Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Σοβαρά παραπτώματα απο τις ΕΔΕ για τον δ/ντη φυλακών Αγιάς και αρχιφύλακα φυλακών Αλικαρνασού

Στο πειθαρχικό συμβούλιο με το ερώτημα της αργίας ,θα παραπεμφθούν τόσο ο διευθυντής των αγροτικών φυλακών της Αγιάς Χανίων και προϊστάμενος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου Σωφρονιστικών Υπαλλήλων, Μιχάλης Κυριακάκης, καθώς και ο αρχιφύλακας των φυλακών Αλικαρνασσού Ηρακλείου ,ο οποίος φέρεται να μεσολαβούσε για λογαριασμό του κρατουμένου στις φυλακές Τρικάλων, Π. Βλαστού.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Δένδιας μετά τη σύσκεψη όλων των διευθυντών
των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας.
Νωρίτερα, σύσκεψη των διευθυντών των φυλακών της χώρας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ύστερα από πρωτοβουλία του υπουργού Δικαιοσύνης.
Ο κ. Δένδιας ζήτησε από τους διευθυντές των φυλακών να τηρηθεί αυστηρά ο σωφρονιστικός κώδικας και ειδικά η νέα διάταξη, που απαγορεύει την κατοχή κινητών τηλεφώνων από τους κρατούμενους.


Ακόμα, ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία οι επιθεωρητές των φυλακών θα μπορούν να χρησιμοποιούν εκπαιδευμένα σκυλιά για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών στα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ προβλέπεται η ίδρυση τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, στο οποίο θα προΐσταται σωφρονιστικός υπάλληλος και θα συμμετέχουν αστυνομικοί και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Στο μεταξύ ,προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη ζήτησαν και έλαβαν από την 25η τακτική ανακρίτρια, ενώπιον της οποίας οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Κωνσταντίνος Ανδρέου και ο Σέρβος Ριστέβσκι Μπόμπαν, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, που διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου