμε πολύ περισσότερες.
Ερ. Το χρονικό σημείο για το κρητικό loby να βρίσκεται στην Κρήτη για το 41ο συνέδριό του μετά την εκλογή ΟΒΑΜΑ;

Απ. Οι Έλληνες της Αμερικής έχουν έτσι και αλλιώς τον τρόπο τους να παρεμβαίνουν στην πολιτική της Αμερικής. Πέραν τούτου οι Κρήτες της Αμερικής οι οποίοι είναι και οι πλέον ανήσυχοι Έλληνες της Αμερικής, παρεμβαίνουν και στην πολιτική εκεί και στην πολιτική εδώ. Πιστεύω λοιπόν ότι το συνέδριό τους θα ασχοληθεί και με θέματα σημαντικά όπως είναι το καινούργιο αεροδρόμιο και όπως είναι και οι οδικοί άξονες. Να θυμίσω ότι υπάρχει πολύ παλαιότερα πρόταση της Παγκρητικής για Κεντρικό Οδικό Αξονα πράγμα για το οποίο έχει γίνει προκαταρκτική μελέτη.
Έχω την εντύπωση ότι θα παρουσιαστεί στο συνέδριο η μελέτη αυτή και ελπίζω να είμαστε σε θέση να δώσουμε και απαντήσεις αλλά και να ανταλλάξουμε πληροφορίες και για τα άλλα σημαντικά θέματα όπως είναι το θέμα του αεροδρομίου , η διαχείριση των απορριμμάτων κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου