Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Κρούσματα γρίπης Α σε κέντρα κατάταξης νεοσύλλεκτων στην Κύπρο

Ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, κ. Κώστας Παπακώστας, διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα αναφορικά με τη γρίπη Α-Η1Ν1 και η κατάσταση στα κέντρα κατάταξης νεοσύλλεκτων αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.
Ο υπουργός δήλωσε ότι στην Λάρνακα επτά παρουσίασαν το τελευταίο 48ωρο συμπτώματα της νέας γρίπης Α-Η1Ν1 και άλλοι 19 νεοσύλλεκτοι, που θεωρούνται ύποπτοι στον ιό, εξετάζονται περαιτέρω. Όλοι οι νεοσύλλεκτοι πήραν άδεια και βρίσκονται στο σπίτι τους.
Ο Κύπριος υπουργός συνέστησε ψυχραιμία και ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων, προσθέτοντας ότι δεν δικαιολογείται πανικός.

Ανέφερε ακόμα ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Εθνικής Φρουράς συνεργάζονται στενά με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και αποφασίζουν από κοινού τα μέτρα πρόληψης.

Είπε επίσης ότι έχει ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στα ΚΕΝ και πρόσθεσε ότι αν το πρόβλημα διευρυνθεί θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

Ο υπουργός Άμυνας δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο να παραταθεί η περίοδος της εκπαίδευσης των νεοσύλλεκτων σε περίπτωση κατά την οποία υπάρξουν περισσότερα κρούσματα.


ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου